Zahraty motor nestartuje
- Michal E21
- Kontaktovat uživatele:
Zahraty motor nestartuje
Ahoj,
mame takovy problem. E30, 318i, 1988, M10. L-Jetronic, bez lambdy.
Studeny motor normalne naskoci, jede uplne normalne i kdyz se zahreje. Ale pokud ho vypneme a chceme hned nebo treba behem 30 minut zase jet, tak nenastartuje. Starter se normalne toci, ale jen to strili do vejfuku. Kdyz to vychladne (treba pres noc) tak chytne. Stejne tak chytne kdyz ho studeny vypnes, nastartujes, vypnes... Ale zahraty ne, jen to strili do vejfuku. Vymenili jsme propaleny palec v rozdelovaci, ale to nepomohlo... Domnivam se, ze to bude elektrika, ale kdyz jsme promerovali cidla za studena, tak se zdali ok... Ventil studeneho startu vypada ze neprotejka.. Napada Vas neco?
Dik Michal
mame takovy problem. E30, 318i, 1988, M10. L-Jetronic, bez lambdy.
Studeny motor normalne naskoci, jede uplne normalne i kdyz se zahreje. Ale pokud ho vypneme a chceme hned nebo treba behem 30 minut zase jet, tak nenastartuje. Starter se normalne toci, ale jen to strili do vejfuku. Kdyz to vychladne (treba pres noc) tak chytne. Stejne tak chytne kdyz ho studeny vypnes, nastartujes, vypnes... Ale zahraty ne, jen to strili do vejfuku. Vymenili jsme propaleny palec v rozdelovaci, ale to nepomohlo... Domnivam se, ze to bude elektrika, ale kdyz jsme promerovali cidla za studena, tak se zdali ok... Ventil studeneho startu vypada ze neprotejka.. Napada Vas neco?
Dik Michal
------------------------
E21 316, E21 323i, E28 524TD
<a>http://e30-2.wz.cz</a>
- hawkhammer
Re: Zahraty motor nestartuje
318i M10 1988 bez lambdy - to je origo?Michal E21 píše: E30, 318i, 1988, M10. L-Jetronic, bez lambdy.
-----------------------
Starter se normalne toci, ale jen to strili do vejfuku.
Není to náhodou nějaký bastl?
------
Pokud startér točí, teplý motor nenaskočí a střílí do výfuku, jakpak při takových pokusech o start vypadají svíčky?
- Cvrcek Martin
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Venca"]
318i M10 1988 bez lambdy - to je origo?
..tak bastl to nespíš bude, alé M10 L-Jetronic lambdu nemá pokud se nemýlím.
318i M10 1988 bez lambdy - to je origo?
ex E30 323i, ex E36 325i, nyní Octavia TDi s šestijádrovym ECU a turbem ze Zetoru -odbržděných 700Kw na stavebním válci 
Veškeré opravy vozů všech značek

Veškeré opravy vozů všech značek
318i M10 LU-Jetronic jí má.Cvrcek Martin píše:
- Cvrcek Martin
- Kontaktovat uživatele:
- Michal E21
- Kontaktovat uživatele:
Bohuzel ja osobne jsem u toho jeste nebyl, kdyz to nestartovalo, po svickach samozrejme pujdu, mozna se k tomu dostanu o vikendu... Prijde mi, ze tam jde moc paliva, respektive ze se nespaluje... nasledne se dostane do horkeho vyfukoveho potrubi a tam chytne... Ale proc to... to zatim netusim...Venca píše: ------
Pokud startér točí, teplý motor nenaskočí a střílí do výfuku, jakpak při takových pokusech o start vypadají svíčky?
------------------------
Vstřiky netěsní (i když se mi zdá málopravděpodobný, že by všechny najednou)...?Michal E21 píše:Prijde mi, ze tam jde moc paliva, respektive ze se nespaluje... nasledne se dostane do horkeho vyfukoveho potrubi a tam chytne....
Ještě bych ověřil, jestli ten vstřik studenýho startu náhodou nedostává okruh i při teplým motoru během startování (vadný teplotně-časový spínač).
Pokud bys zkusil auto zatepla roztlačit, aby nebyl v činnosti startér, co to udělá...?
( I když se mi nezdá, že by ta dávka paliva přidaná tím 5. vstřikem udělala tolik).
- hawkhammer
to už toho na výměnu moc nezbylohawkhammer píše:ja sem vymenil svíčky, kabely, palec a víčko rozdělovače, regulator tlaku paliva, cívku, teplotní čidlo, čidlo studenýho startu, hlavní relátko, zkoušel jsem jinou váhu vzduchu i řidicí jednotku a furt bezezměny ... s

E30 325i
- hawkhammer
no mam to samy občas nechce startovat když se na chvili odstavi horky, startuje až na potřeti nebo i dyl, jednou když bylo prvni vedro(2.04) jsem se snažil nastartovat asi 5 minut(ne že jsem točil starter furt samozřejmě)
zatim jsem přišel na fintu co to urycluje ten proces je když startuju tak plyn na podlahu, když nechytne napoprave tak nestartovat znovu hned ale počkat 20-30 vteřin a zkusit znovu.
Měnil jsem včera palivovy filtr jelikož nebyl měněn asi několik let
a zda se mi že motor pracuje lehčejc a nesposkakuje občas nervozně jak to dělaval, koupil jsem taky čidlo chladici kapaliny do chladiče možna i to pomuže i vyřeši problem s ukazovanim teploty(malokdy se dostane na 90° podle budiků)
Paveld řikal že to může byt i lambdou.

Měnil jsem včera palivovy filtr jelikož nebyl měněn asi několik let

no jo lambda, to je faktARMAN píše:no mam to samy občas nechce startovat když se na chvili odstavi horky, startuje až na potřeti nebo i dyl, jednou když bylo prvni vedro(2.04) jsem se snažil nastartovat asi 5 minut(ne že jsem točil starter furt samozřejmě)zatim jsem přišel na fintu co to urycluje ten proces je když startuju tak plyn na podlahu, když nechytne napoprave tak nestartovat znovu hned ale počkat 20-30 vteřin a zkusit znovu.
Měnil jsem včera palivovy filtr jelikož nebyl měněn asi několik leta zda se mi že motor pracuje lehčejc a nesposkakuje občas nervozně jak to dělaval, koupil jsem taky čidlo chladici kapaliny do chladiče možna i to pomuže i vyřeši problem s ukazovanim teploty(malokdy se dostane na 90° podle budiků)
E30 325i
- hawkhammer
Jo mužou ukapávat.Když zastavíš motor ve vedení paliva je pořád tlak.Přes netěsné vstříkovače ti může natéct docela hodně benzinu před ventily.Při dalším startu se pak motor přehltí.Pozná se to podle mokrých svíček po nepovedeném startu.Když při startu přidáš plyn a starty budou lepší tak to bude nejspíš ono.Ale je to jen jedna z možností
- hawkhammer
- hawkhammer
no ale kdyby si vypnul motor a hned skusil nastartovat tak by motor mel chytnout bezproblemu .. jenže u me to pak ani neskytne .. ani nestrelí nic ..Adis píše:Jo mužou ukapávat.Když zastavíš motor ve vedení paliva je pořád tlak.Přes netěsné vstříkovače ti může natéct docela hodně benzinu před ventily.Při dalším startu se pak motor přehltí.Pozná se to podle mokrých svíček po nepovedeném startu.Když při startu přidáš plyn a starty budou lepší tak to bude nejspíš ono.Ale je to jen jedna z možností