Dotaz na Simíra?

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Fikux
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na Simíra?

Příspěvek od Fikux » 25. 08. 2004 06:56

Čauves. Je prosim tě možný, aby městská policie měla radar v podobně klasický kamery? Včera stáli zašitý na průmyslovce a u kraje měli postavenou káru s otevřenym kufrem a jestli sem dobře viděl, tak mezi opěrkama zadních sedadel na mě koukal objektiv videokamery :( rozjížděl sem se z křižovatky a u nich sem mohl mít cca 70 a myslim, že je tam 50
Zewl-crew "M3 E3O rulezzzzz"

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 25. 08. 2004 08:00

Městská policie @ radary. No, myslím, že už to mají oficiálně povolený na území obce dohlížet na rychlost vozidel a myslím si, že je to hovadina. Jednak vybraný pokuty dou městu, ne státu jako od státní policie a starostové proto budou chtít, aby pořád někde tu rychlost měřili, aby něco do kasy přinesli a nedivil bych se, že by jim za to slíbil i nějakou tu odměnu. To potom státní policie může dohlížet, jestli náhodou nějakej pes neposr... někomu trávník před domem. Proboha, vždyť je to nebe a dudy rozdíl mezi městskou a státní. Jestliže městská bude dělat dopraváky ve městech, tak k čemu je potom dopravka? Jestli to chce někdo z městský policie dělat, tu dopravu, tak ať de ke státní a bude to mít v popisu práce.
U městský se najdou fajn lidi, ale tak jako všude, i lidi s trošku nedomyšlenými názory. A někdy mi to přijde, že tihle v počtu převažujou.
Ale zase kecám o kravinách.
Proč sem vlastně píšu ... jo, ta kamera ... bych se nedivil ničemu.
Sice způsob použití kamery jako radaru je trošku složitější, ale kdo ví, co si to pořídili. V televizi sem u městský viděl úplně nějakej patvar radar s namontovaným digitálním foťákem, kterej se musel vždycky při průjezdu auta zmáčknout, aby projíždějící auto vyfotil. Klasickou radarovou hlavici si neviděl? Samotná kamera při použití na dokazování rychlosti ... je to tzv. radar GESIC ... ale mám za to, že to nelze použít při stojícím vozidle. S tímhle zařízením by za tebou museli jet po určitou dobu (myslím 15 - 20 sekund) a udělat 3 záznamy min. po 5 sekundách. Na záznam je přenášená rychlost vozidla vněmž je kamera umístěna a z kamery je pak akorát patrný, jestli udržovali stejnou rychlost nebo jestli nedělali záznamy, když měřené vozidlo dojížděli, kdy jedou třeba ještě o 20 km/hod rychleji.
Si spíš myslím, že jestli tam měli strčenou jenom kameru, bez radarový hlavice, tak možná točili broučky v přírodě, jestli na ně nemají vliv psí výkaly ...
Ne, rychlost tímhle způsobem nejspíš neměřili, možná se zaměřili na jiný přestupky hodné dopraváků. Jízdy v jízdních prujích, jízda při pravém okraji vozovky, telefonování a kdo ví co všechno ještě dělají ..
Budu muset zajet do Prahy na kafe za kámošem, co tam u městský dělá. Ten ale dělá to, co má ... a zjistím, co to tam vymejšlí.
Wono je to těžký. Stát nemá prachy na to, aby přibral do okresů pár novejch policajtů na dopravku a městská policie je jinak financovaná, tam ty peníze nějaký sou a hlavně se tam najdou lidi, kteří si ty pravomoci pro městskou prosadí. Zachvíli by třeba ty pravomoce mohli dostat taky Tuebor general security, pak třeba Grupa sekurity atd. .. koukal sem, že někteří už za sklem jejich aut červený plácačky vozí ..
všechno vysvětlím .. a když ne, tak to okecám :-)

Fikux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fikux » 25. 08. 2004 08:21

Hlavici klasickýho radaru sem nikde neviděl. Vyloženě jenom objektiv kamery a nějakej jouda kterej jí ovládal nebo co tam dělal :) když teda ne rychlost, tak možná pásy a ten sem měl a stejně přes ty folie by se jim to asi špatně kontrolovalo, takže to nebudu řešit 8) díky za odpověď a kdybys něco novýho zjistil, tak dej vědět ... kdyby mi přišlo předvolání na podání vysvětlení, tak Vám pak dám vědět oč šlo ...

