Příchytky M-technic II

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
BOOST
E30.cz mecenáš

Příchytky M-technic II

Příspěvek od BOOST » 09. 02. 2005 21:47

Přiznám se, jsem línej to hledat v ETK. Existuje celá sada příchytek na spoilery M-technic II? A jaký má kdyžtak číslo a kolik to koštuje? Moc díky.
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power :twisted:
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7 :twisted:

Dave

Příspěvek od Dave » 09. 02. 2005 22:40

stoji to par fufnu a objednaj to oproti zaloze a je to komplet vložka do díry+prichytka
ted uz bez iS :-( a s nebem nad hlavou

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 10. 02. 2005 09:47

Je jich docela dost a dají se koupit pouze kusově. Sada je pouze i s plastama. Ve předu jsou jiný náfuky na brzdy a držáky nárazníku.
Jen přední náfuky na brzdy stojí skoro 1000,- CZK a komplet příchytky bez redukce tažného oka na zadní nárazník cca 1500,- CZK. To nepočítám lepidlo na plasty a jiný blbosti jako jsou šablony pro přesné navrtání děr na příchytky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 10. 02. 2005 09:52

No a málem bych zapoměl křídlo (kdyby někdo měl pořád scháním)
Obrázek

BOOST
E30.cz mecenáš

Příspěvek od BOOST » 10. 02. 2005 22:53

Hanis píše:No a málem bych zapoměl křídlo (kdyby někdo měl pořád scháním)
Obrázek
Jo to je to jediný co taky nemám. Mám sice něco podobnýho, ale originál by mi taky nevadil. :lol:
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power :twisted:

BOOST
E30.cz mecenáš

Příspěvek od BOOST » 10. 02. 2005 23:00

Hanis píše:Je jich docela dost a dají se koupit pouze kusově. Sada je pouze i s plastama. Ve předu jsou jiný náfuky na brzdy a držáky nárazníku.
Jen přední náfuky na brzdy stojí skoro 1000,- CZK a komplet příchytky bez redukce tažného oka na zadní nárazník cca 1500,- CZK. To nepočítám lepidlo na plasty a jiný blbosti jako jsou šablony pro přesné navrtání děr na příchytky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Tak tohle mě akorát usvědčilo v tom, o čem jsem přemýšlel už od začátku a to je, že si udělám vlastní příchytky v práci. Stejně se mi moc nelíbí, že jsou všechny ty příchytky z plastu a mohl by mi to nějakej kokot oškubat jak kuře, udělám to pořádně bytelný. Nehodlám platit nekřesťanský prachy za kus plastu na kterým je vyraženo BMW. Tohle je to jediný co mě na BMW sere, že mají každou píčovinu předraženou jak svině, jenom kvůli imdži. Takže bych chtěl poprosit, jestli by někdo z vás nebyl ochotnej nafotit detailní fotky všech příchytek na spoilerech a autě a neposlal mi je na mail. Možná by se daly nějaký příchytky udělat do zásoby. Předem moc díky.
E30 340ic V8 6q- EX

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 11. 02. 2005 12:01

Vyrábět? Sice nepochybuji o tvé šikovnosti, ale čas který u toho strávíš určitě nebude zanedbatelnej a kdyby jsi místo toho třeba pracoval tak na to dřív vyděláš.

Určitě si dovedeš představit pracnost této příchytky a cena nové je pouhých 9,50 Kč bez DPH
Obrázek
Tento držák nárazníku stojí třeba 102,50 Kč bez DPH a chci vidět pak tvůj následný výrobek v přiměřené kvalitě BMW.
Obrázek

Pokud se ti to povede, jednu sadu příchytek za poloviční cenu si u tebe koupím do zásoby :D

PS: Když už mě cituješ tak prosím bez těch obrázků, tapety nějak už nejsou v módě :wink:

BOOST
E30.cz mecenáš

Příspěvek od BOOST » 11. 02. 2005 22:50

Hanis píše:Vyrábět? Sice nepochybuji o tvé šikovnosti, ale čas který u toho strávíš určitě nebude zanedbatelnej a kdyby jsi místo toho třeba pracoval tak na to dřív vyděláš.

Určitě si dovedeš představit pracnost této příchytky a cena nové je pouhých 9,50 Kč bez DPH
Tento držák nárazníku stojí třeba 102,50 Kč bez DPH a chci vidět pak tvůj následný výrobek v přiměřené kvalitě BMW.

Pokud se ti to povede, jednu sadu příchytek za poloviční cenu si u tebe koupím do zásoby :D

PS: Když už mě cituješ tak prosím bez těch obrázků, tapety nějak už nejsou v módě :wink:
Za ty obrázky se omluvám. :oops: Já nemyslel, že budu dělat přímo kopie originálů, ale vymyslet nějakou mnohem jednodušší a hlavně bytelnější náhradu. Ne nějakej hnusnej bastl, ale kvalitní náhradu. Uchycení spoilerů je přece možný provést spousty způsoby. Ať už od tolik tuzingáři oblíbeného silikonu, přes hřebíky a šrouby skrz spoilery po kvalitně provedené držáky např. z nerezového plechu a nerezových šroubků, šikovně skrytých jak zlodějíčkům, tak BMW znalcům, kteří uznávají pouze použití originál dílů od BMW. A přesně něco takového bych si chtěl vyrobit. :wink: Odpadu z nerezového plechu se u nás v práci najde docela dost a hlavně to potom bude pořádně fest držet na mazlovi a nějakej náhodnej nenechavej chmaták půjde domu s prázdnou. :wink: Proto by se mi moc hodili ty fotky všech míst, jak je to uchycený, aby jsem mohl popřemýšlet nad konstrukcí náhrad.
E30 340ic V8 6q- EX

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 11. 02. 2005 23:05

BOOST píše:... hlavně bytelnější náhradu ... kvalitně provedené držáky např. z nerezového plechu a nerezových šroubků ...
Plastové příchytky nejsou proto aby se to dalo lehce ukrást ale pro případ lehké nehody. Přední i zadní spoiler jsou z velmi houževnatého plastu a v případě drobné kolize spoiler "vypadne" z příchytek a nezohýbá a nepoškodí kovové-plechové díly karoserie nebo nevytrhne se kus spoileru. Stačí pak spoiler jen docvaknout zpět. Při "bytelné" montáži a sníženém podvozku ti první zimní hrouda nebo obrubník natropí značnou škodu. V tomto případě "soudruzi v Mnichově neudělali chybu" ale vymysleli prima věc.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

BOOST
E30.cz mecenáš

Příspěvek od BOOST » 12. 02. 2005 10:06

Francis píše:
BOOST píše:... hlavně bytelnější náhradu ... kvalitně provedené držáky např. z nerezového plechu a nerezových šroubků ...
Plastové příchytky nejsou proto aby se to dalo lehce ukrást ale pro případ lehké nehody. Přední i zadní spoiler jsou z velmi houževnatého plastu a v případě drobné kolize spoiler "vypadne" z příchytek a nezohýbá a nepoškodí kovové-plechové díly karoserie nebo nevytrhne se kus spoileru. Stačí pak spoiler jen docvaknout zpět. Při "bytelné" montáži a sníženém podvozku ti první zimní hrouda nebo obrubník natropí značnou škodu. V tomto případě "soudruzi v Mnichově neudělali chybu" ale vymysleli prima věc.
Musím uznat, že v tomhle máš pravdu. :oops: Ale když to drží jenom tak nachlup, že to z těch příchytek vyskočí, tak určitě nebude problém pro někoho to šlohnout. Má to své pro i proti, ostatně jako každá věc.
E30 340ic V8 6q- EX

Odpovědět