měření rychlosti MP
- Jech
- Kontaktovat uživatele:
měření rychlosti MP
Od 1.1.2009 nesmí MP měřit rychlost na silnicích, v březnu by pak měl vzejit v platnost zákon o tom, že měřit moci budou, ale pouze na předem označených místech přenosnými značkami. Co vy na to?
Osobně jsem zastánce názoru, že tohle mohl vymyslet fakt jen blbec. Na silnicích to u nás někdy vypadá jak na závodní dráze a to i ve městě. Prostě ve městě 50 a basta, nechápu jak někdo může jet s klidem třeba 70 :-/ ... O označení měřených úseků se nemá smysl vyjadřovat ... Na poradě MP v Pardubicích navíc bylo řečeno, že tento zákon vymyslel a prosadil jeden z politiků ODS, který dostal právě od jedné MP pokutu ... až mu nějakej pitomec smete manželku s dítětem na přechodu, tak se zas budou všichni divit ...
Jinak názory o buzerování řidičů bych tu vidět nechtěl, copak se vám to stalo? Jedna nebo dvě zmedialozovaný kauzy bohužel hážou světlo na všechny MP. Jsem asi jinej než většina ridičů, ale mě měření ve městech nevadí, ba naopak. Takže asi tak ...
Osobně jsem zastánce názoru, že tohle mohl vymyslet fakt jen blbec. Na silnicích to u nás někdy vypadá jak na závodní dráze a to i ve městě. Prostě ve městě 50 a basta, nechápu jak někdo může jet s klidem třeba 70 :-/ ... O označení měřených úseků se nemá smysl vyjadřovat ... Na poradě MP v Pardubicích navíc bylo řečeno, že tento zákon vymyslel a prosadil jeden z politiků ODS, který dostal právě od jedné MP pokutu ... až mu nějakej pitomec smete manželku s dítětem na přechodu, tak se zas budou všichni divit ...
Jinak názory o buzerování řidičů bych tu vidět nechtěl, copak se vám to stalo? Jedna nebo dvě zmedialozovaný kauzy bohužel hážou světlo na všechny MP. Jsem asi jinej než většina ridičů, ale mě měření ve městech nevadí, ba naopak. Takže asi tak ...
e46 330d, e46 325i cabrio, e46 320i LPG
ex E30 316i Touring, 14" BBS, jechuv-touring-316i-bbs-14-foto-3-6-2012-t74431.html
ex E30 316i Touring, 14" BBS, jechuv-touring-316i-bbs-14-foto-3-6-2012-t74431.html
Re: měření rychlosti MP
Měření rychlosti vozidel má dle mýho náhledu spadat výhradně do kompetencí PČR, nikoli obecní policie.Jech píše:Od 1.1.2009 nesmí MP měřit rychlost na silnicích, v březnu by pak měl vzejit v platnost zákon o tom, že měřit moci budou, ale pouze na předem označených místech přenosnými značkami. Co vy na to?
Označovat měřené úseky je ptákovina - pro upozornění na kritické úseky jsou přece dopravní značky.
Nesmyslné úpravy zákonů a pravidel, týkajících se silničního provozu, mají na svědomí politici prakticky ze všech stran. Neodpustím si opět připomenout ty největší hlupáky:
Kováčik (KSČM)
Patera (ODS)
Schling (ČSSD)
Kubera (ODS)
Šeich (ODS)
Nesmysl je i celej bodovej systém - je to jen flastr na starý problém, kterým je neúčinnost postihů a špatná funkce dopravní policie, způsobená neschopným velením.
.
ono není měření jako měření, a taky není město jako město
vě městě kde chodí lidi nedejbože je poblíž škola je ta 50 bez debat, ale až tě v neděli ráno změří MP 2m za označením obce kde ještě kilometr vlastně žádné obec(domy,chodci...) není a nechají si zaplatit 2500kč a body za fotku na ktere očividně brzdíš ,změníš názor
at MP klidně měří to bych klidně podpořil ,ale ať uvažujou hlavou a měří na místech kde je to opravdu potřeba a ne jen v touze po zvýšení rozpočtu obce na místech kde to může napadnout jen debilní osly, proto jim to vzali, protože to zneužívali
a to s těma značkama je kravina, spíše by měli mít předem zastupitelstvem schválená místa na kterých můžou měřit(klidně desítky), tím by se eliminovali nesmyslné měření které má jediný učel-vytáhnout z lidí prachy
vě městě kde chodí lidi nedejbože je poblíž škola je ta 50 bez debat, ale až tě v neděli ráno změří MP 2m za označením obce kde ještě kilometr vlastně žádné obec(domy,chodci...) není a nechají si zaplatit 2500kč a body za fotku na ktere očividně brzdíš ,změníš názor
at MP klidně měří to bych klidně podpořil ,ale ať uvažujou hlavou a měří na místech kde je to opravdu potřeba a ne jen v touze po zvýšení rozpočtu obce na místech kde to může napadnout jen debilní osly, proto jim to vzali, protože to zneužívali
a to s těma značkama je kravina, spíše by měli mít předem zastupitelstvem schválená místa na kterých můžou měřit(klidně desítky), tím by se eliminovali nesmyslné měření které má jediný učel-vytáhnout z lidí prachy
E30 Drift special LS3 6.2 supercharger
E24 635CSi
Z3 roadster S54
Z3 Coupe 2.8
E24 635CSi
Z3 roadster S54
Z3 Coupe 2.8
- Jech
- Kontaktovat uživatele:
PČR na měření nemá v menších městech lidi a hlavně radary. Ty si nakoupili města pro svoje MP ... U nás se pčr k radaru nedostane asi nikdy.
Venca: Nechtěl jsem se tím navážet do strany, ono kdyby to bylo jen hlavou jednoho politika tak to neprojde, problém je, že tam jsou arogantní zmetci všichni.
mychal: to o čem píšeš, to mě taky sere, bohužel na starost to mají většinou radní z města, nikoli samotní policisté. A rozmístění značek obce je taky někde naprosto postaveno na hlavu.
Spíš mi šlo o to, že stav na silnicích se ještě zhorší. Bydlím u hlavni silnice (kolem silnici všude baráky) a neni vyjímkou když to tu nějakej magor maže i 90. A to mě právě sere ...
Venca: Nechtěl jsem se tím navážet do strany, ono kdyby to bylo jen hlavou jednoho politika tak to neprojde, problém je, že tam jsou arogantní zmetci všichni.
mychal: to o čem píšeš, to mě taky sere, bohužel na starost to mají většinou radní z města, nikoli samotní policisté. A rozmístění značek obce je taky někde naprosto postaveno na hlavu.
Spíš mi šlo o to, že stav na silnicích se ještě zhorší. Bydlím u hlavni silnice (kolem silnici všude baráky) a neni vyjímkou když to tu nějakej magor maže i 90. A to mě právě sere ...
Radary měli MP sebrat už dávno. Prachy z pokut jdou do obecních kas a čím je kasa plnější,tím je zastupitelstvo spokojenější a tím míň šlape po strážníkách a Ti jsou tudíž taky spokojenější. Proto logicky budou vždycky měřit nikoli na krizových úsecích, nýbrž na těch, kde jde jednoduše narejžovat. Proto ať si měří PČR, která je od podobného střetu zájmu oproštěna.
- Jech
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem například rád, že MP měří, tam kde je 50 prostě těch 50 jedu a nemám s tim vůbec žádnej problém.Jaryn píše:Radary měli MP sebrat už dávno. Prachy z pokut jdou do obecních kas a čím je kasa plnější,tím je zastupitelstvo spokojenější a tím míň šlape po strážníkách a Ti jsou tudíž taky spokojenější. Proto logicky budou vždycky měřit nikoli na krizových úsecích, nýbrž na těch, kde jde jednoduše narejžovat. Proto ať si měří PČR, která je od podobného střetu zájmu oproštěna.
Copak je lidi proboha takovej problém ve městech udržovat povolenou rychlost? Dyť jsme takle sami proti sobě ... už mě fakt serou lidi co jezdí po městě jak šílený, vymlouvaj se na střety zájmů, rizikový místa a že "by to přece stihli ubrzdit" ...
- Jech
- Kontaktovat uživatele:
a řekni, kolikrát se ti to skutečně stalo?Kroci píše:podle me to svou logiku ma , pac ty dementni mestaci si vyzivaj vtom, ze se vzdycky zapikaj na naky 20tce a buzerujou kazdyho ... takze budou mit jasny dany mista a budou pod kontrolou ...
no musim priznat , ze ja mam zatim stesti a od toho co jezdim me hlidka stavela jen jednou (2 roky)Jech píše:a řekni, kolikrát se ti to skutečně stalo?Kroci píše:podle me to svou logiku ma , pac ty dementni mestaci si vyzivaj vtom, ze se vzdycky zapikaj na naky 20tce a buzerujou kazdyho ... takze budou mit jasny dany mista a budou pod kontrolou ...
E30 316i M40 

- Jech
- Kontaktovat uživatele:
Proč teda říkáš, že se "vždycky zapikaj na naky 20tce a buzerujou každýho ...?" Já je třeba potkám občas ve městě na normální padesátce a jak říkám, vůbec mi to nevadí ...Kroci píše:no musim priznat , ze ja mam zatim stesti a od toho co jezdim me hlidka stavela jen jednou (2 roky)Jech píše:a řekni, kolikrát se ti to skutečně stalo?Kroci píše:podle me to svou logiku ma , pac ty dementni mestaci si vyzivaj vtom, ze se vzdycky zapikaj na naky 20tce a buzerujou kazdyho ... takze budou mit jasny dany mista a budou pod kontrolou ...
no co jsem tak slysel od znamych a kamaradu , tak to nikdy nebylo na normalni 50tce ... jo dobre jsou mista kde jsou provareny i bez znacky a kazdej si tam da pozor ale tam vetsinou stojej PCR a ty nechytaj za ucelem nekoho "odrbat"Jech píše:Proč teda říkáš, že se "vždycky zapikaj na naky 20tce a buzerujou každýho ...?" Já je třeba potkám občas ve městě na normální padesátce a jak říkám, vůbec mi to nevadí ...Kroci píše:no musim priznat , ze ja mam zatim stesti a od toho co jezdim me hlidka stavela jen jednou (2 roky)Jech píše: a řekni, kolikrát se ti to skutečně stalo?
E30 316i M40 

- Jech
- Kontaktovat uživatele:
Jo že si slyšel od kamarádů a známejch. Tak teď už chápu

- Jech
- Kontaktovat uživatele:
Od nich nee, ale netvrdim, že jsem zcela vzdálen MP.ALA E30 píše:Nejseš od NICH pane kolego?50 mi nedělá absolutně problém.Nesmyslná buzerace mě dráždí.
Nesmyslná buzerace je samožřejmě otravná, ale ještě jsem se snad nesetkal s člověkem, který by to zažil. Většinou se o tom mluví s tim, že říkali známí a těm říkali další známí že .... Neřikám ale, že se to nikdy nestalo, i u MP jsou debilové jak vystřižený, tomu se ale nevyhne žádný povolání.
Osobně bych viděl pojem "nesmyslná buzerace" jako často používaný, ale málo se vyskytující ...
Můj názor prostě je, že až se veme možnost MP měřit, bude to ve městech ještě větší divočina než teď, protože ve většině měst prostě nebude mit kdo měřit.
Mám s měřením MP zkušenost z Plzně - veskrze pozitivní. Když jim radary povolili, viděl jsem je vybírat většinou v místech, kde 50 smysl má (U Velkého rybníka, Revoluční ...), naopak PČR má stacionární radary a prohání tady veselou modrou feldu s bradavicí v místech, kde to moc smysl nemá (Rokycanská, Karlovarská). 50 ve městě mi nevadí, ale na výpadovkách (4 pruhy, zábradlím oddělené chodníky) mi to přijde jako buzerace.
Takže asi takhle: dokud bude MP měřit tak, jako dosud, tak ať si měří, protože pro bezpečnost na silnicích dělá víc, než PČR. Problém s tím začnu mít ve chvíli, kdy se začne chovat "tržně" (ale stejně s tím nic nenadělám
).
A pokud by město vybrané peníze použilo na zvýšení bezpečnosti provozu na vytížených komunikacích (zábradlí mezi chodníkem a silnicí, podchody a nadchody místo přechodů) a pak tu povolilo vyšší rychlost, byl bych úplně nejvíc nejspokojenější.
Takže asi takhle: dokud bude MP měřit tak, jako dosud, tak ať si měří, protože pro bezpečnost na silnicích dělá víc, než PČR. Problém s tím začnu mít ve chvíli, kdy se začne chovat "tržně" (ale stejně s tím nic nenadělám

A pokud by město vybrané peníze použilo na zvýšení bezpečnosti provozu na vytížených komunikacích (zábradlí mezi chodníkem a silnicí, podchody a nadchody místo přechodů) a pak tu povolilo vyšší rychlost, byl bych úplně nejvíc nejspokojenější.
Touring 318i E30 M40 - po výměně motoru -> 318i E30 M43 - díky, brácho...
Pomozte mi vymýtit smrt z našich silnic - jezděte po chodníku
Pomozte mi vymýtit smrt z našich silnic - jezděte po chodníku
Re: měření rychlosti MP
Tenhle poslanec mě obzvlášť baví... jezdí 645Ci (a rozhodně ne při zdi) s namontovaným AR Valentine 1 a v zápětí se "bije za zájmy slušných řidiču."Venca píše: Šeich (ODS)