TUŇÁK píše:Mě ho chtěli vzít ta tuning

naucte se par predpisu a vyhlasek. Pak se jim v podstate u beznych veci muzete slusnym zpusobem vysmat. Je u toho potreba byt hodne asertivni vsechno si psat a fotit je taky. Mate na to pravo. Jejich blby keci si muzou nechat na koledu (takhle jim to ale nerikejte) a pokud jsou neoblomni tak nechte vsechno oficialne zapsat. Pokud nejde o nejaky velky exces (kradeny auto, propadla TP, chalst a dalsi veci) tak budou delat bubu (zustante v klidu) a vetsinou vam uz nikdy nic neprijde. Vetsina jich totiz ani nezna co mohou a co ne a kdyz ano tak to zkousej - vetsina lidi se "sesype" a na to oni sazeji. Idealni je tez nebyt v situaci sam a mit nekoho v aute kdo bude na vasi strane. Samozrejme pri slusnem jednani se slusnym prislusnikem PCR se situace vyresi uplne v klidu (Tweety asi potvrdi).
Typicky: telefonuji, oni mne zastavi, ja v klidu prednim dohovorim, polozim telefon, on ze jsem telefonoval, ja rikam ze je to mozne, pokud je normalni tak mne napomene nebo max symbolicka pokuta, ja souhlasim,
pokud je hustej, savluje body a tisicovymi castkami, tak mu v klidu reknu zejsem nevolal a ze se asi prehlidl, vetsinou zrudne, opakuji me tvrzeni, je nasr...n, ale uz vi ze nic nezmuze, nasleduje dukladna kontrola vseho okolo vozu, nic nenajde, odjizdim (pokud je obzvlast kokot pridavam vysvetleni, ze pokud by byl "normalni" dostal by 200,-Kc a vsichni by byli spokojeni, takto nema nic).
Ve vsech pripadech je dobre byt vybaven "znalostmi a pouckami" od kamosu pravniku (samozrejme pouzit pokud to situace vyzaduje a neprudit zbytecne - PCR jsou take jen lidi jako my)