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 25. 08. 2004 08:36

Á propos: bezpečnostní služby. Na kolik jim věříte/nevěříte? Když jsem tuhle jel na Zličíně a viděl pány (2) lážo plážo sedět v pancéřáku, kam nějaký chudák zaměstnanec nosil nějaké velmi těžké kovové bedny (schránky na peníze?) říkám si jak to že těch loupeží od bezpečnostních služeb není víc? Vždyť jsou to šašci - kdybych měl pistoli, nejspíš bych jim to dokázal ukrást sám i s autem. Tím nechci naznačovat že se pouštím na dráhu zločinu, ale divím se že si firmy nenajmou někoho kompetentního...

petr e28

Příspěvek od petr e28 » 25. 08. 2004 08:53

zkus to a uvidíš, v jedný ruce nese kufr a druhou má na spoušti kvéru :roll:
EX e28-525e

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 25. 08. 2004 09:40

No tak tihle dva kvéry neměli u sebe měli akorát tak obušky, protože pak vylezli. A jestli ten kvér měli tak buď autě (tam je jim platnej) nebo něco á la Clint Eastwood, který byl někde vždy v saku a pak si nejspíš ze zadku vytáhnul "44 magnum, the most powerful handgun in the world" :D

Marosh

Re: Dotaz na Simíra?

Příspěvek od Marosh » 25. 08. 2004 11:31

Fikux píše:Čauves. Je prosim tě možný, aby městská policie měla radar v podobně klasický kamery? Včera stáli zašitý na průmyslovce a u kraje měli postavenou káru s otevřenym kufrem a jestli sem dobře viděl, tak mezi opěrkama zadních sedadel na mě koukal objektiv videokamery :( rozjížděl sem se z křižovatky a u nich sem mohl mít cca 70 a myslim, že je tam 50
Jednou jsem koukal snad na TV3 na nejakej ten "Mestska policie radi, patra, zasahuje" magazin a tam predvadeli nejaky zarizeni s kamerou ktera rozpozna SPZ (RZ) a rovnou vyhazuje veskery udaje o aute. Pouzivaj to snad k namatkovejm kontrolam po meste proti kradenejm autum. Tam to meli namontovany v nejaky oktavce.

Fikux
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na Simíra?

Příspěvek od Fikux » 25. 08. 2004 11:33

Marosh píše:
Fikux píše:Čauves. Je prosim tě možný, aby městská policie měla radar v podobně klasický kamery? Včera stáli zašitý na průmyslovce a u kraje měli postavenou káru s otevřenym kufrem a jestli sem dobře viděl, tak mezi opěrkama zadních sedadel na mě koukal objektiv videokamery :( rozjížděl sem se z křižovatky a u nich sem mohl mít cca 70 a myslim, že je tam 50
Jednou jsem koukal snad na TV3 na nejakej ten "Mestska policie radi, patra, zasahuje" magazin a tam predvadeli nejaky zarizeni s kamerou ktera rozpozna SPZ (RZ) a rovnou vyhazuje veskery udaje o aute. Pouzivaj to snad k namatkovejm kontrolam po meste proti kradenejm autum. Tam to meli namontovany v nejaky oktavce.
Tak to je pohoda ... tos mě celkem potěšil, protože to je možný, že jenom typovali. U auta mám vše v pohodě 8) díkes

Marosh

Příspěvek od Marosh » 25. 08. 2004 11:57

No samozrejme nevim jestli to bylo ono... to zjistits az ti prijde obalka. :lol:

Fikux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fikux » 25. 08. 2004 12:11

Marosh píše:No samozrejme nevim jestli to bylo ono... to zjistits az ti prijde obalka. :lol:
Já si myslel, že to bude spíš něco takovýho, protože na radar přímo v kameře ... no nevim nevim ... uvidíme 8) a podle mě kdyby to byl radar, tak to budou někde o kus dál chytat a nebudou si přidělávat práci s následnym zpracovánim toho videa a vyhodnocenim a posílánim obesílek, atd.

