Povodně 2010
Povodně 2010
Rád bych se sváma podělil o tento zážitek, je to něco co nepřeju ani nepřátelům.
Fotky jsou ze Zákup u České Lípy kde momentálně bydlím, zasáhlo nás to v sobotu 7.8. kolem cca 20hod, celý den voda pomalu stoupala ale až kolem této hodiny začla stoupat opravdu hodně extrémně, s tím že to trvalo cca 20min a barák byl zatopen.
Od čtvrtka mám angínu s horečkama a jsem na antibioticích, ale jak jsem viděl že jde do tuhýho skočil jsem do holinek a musel fungovat co to šlo. Písek v pytlích přededveřma vodu zbrzdil o pár minut, snažil jsem se to nejcenější odnést do patra a auta dát co nejdál od baráku ale abych se stihnul v mžiku vrátit a pokračovat s odnášením věcí. Když už bylo jasný že se to jen tak nezastaví a kdoví kam by se to až zvedlo jsem navrhnul že zmizíme, přední dveře kdybych otevřel tak nás to smete a zadní už otevřít prostě nešly...když jsem zjišťoval proč, tak uvnitř jsem měl vodu pod kolena a venku bych jí měl pod pás. Takže sme vyskákali oknem v koupelně zahradou se brodily k plotu, abych ho oddrátoval to sem se musel skoro potopit. a s tim nejcennějším sme šli tam kde voda není, v půlce cesty sem už nemohl, angínou totálně zeslaben a teď už i podchlazen...Ale jinak OK
Druhý den co jsem snad ani nespal se šlo zjišťovat co a jak...hrůza...nejhorší...přišel se na nás podívat strýc co bydlí opodál a první co bylo, tak že zahučel do jámy na auto která kvuli vodě nebyla vidět...a aby toho nebylo málo, tak vedle ní byla menší šachta a do tý zahučel můj děda a vykloubil si rameno, v nemocnici se dvoum doktorům nedařilo rameno nahodit, tak ho museli uspat a nechali si ho tam, naštěstí je OK.
Aktuálně se furt jen uklízí a sčítají škody a ještě to nějakou chvilku potrvá...
Ne všechno se bohužel zachránilo, auto to stejně dostalo, motorky veteráni taky, zvířata (slepice, kuřata, husy, kočky) to schytaly taky...
Je to jen zlomek ze zážitku který postihl mne a několik tisíc lidí v těchto krajích...
ZDE JE VŠECHNO NAFOCENO:
http://heypaul.rajce.idnes.cz/Zaplavy_2010/
Fotky jsou ze Zákup u České Lípy kde momentálně bydlím, zasáhlo nás to v sobotu 7.8. kolem cca 20hod, celý den voda pomalu stoupala ale až kolem této hodiny začla stoupat opravdu hodně extrémně, s tím že to trvalo cca 20min a barák byl zatopen.
Od čtvrtka mám angínu s horečkama a jsem na antibioticích, ale jak jsem viděl že jde do tuhýho skočil jsem do holinek a musel fungovat co to šlo. Písek v pytlích přededveřma vodu zbrzdil o pár minut, snažil jsem se to nejcenější odnést do patra a auta dát co nejdál od baráku ale abych se stihnul v mžiku vrátit a pokračovat s odnášením věcí. Když už bylo jasný že se to jen tak nezastaví a kdoví kam by se to až zvedlo jsem navrhnul že zmizíme, přední dveře kdybych otevřel tak nás to smete a zadní už otevřít prostě nešly...když jsem zjišťoval proč, tak uvnitř jsem měl vodu pod kolena a venku bych jí měl pod pás. Takže sme vyskákali oknem v koupelně zahradou se brodily k plotu, abych ho oddrátoval to sem se musel skoro potopit. a s tim nejcennějším sme šli tam kde voda není, v půlce cesty sem už nemohl, angínou totálně zeslaben a teď už i podchlazen...Ale jinak OK
Druhý den co jsem snad ani nespal se šlo zjišťovat co a jak...hrůza...nejhorší...přišel se na nás podívat strýc co bydlí opodál a první co bylo, tak že zahučel do jámy na auto která kvuli vodě nebyla vidět...a aby toho nebylo málo, tak vedle ní byla menší šachta a do tý zahučel můj děda a vykloubil si rameno, v nemocnici se dvoum doktorům nedařilo rameno nahodit, tak ho museli uspat a nechali si ho tam, naštěstí je OK.
Aktuálně se furt jen uklízí a sčítají škody a ještě to nějakou chvilku potrvá...
Ne všechno se bohužel zachránilo, auto to stejně dostalo, motorky veteráni taky, zvířata (slepice, kuřata, husy, kočky) to schytaly taky...
Je to jen zlomek ze zážitku který postihl mne a několik tisíc lidí v těchto krajích...
ZDE JE VŠECHNO NAFOCENO:
http://heypaul.rajce.idnes.cz/Zaplavy_2010/

