http://sweb.cz/andreusii/benzin.mp3
benzin vs nafta
benzin vs nafta
----------------------:)
-
Venca.
Jel jsem se Š-120, do který sestřenka omylem natankovala naftu.And píše:co takle zacit na toto tema diskuzi?![]()
ale podle mych informaci muze benzinovej motor jet na naftu (nebo to bylo naopak?) ale dostane peknej zahul a nesmite ho vypnout pac uz nenastartuje ale jet se prej da
Nedoporučuji.
-------
Jel jsem s vozidlem s dvoudobým benzínovým motorem, který jelo i na naftu, přestože k tomu nebylo primárně určeno.
Poškozuje to ale motor - kliku, ložiska atd.
-------
Jezdil jsem i s vozidlem, které mělo tzv. vícepalivový motor.
Snesl např. směs 60% NM35/45 + 40% BA90. Též letecké palivo do proudových motorů apod.
Sem přímej svědek pokusu převychovat na naftu Opel Astra 1,6i Caravan.
Občan tam nalil naftu u Devíti křížů. Dom to dojelo ale odneslo to : 4 písty (všechny prasklý vysokou teplotou ) ,pístní kroužky a hydroštezly.
Ta piksla jezdí dodneška po mírné generálce motoru klidně 150km/h.
Občan tam nalil naftu u Devíti křížů. Dom to dojelo ale odneslo to : 4 písty (všechny prasklý vysokou teplotou ) ,pístní kroužky a hydroštezly.
Ta piksla jezdí dodneška po mírné generálce motoru klidně 150km/h.
ex 325i Touring
320i
my phone 732/866610
320i
my phone 732/866610
K nám do servisu přijel Peugeout 306 HDi, do kterého majitel natankoval benzín. Přijel až druhý den, protože auto normálně jelo, pouze víc kouřilo a po studeným startu se chvilku hádalo. Měl tam 1/4 nafty a dotankoval do plný bezin. Ani jinak hlučný to nebylo, byl jsem překvapen.
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520