Za dobrotu na žebrotu

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Albert

Za dobrotu na žebrotu

Příspěvek od Albert » 06. 01. 2009 14:13

Jde sice o drobnost kterou jsem chtěl přejít mlčky, ale bohužel jsem nakonec zjistil že to nedokážu, takže o co jde..

Jde o kola a pneu od Ropáka
al-kola-13-bmw-e21-a-borbet-16-renault-t64626.html

a následný pak jednání s Janem Kučerou..

Jak je psáno v inzerátu - Borbety 3000Kč, kola na e21 1000Kč, pneu 200Kč, celkem tedy 4200Kč. Na kola jsem se v ČB byl podívat před Vánocema, ale neměl jsem v autě místo, tak jsem se s Ropákem dohodnul že pro ně přijedu teď v pátek 9.1.

Stav pneu i kol na e21 odpovídal tomu co Ropák v inzerátu psal, Borbety měly nějaký chybky (chybějící 2 středový pokličky a u jednoho kola šrouby po obvodu), takže díky tomuhle + tomu že odvezu vše najednou jsem se s Ropákem dohodnul na 3800Kč za komplet.

Včera dopoledne mi ale Ropák psal, že jede vyjímečně služebně do Prahy a že kola může přivýzt, tak jsme se dohodli, sešli se v Čakovicích, vše tak jak bylo dohodnuto, bez problémů, celkově si jednání s Ropákem nemůžu vynachválit :wink:

Bohužel ne tak s Janem Kučerou, to že jsem mu pokaždý volal já (včera mi i přišla sms "Ok, pak mi zavolej") jsem přešel mlčky, i když teda můj názor je že volá ten kdo od někoho něco chce, ale budiž. Sešli sme se na Proseku (domluveno po telefonu mezi 15:00 a 15:15, JK přijel v 15:25, taky budiž, stane se). Řek jsem mu za kolik mi ten komplet Ropák prodal, na co jsem ho ukecal na slevu atd., načež začal JK ukecávat mě jestli by ty kola pro něj nebyly za 900Kč + domluvená lahev Ferneta. Tak jsem se ho ptal na jakou slevu se dohodnul s Ropákem on, ale Ropák mu prý řekl ať se domluvíme my dva pak spolu. To bych sice chápal a klidně bych je i JK za těch 900 nechal, ale vzhledem k tomu že nemám ani volání z mobilu ani sms ani naftu zadarmo, přivezu mu je až pod nos (ano uznávám nejel jsem pro ně do ČB, ale "jen" do Čakovic, ale to si myslím na tom KAM je přivezu nic nemění), tak jsem opravdu neviděl důvod Janovi něco slevovat (styl smlouvání JK je koneckonců vidět už v inzerátu).. takže pointa - dal jsem mu je za domluvených 1000Kč + Fernet, což Jana naštvalo tak, že mi dvakrát zopakoval že to teda moc nechápe proč když jsem pro ně NIKAM nejel a při odjezdu mě ani nepozdravil.. tomu všemu bych se zasmál a nechal to být, kdyby mi dnes dopoledne nepřišla od JK sz, kterou sice nevim co chtěl tak uplně říct, ale byla to poslední kapka do poháru mojí trpělivosti.. takže Jane Kučero, pokud ti tohle připadá jako normální styl obchodování a zvlášť když celkově jde o 100Kč (slovy stokorunčeských), tak promiň ale mně vážně ne. Neřeknu kdybys byl chudej student kterej opravdu každou korunu obrací, ale k takovýmu člověku máš myslim dost daleko..

Jinak nevim jestli si pamatuješ že jsem od tebe minulou zimu kupoval 13ky zimáky Barum, to že až v pneuservisu při obouvání na auto přišli na to že je jedna z nich na boku prasklá a musel sem jí za 600Kč nechat spravit, o tom jsem ti pokud vím neřek ani ň, tak si prosím uvědom jak se chováš, jestli to cos předved vřera není trochu k zamyšlení, každopádně já pro tebe už nikdy nehnu ani prstem a pokud tě ten Fernet pořád tak hrozně sere, tak ho doma schovám do skříně a klidně ti ho dám na nějakým BMW srazu.

