Test tlumicu
Test tlumicu
Nevite nekdo jestli se delaj nekde naky testy tlumicu a co to cca. stoji ? Subjektivne bych nerek ze auto nesedi, ale pri zaperovani kufrem se od zadnich tlumicu ozyvaj takovy klapavy a skripavy zvuky. A taky se mi nak vic nez driv sjizdej predni gumy do stran, to bude predpokladam asi vec geometrie...a v pripade i spatnejch tlumicu, geometrie ma asi cenu delat az po jejich vymene mi nekdo rikal, nebo je to jedno ?
Re: Test tlumicu
Nechcem kecat ale niekde som videl cenu asi 100-vku ci ako to bolo...Jirka325 píše:Nevite nekdo jestli se delaj nekde naky testy tlumicu a co to cca. stoji ? Subjektivne bych nerek ze auto nesedi, ale pri zaperovani kufrem se od zadnich tlumicu ozyvaj takovy klapavy a skripavy zvuky. A taky se mi nak vic nez driv sjizdej predni gumy do stran, to bude predpokladam asi vec geometrie...a v pripade i spatnejch tlumicu, geometrie ma asi cenu delat az po jejich vymene mi nekdo rikal, nebo je to jedno ?
Faszom a seggedbe verem te buzi 

Tak to zni velmi dobreSlimShady píše:Nechcem kecat ale niekde som videl cenu asi 100-vku ci ako to bolo...Jirka325 píše:Nevite nekdo jestli se delaj nekde naky testy tlumicu a co to cca. stoji ? Subjektivne bych nerek ze auto nesedi, ale pri zaperovani kufrem se od zadnich tlumicu ozyvaj takovy klapavy a skripavy zvuky. A taky se mi nak vic nez driv sjizdej predni gumy do stran, to bude predpokladam asi vec geometrie...a v pripade i spatnejch tlumicu, geometrie ma asi cenu delat az po jejich vymene mi nekdo rikal, nebo je to jedno ?

Jo nasiel som to, na Jarove v stanici STK...
http://www.usmd.cz/stk/3110/cenik.htm
http://www.usmd.cz/stk/3110/index.htm
http://www.usmd.cz/stk/3110/cenik.htm
http://www.usmd.cz/stk/3110/index.htm
Faszom a seggedbe verem te buzi 

No ja prave koukal na googlu vcera a narazil jsem jak na clanek o objektivite o tomhle testovani na autorevue, pak na stranku Elitu, kde nabadaj autoservisy jakze to udelat pri testovani tlumicu zdarma, aby prodali hodne samozrejme jejich tlumicu
) No tak nevim, jestli nemam radsi jit na ty technicky na to testovani, ze tam bude mozna sice za kilo, ale zase ten vysledek snad bude objektivnejsi, pac mi tam asi nebudou chtit ty tlumice prodat
I kdyz mozna pak zajedu i na jedno testovani zdarma, pro porovnani
) Ale zrovna jsem zadnej aktualni termin nikde, kde by testovali ted tlumice zadarmo neobjevil...samej duben apod.

- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
dej si to vyhledat v googlu nebo seznamu, já si to nechal dělat asi před dvouma měsícema v Holešovicích a stálo to asi kolem stovky. Byl jsem za 5 minut hotovej a s potěšením jsem zjistil, že ty moje maj ještě pár desítek tisíc km před sebou. Kupodivu.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
K těm sjíždějícím se gumám, můžou to být ještě ložiska. Teď jsem to řešil na svým autě.Jirka325 píše:Nevite nekdo jestli se delaj nekde naky testy tlumicu a co to cca. stoji ? Subjektivne bych nerek ze auto nesedi, ale pri zaperovani kufrem se od zadnich tlumicu ozyvaj takovy klapavy a skripavy zvuky. A taky se mi nak vic nez driv sjizdej predni gumy do stran, to bude predpokladam asi vec geometrie...a v pripade i spatnejch tlumicu, geometrie ma asi cenu delat az po jejich vymene mi nekdo rikal, nebo je to jedno ?
Já mám kombíka, takže nevim přesně. Ale bylo to klasické vrznutí, když to houplo a skřípalo to do zatáček, jako bys posunoval po sobě dva polystyreny. Tak sem to dal do Autohelpu v Bohnicích a oni mi to uložení vyměnili. A přesně sem to odhalil tak, že sem zved auto, sundal kolo a ten tlumič, když sem s ním hejbal nahoru dolu, tak byl volnej. Snad ti to pomůže.
test tlumicu
Vedle STK v Motole je servis(jmenuje se BB nebo nejak tak) a tam ti tlumice otestujou zdarma.
Ja mel svoje ok:)
Ja mel svoje ok:)
Uložení zadních tlumičů (f kufru) je podimenzovaný a často rupne vobzvlášť gdyž je snížený auto s trvrdšíma tlumičema.Jirka325 píše:Nevite nekdo jestli se delaj nekde naky testy tlumicu a co to cca. stoji ? Subjektivne bych nerek ze auto nesedi, ale pri zaperovani kufrem se od zadnich tlumicu ozyvaj takovy klapavy a skripavy zvuky. A taky se mi nak vic nez driv sjizdej predni gumy do stran, to bude predpokladam asi vec geometrie...a v pripade i spatnejch tlumicu, geometrie ma asi cenu delat az po jejich vymene mi nekdo rikal, nebo je to jedno ?
Údajňě pro e46 cabrio sou solidnější a pasujou. Osobní zkušenost nemám.