ruční brzda

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
pobo

ruční brzda

Příspěvek od pobo » 08. 06. 2005 11:36

mám problém s ruční brzdou na pravém zadním kole. ať dělám co dělám,. pořád ju nemůžu seštelovat. jednou je utáhlá tak, že se kolo skoro neprotočí (když není zatáhlá), tak ju trošku povolím a protáčí se i zatáhlá. a aby toho nebylo málo, pravé zadní kolo pořád při jízdě jakoby šumí, syčí. vypadá to na pakny od ručky, brzdy jsem měl asi milionšestsetkrát rozdělaný a nic. nevíte náhodou někdo čím to?

jěště jeden problémek: jak moc velká má být vůle na uložení kardanu? stalo se mě párkrát, že při vyšších rychlostech začlo auto odzadu poskakovat a jen co zastavím, tak v pohodě můžu pokračovat. mám kombika.

Márty_

Ruční brzda

Příspěvek od Márty_ » 09. 06. 2005 07:21

Ahoj, kámoš mi jednou poradil že než rozdělám ruční brzdu mám udělat tohle : jet nějakou dobu (cca 3km) s částečně zataženou ruční brzdou pak povolit a vyzkoušet jí zatáhnout jestli brzdí. Když jsem to udělal poprvé, byla znát trochu změna, začalo to o neco víc brzdit, tak jsem to udělal ještě jednou, dohromady cca 5 km jízdy se zataženou ručkou a je to ok brzdí to !

Jde v podstatě o to že si sednou dosedací plochy pakny proti bubnu a odřeš nečistoty!

Píšeš že máš kobíka a u kobíku tohle dělá často, podle mého názoru to tvoje škrudání potom zmizí a bude to brzdit.

Zkus to nemáš co zkazit :D

Havran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havran » 09. 06. 2005 21:04

Taky zkus místo štelování problematického kola poštelovat i to co je v pohodě. Byl jsem asi 3krát na stk kvůli tomu že mi při zatažený ručce nebrzdilo vždy jedno kolo tuším levý, stačilo povolit lanko u pravýho :idea:

pobo

Příspěvek od pobo » 10. 06. 2005 12:58

díky, o víkendu to prubnu

pobo

Příspěvek od pobo » 14. 06. 2005 13:06

tak to pomohlo, jako z Matrixu: "...nehledej problém tam kde je, ale tam kde není...! 8) zvedl jsem zadní kola do luftu, pořádně povolil lanka, zahýbal jsem s nima a začal pozvolna utahovat a štelovat. dokonce to kolo přestalo syčet a jede to úplně jinak, lehčeji a "samo" TAK DÍKY!

Havran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havran » 15. 06. 2005 11:40

pobo píše:tak to pomohlo, jako z Matrixu: "...nehledej problém tam kde je, ale tam kde není...! 8) zvedl jsem zadní kola do luftu, pořádně povolil lanka, zahýbal jsem s nima a začal pozvolna utahovat a štelovat. dokonce to kolo přestalo syčet a jede to úplně jinak, lehčeji a "samo" TAK DÍKY!
Gratulace.
Takový nenáročný a nenákladný opravy vždy potěší 8)

Odpovědět