Prodej bez majitele auta
Prodej bez majitele auta
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví. V lednu jede švára na misi a chce abych mu prodal jeho auto. Co všechno potřebuju??? Budu ho muset odhlásit na nového majitele, zrušit pojistku a vlastně vše kolem prodeje auta. Stačí nějaká plná moc, která by "fungovala" na všechny tyto úkony??? Díky za odpovědi. 

EX- BMW E30 316I Beránek ve vlčím rouše
BMW E39 528i T

BMW E39 528i T

Tak to po mě chtěli vždy kupní smlouvu a k tomu vrátit i kartičku s povinnym...
Řekl bych že ideální bude notářsky ověřená plná moc kde je rozumně vše napsaný o co jde a ofocená občanka třeba ještě s podpisem majitele a musí to jít bez problému, to samý i k povinnýmu...Než si to komplikovat a chodit tam několikrát s otázkama jestli bude stačit cár papíru s nějakým škrábancem...
...a myslím že notářské ověření stojí pár korun...
Řekl bych že ideální bude notářsky ověřená plná moc kde je rozumně vše napsaný o co jde a ofocená občanka třeba ještě s podpisem majitele a musí to jít bez problému, to samý i k povinnýmu...Než si to komplikovat a chodit tam několikrát s otázkama jestli bude stačit cár papíru s nějakým škrábancem...
...a myslím že notářské ověření stojí pár korun...
Naposledy upravil(a) TUŇÁK dne 08. 01. 2009 23:35, celkem upraveno 1 x.

Neni. Je to jen o tom jak to mas "osefovany". Svoje pojistky klidne zrusim po telefonu bez jakehokoliv papiru (pojistovacka vi co a jak - je to jen o vzajemne duvere).adam320 píše:tak to je dost zvlastniBALI píše: pojistku jsem rušil už 2x a nikdy po mě nechtěli vidět nějakej doklad,jenom kupní smlouvu...
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Ofi ke zruseni pojistky potrebujes bud potvrzeni o docasnem vyrazeni vozu (depozit) nebo kupni smlouvu (nejlepe i kopii velkeho TP kde je uz provedena odhlaska na noveho majitele). Pokud to vyrizujes za nekoho jineho tak i plnou moc k takovemu ukonu. Overena byt nemusi.TUŇÁK píše:Vasa: To už je jiná, ale když tam někdo nemá pojišťováka tak si myslím že to bez tý kupní smouvy nejde...Né každej má všude známý, nebo je tam znám...
Ale je v tom celkem "neporadek" a kazda pojistovna se chova trochu jinak.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
myslím, že na tyhle úkony není třeba ověřený podpis, ale když je tady, tak bych ho to nechal ověřit - stačí určitě i obecní úřad.
jinak plnou moc bych formuloval asi tak, že tě:
...............................
zmocňuje ke všem úkonům a jednáním spojeným s prodejem a převodem vozidla (značka:..., model:..., r.v.:..., barva:..., VIN:...,) (dále jen "vozidlo"), zejména k:
(i) veškerým hmotněprávním úkonům souvisejících s prodejem vozidla,
(ii) veškerým úkonům a jednáním včetně zastupování před příslušnými úřady a osobami ve věci změn údajů v evidenci vozidla, zejména potom k odhlášení vozidla na nového nabyvatele vozidla, odevzdání i vyzvednutí příslušných dokumentů, popř. registračních značek/státních poznávacích značek a dalšímu
a dále k veškerým úkonům a jednáním s příslušnou pojišťovnou (pojistitelem) souvisejícími se zrušením pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla popř. dalšími úkony týkajících se tohoto pojištění vozidla.
Zmocněnec je oprávněn udělit plnou moc jiné osobě, aby místo něj jednala za zmocnitele v rozsahu této plné moci nebo v jakékoliv její části.
.............................
jde o to, že to "zejména" zachovává "obecnost" té plné moci, ale zároveň si pokrýváš riziko, kdyby některá z těch institucí chtěla speciální plnou moc. Jinak tuhle plnou moc jsem si vymyslel, možná má někdo lepší.
Takhle se to prostě dá napsat hodně složitě
Jestli, tak ti tam někdo určitě ještě doplní něco, podle toho, jak to chodí.
jinak plnou moc bych formuloval asi tak, že tě:
...............................
zmocňuje ke všem úkonům a jednáním spojeným s prodejem a převodem vozidla (značka:..., model:..., r.v.:..., barva:..., VIN:...,) (dále jen "vozidlo"), zejména k:
(i) veškerým hmotněprávním úkonům souvisejících s prodejem vozidla,
(ii) veškerým úkonům a jednáním včetně zastupování před příslušnými úřady a osobami ve věci změn údajů v evidenci vozidla, zejména potom k odhlášení vozidla na nového nabyvatele vozidla, odevzdání i vyzvednutí příslušných dokumentů, popř. registračních značek/státních poznávacích značek a dalšímu
a dále k veškerým úkonům a jednáním s příslušnou pojišťovnou (pojistitelem) souvisejícími se zrušením pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla popř. dalšími úkony týkajících se tohoto pojištění vozidla.
Zmocněnec je oprávněn udělit plnou moc jiné osobě, aby místo něj jednala za zmocnitele v rozsahu této plné moci nebo v jakékoliv její části.
.............................
jde o to, že to "zejména" zachovává "obecnost" té plné moci, ale zároveň si pokrýváš riziko, kdyby některá z těch institucí chtěla speciální plnou moc. Jinak tuhle plnou moc jsem si vymyslel, možná má někdo lepší.
Takhle se to prostě dá napsat hodně složitě

Jestli, tak ti tam někdo určitě ještě doplní něco, podle toho, jak to chodí.
Ja pojistku rusil az kdyz bylo auto odhlaseny na novyho majiele a kupni smlouvu po me v tom pripade nechteli - stacilo jim videt odhlasenej TP a vratit doklady od ruceni. Bylo to v Kooperative, pravda, pred rokem
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
hele nevim,jednou jsem rušil na dědovo auto,normálně jsem naběhnul do ČP,řekl že to potřebuju zrušit,že děda je nemocnej a nemůže a v pohodě (nemáme ani stejný příjmení) nic vidět nechtěli a podruhý jsem rušil povinný na pežota co jsem měl u ČPP a taky po mě nechtěli žádnej doklad... jenom kupní smlovu,v ČP chtěli zpátky doklad o pojištěníadam320 píše:tak to je dost zvlastniBALI píše:na odhlášení auta by měla stačit i bez ověření...
na zrušení pojistky podle mě vubec... pojistku jsem rušil už 2x a nikdy po mě nechtěli vidět nějakej doklad,jenom kupní smlouvu...