M42 - přisávání falešnýho vzduchu
M42 - přisávání falešnýho vzduchu
Řeším výměnu všech gumovejch hadic, co se motaj kolem sání vzduchu, ale už v prodejně BMW jsme si nebyli jistí, jestli je ETK kompletní. Z víka ventilů jde jedna hadice ze předu motoru pod sání a tam navazuje na takovej "trojspoj". Z něj jdou dvě hadice ke škrtící klapce a jedno propojení ke druhýmu trojspoji, kterej má jedno napojení k hadici za váhou vzduchu a jedno k volnoběžnýmu ventilu. V ETK se ale nabízí jen možnost viz odkaz :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Měnil to někdo z Vás komplet, že by věděl čísla dílů a daj se ty hadice koupit někde levnějc než v BMW ?
Dík, BlackM
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Měnil to někdo z Vás komplet, že by věděl čísla dílů a daj se ty hadice koupit někde levnějc než v BMW ?
Dík, BlackM
Jednejte rychle, ale klidně a účelně. Vytrvejte, neboť většina postižených je mrtva jen zdánlivě...
Já vzal všechny hadice s sebou a podle jeho Etk jsme hledali který to jsou.Ale nech je pokud možno pospojovaný tak jak jsou,už jenom kvůli zpětný montáži.
e30 316i->e30 318is->e36 323i->Ford Mondeo ST220->Land Rover Discovery III->Ford Focus II ST300-> E30 318is Mtechnic II + E24 635csi
AUTOSERVIS VOZŮ VŠECH ZNAČEK:
http://www.hatesauto.cz
No jo no,jinak já to kupoval u Schindelare v Praze Hostivaři,měly by tam o 10% levnější díly než v Bmw a věci jsou origo...
e30 316i->e30 318is->e36 323i->Ford Mondeo ST220->Land Rover Discovery III->Ford Focus II ST300-> E30 318is Mtechnic II + E24 635csi
dle me sou tam teda horsi "rakety" nez 2kila....treba ta od volnobeznyho ventilu....9kil bo dokonce litr....
ale ja sem secky mozny co sly nahradil normalnima z metraze...ty co nejdou se museji holt koupit...
btw kdyz sme u toho nakupovani ... odvzdusnovaky brzd...jsou jenom origo bo se daji koupit jinde...?klidne sz...diky
ale ja sem secky mozny co sly nahradil normalnima z metraze...ty co nejdou se museji holt koupit...

btw kdyz sme u toho nakupovani ... odvzdusnovaky brzd...jsou jenom origo bo se daji koupit jinde...?klidne sz...diky
BMW 318i lost R1150R
coupe
M40
coupe
M40
Měl jsem taky ty hadice zteřelé a protože jsem nechtěl platit tolik peněz, tak jsem si jednotlivé kousky nařezal, pospojoval měděnýma kolínkama (na topení), stáhnul každý spoj eskapáskou, hadice jsem koupil různě tvarované , bylo to myslím ze Š120, žigul atd. za pár kč. Funkci a účel to splní, jen to není tak pěkné , jak origo, ale je to jen na tobě, zdař.
Tak to je mazec, uplne se mi jezi chlupy vsudeIgor píše:Měl jsem taky ty hadice zteřelé a protože jsem nechtěl platit tolik peněz, tak jsem si jednotlivé kousky nařezal, pospojoval měděnýma kolínkama (na topení), stáhnul každý spoj eskapáskou, hadice jsem koupil různě tvarované , bylo to myslím ze Š120, žigul atd. za pár kč. Funkci a účel to splní, jen to není tak pěkné , jak origo, ale je to jen na tobě, zdař.

BMW 318i -> 318iS -> Mercedes E250D -> BMW E46 330xD
A proč, když to fachá ?
V čem myslíš, že budou ty hadice horší ?
Kolik si proinvestoval po předchozím majiteli, že nemáš hluboko do kapsy ?
Já odhaduju cenu jen za hadice na nějakejch 1500,- takže pokud mě k tomu čekaj všechny čepy a různý píčovinky, jako kabel na kontrolu sjetí brzdovejch destiček, čidlo venkovní teploty, oprava laku atd., tak rád někde ušetřím...
BlackM
V čem myslíš, že budou ty hadice horší ?

Já odhaduju cenu jen za hadice na nějakejch 1500,- takže pokud mě k tomu čekaj všechny čepy a různý píčovinky, jako kabel na kontrolu sjetí brzdovejch destiček, čidlo venkovní teploty, oprava laku atd., tak rád někde ušetřím...
BlackM
Jednejte rychle, ale klidně a účelně. Vytrvejte, neboť většina postižených je mrtva jen zdánlivě...
200 000, nemam rad bastl, ale holt nekdy se mu nevyhnu. Proste ja jsem takovej ze i matky, podlozky, srouby... koupim primo od BMW. Nerikam ze delas neco spatne, jen ze se mi z toho jezi chlupy. Mas ravdu ze hlavni je ze to fachaBlackM píše:A proč, když to fachá ?
V čem myslíš, že budou ty hadice horší ?![]()
BlackM

Já jsem věděl, že na to budete reagovat budete podrážděně, taky jsem se ptal na origo hadice a ty ceny jsou fakt brutal, takže jsem to vyřešil takhle VÍM, že je to jak vy říkáte BASTL, zas tak vidět to nejde, hadice jsou schované pod sáním, byl to jen návrh - je to odzkoušené, levné řešení, tak si to tak neberte k srdci 

Já jsem věděl, že na to budete reagovat podrážděně, taky jsem se ptal na origo hadice a ty ceny jsou fakt brutal, takže jsem to vyřešil takhle VÍM, že je to jak vy říkáte BASTL, zas tak vidět to nejde, hadice jsou schované pod sáním, byl to jen návrh - je to odzkoušené, levné řešení, tak si to tak neberte k srdci 

V pohode, jde o to jak se s tim majitel vyrovnaIgor píše:Já jsem věděl, že na to budete reagovat budete podrážděně, taky jsem se ptal na origo hadice a ty ceny jsou fakt brutal, takže jsem to vyřešil takhle VÍM, že je to jak vy říkáte BASTL, zas tak vidět to nejde, hadice jsou schované pod sáním, byl to jen návrh - je to odzkoušené, levné řešení, tak si to tak neberte k srdci

Tak nějak nemůžu dohledat všechny hadice, který u sání vzduchu mám
Když začnu od víka ventilů, tak je tam hadice part.n.11151717858. Pak jsem v ETK vůbec nenašel "trojhadici", která na ní navazuje a je tam až další trojhadice 13411721907. Na ní k volnoběžáku 134117219720 a nad volnoběžákem malej kousek 134117211971, kterej zas leze do víka ventilů.
Neznáte někdo číslo tý druhý trojhadice, která je s tou první spojená hliníkovou trubičkou ?
Dík, BlackM

Když začnu od víka ventilů, tak je tam hadice part.n.11151717858. Pak jsem v ETK vůbec nenašel "trojhadici", která na ní navazuje a je tam až další trojhadice 13411721907. Na ní k volnoběžáku 134117219720 a nad volnoběžákem malej kousek 134117211971, kterej zas leze do víka ventilů.
Neznáte někdo číslo tý druhý trojhadice, která je s tou první spojená hliníkovou trubičkou ?
Dík, BlackM