neco strasnyho a pro nas kteri to nezazili neco neprectavitelnyho a
nepochopitelnyho
asi to nepomuze ale prejem Vam hodne sil , zdraviho ducha a
brzky zacatek lepsich casu
nepochopitelnyho
asi to nepomuze ale prejem Vam hodne sil , zdraviho ducha a
brzky zacatek lepsich casu
e39 528i touring
e83 x3 3.0ia
e85 Z4 2.5i Merlot rot
e32 740ia Alpina look
e30 328i coupe M-Technik II m20b28
R1100s Mandarin
R1150gs twin spark
e83 x3 3.0ia
e85 Z4 2.5i Merlot rot
e32 740ia Alpina look
e30 328i coupe M-Technik II m20b28
R1100s Mandarin
R1150gs twin spark
-
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
hodně sil a pomocných rukou - sám jsem několikrát byl jako dobrovolník na odklízení popovodˇnových škod a je to opravdu síla. navíc u nás se stávají povodně v poslední době už standardem - minulý rok nám to vzalo jeden barák který byl asi 4 roky po kompletní rekonstrukci.
hodně žalostný pohled je na ty veterány... snad se ti podaří dát vše brzo do aspoň trochu přijatelného stavu.
hodně žalostný pohled je na ty veterány... snad se ti podaří dát vše brzo do aspoň trochu přijatelného stavu.
je to mazec co se stalo, taky bych to nikomu nepřál ... tisíciletá voda ...
přesně tohle je důvod, proč bych nikdy nechtěl bydlet v zátopové oblasti
tobě Jirko přeju brzký uzdravení a hodně síly přiuklízení a opravování domu
přesně tohle je důvod, proč bych nikdy nechtěl bydlet v zátopové oblasti

tobě Jirko přeju brzký uzdravení a hodně síly přiuklízení a opravování domu

Škoda Fabia 1.2TSI 12'
ex:
NISSAN Almera N16 1.5i 00'
Suzuki Swift 1.0 98'
BMW E30 318i M10 85'
///MHD Power

ex:
NISSAN Almera N16 1.5i 00'

Suzuki Swift 1.0 98'

BMW E30 318i M10 85'

///MHD Power

Jinak tohle mi přišlo na mail, kdyby Ti to třeba k něčemu bylo.......
Dobrý den,
obracím se na Vás s nabídkou okamžité pomoci určené osobám
postiženým povodní. Pokud se Vás tato informace netýká a znáte
někoho, kdo by pomoc ocenil, přepošlete mu tento mail. Níže popsaný
postup muže být v budoucnu užitečný i Vám, pokud se Vám do
notebooku, mobilního telefonu nebo fotoaparátu dostane voda.
Mironet osobám postiženým povodní zdarma vyčistí a znovu zprovozní
výpočetní techniku a elektroniku. Tuto pomoc s úspěchem nabídl již
při povodních v roce 2002, kdy byla zachráněna technika za více než
2,5 milionu Kč. Veřejnosti je málo známo, že šance na záchranu
zaplavené televize, notebooku nebo třeba fotoaparátu přesahuje 50%.
Pro záchranu přístroje je však klíčové to, aby po styku s tekutinou
a před odborným vyčištěním nebyl zapnut a nedošlo u něj ke zkratu.
Pravděpodobnost záchrany se dále zvýší, když dojde k odbornému
vyčištění v co nejkratší době. Více informací naleznete na
www.mironet.cz/pomoc
Přeji pěkný den
Ing. Robert Novotný
Dobrý den,
obracím se na Vás s nabídkou okamžité pomoci určené osobám
postiženým povodní. Pokud se Vás tato informace netýká a znáte
někoho, kdo by pomoc ocenil, přepošlete mu tento mail. Níže popsaný
postup muže být v budoucnu užitečný i Vám, pokud se Vám do
notebooku, mobilního telefonu nebo fotoaparátu dostane voda.
Mironet osobám postiženým povodní zdarma vyčistí a znovu zprovozní
výpočetní techniku a elektroniku. Tuto pomoc s úspěchem nabídl již
při povodních v roce 2002, kdy byla zachráněna technika za více než
2,5 milionu Kč. Veřejnosti je málo známo, že šance na záchranu
zaplavené televize, notebooku nebo třeba fotoaparátu přesahuje 50%.
Pro záchranu přístroje je však klíčové to, aby po styku s tekutinou
a před odborným vyčištěním nebyl zapnut a nedošlo u něj ke zkratu.
Pravděpodobnost záchrany se dále zvýší, když dojde k odbornému
vyčištění v co nejkratší době. Více informací naleznete na
www.mironet.cz/pomoc
Přeji pěkný den
Ing. Robert Novotný
e28 525i, e83 X3
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i