9. - 11.8. Přišla mi SZ od Luckyho325i, jestli prej taky pojedu do Lánova. Odpovídám že ještě bohužel nemám vlastní báwo, takže jedině jestli mě sveze, že bych jel na čumendu.
Lucky píše že v místa je dost, že se teda domluvíme po telefonu.
Těšim se na jízdu v otevřeném kabriu...
12.8. Domlouváme se s Luckym po telefonu, kde (u ÖMV) a v kolik (v 7:45) mě vyzvedne.
13.8. Jdu na noční
14.8. 6:10 Končim v práci. Stihnu si dát tak akorát sprchu a kafe.
7:45 Čekám na Luckyho. Píše že se trochu zdrží, jdu tedy zatím koupit pár dvanáctivoltovejch prazdrojů, třebas se pozdějc budou hodit. Doufám, že jsem doma nic nezapomněl...
8:15 Začíná pršet a Lucky ještě nepřijel, chytam trochu nerva. Jen o minutku déle vidím v dáli zelené kabrio. Hurá! Nasedám a seznamuju se s osádkou (Lucky325i a Simir; oba jsou dost pohodový týpci
Mám pocit, že jsem něco zapomenul doma...
Cestou zjišťuju, že automat vůbec nejni špatná věc...
8:25 Přijíždíme k Tescu. Čeká tu jen Zahy, Flery nás prej dožene cestou, pojede ještě s někym v pětce (E34). Domlouváme se tedy že pojedu se Zahym. Ještě prohodíme pár slov a vyrážíme do Lánova.
Stále mám pocit, že jsem něco dama zapomenul...
8:30 - 10:15 Jedeme (ne nijak rychle, spíš na pohodu), fotíme se (už vím, co jsem nechal doma - foťák!),kecáme o všem možnym (Zahy je těžkej pohodář
10:15 Stavíme u pumpy a voláme Flerymu. Máme prej půl hodiny počkat, nebo vyrazit a pětka nás dožene cestou; rozhodujeme se pro druhou možnost. Pětka nás určitě dožene...
10:30 Vyrážíme od pumpy. Zase kecáme, prší (místama dost hnusně), od Mladé Boleslavi jedem dost pomalu (silnice je tu na prd), loupu Zahymu okurku...
Před Jičínem nás dohnalo pár E-třicítek (všichni na sebe spořádaně blikáme), ale blbě jsme odbočili, takže se musíme vracet. Zahy mi při otáčení na tej mokrej silnici ukázal, jak se jezdí dveřma napřed - nejdřív jednim bokem a pak hned i druhym. Řvu 'Bokééém!' a moc se mi to líbí. Zahy jen poznamenává, že až budu mít vlastní báwo, abych si to nejdřív vyzkoušel někde na volnym parkovišti, kde bude okolo dost místa
Okolo Jičína spravujou silnici, takže doháníme ty E-třicítky, od kterejch jsme se při tom kufrování trhli. Udělala se tu pěkná kolona a my jedeme dál rychlostí závodního šneka. Volá Flery, prej je o nějakejch sedm aut za náma, ale nemůže vůbec předjet. Mezi jičínem a Novou Pakou už je to lepší, pětka nás dohání a my děláme plzeňskou minikolonu tří vozů. V pohodě projíždíme Vrchlabí (E-třicítek začína přibejvat), a nakonec přijíždíme do Lánova.
13:00 Podjíždíme lanovku, v areálu statku se zdržujeme hlasitých projevů audio aparatury i laděného výfuku dle pokynů (
13:00-17:30 Rozkládáme stany, Lucky řeší váhu vzduchu, Flery s Davidem řeší cosi v motoru pětky, já řeším se Simírem pivo (teplej Prazdroj je nicht gut, naštěstí Flery kdesi vyčaroval ledničku), baštíme grilované prasečinky, Lucky zase řeší váhu vzduchu, sledujeme slalom a drag-race, okukujeme auta (některá jsou obzvlášť pěkná, jiná spíš tuzing), seznamujeme se s ostatníma, snažíme se pochytat různé rozumy, Lucky samozřejmě opět řeší váhu vzduchu, fotíme, sledujeme pálení pneumatik... no a všichni společně se těšíme na spanilou jízdu.