Budu rád když se k tomuhle Jan kučera a případně i Ropák vyjádří :wink:
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Jan Kučera

Příspěvek od Jan Kučera » 06. 01. 2009 14:32

A) nechápu proč to řešíš timhle způsobem.

B) když už tak prosim-Ropák mi napsal že za celou sadu chtel od tebe 3800 a že sleva se vstahovala na celou sadu a né jen 400 na tvoje Borbety který si dle tvého výkladu ukecal slevu jen za ty tvoje kola.
Jsem Ti opravdu vděčný za to že by si vzal cestou z Českých Budějovic kola za flašku Ferneta-leč promiň, doject si do Čakovic si umim taky,ale proč mi to řikat když je majitel doveze až pod nos, že jo, to že žiju asi 2 km od toho mista už vůbec nepřipomínám.

C) nic jsem neukecával jenom jsem po tom co mi majitel sady řek že to není sleva výhradně JEN NA TVOJE KOLA jsem ti navrhl že jestli by to nešlo udělat za 900 + slíbená lahev.Tvojí odpověďí bylo že ne, že litr+flaška. Pokud bych nevěděl že sleva byla na celou sadu a jel si pro ně cca 3 km od místa mojeho bydliště držim hubu.

D)pokud jsi se mi chtěl touto formou pomstít za nějaké vadné zimní gumy-k tomuto dodám jen jedno-já sem je sundal z 323i kterou jsem naložil a složil z plaťáku a tudíž jsem opravdu netušil že je nějaká vadná.

Co si pamatuju tak jsi na mě měl telefon,leč nikdo s jakoukoliv reklamací se neozval,pokud se někomu něco na věcech odemne cokoliv nelíbí (jako že sem tu toho neprodal málo) jsem v zájmu dalšího slušného fungování na tomto fóru samozřejmě svolný k řešení které by uspokojilo obě strany.

E)A pokud Tě tolik nadzdvihla přeposlaná SZ od Ropáka o tom že se sleva nevztahovala na JEN tvoje kola ale NA CELOU sadu-tak to chápu-já bych se taky nasral kdybych jeden den někomu něco tvrdil a druhej den mi přišla zpráva od někoho kde se tvrdí úplně něco jiného než co já sem tvrdil člověkovi pro kterého byla ta sada.Nejde mi o blbejch 100 Kč ale o princip. Už sem fakt přišel o víc.

Jinak si ukecanejch 400 na sadě užij-já děkuju Ropákovi za kola, i když nejsou nový jsou na můj účel OK a za 1000 kč téměř levné.

Ale chci poděkovat i tobě za převoz kol až pod nos.

Více necítím potřebu se k tomuto tématu jakkoliv vyjadřovat a nemyslim si že tato medializace byla nutná a k něčemu přispěla.

P.S. pokud se Ti neco nelíbí na mejch inzerátech-doporučim je nečíst.
Pláťákoslužby 608528957

