Něco mi v autě hučí...
Něco mi v autě hučí...
Jakmile jedu nad cca 80, tak mi začne něco uvnitř hučet. Předpokládám, že diferák to není (ten by měl hučet podle otáček, ne?), a tak mám podezření, že je to nějaké ložisko. Nemám s čím porovnávat...
E39 535i sedan
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
musíš vypozorovat, s čím to hučení souvisí, jestli s otáčkama motoru, nebo rychlostí vozu, taky sleduj ev. změny zvuku v zatáčkách, difer, jak píše Blumen je v závislosti na rychlosti a může reagovat na akce - deceleraci, jinak kolové ložisko těžko poznáš při točení ve vzduchu, neroztočíš ho tolik a není zatížené.
musíš vypozorovat, s čím to hučení souvisí, jestli s otáčkama motoru, nebo rychlostí vozu, taky sleduj ev. změny zvuku v zatáčkách, difer, jak píše Blumen je v závislosti na rychlosti a může reagovat na akce - deceleraci, jinak kolové ložisko těžko poznáš při točení ve vzduchu, neroztočíš ho tolik a není zatížené.
no jóó - já vím, stačí jednou
no jóó - já vím, stačí jednou
Jak jsem ti říkal včera, pokud to souvisí s rychlostí, tak to difer může být (zároveň kouby poloos, středové ložisko kardanu, ev. hřídel v převodovce - vše se při jízdě točí, bez ohledu na motor) , nebo nějaké kolové ložisko, nebo pneumatiky - těmi bych začal, zkus je vyměnit, přehodit apod. I když si myslím, že např. zimní gumy by se ozývaly i při nižší rychlosti než 80. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že nějaké hučení (zvláště jemné) se bude ozývat i bez souvislosti s poruchou, či poškozením "něčeho". Pozoruj, jde-li o hučení, rezonanci, či vibrace, Je-li konstantní, nebo pulsní.
Ja vim, ale Kebrdle me docela vydesil, protoze jel za mnou a rekl mi, ze to coudi modre. Tak jsem se vcera stavil u DeeKaye, abychom to zkusili za svetla. Jak rikam, nastesti to byl planej poplach. BTW co si hodlas kupovat za auto (predpokladam, ze si neco kupovat budes)?DC píše:modre to fakt nekourilo - nikdy - ani když jsem to kupoval, ani když jsem to prodával
E39 535i sedan
Re: Něco mi v autě hučí...
Hele takhle nějak nám něco hučelo ve 106ce a dlouhim zkoumánim jsme přišli na to že to byla anténaFx píše:Jakmile jedu nad cca 80, tak mi začne něco uvnitř hučet. Předpokládám, že diferák to není (ten by měl hučet podle otáček, ne?), a tak mám podezření, že je to nějaké ložisko. Nemám s čím porovnávat...