18:00-19:30 Spanilá jízda!!! Tak tohle je prostě bomba, to hnusný počasí se nachvíli nějak uklidnilo a mezi mraky občas vykoukne i slunce. Hlavně že na spanilou jízdu neprší!
Projíždíme Lánov, Vrchlabí atd. Já občas prolezu šíbrem na střechu a udělám pár fotek Zahyho foťákem (škoda, že jsem zapomněl vlastní). Máváme jako o závod a jsme hrdí že jedeme v BMW. Obyvatelé v okolí mají zřejmě též rádi BMW, mávají na nás, fotí si projíždějící bavoráčky... Naši radost narušuje jen jakási šílená ženština, jež zřejmě nepochopila pravidla silničního provozu - prostě tam Zahymu vlítla z vedlejší (taktak že to ubrzdil).
Tímto bych rád poděkoval organizátorům této akce za perfektní naplánování (všude kde by se musela dávat přednost byla zastavena doprava blikající E-třicítkou
Bohužel na konci spanilé jízdy začalo opět pršet
19:30 Vracíme se zpátky.
19:30-19:40 Se Zahym trochu řádíme; nejdřív to Zahy bere na konci dráhy přes ručku, pak jedeme bokem, chvíli se točíme na místě a pálíme pneu... no však to znáte
19:40-23:00 Volný drag-race (který se postupně mění ve flame-race); já se na střidačku vozím s Flerym, Davidem, Zahym a Luckym. Popíjíme pivko, kecáme s ostatníma... postupně jezdí míň a míň aut, až to najednou utichne zcela. Lucky s někým řeší váhu vzduchu, já si beru od Zahyho klíčky od auta, sklápím si sedačku do polohy 'pilot raketoplánu', balím se do deky a jdu spát.
Zdá se mi o BMW
15.8. 9:00-9:30 Jedem si koupit nějaké jídlo do Vrchlabí, cestou potkáváme pár E-třicítek.
9:30-10:00 Vracíme se, balíme stany, Lucky řeší váhu vzduchu, pomáháme naložit Ondrovo kabrio na přívěs, máváme ostatním a jedeme domů. Ve Vrchlabí u pumpy děláme skupinové foto (to je ta poslední fotka ve Fleryho příspěvku).
Cestou dvakrát stavíme - Lucky má problém s hadičkou od benzínu, ale za chvíli je to OK a my jedeme dál. Před Rokycanama stavíme na pumpě a loučíme se (Zahy musí v Rokycanech vrátit stan, takže dál už nepojedem spolu)...
Kdo, jak a čím jsme jeli:
E30 324D coupé!(Zahy a já)
E30 325iAC (Lucky325i a Simir)
E34 325i (David a Flery se ségrou)
Pár poznatků, které jsem si odnesl z této akce:
-na horách je krásně
-trojka (E30) je skvělá
-pětka (E34) je taky skvělá
-šestka (E24) je monumentální
-čtyřkolky jezdí skvěle
-když jedou dvě šestky vedle sebe, tak je to rachot
-když jedou dvě emka vedle sebe, tak je to velkej rachot
-když jede mezi těma emkama ještě ta bílá závodní placka, tak je to ještě větší rachot
Na závěr pár vzkazů:
To Lucky325i: Nesvezl jsem se v otevřeném kabriu, to budeme ještě někdy muset pořešit
To Zahy: Dík
To Fido: Chlape, ta šestka k tobě sedí!
To DC: Vrať tam ty dvě světla zpátky!
To Flery: Jseš ukrutnej kšeftman, ale až pojedu kupovat BMW, tak tě beru s sebou, doufám že mi dojednáš dobrou cenu
To šílená ženština, jež nás málem nabourala při spanilé jízdě: Madam, nyní už chápu, proč je v zákonech napsáno, že se řidič(ka) může kdykoli vzdát řidičského oprávnění. Zkuste o tom uvažovat !!!
To all: Byla to paráda
P.S: Omluvte drobné chybky v pravopisu a případné překlepy.