Cukání

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Bajzík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajzík » 18. 07. 2005 22:03

Max-Max píše:2 Bajzik: podle toho buchnuti pri pusteni spojky bych to tipnul na silent diferu nebo ulozeni kardanu. Silenty v napravnici to nejsou, protoze to dela i pri zdvihnutem zadku a to je naprava tazena k zemi vahou vseho.

Muj nazor.
Dík.
Dneska jsem to prolejzal odzadu dopředu a SB diferu to není a uložení taky ne. měl jsem dole celej výfuk (fakt přístup jak k penězům) - možná tam trochu vůle je ale minimální a když jsem ležel u toho tak odtud ty rány nejdou.
Když jsem ležel pod převodovkou tak to mlátilo odtud, hardyna to není ta je jak nová. Tak už to vidím jen na spojku ale zase nechápu že to dělá jen při méně plynu a při vyším to neudělá. Taky se mi zdá že to dělá více když je motor+převodovka zahřátá.
Jestli vás ještě něco napadá tak sem s tím.

SB diferu, Hardyna, SB nápravy, uložení tlumičů, středové uložení kardanu - OK

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 18. 07. 2005 22:10

Bajzík píše:Dneska jsem to prolejzal odzadu dopředu a SB diferu to není a uložení taky ne. měl jsem dole celej výfuk (fakt přístup jak k penězům) - možná tam trochu vůle je ale minimální a když jsem ležel u toho tak odtud ty rány nejdou.
Když jsem ležel pod převodovkou tak to mlátilo odtud, hardyna to není ta je jak nová. Tak už to vidím jen na spojku ale zase nechápu že to dělá jen při méně plynu a při vyším to neudělá. Taky se mi zdá že to dělá více když je motor+převodovka zahřátá.

hm, to je divny, neumim si predstavit co muze ve spojce vydavat takovy rany. Hele, takova blbost: nehybala se nejak prevodovka do stran kdyz to bouchne? Nejsou utrhly silenty na motoru a celej komplet motor+prevodovka se hybe jenom na tech silentech prevodovky? Jinak uz fakt nevim.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Bajzík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajzík » 18. 07. 2005 22:16

Max-Max píše:
Bajzík píše:Dneska jsem to prolejzal odzadu dopředu a SB diferu to není a uložení taky ne. měl jsem dole celej výfuk (fakt přístup jak k penězům) - možná tam trochu vůle je ale minimální a když jsem ležel u toho tak odtud ty rány nejdou.

hm, to je divny, neumim si predstavit co muze ve spojce vydavat takovy rany. Hele, takova blbost: nehybala se nejak prevodovka do stran kdyz to bouchne? Nejsou utrhly silenty na motoru a celej komplet motor+prevodovka se hybe jenom na tech silentech prevodovky? Jinak uz fakt nevim.
SB převodovky jsou ok, je fakt, že na SB motoru jsem se moc nekoukal ale zdaly se být taky dobrý a hlavně motor by se asi mlel jak blbej...

Co třeba převodovka v háji? Ale zase rychlosti tam jdou jako po másle... :?

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 18. 07. 2005 22:19

Bajzík píše:SB převodovky jsou ok, je fakt, že na SB motoru jsem se moc nekoukal ale zdaly se být taky dobrý a hlavně motor by se asi mlel jak blbej...

hm, to by mozna mohlo byt ze uz jsou moc velke vule na hridelech a pri zatizeni to rupne, ale na tohle jsem ja malej odbornik. Mozna ze kdyz uz vis odkud to jde, rovnou bys mel vymenit prevodovku a bude klid, ne? :?:
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Bajzík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajzík » 18. 07. 2005 22:33

Max-Max píše:
Bajzík píše:SB převodovky jsou ok, je fakt, že na SB motoru jsem se moc nekoukal ale zdaly se být taky dobrý a hlavně motor by se asi mlel jak blbej...

hm, to by mozna mohlo byt ze uz jsou moc velke vule na hridelech a pri zatizeni to rupne, ale na tohle jsem ja malej odbornik. Mozna ze kdyz uz vis odkud to jde, rovnou bys mel vymenit prevodovku a bude klid, ne? :?:
Na to já jsem ještě menší odborník, takže uvidím a asi půjde k doktorovi. Dík

Iwan

Příspěvek od Iwan » 28. 07. 2005 11:31

menil sem sb na motoru, diferu, napravy a dela to stejne dal...zaclo to po sosne a vypada to na prevody, ale nechapu, proc to dela vic, kdyz vytocim kola do rejdu :shock:

a dela to jen na 1. pri rozjezdu, jinak nic...
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O... :arrow: nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html

Stany

Příspěvek od Stany » 28. 07. 2005 16:37

Když už se tady zase řeší zadní náprava :D Tak taky hodím nějaké obrázky na které jsem někde narazil :twisted: 8)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

To se to dělá když je na to člověk vybavený :twisted:

Bajzík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajzík » 28. 07. 2005 23:44

Iwan píše:menil sem sb na motoru, diferu, napravy a dela to stejne dal...zaclo to po sosne a vypada to na prevody, ale nechapu, proc to dela vic, kdyz vytocim kola do rejdu :shock:

a dela to jen na 1. pri rozjezdu, jinak nic...
Budem mít asi stejnej problém...

Odpovědět