zaseknuty zamek v bezpecnostni poloze - ridicovi dvere

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Návštěvník

zaseknuty zamek v bezpecnostni poloze - ridicovi dvere

Příspěvek od Návštěvník » 26. 01. 2005 10:14

zdravim,

mam trosku problem. Nemuzu se dostat do auta pres ridicovi dvere nemuzu otocit klickem (mozna tam zas nekdo vrazil sroubovak a rypal s tim). Nanestesti dvere nejdou otevrit ani zevnitr protoze zamek je v te super-bezpecnostni poloze kdy se dvere proste neotevrou. Nevite co s tim, popripade jak to udelat aby to slo otevrit aspon zevnitr?
Diky

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 26. 01. 2005 17:21

Vykuchat (asi doslova :twisted: ) tapec ze dveri a dostanes se zezadu k zamku a pak uvidis co se da delat :D

Martinfly

Příspěvek od Martinfly » 27. 01. 2005 00:16

Taky jsem mel podobny problem.
Parkrat se mi to kouslo v ty bepecnostni poloze. Ale vzdycky se mi podarilo vrtet s tim klickem v zamku tak dlouho, az to zkocilo zpatky :D
Az jednou jsem se fakt nasral, po deseti uspesnych minutach tvrdyho boje se zamkem, jsem v Lopuchovy koupil "novy" zamek.
A je to bez problemu 8)

Jsou dva typy zamku: s bezpecnostni polohou (pro bawo s centralem) a bez ni.

Jelikoz to mas zavreny, tak ten tapec pujde pravdepodobne blbe dolu.
Ja bych nedriv zkusil zamek vratit zpatky pomoci klice (neboj se trochu zabrat, ale s citem) vzit ho do klesti tesne u zamku a vrtet.
Hodne stesti!

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC » 27. 01. 2005 07:39

ale pro ucely takovych pokusu pouzit nahradni (nejlepe novy) klic abys ho pak nezalomil...
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Splaš
člen E30.cz

Příspěvek od Splaš » 27. 01. 2005 23:54

v Lopuchovy koupil "novy" zamek.
A je to bez problemu
zámek už sem taky měnil, ale moc sem si nepomohl, ten "nový" na tom není o moc líp :arrow: BMW má tzv. opravnou sadu zámku kolem 600 a celý zámek asi za 1500. Chystám se na to, měli by to umět přímo na původní klíč k autu (když ne, není problém přeházet stavítka)

Odpovědět