ModraObloha píše:Ahoj, řěšim teď trochu dilema, jestli koupit jednu pětku nebo ne a zajímal by mě Váš názor, jestli se na ní radši nevykašlat

Uvažuju o ní jako o winterkáře..
Takže k věci, je to e28 524td, manuál, najeto bůhvíkolik, rok asi 85. Motor jde pěkně, to je ale bohužel poslední hezká věc na tom autě. Kastle je modrá, ale přední oboje dveře, přední blatníky a kapota jsou stříbrný. Zadní pravý dveře promáčklý-trochu. Plechy celkově sou takový otlučený, zašlý. Vejfuk už je načatej, je v něm lehká dirka. Pod motorem trůní špatný silentbloky, spojkový ložisko rachtá jak pominutý. Má lehčí vůli v řízení, žádná tragédie. Auto obsahuje horší kotouče vpředu i vzadu. Má zimáky, celkem použitelný- cca 5 mm. Přední mlhovky nesvítí- špatně zapojený, auto netopí- špatnej ventilátor a nakonec nefunguje ani jedno počítadlo km. V řadící páce je vůle, že neni poznat jestli je tam pětka nebo R.
Jediný zajímavost, co tohle auto má, je koplet sportsitze interiér z E34... Jinak výbavově nic moc, el okna, rádio, centrál.
Kolik byste byli ochotni za takovýhle auto dát?
Díky;)
To záleží na tobě..
Do 10.000,-, pokud je motor dobrý, si myslím že je to slušná nabídka, za polovinu, je to velice dobrá nabídka která se ti přinejhorším dvojnásobně vrátí při rozborce, což já sice nemám rád, ale každého věc. Nebo si auto oblíbíš a dáš ho dopořádku, jakš takš a může se stát že ho budeš mít radši jak summercar.. e28 je kouzelné auto v jakékoliv motorizaci, i když ti to teď v tom stavu třeba tak nepřipadá..
Dílu je vcelku ještě dost a to topení sehnat není složité, záleží z jakého důvodu to netopí...
Kdyby jsi se rozhodl do toho jít, ozvi se, díly mám, co nemám vím kde sehnat. Navíc budeš mít wintercar/youngtimer a pěkné 524td se prodávají za víc než si myslíš. Je to z mé strany zaujatost, měl jsem e28 6ks a stále mám 3..

e28 mám moc rád.
Do toho nepočítám ten interiér, což sice v e28 nenávidím ale nějakou cenu taky má, navíc jak píšeš s anatomama a zimáky.. Pokud to navíc dobře žhaví..
Auto jsem neviděl, je to na tvém zdravém rozumu ale pokud to je do deseti tisíc, myslím že není co řešit.
A některé věci co autu vyčítáš...

Uvědom si že je to 25 roků staré auto...
M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual, Z3 2.8 M52TU Coupe manual, Alpina B6 #056 e63 4.4 Alpinablau… a pár dalších non BMW