zkousel ste nekdo? :)
zkousel ste nekdo? :)
> V zakone c.361/2000 o pozemnich komunikacich je sice napsano, ze mame
> > povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dalnici
> > max 130 km/hod.. Jenze kluci zeleni nas muzou pokutovat jen za
> > prestupek. A v prestupkovem zakone c. 200/1990 je prestupek definovan
> > jako prekroceni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod.
> >
> > Jojo, to je ta nase legislativa. Takze, když se fakt budete mirnit a v
> obci
> > pojedete do 79km/hod, na okresce do 139 km/hod a na dalnici do 179
> > km/hod, tak jim nemusite davat nic
> > povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dalnici
> > max 130 km/hod.. Jenze kluci zeleni nas muzou pokutovat jen za
> > prestupek. A v prestupkovem zakone c. 200/1990 je prestupek definovan
> > jako prekroceni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod.
> >
> > Jojo, to je ta nase legislativa. Takze, když se fakt budete mirnit a v
> obci
> > pojedete do 79km/hod, na okresce do 139 km/hod a na dalnici do 179
> > km/hod, tak jim nemusite davat nic
----------------------:)
<b>...v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod...</b>
Jo a kdyz pojedes v obci 200 km/h, tak to taky neni o 30 vice. Byl s tim jeden advokat v Reflexu. Mel E39ku a kdyz ho chytli na dalnici, tak se jenom usmival a rikal jim: "jo, ja vim, ze jsem jel asi 250, ale ten zakon je blbe... nic Vam nedam, budu se soudit a vyhraju." nevim jak to skoncilo, ale docela mazec.
Jo a kdyz pojedes v obci 200 km/h, tak to taky neni o 30 vice. Byl s tim jeden advokat v Reflexu. Mel E39ku a kdyz ho chytli na dalnici, tak se jenom usmival a rikal jim: "jo, ja vim, ze jsem jel asi 250, ale ten zakon je blbe... nic Vam nedam, budu se soudit a vyhraju." nevim jak to skoncilo, ale docela mazec.

Naposledy upravil(a) Marosh dne 09. 07. 2004 14:28, celkem upraveno 2 x.
No, v tom pripade bych se do takovych limitu vesel, kdyz nespecham, tak rychlejs nejezdim
Ale jednou tusim mi policajt ukazoval takovou tabulku pokut, ci co - mel tam prekroceni o 10, 20 a vic jak 30 a k tomu ruzny castky "doporucenejch" nebo maximalnich pokut, ted uz nevim presne, to uz je hodne davno.

Ale jednou tusim mi policajt ukazoval takovou tabulku pokut, ci co - mel tam prekroceni o 10, 20 a vic jak 30 a k tomu ruzny castky "doporucenejch" nebo maximalnich pokut, ted uz nevim presne, to uz je hodne davno.
to bych nerekl:Marosh píše:<b>...v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod...</b>
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) jako řidič motorového vozidla překročí nejvyšší dovolenou
rychlost stanovenou zvláštním zákonem2a) nebo dopravní značkou
o více než 30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec.
cili...pokud ho prekrocis o 40 nebo 140 uz je jedno...

i kdyz vlastne jak se na to ted divam...tak to muze byt pravda u "mimo obec"...tam se totiz nepise ze o vice nez, ale pouze o 50...cili dalo by se to vykladat i tak, ze musi prekrocit presne o 50km/h....a contrario pokud to prekroci o min nez 50 nebo vic nez 50 tak to neni prestupek...
hm...

Tak mi pred chvilkou bylo oznameno policajtem, ze jsem jel 76 km/h v miste kde je vsemi oblibena 50 km/h a tak kdyz uz jsem mel dobrou naladu a zastavil jsem
tak jsem se hned vyptal, co mi k teto dire v zakonu rekne. Rekl mi ze se na to vztahuje jiny zakon kdyz je to nad 30 a pod 30. Ze prej mi muze ulozit max litr pokuty kdyz je to do 30 nad a prej dvojku, kdyz vic jak 30. Nastesti jsem si vystacil s argumenty, ze i autobus tudy projizdi rychlejs a vzhledem k tomu ze to byl mladej kluk a docela se zajimal o E30 tak jsem mu tak poreferoval, pokecali jsme a dohodli jsme se na tom, ze jsem tam vlastne vubec nejel, pac jsem jel jeste na to jaky je to usek a ze je to hned po sjezdu z dalnice v podstate velice slusne 

