Tak mám konečně chvíli času a něco k tomu srazu napíšu.
RZ a Sprinty:
Po loňském ohlasu jsem se rozhodli opět zařadit RZ a klasické sprinty.
RZtka byla hodně podobná té loňské, jen na konci jsem se rozhodli udělat takovou "třešničku" v podobě kruhového objezdu. Pro zadokolku myslím dobrý tah.
Sprinty se jely klasicky po dvou autech na 400m. Nicméně přihlášených sprinterů bylo asi 250, takže jsme měli strach aby se vše stihlo odjet a co nejmín jsme se zdržovali přejezdama mezi startem a cílem. Vždy se odjelo celé kolo a teprve potom se všichni hromadně vraceli zpět. To bylo pro některé účastníky asi neakceptovatelné, protože museli na návrat čekat skoro 1hodinu.
Jen ještě se vrátim těm volným jízdám na RZ... takový zájem o volné jízdy jsem nečekal, navíc jsme potřebovali uvolnit tu spojovačku mezi ranvejema , čili jsme byli domluveni s motokárama, že jim ten plac necháme na ježdění. To byla podle některých reakcí asi chyba. Příště Vás určitě necháme jezdit dýl , to slibuju
Spanilka:
Předem se omlouvám všem, co z ní nic neměli. Byla asi velká chyba ji v takovém počtu aut vubec absolvovat. Nikdy jsme tak velkou spanilku nejeli, takže nikoho nanapadlo, že budou takhle velké problémy. Určitě jsme měli alespon přidat všem mapku. Ale stalo se.....
Já jsem jel celou cestu první, rychlost nikdy nepřesáhla ani 35kmh. Po první zastávce před Turnovem a čekáním na zbytek jsme pokračovali dál v ještě nižším tempu, druhou půli těch 50km jsem jel dokonce 20kmh, ale ani to nepomohlo, prostě jsme byli moc dlouhý a dál jsme se trhali. Napomohlo k tomu několik faktorů. Jednak hned na začátku ten tukanec několika aut, pak závory na přejezdu pro vlak, potom i jezdci, kteří si nechávali ohromné rozestupy a nejeli plynule, ale stylem "brzda-plyn" , atd. atd. Hlavně chyběla ta orientační mapka....to příště napravíme. Jestli se pojede spanilka i za rok a v takovém počtu aut, máme připravené nějaké varianty a řešení aby jsem předešli tomu, co se dělo letos.
Občerstavení a záchody:
Proti lonsku si myslím byly supr ceny, stánky byly nakonec dva, každej měl trochu jinou nabídku, takže byl pestřejší výběr.
Záchody si myslím byly celkem OK, pouze bych příště trochu pořešil srategii jejich rozmístění. Lidem ze zadní části kempu se asi takovou dálku chodit nechtělo. Někdo si stěžoval na plný záchody, ale já jsem při odjezdu v neděli po obědě jednu budku použil a myslím, že to tak kritický ještě nebylo

Určitě ale příště zvýšíme i počet budek, to je jasné.
K těm sprchám jsem se nakonec nedostali. I když voda zajištěná byla, stačila akorát tak na sobotu.... v něděli ráno jsem už měl smůlu, došla.
Na závěr bych chtěl poděkovat těm lidem , kteří přes přísný zákaz jezdili po velké ranveji. Je docela dost možné, že už nás tam příště žádnou akci udělat nenechají.