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 26. 08. 2004 09:18

Jo jo jo, máte pravdu.
Úplně sem zapomněl, že se teď zkouší ten novej (novej u nás, samozřejmě) systém kontroly odcizenejch vozidel. Přesně tak. Ta kamera snímá značky aut a ty se okamžitě vyhodnocujou, jestli to auto je nebo není hlášený jako odcizený ... resp. spz @ rz.

Venca.

Příspěvek od Venca. » 26. 08. 2004 09:36

Simir píše:Jo jo jo, máte pravdu.
Úplně sem zapomněl, že se teď zkouší ten novej (novej u nás, samozřejmě) systém kontroly odcizenejch vozidel. Přesně tak. Ta kamera snímá značky aut a ty se okamžitě vyhodnocujou, jestli to auto je nebo není hlášený jako odcizený ... resp. spz @ rz.
Jo, to ukazovali v roce 2001 na Invexu jako novinku, kterou budou zavádět.
Po přednastavení SPZ/RZ hledanýho auta to může hned vyhlásit poplach, jakmile ho kamera uvidí.

Jen mám obavy, že obvykle selže ten lidský faktor a bude to celý na HO.

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 26. 08. 2004 18:22

Dotaz na Simira: Nevěděl by jsi, prosim Tě, jak je to s kruhovýma objezdama?
Mám na mysli tuhle variantu: kruhový objezd s dvouma pruhama i s dvoupruhým výjezdem. Často vidím, jak někteří šoféři jedou po vnitřním pruhu, ale když vyjíždí z "kruháku", tak si to střihnou rovnou do toho vnějšího.
Zajímalo by mě jak je to tady s předností v jízdě jak při jízdě po objezdu, tak při tom vyjíždění. Zatím žiju v tom, že když jedu po vnějším pruhu, neodbočuju a zároveň někdo z vnitřního odbočuje - a sestřelí mě, tak je vina jeho.
Ale co když odbočuju já z vnějšího a zároveň někdo druhý z vnitřního, ale přitom si nejede po vnitřním ale vjede mi do vnějšího. Doufám, že i teď je vina jeho.
A je to neoddiskutovatelný?

PS: Že nám k sobě ale ty přezdívky padnou, co? :)

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 26. 08. 2004 19:04

simir a gerchan 8)
hele gerchane co mas furt s tema kruhakama? :D
----------------------:)

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 26. 08. 2004 20:56

And :
Ne éé, je to Simir Gerchan a Tom Kranich :D

2 Gerchan :
Kruhový objezdy. Chtělo by to nějaký názorný obrázky, wono to popisovat je dost chaotický a někteří by si to mohli zase jinak vyložit. A bylo by to zase na dlouhej článek a těch už sem dneska pár napsal a už mi cukají prsty i když nepíšu :)
Tak teda .. klasika, když přijíždíš na kruhovej objezd, dáváš přednost těm, kteří po něm jedou. Mimochodem zatím by se i při vjíždění na kruhovej objezd měla dávat směrovka, i když je jasný kam asi pojedeš. Ještě sem seslyšel o autě na větších kruháči aby jelo v protisměru .. No a s plánovanou novelou se už nebude muset směrovka dávat, tak jako je to v jiných státech.
Potom můžeš na kruhovej objezd vjet tak, že se tam přidá další jízdní pruh na vnějším obvodě. Pak je to tvůj jízdní pruh a vjet tam můžeš plynule. Takže ten, kdo už na kruháči je a chce potom do tohohle pruhu vjet, chová se jako při jízdě v jízdních pruzích, takže by tě neměl ani omezit. A při nehodě je to jako nedání přednosti v jízdě. Každej se musí držet ve svý lajně, ať je kruháč složenej z jakýhokoli počtu jízdních pruhů. A při přejíždění v pruzích dává přednost vozidlům v pruhu, do kterýho chce vjet.
Někdy můžeš vjet na kruháč z dvouproudovky, pak sem vždycky viděl, že pravej jízdní pruh v kruháči vytvoří další vnější pruh po obvodě a ten levej jízdní pruh se napojí na již stávající v objezdu. Z tohohle teda musíš dát přednost těm, co po kruháči jedou a v tom pravým můžeš v klidu najet na kolotoč. Ten pravej ale pak většinou končí u dalšího výjezdu na kruháči, takže pokud chce někdo pokračovat na jinej výjezd, musí vjet do dalšího levýho a dává přednost.
Někdy když pozoruju kruháč v Plzni u makra, tak je to pěknej chaos. Jak sem teď popsal při vjíždění na kruháč z dvouproudovky ti z pravýho lítají do cesty těm z levýho a ti z levýho na kruháči lítají hned do středního. Takže kdyby ti z levýho při příjezdu na kruháč by se drželi ve svým pruhu, tak se zanedlouho najde někdo, kdo se na něj z prava natlačí. A pokud si nemůžete dovolit mít nabořený auto, je třeba na to dávat pozor a řidiče aspoň prostředníčkem pravý ruky upozornit, že udělali kiks .. Ale někteří stejně nepochopí wo co gou, bohužel.
Snad je to trošku pochopitelný 8)

