Po tom co jsem stravil v kolonach nekolik km umorneho popojizdeni jsem uz nejak rezignoval a kdyz jsem se mohl trochu rozjet, tak jsem se rozjel....prece ti policajti nebudou tady chytat jako vzdycky chytaj za rychlost kdyz je hnusne, prsi a je uz temer tma...no....byli
V patecnim provozu a na mokru nema smysl ani pro otrle povahy premyslet o ujizdeni hlidce, tak jsem tedy holt potupne zastavil a slusne vystupuju...
Dobry den, pane ridici, silnicni kontrola, prosim vase doklady a doklady k vozidlu
Dobry den, jasne, hned to bude (zacinam lovit kde ze je mam)
Jinak samozrejme merili jsme rychlost
Je mi to jasny (tvarim se provinile) tak kolik ?
83
Hmmm, to snad ani neni mozny, ja vim ze tu stavate, tak jsem se snazil krotit, vetsinou tu vzdycky jezdim padesat (chudak policista nemel ani tuseni, co se delo na tom samym miste den predtim v 1 h rano, kdyz DC chtel cestou z regionalu BMW klubu merit sily sprintem ze semaforu)
No jo, vy jste predjizdel autobus, asi vam smrdel...ja vas chapu. Kdyby jste jel do 70 kmh, tak vas ani nestavim
No to bude ono...on fakt dost kouril, tak jsem ho predjel abych to nemusel cuchat...a jak jako ze byste mi tolerovali 70 kdyz je tady 50 ?
No to tolerujeme na mistech kde nejsou vyslovene duvody jet pomalu 20 navic, to je bezny. Jen v blizkosti skol a skolek, nebo zastavek MHD a prechodu to netolerujeme, jen tam kde je padny duvod jet pomalu...
Coze ? To zni tak neuveritelne idealne, ze se mi tomu nechce verit. Jaktoze to jeste nevim ? To mi nikdo nikdy nerek, ani v autoskole, ani policajti...
No ale je to tak...
Tak sel mr. policajt zkontrolovat technickou a emise a rika
tak tady problem nebude, to mate vsechno v poradku...
No to je jasny, ja se o mazlicka staram...
je to videt, ten lak je puvodni ? Je to nadhera videt takhle klasicky auto v originalu, zadnej tuning, ten ja moc nemusim, pritahuje takovou divnou sortu lidi
No ja taky moc ne...tohle je jeden z nejklasictejsich modelu BMW, tak proc ho zneuctit tunou plastu a modrejch ledek...
Moje rec, je videt ze jste na klasicky veci, tak ze to mate tak hezky, tak to napisem za dve kilka ?
No, tak jo, stejne mam jen 250 v penezence...
Je, tak to ja vas nebudu obirat o prachy pred vikendem...necham vam to na udrzbu toho vaseho nadhernyho mazlika
Jeee, to jste zlatej, dekuju moc (zapaluju si cigo), kourite a nabizim policajtovi cigaro ?
No, kourim, ale zrovna mi dosly. tak jestli muzu...
Jasny, vite co, ono je lepsi kdyz jezdej udrzovany auta rychle, nez kdyz litaj rychle shnily sragory s brzdama a tlumicema pred smrti...
No to mate svatou pravdu, tady koukam ze asi vsechno v richtiku co ?
Samozrejme....zacina prednaska o novych brzdach a tlumicich o ulozeni naprav a jeho vlivu na jizdni vlastnosti, o jedinecnosti modelu 325 iS, o nesehnatelnem originalnim iS lizatku atd atd...
Po dlouhem rozhovoru vylezl jeho kolega a prej "mas neco na zapis ?"
Policajt se podiva znova na me, na auto a rika kolegovi NE...
Jeste chvili krafem o vsem moznym, policajt dostane samozrejme kontakt, kdyby nahodou potreboval nejaky autodily bla bla bla a loucim se poslednim dotazem...
Jeste se chci zeptat - je prestupek jezdit normalne na silnici dverma ?
Jak jako dverma ?
No jako smykem...
Neee, v pohode, maximalne kdyz vas uvidej policajti, tak vam asi daj dejchnout, ale kdyz to nikam nenasijete, tak neni za co vas postihnout...
Tak to je super...diky...jo a horet se asi nesmi co ?
Vy silenci do aut mate terminy...co je to horet ? To jako myslite palit gumy ?
Nooo...
To uz by se mohlo trestat jako nadmerny umyslny delani hluku, nebo jako vytrznost
Aha, ja si rikal....tak moc diky a mejte se....
Taky, hezkej vikend a at vam mazlicek slouzi...
No...tak asi takhle....fakt jsem to necekal, protoze preci jenom prekroceni o vic jak 30 kmh uz je snad ta nejvrchnejsi hranice...
Uz jsem se ho normalne chtel zeptat, jestli nezna nejakyho Simira z Plzne
Fakt kdyby takovyhle hodny a uznali policajti byli vsichni, nebylo by to krasny ?

535i e28, 325i e30 coupe, 635CSi e24, 540i tour 6q e34 -> 318i tour e30