Tak se musim pridat..
vecer dam snad presnou odpoved.
vim ze jsem o tom diskutoval se Simirem a bohuzel tech der je tam vic ale nikdo o nich nevi.. Vim ze v tomhle je tam neco s 50km/h (je tam jen o 50 a ma bejt o 50 a vice - myslim ) a hraje se na slovickareni.
jenze i kdyz by jste uhadali pokutu (coz se nestane) za rychlost, dostanou vas na necem jinym.. no a kdyz dostanes za zasterky, lekarnu, zarovky atd 1000 tak budes nasr..ej jeste vic..
neco mluvil o tom ze za rychlost snad jen 1000 ale pokud je to o rovnych 50 tak asi 2000. Jinak muzou jen litr. 

-
presne,do 30 je to litr.Jednou sem jel u nas v modranech po takovi rovince okolo 80 na 50 aer myslim, ze tech 80 sem neprekrocil a uz me meli.Pry sem jel 81 a fasnul sem dvojku.Jednac sem mel auto kratce tagze sem byl celej vystreslej ze me drapli a hlavne fuckt nevim jak bych jim dokazoval ze to bylo jen 79.Ne ze bych jim to teda platil nebo se na to chystal ae stejne to nasere
nevim estli maj u radaru nejakou reservu (odchylku) na kterou se to da ukecat.Ae myslim ze skouset na ne ze sem jel mimo bec 51 nebo 49 je holej nesmysl pac se naserou a jak uz tu bylo receno vychutnaj si vas na necem jinim tagze trochu zabojovat ae neprehanet to
a este mam dotaz-zapisujou se elektrony do myliho TP pac za to sem schytal 500Kc ze je tam nemam.Tvrdili ze to tam musi byt ae kdyz sem registroval caru tag se me na to nikdo neptal

a este mam dotaz-zapisujou se elektrony do myliho TP pac za to sem schytal 500Kc ze je tam nemam.Tvrdili ze to tam musi byt ae kdyz sem registroval caru tag se me na to nikdo neptal
Pokial viem tak rozmery kolies su uvedene akurat tak vo velkom TP, do maleho sa podla mna nic takeho nedava, zatial som to este nikdy nevidel a asi ta oje*aliTomáš Rada píše:a este mam dotaz-zapisujou se elektrony do myliho TP pac za to sem schytal 500Kc ze je tam nemam.Tvrdili ze to tam musi byt ae kdyz sem registroval caru tag se me na to nikdo neptal

Faszom a seggedbe verem te buzi 

Jediny udaj navic co jsem v malem TP videl, je kdyz po prestavbe je vyrazeno nove VIN -> uredne pridelene VIN vyrazeno nahradni tenchnologii nebo tak neco. Navic po prodeji dalsimu majiteli jsem videl, ze uz to tam nedali vubec.SlimShady píše:Pokial viem tak rozmery kolies su uvedene akurat tak vo velkom TP, do maleho sa podla mna nic takeho nedava, zatial som to este nikdy nevidel a asi ta oje*aliTomáš Rada píše:a este mam dotaz-zapisujou se elektrony do myliho TP pac za to sem schytal 500Kc ze je tam nemam.Tvrdili ze to tam musi byt ae kdyz sem registroval caru tag se me na to nikdo neptal
Ja mam v malym zapis "Lita kola"...... a dokonce i ABS a KATweNTyll píše:Jediny udaj navic co jsem v malem TP videl, je kdyz po prestavbe je vyrazeno nove VIN -> uredne pridelene VIN vyrazeno nahradni tenchnologii nebo tak neco. Navic po prodeji dalsimu majiteli jsem videl, ze uz to tam nedali vubec.SlimShady píše:Pokial viem tak rozmery kolies su uvedene akurat tak vo velkom TP, do maleho sa podla mna nic takeho nedava, zatial som to este nikdy nevidel a asi ta oje*aliTomáš Rada píše:a este mam dotaz-zapisujou se elektrony do myliho TP pac za to sem schytal 500Kc ze je tam nemam.Tvrdili ze to tam musi byt ae kdyz sem registroval caru tag se me na to nikdo neptal

(OO=00=OO)
-