chromak, vysoky odber na pojistce 27

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
dacan

chromak, vysoky odber na pojistce 27

Příspěvek od dacan » 24. 10. 2006 11:35

cau, na pojistce 27 jsem nameril 130-140mA - predpokladam, ze to neni normalni a ze po dvou dnech co auto nejde nastartovat je zpusobeny tim. kdyz pojistkou tece proud tak u podlahy u kliky na haubnu cvakne zrejme relatko. zatim jsem zkousel letmo odkryt koberce a cvaka to nekde tam. patri tam vubec to relatko, nebo je to bastl? a proc pri vypnutym klicku vubec spina nejaky relatko? (podotykam, ze pod volantem jsem nasel jeste jakousi malou krabicku, na oknech jsou nalepky alarm a v motorovem prostoru vedle airboxu je krabicka do ktere se da strcit maly klicek - vubec nevim jestli je to origo, nebo to tam dobastlili predchozi majitele - auto mam cca 2 mesice?)

Gardner

....

Příspěvek od Gardner » 24. 10. 2006 13:19

normální odběr by měl být asi do 20mA při vypnutém klíčku.
Pokud ti ten zvuk jde dole zleva jakoby od sloupku jak je repro tak tam je řj centrálu...myslím
BMW324D e30,BMW316i e36,BMW330xd e46

dacan

Příspěvek od dacan » 24. 10. 2006 14:07

presne tak, je to zvuk u repraku.
prd se v tom vyznam, asi nejlepsi by tedy bylo ten central odpojit, co?
na pojistce je dle chytre knihy central, vyhrivani zamku dveri, ochranne zabezpecovaci zarizeni proti kradezi, palubni pocitac, houkacka.
klidne bych vyndal celou pojistku, ale nemuzu vyzkouset, jestli vsechno facha pri zapnutym motoru, protoze baterka uz je zas KO :]

Montyjack

Příspěvek od Montyjack » 24. 10. 2006 20:38

Troufám si odhadnout že to bude nějáká mrtvola alarmu.To relé co cvakne muže být pokus o imobiliser.Když mi to nafotíš řeknu ti co to je a co se stim dá udělat. :wink:
sem mi mužeš poslat fotky: bmw.e30@seznam.cz.

dacan

Příspěvek od dacan » 24. 10. 2006 21:46

Montyjack píše:Troufám si odhadnout že to bude nějáká mrtvola alarmu.To relé co cvakne muže být pokus o imobiliser.Když mi to nafotíš řeknu ti co to je a co se stim dá udělat. :wink:
sem mi mužeš poslat fotky: bmw.e30@seznam.cz.
no nejspis jo, vee k tomu pomerne tlustej svazek z kabalovyho svazku.

nicmene jsem to prozatim vyresil tak, ze jsem vykuchal ŘJ centralu, ktera byla pekne teploucka, protoze relatka byla porad sepnuta. odber jsem pak na baterce nameril 10mA. odvickoval jsem ten central a pocatek plosnyho spoje zkorodovanej, jeden kontakt se hned ulomil. je to tam na tuty nejaky dobastleny, udelam pak alespon fotku alarmu a nejakejch dratu. nastartoval jsem karu pres kable z druhyho auta a nabil ji, tak snad uz se ted bude drzet.

Odpovědět