524TdA RULEZZ

WRX Sti

..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

Obrázek

Albert

Příspěvek od Albert » 06. 01. 2009 15:09

Jan Kučera píše: Jsem Ti opravdu vděčný za to že by si vzal cestou z Českých Budějovic kola za flašku Ferneta-leč promiň, doject si do Čakovic si umim taky..
Tak proč jsi to neudělal?
Jan Kučera píše: Co si pamatuju tak jsi na mě měl telefon,leč nikdo s jakoukoliv reklamací se neozval,pokud se někomu něco na věcech odemne cokoliv nelíbí (jako že sem tu toho neprodal málo) jsem v zájmu dalšího slušného fungování na tomto fóru samozřejmě svolný k řešení které by uspokojilo obě strany.
S reklamací jsem se neozval, protože ty zimáky i po opravě vyšly o dost levnějct než kolik stála nová sada, to zas nebudu tvrdit že jsi je tenkrát neprodával fakt levně, navíc reklamovat použitou věc je vždycky trochu diskutabilní, tak jsem to nechal být..
Jan Kučera píše: E)A pokud Tě tolik nadzdvihla přeposlaná SZ od Ropáka o tom že se sleva nevztahovala na JEN tvoje kola ale NA CELOU sadu-tak to chápu-já bych se taky nasral kdybych jeden den někomu něco tvrdil a druhej den mi přišla zpráva od někoho kde se tvrdí úplně něco jiného než co já sem tvrdil člověkovi pro kterého byla ta sada.Nejde mi o blbejch 100 Kč ale o princip. Už sem fakt přišel o víc.
Máš pravdu, opravdu mě ta sz nadzvihla, to že já ukecám slevu za celou sadu, je myslím moje věc, kdybys mi řek že tobě na ty kola na e21 Ropák dal kvůli něčemu nějakou konkrétní slevu, tak bych nic neřek. Já ti řek že celá sada byla za 3800Kč, ale důvody ke slevě se vztahovaly na věci čistě pro mě. Nicméně když mluvíš o prinicpu, tak např co se týče mobilu si myslím, jak už jsem to nahoře zmínil, platí právě to že kdo něco chce ten volá.. já s Ropákem celkově provolal přes 20minut, s tebou by to těch 10 taky dalo, o celkovým počtu sms ani nemluvim.. je mi to trapný se tady handrkovat kvůli takovýmhle "částkám", ale z mýho pohledu se nic nemění - pro sebe sis nedohodnul u Ropáka žádnou slevu, domlouvání se mnou ani s Ropákem tě nic nestálo a pak tě naštve když máš zaplatit takovou cenu jaká byla v inzerátu.. nechápu prostě.
Jan Kučera píše: Více necítím potřebu se k tomuto tématu jakkoliv vyjadřovat a nemyslim si že tato medializace byla nutná a k něčemu přispěla.
Přispěla k tomu, že nemám chuť se s tebou dál handrkovat přes sz, jestli si myslíš že jsem tě okrad nebo že ty Borbety druhej den prodám za 15tis a ze všeho tohodle mám hroznej vejvar, tak si to mysli to ti nikdo nemůže bránit, mě prostě jen vytočilo když někdo dělá takovej povyk kvůli stokoruně a ještě je neprávem naštvanej.
e28 525i, e83 X3

Jan Kučera

Příspěvek od Jan Kučera » 06. 01. 2009 15:33

takže k těmto argumentům a už opravdu naposled:

Nedělal jsem kvuli ničemu povyk (ten kdo dělá povyk je ten kdo rozjel tento příspěvek) a už vůbec ne kvuli kilu-jen mi nasralo když mi někdo tvrdi že dal slevu na komplet a ty mi pak tvrdíš že to bylo JEN na tvoji sadu

ta jedna 13tka je orvaná a když sem Ropákovi psal /po tom co si mi ty napsal že si ty kola viděl a že nic moc abych nebyl pak nasranej/ napsal mi že na celek dal slevu 400 a at se dohodnem coz sem si myslel že kilo sleva pro mě by byla slušná a to sem ještě nevěděl že si pro ně nejel do ČB

Jan Kučera napsal:

Jsem Ti opravdu vděčný za to že by si vzal cestou z Českých Budějovic kola za flašku Ferneta-leč promiň, doject si do Čakovic si umim taky..

Albert napsal:

Tak proč jsi to neudělal?

-.....to by mi to někdo musel oznámit že kola přijedou do Prahy a né bejt tajemnej jak hrad v Karpatech že na 95% budu ty kola pro tebe mít (to si čuchal že se nedej bože spojim s Ropákem a přídeš o Fernýtka ?) -UBOHOST

Jinak je mi opravdu jedno co s Borbetama uděláš jestli je vystřelíš za 1000 € tak Ti pogratuluju jakej jseš zdatnej obchodník, věci koupit a se ziskem najít na ně kupce je základní pravidlo obchodu a já proti tomu nic nemam.

a začínáš mi tak trochu obtěžovati.

Co jako od tohodle čekáš že tě tady lidi budou litovat jakej ses chudák bo co?

At si kazdej udela svuj obrazek o tom kdo co a jak.
Ale trochu mi nesedi nazev prispevku-na jakou žebrotu že jsi svojí dobrotou přišel?
Pláťákoslužby 608528957

524TdA RULEZZ

WRX Sti

..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

Obrázek

Albert

Příspěvek od Albert » 06. 01. 2009 18:13

Jan Kučera píše: Nedělal jsem kvuli ničemu povyk (ten kdo dělá povyk je ten kdo rozjel tento příspěvek) a už vůbec ne kvuli kilu-jen mi nasralo když mi někdo tvrdi že dal slevu na komplet a ty mi pak tvrdíš že to bylo JEN na tvoji sadu
Od začátku jsem tvrdil že sleva byla na celou sadu, ale DŮVODY ke slevě se vztahovaly na věci který sem kupoval pro sebe, nevim proč bych měl tobě domlouvat nějaký slevy za věci který byly ve stavu v jakým byly inzerovaný. Ale upřímně jakákoliv chuť ti dávat nějakou slevu mě naprosto opadla ve chvíli kdy jsi mi napsal sms ať ti zavolám, na takovýhle jednání já zvědavej nejsem a nevidím důvod ti dotovat tvoje kola, jak už jsem psal nahoře volání, sms, benzín ani naftu zadarmo nemám.
Jan Kučera píše: -.....to by mi to někdo musel oznámit že kola přijedou do Prahy a né bejt tajemnej jak hrad v Karpatech že na 95% budu ty kola pro tebe mít (to si čuchal že se nedej bože spojim s Ropákem a přídeš o Fernýtka ?) -UBOHOST
To bude možná tim, že kdyby jsi Ropákovi zavolal nebo vyvíjel nějakou aktivitu, tak by ses to dozvěděl..
Jan Kučera píše: Ale trochu mi nesedi nazev prispevku-na jakou žebrotu že jsi svojí dobrotou přišel?
"Žebrota" je tady v přeneseným smyslu a to v tom, že bych nečekal že když někomu vezmu věci za litr a on mi k tomu přidá ferneta za kilo, tak že kvůli tomu budou dohady a bude kvůli tomu už jen tohle psaní tady, kilo sem projezdil jenom v benzínu po ČB než sem se v těch jejich kolonách tam dokodrcal k Ropákově garáži, to jen tak na okraj, ale stále platí to že jestli tě ten Fernet tak hrozně mrzí tak ti ho na srazu dám, ať máš klid.
e28 525i, e83 X3

Vasa
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Vasa » 06. 01. 2009 19:33

Nic mi do vasi debaty neni, ale cim vice toho napisete (oba dva), tim vice vypadate jako male decka na piskovisti... Obzvlast jestli ve finale "jde" o 100 cecho korun :) (principy neresim)
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm

1flip1

Příspěvek od 1flip1 » 06. 01. 2009 21:22

ac neznam docela problematiku a ani jednoho z akteru....tak chapu co tim chtel albert rict... a zastavam stejny nazor pokud si domluvil slevu atd atd je to jen jeho vec...tu moznost mel kazdy...
E28 2,0 i
E38-730D -EX
ford sierra RS
hyundai lantra - EX
BMW E36 M3 - coupe - EX
Hyundai accent -EX
BMW E30 325i CABRO -EX
FABIA RS -EX
HYUNDAI COUPE GK -EX
FIAT BRAVO -EX
HYUNDAI LANTRA 2.0 -EX
FORD TAURUS -EX

Spolecnik
sponzor E30.cz

Příspěvek od Spolecnik » 06. 01. 2009 22:09

Myslim si ze je to vec techto dvou akteru a ti by jsi to meli vyrikat mezi sebou a jinde treba po sz a lepsi se do toho nevmesovat

adam320

Příspěvek od adam320 » 06. 01. 2009 23:31

serte na to, ferneta dejte priste me a mate klid
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

Odpovědět