Problém-prodej auta-policie-VYŘEŠENO
- Lukáš Brandejs
Problém-prodej auta-policie-VYŘEŠENO
Dnes ráno v kolem desáté ráno jsem prodal auto, vzali si to mladíci 18-19 let. Přijel jsem po práci domů a za futry lístek od policie ať volám že se jedná o dopravní nehodu vozu (co jsem ráno prodal dle spz). Volal jsem tam a příslušný člověk už tam nebyl, mám volat v v neděli.Tak volal jsem přes známeho člověku z dopravky a ten řekl že nejspíš způsobily nějakej průser a zdrhli, protože jinak by ke mě nejeli. Víc mi nezjistí protože není v práci. Mám kupní smouvu, tel. číslo, mail na toho člověka, ale bojím se co když bude tvrdit že žádné auto nekoupil atd. Bylo mi doporučeno ho nekontaktovat. Měl svoje nacionále na smlouvě již napsané, tak ani nevím jestli byli jeho. Je tu někdo kdo tomu rozumí, nebo zkušenosti ?????? Dík.
Naposledy upravil(a) Lukáš Brandejs dne 06. 06. 2009 11:38, celkem upraveno 1 x.
608/302954
EX e30 2.5 24v vanos, co kua teď ?? těžko do horšího....
89 E34 535 LPG
89 E34 535 LPG
Volal jsem kamosovi pravnikovi a toto je jeho rychle vysvetleni, cituji:
""jaký důkaz může být předložen o převzetí ?? pokud totiž není v kupní smlouvě nějaké zvláštní ujednání, vlastnictví k movité věci (což je i auto) se nabývá už od starého Říma převzetím (zásada traditio brevi manu - převzetí rukou)""
""za předpokladu, že má podepsanou kupní smlouvu a došlo k předánía a převzetí, tak jej jakékoliv následky motorovým vozidlem už nezajímají. možná si ještě trochu užije s řešením povinného ručení (maximálně ale jako nezúčastněný divák, který může někomu pomoci), ale nikdo po něm nemůže žádat jakoukoliv odpovědnost""
Takze bych rekl, ze obavu mit nemusis.
""jaký důkaz může být předložen o převzetí ?? pokud totiž není v kupní smlouvě nějaké zvláštní ujednání, vlastnictví k movité věci (což je i auto) se nabývá už od starého Říma převzetím (zásada traditio brevi manu - převzetí rukou)""
""za předpokladu, že má podepsanou kupní smlouvu a došlo k předánía a převzetí, tak jej jakékoliv následky motorovým vozidlem už nezajímají. možná si ještě trochu užije s řešením povinného ručení (maximálně ale jako nezúčastněný divák, který může někomu pomoci), ale nikdo po něm nemůže žádat jakoukoliv odpovědnost""
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
- Lukáš Brandejs
- Lukáš Brandejs
To povinné si myslím, je nejmenší problém. Doufám že žádný problem nebude a jen tu plaším vodu,snad...mates85 píše:Co já vím tak povinné ručení zaníká i při prodeji auta. Pokud se pletu, tak mě opravte, ale tohle jsem zjistil já když jsem kupoval auto. Kupující by si vlastně měl hned uzavřít povinné ručení. Takže kupující vlastně jel bez povinného ručení.
608/302954
89 E34 535 LPG
89 E34 535 LPG
- mates85
- člen E30.cz
Tohle jsem tak nějak našel: Zpozornět by však měli i ti, kteří ojetý vůz prodávají. Stává se, že při prodeji vozu nedořeší veškeré administrativní náležitosti a prodávané auto v registru vozidel nepřevedou na kupujícího. Buď tak neučiní vědomě, nebo může nastat situace, kdy sice kupujícímu dají plnou moc k převodu vozidla v registru, který tak však neučiní a vozidlo na sebe nepřevede. Za této situace zůstává v registru vozidel veden jako majitel vozidla ten, který již auto prodal a reálně ho nemá. Pokud kupující za vozidlo povinné ručení neplatí, jdou případné škody způsobené tímto nepojištěným vozidlem na vrub prodávajícího, stejně jako sankce od správních orgánů či sankce v podobě příspěvku do garančního fondu ČKP.
Pokud jsi převedl vozidlo, pak je to všechno už záležitost kupce....Každopadně ať ti to dobře dopadne.
Pokud jsi převedl vozidlo, pak je to všechno už záležitost kupce....Každopadně ať ti to dobře dopadne.
pojistka teda podle me zanika az ji pojistnik (stary majitel) vypovi a pojistovna na jeho vypoved pristoupi....
u me to fungovalo, ze si pojistovna udelala kopii kupni smlouvy - po prodeji auta, a po pulnoci tohoto dne pojisteni zaniklo.
pokud bys prisel na pojistovnu, ze zitra prodavas auto a chces od zitrka zrusit pojistku, obavam se, ze to nepujde vzhledem k vypovednim lhutam...
u me to fungovalo, ze si pojistovna udelala kopii kupni smlouvy - po prodeji auta, a po pulnoci tohoto dne pojisteni zaniklo.
pokud bys prisel na pojistovnu, ze zitra prodavas auto a chces od zitrka zrusit pojistku, obavam se, ze to nepujde vzhledem k vypovednim lhutam...
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
Nic proti kamaradovi pravnikovi, ale v rimskem pravu, se pojem traditio brevi manu pouziva pro koupi veci, ktera byla jiz pred koupi v drzeni budouciho vlastnika. Tohle je mozna spis traditio longa manu.Vasa píše:Volal jsem kamosovi pravnikovi a toto je jeho rychle vysvetleni, cituji:

Nicmene to na Lukasove problemu nic nemeni. Osobne si myslim, ze jakykoliv postih od PCR (body, pokuta) na jeho vrub rozhodne jit nemuze, ale u pojistovny by to mohlo byt jeste zajimave. Byl nekdo z tvoji strany u toho prodeje/predani? To by se asi celkem hodilo...
rimske pravo ani zdaleka neovladam takze to neposoudim, ale mne jeho pomoc vzdy fungovala na 110%.Marosh píše:Nic proti kamaradovi pravnikovi, ale v rimskem pravu, se pojem traditio brevi manu pouziva pro koupi veci, ktera byla jiz pred koupi v drzeni budouciho vlastnika. Tohle je mozna spis traditio longa manu.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Kazdopadne zkontrolovat si aspon obcanku je podle me zaklad! Jestli budes mit na smlouve nejaky jiny meno, nemas na to svedky a panacek bude tvrdit, ze o nicem nevi, tak ses podle me v riti..
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...

řeklbych že pokud nebudou udaje na kupní smlouvě pravdivé jsi v problému . Protože by v tomto případě byla kupní smlouva neplatná . Logicky by tomu tak mělo být .
Ale zajmalo by mě jak je to teda s tou pojistkou přece kupující musí něco v autě mít pro případnou policejní kotrolu . kupní smlouvu a pojistku prodávajícího ne ? Pokud teda auto jelo po svých .
Ale zajmalo by mě jak je to teda s tou pojistkou přece kupující musí něco v autě mít pro případnou policejní kotrolu . kupní smlouvu a pojistku prodávajícího ne ? Pokud teda auto jelo po svých .
Škoda 105s►BMW E30 318 karbec 2B4►E30 318is►BMW E36 328i Touring
Blog: http://www.moje.auto.cz/Stenlie/bmw-318.html
Blog: http://www.moje.auto.cz/Stenlie/bmw-318.html
pánové pánové.. takto vznikaj neplatiči... pak brečej v kanceláři že přece prodali auto a jaktože maj platit pojistku???? pojistka končí až když jí zrušíte!!! jak má pojišťovna vědět že ste auto prodali??mates85 píše:Co já vím tak povinné ručení zaníká i při prodeji auta. Pokud se pletu, tak mě opravte, ale tohle jsem zjistil já když jsem kupoval auto. Kupující by si vlastně měl hned uzavřít povinné ručení. Takže kupující vlastně jel bez povinného ručení.
dočasný konec BMW 

Když koupíš auto ,tak na odvoz po svích ti stačí jen kupní smlouva.Stenlie píše:řeklbych že pokud nebudou udaje na kupní smlouvě pravdivé jsi v problému . Protože by v tomto případě byla kupní smlouva neplatná . Logicky by tomu tak mělo být .

- Lukáš Brandejs
Takže jdu dnes podávat vysvětlení na kongresovou, frajer naboural a ujel, jak jsem tušil
Podle toho co mi říkal nprap. tak asi mají svědka, nebo záznam na kameře. Frajer mi včera normálně volá, že má problem- budík teploty na max a jestli nevím co s tím, povídám mu ať zkontroluje jestli je tam voda. Za dvě hodiny volá opět, že tam voda nebyla, že praskla hadice a startér jen cvaká
Hovno-nabořil prasknul chladič, zatavil to a starter shořel tím, jak se snažil startovat. Ještě nic netuší
Odpoledne písnu jak jsem dopadl a budem vědět jak se postupuje- pro příště.

608/302954
89 E34 535 LPG
89 E34 535 LPG
.... nádherná ukázka hustejch týpků...Lukáš Brandejs píše:Takže jdu dnes podávat vysvětlení na kongresovou, frajer naboural a ujel, jak jsem tušilPodle toho co mi říkal nprap. tak asi mají svědka, nebo záznam na kameře. Frajer mi včera normálně volá, že má problem- budík teploty na max a jestli nevím co s tím, povídám mu ať zkontroluje jestli je tam voda. Za dvě hodiny volá opět, že tam voda nebyla, že praskla hadice a startér jen cvaká
Hovno-nabořil prasknul chladič, zatavil to a starter shořel tím, jak se snažil startovat. Ještě nic netuší
![]()
Přeju hodně štěstí - a pevně věřím tomu, že ti tohle dá zatraceně dobrý poučení do budoucna, jak jednat....
.
a cožes to vlastně prodal za káru?
E30...a sny se plní
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
- Lukáš Brandejs
[quote="]
Byla to hustokára R21 ..[/quote]
Tedy poměrně velký auto.
S takovým se to snadno někam práskne, kór když chlapci pořádně nevěděli, jak točit tím kolečkem uvnitř...
Byla to hustokára R21 ..[/quote]
Tedy poměrně velký auto.
S takovým se to snadno někam práskne, kór když chlapci pořádně nevěděli, jak točit tím kolečkem uvnitř...
Naposledy upravil(a) Venca dne 25. 01. 2009 14:58, celkem upraveno 1 x.