Úřad - odbor dopravy
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Úřad - odbor dopravy
Tak nějak nevim komu bych se svěřil. Zde je pár lidí, kteří ví o čem mluví a tak bych to rád pořešil s nimi. Takže k věci :
O ekologickém poplatku snad již každý ví. Osobně jsem koupil starou Ibizu, jelikož pokud se prodá má Octavia, neměl bych mít čím jezdit. Abych samozřejmě neplatil eko poplatek a zároveň splnil zákonnou povinnost, šel jsem vůz přepsat. První den jsem šel klasicky, něco kolem 10 hod. To jsem ale zjistil, že na automatu pro výdej lístků je napsáno, že vzhledem k vytížení je automat vypnut. No nic, sebral jsem se, jel domu a další úřední den tam poslal přítelkyni. Podotýkám, že již v sedm hodin ráno, ač úřední doba je od 08:00hod. Vrátila se v dopoledních hodinách s tím, že jakási úřednice rozdala 60 lístků, na automatu byla napsána stejná hláška a že na ní řada nevyšla. Inu dnes jsem vyrazil opět já, již v 05:30hod. jsem stál před úřadem, kde bylo (dle později předaného lístku úředníkem) přede mnou 106 lidí. Za mnou dle hrubého odhadu dalších 60-70. Magistrát jsem navštívil za celý den 3x. Poprvé (od těch 08:00 hodin.) zhruba v 11:45hod., kdy měli úředníci polední pauzu (11:30 - 12:30). Na tabuli bylo číslo 45 (úctyhodný výkon za 3,5hod. v 6 lidech. Po druhé jsem tam byl ve 14:00hod., kdy svítilo číslo 68. Nakonec jsem dorazil v 16:00hod., kdy bylo na řadě číslo 98 a tak jsem setrval. Když jsem přišel na řadu, úředník vyřizoval (dle tykání) svůj soukromý hovor a tak jsem cca další 3min. čekal u okénka. Potom jsem předal velký TP, OTP, formulář mnou podepsaný, pojistku, OP a dvě plné moci. Aby bylo jasno, vozidlo bylo Nováka, převést jsem ho chtěl já a to na mou přítelkyni. A tak jsem měl plnou moc, kterou sepsala přítelkyně s majitelem a potom plnou moc ve věci převodu vozidla kterou dala přítelkyně mě. Úředník mi sdělil, že musí být v první moci zakomponována třetí osoba, tj. já. Odvětil jsem, ať tedy na mne zapomene a předložil jiný formulář k převodu, podepsán mou polovičkou. Na to mi pro změnu odvětil, že neviděl formulář podepisovat mou přítelkyni a tak že mi ho nevezme. I tedy otočil jsem se po celém dnu na patě a odkráčel domů.
Nyní mám tedy dotaz. Má smysl si podávat jakousi stížnost ? Pokud ano, kam tuto stížnost mám svěřovat ?
Nejde jen o můj přepis. Jde o chování úředníka, jeho pracovní nasazení, nevydávání lístků, vědomě malé množství rozdaných lístků,...prostě na několik věcí zároveň. Píši to sem, jelikož vím, že např. Venca se nevyzná jen v motorech, KuaJa že se vyzná v právu nebo že Vasa je takovej "všeználek" (v dobrém slova smyslu) a ví jak se v těchto věcech pohybovat. Tímto předem děkuji za názory. Jsem ochoten i sepsat petici a ráno se postavit před magistrát
O ekologickém poplatku snad již každý ví. Osobně jsem koupil starou Ibizu, jelikož pokud se prodá má Octavia, neměl bych mít čím jezdit. Abych samozřejmě neplatil eko poplatek a zároveň splnil zákonnou povinnost, šel jsem vůz přepsat. První den jsem šel klasicky, něco kolem 10 hod. To jsem ale zjistil, že na automatu pro výdej lístků je napsáno, že vzhledem k vytížení je automat vypnut. No nic, sebral jsem se, jel domu a další úřední den tam poslal přítelkyni. Podotýkám, že již v sedm hodin ráno, ač úřední doba je od 08:00hod. Vrátila se v dopoledních hodinách s tím, že jakási úřednice rozdala 60 lístků, na automatu byla napsána stejná hláška a že na ní řada nevyšla. Inu dnes jsem vyrazil opět já, již v 05:30hod. jsem stál před úřadem, kde bylo (dle později předaného lístku úředníkem) přede mnou 106 lidí. Za mnou dle hrubého odhadu dalších 60-70. Magistrát jsem navštívil za celý den 3x. Poprvé (od těch 08:00 hodin.) zhruba v 11:45hod., kdy měli úředníci polední pauzu (11:30 - 12:30). Na tabuli bylo číslo 45 (úctyhodný výkon za 3,5hod. v 6 lidech. Po druhé jsem tam byl ve 14:00hod., kdy svítilo číslo 68. Nakonec jsem dorazil v 16:00hod., kdy bylo na řadě číslo 98 a tak jsem setrval. Když jsem přišel na řadu, úředník vyřizoval (dle tykání) svůj soukromý hovor a tak jsem cca další 3min. čekal u okénka. Potom jsem předal velký TP, OTP, formulář mnou podepsaný, pojistku, OP a dvě plné moci. Aby bylo jasno, vozidlo bylo Nováka, převést jsem ho chtěl já a to na mou přítelkyni. A tak jsem měl plnou moc, kterou sepsala přítelkyně s majitelem a potom plnou moc ve věci převodu vozidla kterou dala přítelkyně mě. Úředník mi sdělil, že musí být v první moci zakomponována třetí osoba, tj. já. Odvětil jsem, ať tedy na mne zapomene a předložil jiný formulář k převodu, podepsán mou polovičkou. Na to mi pro změnu odvětil, že neviděl formulář podepisovat mou přítelkyni a tak že mi ho nevezme. I tedy otočil jsem se po celém dnu na patě a odkráčel domů.
Nyní mám tedy dotaz. Má smysl si podávat jakousi stížnost ? Pokud ano, kam tuto stížnost mám svěřovat ?
Nejde jen o můj přepis. Jde o chování úředníka, jeho pracovní nasazení, nevydávání lístků, vědomě malé množství rozdaných lístků,...prostě na několik věcí zároveň. Píši to sem, jelikož vím, že např. Venca se nevyzná jen v motorech, KuaJa že se vyzná v právu nebo že Vasa je takovej "všeználek" (v dobrém slova smyslu) a ví jak se v těchto věcech pohybovat. Tímto předem děkuji za názory. Jsem ochoten i sepsat petici a ráno se postavit před magistrát
tak jest, peknej debilek, skoda ukrutny ztraty casu na ourade...Dan td píše:S tím, že neviděl podepisovat je pěkná blbost, plná moc nemusí být ověřená. Když ji po mě chtěli a já ji neměl, tak jsem zahrál hlupáčka, že ji mám v autě a doběhnu pro ni, napsal jsem ji na nějakej popsanej papír z druhé strany, 2x podepsal, za 3 min. byl z5 a najednou to šlo
ex:e30 318is,324d,325iAT,316iT,e36 325Ci,e36 320i,e34 520i,e46 330dt, e46 325iT, e46 330i, e46 330d -> ???

Autoskla, dovoz aut z D, běžný servis.

Autoskla, dovoz aut z D, běžný servis.
myslím si, že jsi udělal chybu a neměl jsi odcházet, vždy je možnost zavolat jeho nadřizeného, ty by jsi to měl vědět ne?? Já jsem při přepisu postupoval úplně stejně jako ty a měl jsem stejné plné moci a v Ostravě na magistrátu v pohodě.
Ohledně stížnosti na úředníka je postup standartní jestli znáš jméno tak stížnost přímo na něj a poslat poštou na adresu úřadu k rukám vedoucího odboru dopravy s tím, že chceš být vyrozuměn jak bylo s věci naloženo. Jestli jeho jméno neznáš tak tam budeš muset zajít osobně a zavolat si jejich vedoucího a mu označit úředníka na kterého si chceš stěžovat a proč.
Ohledně stížnosti na úředníka je postup standartní jestli znáš jméno tak stížnost přímo na něj a poslat poštou na adresu úřadu k rukám vedoucího odboru dopravy s tím, že chceš být vyrozuměn jak bylo s věci naloženo. Jestli jeho jméno neznáš tak tam budeš muset zajít osobně a zavolat si jejich vedoucího a mu označit úředníka na kterého si chceš stěžovat a proč.
E28 520 stále v garáži
koupím motor 325E 95KW nabídky do sz díky
koupím motor 325E 95KW nabídky do sz díky
Ty voe, když tohle čtu, tak se ve mně úplně vaří krev.
Zasraný debilní úředníčci, koukám, že je to všude úplně stejný. Jejich pracovní tempo je takový, že by je i šnek předběhl. Naprostá arogance a otrava, že člověk něco chce, přitom oni tam pro ty lidi jsou a jsou placený z jejich peněz. Poslal bych je všechny makat k soukromníkům, aby viděli, jaký to je, když jsou placený za odvedenou práci a ne za strávenej čas na úřadě.
Stěžovat si můžeš, ale počítal bych s tím, že jeho nadřízený bude spíš na jeho straně, je to stejnej čurák jako ty ostatní, takže s nima bude držet. A ty tam budeš muset jít příště znovu, pokud budeš cokoliv potřebovat, takže ti můžou příště zatopit zase. Je to začarovanej kruh. Já jsem přestavbu cabria radši vzdal a nechal to vyřešit jinde. Když jsem přestavoval coupe na ISo, tak jsem to musel řešit přes známého, který je spolužák toho hovada na úřadě. Pokaždý když jdu na úřad musím se držet, abych si tam za ten pult pro toho zmrda nešáhnul. 

E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7

Na STK mi jednou řekli, že na autě je nutný vystavit nové OTP, aby měli kam dát štempl (už to bylo úporazítkovaný celý).
Auto bylo otcovo.
Jel jsem na ten dopravní odbor ONV, a průser - úkon musí províst majitel.
Po nasrávacím hovoru s ouřadou mi bylo řečeno, že je třeba plná moc od otce (neověřená).
Otec byl za prací kdesi daleko, tak jsem ji v autě sesmolil a za hodinu přinesl - OK, prošlo.
---------------------------
V tom tvým případě - dle mýho ten ouřada, co neviděl přítelkyni podepisovat a blabla.., byl napruzenej a zbytečně hustej.
Já sám bych asi stížnost dal, jsem dost prskavka.
Mám ovšem tušení, že toho ouřadu stejně nikdo nesejme, max. dostaneš odpověď, že byl blabla napomenut, a šmytec - a skoro bych řekl, že se budou omlovat a vymlouvat na mimoř. situaci před koncem roku a blablá novej zákon atd.
Tu stížnost bych nesměroval na vedoucího dopravního odboru, ale na šéfa celýho magistrátu, přeskočit jeden stupeň.
Dobrá věc bejvá DOPORUČENĚ DO VLASTNÍCH RUKOU A S DODEJKOU (o pár kaček na poště víc, ale takhle mu to skutečně přijde do tlap).
Hodně štěstí...
.
Auto bylo otcovo.
Jel jsem na ten dopravní odbor ONV, a průser - úkon musí províst majitel.
Po nasrávacím hovoru s ouřadou mi bylo řečeno, že je třeba plná moc od otce (neověřená).
Otec byl za prací kdesi daleko, tak jsem ji v autě sesmolil a za hodinu přinesl - OK, prošlo.
---------------------------
V tom tvým případě - dle mýho ten ouřada, co neviděl přítelkyni podepisovat a blabla.., byl napruzenej a zbytečně hustej.
Já sám bych asi stížnost dal, jsem dost prskavka.
Mám ovšem tušení, že toho ouřadu stejně nikdo nesejme, max. dostaneš odpověď, že byl blabla napomenut, a šmytec - a skoro bych řekl, že se budou omlovat a vymlouvat na mimoř. situaci před koncem roku a blablá novej zákon atd.
Tu stížnost bych nesměroval na vedoucího dopravního odboru, ale na šéfa celýho magistrátu, přeskočit jeden stupeň.
Dobrá věc bejvá DOPORUČENĚ DO VLASTNÍCH RUKOU A S DODEJKOU (o pár kaček na poště víc, ale takhle mu to skutečně přijde do tlap).
Hodně štěstí...
.
Naposledy upravil(a) Venca dne 22. 12. 2008 20:30, celkem upraveno 1 x.
Já bych tu stížnost dal a využil bych k tomu zákon padajícího hovna.... ovšem jestli by to hovno dopadlo kam má. Chce to hodně křičet
a mít k tomu lidi nejlépe na úřadu města na vyšším postu, aby tam byl ten účinek který má být. Já jsem si takhle stěžoval na paní na OSSZ... 

EX- BMW E30 316I Beránek ve vlčím rouše
BMW E39 528i T

BMW E39 528i T

- Jan Kučera
ZMRDI ZMRDI ZMRDI A ZASE ZMRDI, PANOVE PRESNE NYNI JE OD ROKU 1918 NEJVICE DUVODU K EMIGRACI, CO SEM ZAZIL DNESKA JA OHLEDNE DOPRAVNIHO INSPEKTORATU , CLOVEK KTERy DO TOHO SNAD TROCHU VIDI, TROUFAM SI RICT, TO NEMA OBDOBY, BORDEL, ZMRDI NA KAZDYM KROKU, JEDINY RESENI SA ODTALTO ODJEBAT- to je z nejakyho slovenskyho sranda rozhovoru a je to vic nez vystizne.
ZMRDI ZMRDI A ZASE ZMRDI
ZMRDI ZMRDI A ZASE ZMRDI
Pláťákoslužby 608528957
524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

Do držky a ne vzpóóóru,jsem to taky řešil u mojho toura,že prý musím sehnat doklad o tom jak nabyl majitel předemnou auto od majitele ve velkým TP v odhlášce,tak jsem přímo před tou píčou vypsal jakousi plnou moc na kus hajzlpapíru,a ta chlupatá neoholená micka za okýnkem říká,no vidíte když se chce?Neměl jsem slovkouBaMW píše:chce to poradnou spóóru...

- ALA E30
- člen E30.cz
Spóóra už kdyby byla tak je pozdě.Já nemít tady rodinu,tak už mě tu nikdo neuvidí.Birokrati zku....ený.
Naposledy upravil(a) ALA E30 dne 22. 12. 2008 21:07, celkem upraveno 1 x.
90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
Tweety byt ve tve pozici tak mi asi selže pistole 
Tři-čtyři tydny zpět jsem byl taky s autem taky se už tehdy stalo cely den ve frontě a chlapec co stal se mnou zrovna než jsme měli přijit na řadu šel zakouřit a vitr mu asi vyfouk listek
malem ho jeblo, listek hledali všichni co jsme tam stali jestli někde neleži, nakonec chlap co byl asi o pět listu před nama a už odchazel řek že mě listky dva a jeden nevyužil tak že ho věnuje jenže piča u přepažky řika že ne musi to byt po pořadi že ten listek už byl před 10 minutama už je pozdě
a jiny co stal se mnou měl přihlasit 2 auta na firmu a měl jen jeden listek tak mu vzali jen jedno auto že dva nejde takže zitra zase od rana do večera ve frontě 
Ty lidi nikdy ve svem životě nepracovali v soukrome firmě tak nevědi že se musi makat aby dostali vyplatu jinak firma nepřežije budou je muset vyhodit! žijou stale v růžovem socializmu.
U nas v kramě když prodavačka se chovala k zakazniku hrubě nebo i lhostejně tak dostala kartačem a pokud měla kecy k tomu tak byla ji nabidnuta možnost sbalit věci a už se nevracet
fungovalo to jako med

Tři-čtyři tydny zpět jsem byl taky s autem taky se už tehdy stalo cely den ve frontě a chlapec co stal se mnou zrovna než jsme měli přijit na řadu šel zakouřit a vitr mu asi vyfouk listek

Ty lidi nikdy ve svem životě nepracovali v soukrome firmě tak nevědi že se musi makat aby dostali vyplatu jinak firma nepřežije budou je muset vyhodit! žijou stale v růžovem socializmu.
U nas v kramě když prodavačka se chovala k zakazniku hrubě nebo i lhostejně tak dostala kartačem a pokud měla kecy k tomu tak byla ji nabidnuta možnost sbalit věci a už se nevracet

Tak podobný problém řešil tatík před pár lety... tehdy to na Praze Západ fungovalo velmi laxně, dlouhý fronty byly naprosto běžný, člověk šel do kanclu, předal všechny papíry a byl vyhozen na chodbu a tak...
No a v tátovi nějak bouchly saze šel si popovídat s úřednicema, následně s šefem a šéfem šefa, dával náležitě najevo, že zná ty co jsou nad ním, uvařili mu tam i kafe no a když se vrátil na chodbu, tak to tam frčelo přímo kosmickou rychlostí a úřednice prej byli pěkně nabručný
No a musím zaklepat od těch dob jsem tam nikdy nezkesnul déle než hodinu, v průměru jsem do 15 min na řadě. Nevím teda jak to tam vypadá v tento předvánoční čas, ale má rada je jasná, buď hustej a "kopej" kolem sebe co se do nich vejde...
No a v tátovi nějak bouchly saze šel si popovídat s úřednicema, následně s šefem a šéfem šefa, dával náležitě najevo, že zná ty co jsou nad ním, uvařili mu tam i kafe no a když se vrátil na chodbu, tak to tam frčelo přímo kosmickou rychlostí a úřednice prej byli pěkně nabručný

No a musím zaklepat od těch dob jsem tam nikdy nezkesnul déle než hodinu, v průměru jsem do 15 min na řadě. Nevím teda jak to tam vypadá v tento předvánoční čas, ale má rada je jasná, buď hustej a "kopej" kolem sebe co se do nich vejde...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
- maca
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
zitra si vezmi sluzebni mundur a jdi primo za tim zmrdanym ourednickem, vsecky klidne predbehni, oni budou remcat, ale nikdo ti to nerekne do oci a proste se s tim ouradou pohadej a rekni, ze mu proste budes tak dlouho otravovat zivot, dokud to neprepise, jinak ja ted mam podpbnou story
sem sel ted poprve v zivote na STK na evidencku oficialne pac sem si rikal, co by mohlo bejt v neporadku na maluchovi po stary babe co je 27 let starej a najeto ma asi 65000km no a tezce sem si nabehl
normalne si po tech 27 letech poprve nejakej ourada vsimnul, ze v cisle karoserie je jedna cislice prehozena za druhou
a hned problem, pac z "evidencniho hlediska nevyhovuje" tak roblem a ze mi to v TP na urade neprepisou pac nemam ani puvodni malej TP kterej promrdal nekdo z majitelu predemnou, meli to jeste dva lidi-muj bracha, ale ten ho uz nedostal a jeden klucina...proste mrdani, tak sem to dal znamymu, udelala se evidenckana brachy, kterej ma jinej okres nez ja-Most a udelalo se to do mostu a ejhle, tam to JDE!

clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi 

Tweety: až se ti přeci jen podaří přepis udělat, mužeš dojet do Varů a dát si to kolečko ještě jednou? Já už golfa přepisuju měsíc a pořád jsem se nedostala na řadu.. Takže to že jsi vubec došel až k ouředníkovi je panečku vítězství... A já jsem naštvaná 2x, protože golf stál 5tisíc a přepis má bejt desítka? Kurnik drahá G1...
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Aby bylo jasno, vše potřebné k převodu dávám zítra kolegovi, který celý převod zařídí. Ale o to mi v tuto chvíli nejde. Osobně nejsem zastáncem tohoto jednání a klidně si tam postojim s "normálními" lidmi. Tady teď jde prostě o princip. Je to 5 a půl hodiny co jsem doma a bez ironie Vám mohu chlapy říct, že se ještě nervama klepu. Tudíž v žádném případě to nenechám být a nemávnu nad tím rukou s tím, že zítra budu mít auto převedeno. Ani omylem.
Nyní k Vašim názorům :
Dan td : Nevim jestli jsi mě dobře pochopil. Měl jsem plnou moc od majitele na mladou a potom druhou od mladý na mě. Vše podepsáno. Jemu šlo o to, že dle správního řádu, musí bejt jen v jedné smlouvě všichni tři účastníci toho řízení. O podepsání před ním mu šlo u formuláře určenému pro převod. Jelikož jsem mu řekl, že když mu vadí druhá plná moc na mě, tak že mám i formulář, kterej je na mladou. Rozumíme si ?
Ferda : Já ti to povim takhle. Hádat se tam s nim a v půl pátý čekat na jakého si nadřízeného, to bych možná neudělal zle jemu, spíše lidem, kteří naivně čekali, že na ně také příjde řada. Jeho jméno vím. Dva úředníci (on je jeden z nich) jsou tady v UL poměrně známi.
Boost : Víš jak, nikdy mi tak nějak nevadilo že jsou to lemplové. Holt když jim to režim a nadřízení umožňují, tak ať. Ale když už dělám hovno a ještě v situaci, kdy před Vánoci lidi neví kde jim hlava stojí, si ještě v tom hovně ulehčovat práci. To je dle mého názoru už přehnaná ulejvárna
Venca : Vzhledem k tomu, že jsem nejspíše Tvé povahy, nehodlám to nechávat bejt. Pokusím se to udělat jak radíš, tudíž obejít nadřízeného (dle mého názoru účelné - jeho nadřízený s tím nic dělat nebude) a podat to vejš. Ať mi nikdo netvrdí, že v celém tom řetězci nebude jeden kripl šéf, kterej taky rád svýho podřízenýho uvaří. To je snad všude. Už to že mi bude někdo muset odepisovat je nasere. Když to nikam nepovede, jsem ochoten to poslat snad až na ministerstvo dopravy...
Macek : Přesně tak. Vyhrožovat TV, ministerstvem, rádiem....čímkoliv možným. Jen musím zjistit jak je to s tou plnou mocí. Opravdu se dle mého může stát věc, kdy koupim auto, bývalý majitel odjede do ameriky na 8 let, nechá tu plnou moc na mě. Mě porazí auto a budu ležet v nemocnici nemohoucí a tak já udělám moc na někoho, kdo to místo mě půjde vyřídit. Ať mi nikdo neříká, že prostě nejde udělat 2x plnou moc kurva
Maca : Tohle jednání nemám rád, vyskakovat si někde jen protože jsem posranej fízl. Nikdy jsem se tak nechoval a nikdy se tak chovat nebudu. Nicméně svého postavní využiji jinak, až spolu budeme jednat příště, kdy pan úředník bude můj "zákazník"
georg : Zítra tím začnu, to se neboj. Už vím auto i bydliště. Na dodržování zákona toho dotyčného úředníka se zvlášť zaměřim. A to že tu možnost mám ve větší míře, než policajt v modrý uniformě. Nedání blinkrů při přejíždění z pruhu do pruhu mu bude osudným.
Nyní k Vašim názorům :
Dan td : Nevim jestli jsi mě dobře pochopil. Měl jsem plnou moc od majitele na mladou a potom druhou od mladý na mě. Vše podepsáno. Jemu šlo o to, že dle správního řádu, musí bejt jen v jedné smlouvě všichni tři účastníci toho řízení. O podepsání před ním mu šlo u formuláře určenému pro převod. Jelikož jsem mu řekl, že když mu vadí druhá plná moc na mě, tak že mám i formulář, kterej je na mladou. Rozumíme si ?

Ferda : Já ti to povim takhle. Hádat se tam s nim a v půl pátý čekat na jakého si nadřízeného, to bych možná neudělal zle jemu, spíše lidem, kteří naivně čekali, že na ně také příjde řada. Jeho jméno vím. Dva úředníci (on je jeden z nich) jsou tady v UL poměrně známi.
Boost : Víš jak, nikdy mi tak nějak nevadilo že jsou to lemplové. Holt když jim to režim a nadřízení umožňují, tak ať. Ale když už dělám hovno a ještě v situaci, kdy před Vánoci lidi neví kde jim hlava stojí, si ještě v tom hovně ulehčovat práci. To je dle mého názoru už přehnaná ulejvárna

Venca : Vzhledem k tomu, že jsem nejspíše Tvé povahy, nehodlám to nechávat bejt. Pokusím se to udělat jak radíš, tudíž obejít nadřízeného (dle mého názoru účelné - jeho nadřízený s tím nic dělat nebude) a podat to vejš. Ať mi nikdo netvrdí, že v celém tom řetězci nebude jeden kripl šéf, kterej taky rád svýho podřízenýho uvaří. To je snad všude. Už to že mi bude někdo muset odepisovat je nasere. Když to nikam nepovede, jsem ochoten to poslat snad až na ministerstvo dopravy...

Macek : Přesně tak. Vyhrožovat TV, ministerstvem, rádiem....čímkoliv možným. Jen musím zjistit jak je to s tou plnou mocí. Opravdu se dle mého může stát věc, kdy koupim auto, bývalý majitel odjede do ameriky na 8 let, nechá tu plnou moc na mě. Mě porazí auto a budu ležet v nemocnici nemohoucí a tak já udělám moc na někoho, kdo to místo mě půjde vyřídit. Ať mi nikdo neříká, že prostě nejde udělat 2x plnou moc kurva
Maca : Tohle jednání nemám rád, vyskakovat si někde jen protože jsem posranej fízl. Nikdy jsem se tak nechoval a nikdy se tak chovat nebudu. Nicméně svého postavní využiji jinak, až spolu budeme jednat příště, kdy pan úředník bude můj "zákazník"
georg : Zítra tím začnu, to se neboj. Už vím auto i bydliště. Na dodržování zákona toho dotyčného úředníka se zvlášť zaměřim. A to že tu možnost mám ve větší míře, než policajt v modrý uniformě. Nedání blinkrů při přejíždění z pruhu do pruhu mu bude osudným.
2 Tweety:Já už se bál, že na tomhle úřadě jsou snad vysazený jen na mě, nebo, že je svým ksichtem nějak irituju. A teď vidím, že je to všude stejný a celkem souhlasí i procento úspěšnejch pokusů být vůbec připuštěn k audienci a alespoň na chvilku úředníka spatřit, než Tě vyrazej. Stěžovat si na ně můžeš způsobem jak bylo výše posáno, ale ničeho nedosáhneš, páč to je jedna grupa, která se tohohle fleku drží celej život. Jediný co v tomhle ústavu zabírá je ztropit bugr hned na místě a nenechat se vyfuckovat od nějaký protivný vrány za okýnkem. Bohužel v tomhle případě asi nepomůže ani mundůr, paňáč tahle sorta lidí ryhle zapoměla na to, která složka je po léta živila a jejíž přízně byli zvyklí hojně užívat. 

...no prave moje "vseznalkovstvi" se mi malem letos s prevodama stalo osudnym... maly pribeh:Tweety píše:Vasa je takovej "všeználek" (v dobrém slova smyslu) a ví jak se v těchto věcech pohybovat.
Vaclav (jako ja) je tak trochu flink a obcas, dokud nejde do tuheho, pouziva ve vztahu k uradum tzv. "vyhnivaci metodu". Mam celkem 9 aut - spousta jich jezdi pouze v lete, znamou pojistovacku takze za poslednich 10 let jsem depozity neresil a vetsinu nove prichozich aut ani neprevadel pac majitelum (vesmes kamosum) to bylo sumak (duvera). Letos s prichodem Bursikovo buzerace ve forme eko poplatku jsem se jal vec "doresit"... v mem pripade to znamenalo:
- 2x depozit - jsem majitel - no problem
- 2x odhlaska + prevod v ramci okresu - no problem
- 1x odhlaska kdesi na konci sveta + dohlaseni v Plzni - lite problem
- 1x dohlaseni auta z Prahy (v poloprevodu cca 2 roky) - lite problem
(samozrejme se to hemzilo "plnymi mocemi na na plne moce")
Pokud bych to nestihl letos a vzhledem k me v zalibe ve starych strojich se mi jednalo o castku cca 28tis Kc + poplatky za prevod po novem roce. Tezko akceptovatelna varianta. VSE LETOS ZA KAZDOU CENU zvitezilo.
Bezne na magistrat nechodim - pouzivam na to urednika ktery to taha z pod stolu pred zraky do ruda rozpaleneho napr.Tweetyho a hodlal jsem to ucinit i v tomto pripade. Vyridim vsechny evidencky, odhlaseni + dalsi podobne nezbytnosti a slozku se 6ti "kousky" + potrebny financni obnos pred cca 10 dny dovalim kamosovi domu. Melo mne varovat, ze byl znacne neprijemny co po nem chci (coz jsem u nej jeste nezazil), ale 100% jsem veril, ze zafunguje jako vzdy. Nezafungoval - vcera vecer kdyz jsem mu volal s otazkou kdy si to mohu vyzvednout mi klidne odvetil, ze hned, ale bez jedineho zasahu z jeho strany. Pry to nestihl..., namitam, ze to chapu, ale ze mi to jaksi sdelil pozde a to jako ze DOST pozde. Pry SORRY.
V tu chvili jsem nevidel uz ani RUDE - proste jsem pouze NEVIDEL... spise nez vzteky zoufalstvim.
Nu coz, nejsme z cukru - vybojujeme to sami. Znaje situaci na mistnim magistratu jsem vstal ve 4:40 a v 5:25 jsem dorazil do meky uredniku. Po prichodu jsem tam stal opusten a se mnou dalsich asi 286 lidi prede mnou. Zoufalstvi se tim dale prohloubilo a ja rezignovane zaparkoval mou osobu na konec fronty. Prselo...
V 6 hod rano se stalo neco co jsme nepredpokladali a nejaky (asi zapomenuty) urednik otevrel budovu zaslibenou a my - fronta se presunula na schody pres cca 4 patra. Tato skutecnost ve vetsine nas vzbudila nadeji (nevedouce v tu chvili, ze marnou), ze snad urednici vyjdou vstric cele situaci a zacnou pracovat, treba, driv... Nezacali.
Okenka s vydeji poradnich listku se otevrela presne v 8hod a fronta cekajicich se zacala sunout rychlosti cca 1 clovek za 5minut smerem k okenku.
(pozn.: v Plzni na magistratu provozuji neco jako tzv. predselekci s tim, ze zjisti co chcete a letmo zkontroluji co k tomu mate. Pokud je to uspokoji vydaji listek. Nevim jestli je to pomoc, ale verim ze to mysleli dobre.)
V 9:25 se dostalo i na mne - zadajic zakladni urednici o 6 listku na 6 ukonu mi pridelila 5 se slovy at jsem rad za 5 nebo ze mi take muzou dat jen 2... Lapajic po dechu a vedom si marne situace jsem vzal 5 listku a premyslel o tom jak jdu zitra ve 4hod rano znovu s tim poslednim autem...
Dle rychlosti ubihani me ciselne rady jsem zjistil, ze mam asi tak 2 dny casu. Pohlcen paranoidni jistotou, ze jakmile odejdu se ma ciselna rada rozbehne smerem k mym ciselnym kombinacim jsem se jal "obejdovat" po urade abych zustal v centru deni. Prvnim cilem byla kancelar kde vam za urcity obnos sdeli stav vozu na vasi osobu napsanych, pocet bodu na ridicskem "tiketu" apd. Na slecnu jsem cekal se 3 dalsimi nestastniky asi 30 min. Byla vcelku fesna a tak jsem upustil od prudicstvi na ktere jsem se pripravoval. Pustil jsem 2 nedockavce pred sebe a kdyz odesli navazal jsem, ten den jiz druhy, kontakt s uradem. Byla hodne zpruzena a davala to najevo..., ale byla i pekna a tak jsem po jejim dotazu: "co potrebujete..., zacal otazkou jestli uz ma koupene darky a napecene cukrovi (evidentne nebyla typ na peceni cukrovi). Chvili koukala, pak se usmala a odpovedela, ze nema ani "balicek" natoz cukrovi. Dalsich 10min se odehravalo v tomto duchu a kdyz se dostala do stavu "prijemna a komunikativni" jsem prisel s dotazem zda by bylo mozne mi zodpovedet proc jsem tam prisel. S usmevem mi sdelila, ze zadne zatoulane auto se netvari jako moje a ze body mam vsechny. Na muj dotaz kolik, ze jsem dluzen za urednicky ukon mi belostnym usmevem odpovedela ze nic, hodila zadosti do kose a poprala mi hezky den. Vyuzil jsem toho a zeptal se zda nema nejaky skryty pololegalni "hint" na muj problem s chybejicim 6tym listkem. Bez reci zavolala dolu kde zjistila, ze uz zadne volne listky na prevod dnes nejsou, ale na prihlaseni noveho vozu jsou a at si jeden vezmu a zkusim urednici na prepazce umluvit s vysvetlenim, ze se pri vydavani listku spletli (zafungovalo to, ale nebudu predbihat).
Potesen vstricnosti jsem na ni nasmeroval dalsi dotaz. A to ohledne "zlikvidovani" vozu kde existuji pouze doklady v poloprevodu bez auta. Vse okoreneno moznosti vyreseni az v lednu (v prubehu hovoru dorazil dalsi uredni - asi 45let, kvadro, od pohledu "clovek co se vyzna") s bonusem eko dane. Vyslechl nezucastnene problem, vmisil se debaty a poradil toto: najit napr. nejakeho obcana UK (nebo jine podobne zeme), s "nim" sepsat kupni smlouvu, ofotit "neco" jako pas a legalne auto odhlasit do ciziny. Rikam si dobry, a namitam problem napr. s evidenckou... - odpoved znela: vzdyt to auto je uz na Ukrajine, ne? Pak jeste sdelil, ze cela sranda bude stat 600Kc (eko dan se nakona pri prevodu do ciziny) a navrch vyfasuji prevozni znacky.... Podekuji a rikam si, ze za par tlachu o Vanocich dobry vysledek. Proste reseni.
Takze vybaven novymi info jsem si vyzvedl 6ty listek na prihlaseni noveho auta (sel jsem udelat prevod SKODY 100 z roku 69) a nasledne cekat na moji chvili. Po dalsich 3 hodinach nastala. Vybeven cisly 2608-2613 a cislem 2230 se dostavil s pravekym TP k okenku pro nove vozy. Rozhovor jsem zacal tim, ze se mi to cislo moc nezda, ale ze jsem ho obdrzel spolecne s ostatnimi po predlozeni dokladu u "entry" okenka. S usmevem odpovedela, ze se asi kolegyne spletla a ze mi to teda udela i tak kdyz za to nemohu. Muj problem byl vyresen. Ukon probihal a ja doufal v bezproblemovost - bohuzel doufal. Problem jsem si tedy castecne zpusobil sam predpokladaje, ze pri 3 prevodech na tutez osobu staci 1 plna moc. Nestaci - pani urputne tvrdila, ze si original necha a, ze ostatni kolegyne pri dalsich prevodech ho tez budou pozadovat. Kopie je nezpusobila. Vzdal jsem to, nechal ji original a vedom si cca dalsich 3 hodin cekani si byl jist, ze si plne moce dopisi sam. Ukon byl hotov a ja odkvacil smerem do vestibulu. Cestou jsem potkal vedouciho odboru evidence vozidel (ma povest krutaka neznajic slitovani) a drze mu vysvetlil muj problem s plnou moci, opacil, ze je to nesmysl a at urednicim vzkazi at si plnou moc ofoti - kdyz nebudou chtit at jim reknu, ze o tom vi (na mysl mne vytanulo porekadlo o line hube...) Dalsi problem (ASI) vyresen.
Cekam dal do 17hod se svymi 5ti listky jejichz cisla jdou po sobe. Tesim se, ze jedne urednici dam 5 listku + 5 sad dokladu, poklabosim s ni a pujdu spokojen po 12 hodinach domu. Ouha - k memu prekvapeni si urednice bere listek c.1 a v cca 10 sekundovych intervalech se me dalsi 4 cisla pratelsky rozblikaji na dalsich 4 prepazkach. Zasnu a ptam se co s tim mam delat - odpoved zni "obihat" a prubezne se ke kazde z 5ti prepazek vracet zda je vse OK. Zasnu znovu a zacinam obihat aby mi nejake cislo po 11ti hodinovem cekani nebliklo naposledy. Jako byvaly sportovec to stiham a prubezne krouzim s obcasnym uletnutim k pokladne (cca 100m vzdalene) modlic se, aby nenastal problem u nektere z 5ti prepazek. Svete div se nenastal, dokonce i kouzelne jmeno vedouciho odboru ve veci kopie plne moci zafungovalo a ja po "x" obletech odesel s vysledkem HOTOVO.
Nechapu jak je mozne, ze jedna urednice neni schopna odbavit jednoho cloveka...
Vysledek:
- totalne "exhausted" jsem po 12ti hodinach odesel lehci o 4200,-Kc s pocitem, ze my jako obcane jsme tu kvuli nim. Neresim to, jsem rad ze ten ZMRD Bursik ostrouhal a ja se nestal spozorem bandy zelenych bezmozku typu Jacques.
Zaver:
- urednici jsou take jen lidi at uz horsi nebo lepsi. Nedavam jim pausalne vinu za vzniklou situaci, za to mohou "odbornici" na ministerstvech. Osobne se mi vzdy vyplatilo najit nejakou spolecnou rec, naladit je na pratelskou notu a temer vzdy mi vysly urednice vstric pokud to alespon trochu slo. Vnitrne to neresim a nevytoci mne to pokud dosahnu proc jsem tam prisel.
Naposledy upravil(a) Vasa dne 22. 12. 2008 23:53, celkem upraveno 4 x.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm