Olej v diferenciálu
Jakej doporučujete olej do difu? Chystám se vyměnit difer a nevim, jakej tam mám nalejt. Jednou jsem sice olej v difu měnil, ale v servise mi poradili tam nalejt olej do automatickejch převodovek a po pár kilákách jsem litoval, že jsem se do toho pustil. Teď, když mě čeká výměna difu, bych nerad dopadl stejně.
V principu SAE 75W-90, API GL5. BMW doporucuje Castrol SAF-XO tusim, nebo SAF-X, pravdepodobne maji s Castrolem nejakou vyhodnou dohodu
, ovsem tyhle oleje se v malem baleni vubec nedodavaji. Muzes pouzit cokoliv, co splnuje tuhle specifikaci, ja kdyz jsem hledal co se da koupit v malym, nasel jsem nekolik moznosti, nakonec jsem koupil Aral HYP Synth. Dodava se v pullitrovkach s docela praktickou hadickou pro nalevani. http://www.aral.cz/oleje-prevodove.php
Melo by to byt do nesamosvoru a viskoznich samosvoru z iX.
Do samosvoru je SAE 75W-140, API GL5, nevim jestli pismena LS (limited slip) jsou soucasti specifikace, ale urcite nezaskodi, kdyz tam budou napsany
PS: ne na vsech cerpackach Aralu ten olej maji, ja jsem nakonec uspel na Aralu v Praze na jizni spojce ve smeru do centra, na Aralu naproti ve smeru na Cernak ten olej pry nikdy nevideli...

Do samosvoru je SAE 75W-140, API GL5, nevim jestli pismena LS (limited slip) jsou soucasti specifikace, ale urcite nezaskodi, kdyz tam budou napsany

PS: ne na vsech cerpackach Aralu ten olej maji, ja jsem nakonec uspel na Aralu v Praze na jizni spojce ve smeru do centra, na Aralu naproti ve smeru na Cernak ten olej pry nikdy nevideli...
jenom pro info ....Boban píše:V principu SAE 75W-90, API GL5. BMW doporucuje Castrol SAF-XO tusim, nebo SAF-X, pravdepodobne maji s Castrolem nejakou vyhodnou dohodu, ovsem tyhle oleje se v malem baleni vubec nedodavaji. Muzes pouzit cokoliv, co splnuje tuhle specifikaci, ja kdyz jsem hledal co se da koupit v malym, nasel jsem nekolik moznosti, nakonec jsem koupil Aral HYP Synth. Dodava se v pullitrovkach s docela praktickou hadickou pro nalevani. http://www.aral.cz/oleje-prevodove.php
Do samosvoru je SAE 75W-140, API GL5, nevim jestli pismena LS (limited slip) jsou soucasti specifikace, ale urcite nezaskodi, kdyz tam budou napsany![]()
do vsech diferaku bmw uz je schvaleny
SAE 75W-140, API GL5 od ARALu ...
...
SAE 75W-90, API GL5 se prestava delat ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Olej Castrol
Ahoj, chystám se měnit olej v diferáku. Štítek jsem žádnej nenašel, tak se rozhoduju mezi:
Castrol Syntrax Limited Slip GL5 75W-140
Castrol SAF-XJ 75W-140
Dost lidí tu Castrol hanilo, tak se ptám na názor. Případně doporučte něco jinýho. Díky
Castrol Syntrax Limited Slip GL5 75W-140
Castrol SAF-XJ 75W-140
Dost lidí tu Castrol hanilo, tak se ptám na názor. Případně doporučte něco jinýho. Díky
'Oo==[][]==oO'
1980 e21 320/6
1987 e30 TC Baur
EX 1987 e30 M10 coupe
EX 1979 e21 M10
1980 e21 320/6
1987 e30 TC Baur
EX 1987 e30 M10 coupe
EX 1979 e21 M10