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 26. 08. 2004 21:21

[quote="Simir"]And :
Ne éé, je to Simir Gerchan a Tom Kranich :D

aahaa
to se me furt plete
a jak se menovali ti dva co jezdili v nineeleven? myslim ze jeden byl konrad :D
pac ted sem zkosil zralokem naky stromy a bohuzel uz tam auto zustalo stat nepojizdny (za to dluzim podekovani silnicarum kteri vybudovali 10cm obrubnik i na strane kde neni chodnik a je tam vlastne krajnice s obrubnikem a pak navazuje trava) a nakej aktivista hned zavolal cajty a prijeli dva a vypadali jak oni, jeden mel tak 190 na vysku a vazil tak 70 a ten druhej mel tak 150 na vysku a na vahu asi taky :lol:
----------------------:)

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 26. 08. 2004 21:30

Cheche ne Konrád ale Bonrat. Nebyli ti policajti náhodou Laurel a Hardy v převleku? :lol:

basik

Příspěvek od basik » 26. 08. 2004 22:34

no dneska sem videl inovaci vozovyho parku prazsky policie :D ... skoda favorit s RADAREM a notebookem u spolujezdce :D ... asi nejakej novej model

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 27. 08. 2004 11:35

Inovace vozovýho parku?
Vono pomalu není na vejplaty, stravenky z 25 korun nám snížili na 20 korun aby něco ušetřili, tak není divu, že oprášili starý dobrý favority :?
Takovej radar, to je drahej špáš, až do výše milionu kaček .. kdo by to platil? Stát? Néé, to po něm přece nemůžeme chtít .. od státu nemůžeme radši očekávat nikdo nic.
I když nový modely radarů by byly k dispozici, problém jsou jen ty peníze. Jak se říká .. "peníze sou až na prvním místě"

http://www.rametchm.cz/picture/products ... mer7mm.jpg
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... d=16&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5770&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... d=14&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5499&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5481&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5480&fla=1

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 27. 08. 2004 11:53

Simir píše:Inovace vozovýho parku?
Vono pomalu není na vejplaty, stravenky z 25 korun nám snížili na 20 korun aby něco ušetřili, tak není divu, že oprášili starý dobrý favority :?
Takovej radar, to je drahej špáš, až do výše milionu kaček .. kdo by to platil? Stát? Néé, to po něm přece nemůžeme chtít .. od státu nemůžeme radši očekávat nikdo nic.
I když nový modely radarů by byly k dispozici, problém jsou jen ty peníze. Jak se říká .. "peníze sou až na prvním místě"

http://www.rametchm.cz/picture/products ... mer7mm.jpg
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... d=16&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5770&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... d=14&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5499&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5481&fla=1
http://www.rametchm.cz/index.php?typ=RM ... 5480&fla=1

Policajti mají mít minimálně nový oktávky, i za tu cenu, že některým týpkům narostou ramena, a plat dvacet čistýho. je to ostuda tohodle státu, že se takhle chová k ozbrojený složce, co má chránit majetek a životy. vlastně to je ode mně zbytečná poznámka, stejně s tím nikdo nic nahoře neudělá, protože není "politická vůle". a druhej průser jsou učitelé. ale co se budu rozčilovat to už je zbytečný :roll:

Odpovědět