Turbo do dieslu
Turbo do dieslu
Uz to tu bylo, ale nepomatuju si jestli bylo zmineno jak s ridici jednotkou?
Proste:
Kdyz se dat turbo do klasickyho dieslu, tak je potreba snizit komprese a jinak by to nemel bejt problem, ale co ridici jednotka? TD ji ma, ale D ji nema - musi se predelavat i elektrika? Nebo to bude funguvat jak to je?
Proste:
Kdyz se dat turbo do klasickyho dieslu, tak je potreba snizit komprese a jinak by to nemel bejt problem, ale co ridici jednotka? TD ji ma, ale D ji nema - musi se predelavat i elektrika? Nebo to bude funguvat jak to je?
Re: Turbo do dieslu
324td má úplně jiný systém vstřikování, je tam DDE, takže je použito datové pole (digitál - něco jako je Motronic).Uli_d píše:Uz to tu bylo, ale nepomatuju si jestli bylo zmineno jak s ridici jednotkou?
Proste:
Elektrika je úplně jiná, vstřikovací čerpadlo je řízený jinak, takže se bude asi lišit taky.
Nemám diesel, ale tohle jsem vykoukal, když jsem ho sháněl.
Re: Turbo do dieslu
Ondy jsme se o tom bavili se Záchvatem. Origo TD v E30 nemá jednu, ale hned dvě ŘJ. Já mám D už s DDE (Diesel Digital Electronic), což je elektronicky řízené čerpadlo, s ŘJ takže i pedál plynu má jen snímač polohy a žádné lanko, ale stejně bych musel přídělávat management k té druhé ŘJ. Shodný je tam řídící vstřik na 4. válci a čidlo polohy kliky na přírubě u startéru s kolíky na setrváku. Možná by se ale dalo implantovat čerpadlo z E28TD. Jinak i bloky jsou jiné, nevím přesně v čem (možná masivnější), ale uvnitř bloku v karteru je výlisek buď D, nebo TD. Taky setrvák s lamelou je větší. Vstřiky by se museli nastavit na vyšší otvírací tlaky z původních 13,5 na 16,5 kPa. Víc mě honem nenapadá.Uli_d píše:Uz to tu bylo, ale nepomatuju si jestli bylo zmineno jak s ridici jednotkou?
Proste: