pomoc!rozbil sem naklad na korbě,co teď?????
pomoc!rozbil sem naklad na korbě,co teď?????
Zdar lidi,nemate tady prosimvas někdo skušenost z rozbitim nakladu?jezdim z ivekem u jedne zasilkove služby a před 2 měsicema sem vezl nějakou blbost-detektor kovu to byl do nějake fabriky a nějaky dopravnik-dopravovaci pás.ten pas byl an kolečkach tak sem ho naložil prvni a přetahl lano přez konstrukci a uvazal na druhe straně,a ten detektor byl na paletě a a nebyl kni přivazany,tak sem to dal před to a paleťak do palety. Jak sem dojel do tovarny nebo co to bylo, tak sem otevřel čelo před tim šefem a detektor byl zesunuty na zemi před pásem,a paleťak s paletou byl odjety v zadu v autě,pas byl na jedne straně a lano nějake povolene nebo urvane už nevim.borec byl nasrany tak zavolal nějake techniky a sepsali sme reklamačni protokol,jenže...jak sem z toho byl vyschyzovany,tak sem ten protokol podepsal ale nějak sem přehledal že tam bylo napsane že zboži se volně pohybovalo po nakladove ploše!!!!!!!!!
,a ted došly do firmy papiry a faktura na uhrazeni častky 200 000!pojistku jak se řika na blbost mam,ale jen do 50 000.no a šef musi mit pojištěny náklad ne????protože mi volal,seřval mě a řekl mi že sem p.ča a že těch 200 000 mu dam na ruku!!!jak teď?co amm dělat?děkuju za rady,200 000 fakt nemam!!!!

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Re: pomoc!rozbil sem naklad na korbě,co teď?????
ses vul a uz s tim neudelas nic...svym podpisem si stvrdil svou chybu a to je, ze naklad nebyl dostatecne upevnen, coz uklada i zakon... chystej prachyStoupa píše:Zdar lidi,nemate tady prosimvas někdo skušenost z rozbitim nakladu?jezdim z ivekem u jedne zasilkove služby a před 2 měsicema sem vezl nějakou blbost-detektor kovu to byl do nějake fabriky a nějaky dopravnik-dopravovaci pás.ten pas byl an kolečkach tak sem ho naložil prvni a přetahl lano přez konstrukci a uvazal na druhe straně,a ten detektor byl na paletě a a nebyl kni přivazany,tak sem to dal před to a paleťak do palety. Jak sem dojel do tovarny nebo co to bylo, tak sem otevřel čelo před tim šefem a detektor byl zesunuty na zemi před pásem,a paleťak s paletou byl odjety v zadu v autě,pas byl na jedne straně a lano nějake povolene nebo urvane už nevim.borec byl nasrany tak zavolal nějake techniky a sepsali sme reklamačni protokol,jenže...jak sem z toho byl vyschyzovany,tak sem ten protokol podepsal ale nějak sem přehledal že tam bylo napsane že zboži se volně pohybovalo po nakladove ploše!!!!!!!!!,a ted došly do firmy papiry a faktura na uhrazeni častky 200 000!pojistku jak se řika na blbost mam,ale jen do 50 000.no a šef musi mit pojištěny náklad ne????protože mi volal,seřval mě a řekl mi že sem p.ča a že těch 200 000 mu dam na ruku!!!jak teď?co amm dělat?děkuju za rady,200 000 fakt nemam!!!!
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám podobnou zkušenost, podle mě pár možností máš. Zaměstnavatel by měl mít toto nějak pojištěné. Po tobě jako zaměstnanci může chtít, pokud se nepletu, max. 4,5 -násobek tvého měsíčního platu. Proto jsou " pojistky na blbost " většinou na částky 50 - 100 tis.
Jedinej problém vidím v tom, žes podepsal to, cos podepsal. Nicméně, předpokládám, že to někdo nafotil nebo tak něco, v podobných případech to tak bývá. Pokud tam tedy bude vidět lano, snadno prokážeš, žes to zajistil. Můžeš to zkusit omluvit svou " vystresovaností " z celé situace, zvlášť, pokud se ti to stalo prvně. Ono někdy jsou podobné věci ( na kolečkách apod... ) v podstatě v autě neukotvitelné, ovšem z pozice řidiče většinou nemáš možnost to ovlivnit ( vrátit, odmítnout k přepravě, apod... ).
Čili já bych zkusil, až šéf vystydne to s ním zkusit probrat. Pokud s tebou doteď neměl problémy a není to nějaký zmrd, třeba se nějak domluvíte. Např. ti řekne, že je pojištěnej jen do 100 tis. na jedno auto, a ty se s ním domluvíš, že zbytek tedy půjde z tvé pojistky nebo nějak podobně.
V každém případě je i pro něj lepší se s tebou domluvit, zvlášť když bude vědět, že těch 200 tis. nemáš ( to mu klidně řekni ). Případně rozložíte " vinu " mezi tebe, toho, kdo to takto vyexpedoval, pojistku firmy a podobně. Jistě máte nějaké podmínky, jak má být náklad zabalený a předpokládám, že " něco na kolečkách " tam asi nebude.
Jedinej problém vidím v tom, žes podepsal to, cos podepsal. Nicméně, předpokládám, že to někdo nafotil nebo tak něco, v podobných případech to tak bývá. Pokud tam tedy bude vidět lano, snadno prokážeš, žes to zajistil. Můžeš to zkusit omluvit svou " vystresovaností " z celé situace, zvlášť, pokud se ti to stalo prvně. Ono někdy jsou podobné věci ( na kolečkách apod... ) v podstatě v autě neukotvitelné, ovšem z pozice řidiče většinou nemáš možnost to ovlivnit ( vrátit, odmítnout k přepravě, apod... ).
Čili já bych zkusil, až šéf vystydne to s ním zkusit probrat. Pokud s tebou doteď neměl problémy a není to nějaký zmrd, třeba se nějak domluvíte. Např. ti řekne, že je pojištěnej jen do 100 tis. na jedno auto, a ty se s ním domluvíš, že zbytek tedy půjde z tvé pojistky nebo nějak podobně.
V každém případě je i pro něj lepší se s tebou domluvit, zvlášť když bude vědět, že těch 200 tis. nemáš ( to mu klidně řekni ). Případně rozložíte " vinu " mezi tebe, toho, kdo to takto vyexpedoval, pojistku firmy a podobně. Jistě máte nějaké podmínky, jak má být náklad zabalený a předpokládám, že " něco na kolečkách " tam asi nebude.
Nevím čemu se jako směješ. Prostě chce poradit nebo to s někym probrat podobny hemzy jako máš ty si může poslechnout kdekoli. Trochu se ovládej, než něco vypustíš.Scratchy píše:chlapy mam jeden chlup v nosu delsi nez druhej co s tim?![]()
sry kamo ae todle mi pride jako kravina to sem psat chces jako aby sme ti zalozili sbirku?
A k tématu . Už se mi taky stala podobná věc sapadly mi pračky rana jak prase asi jim nic nebylo, ale raděj jsme udělaly fotky. Nic jsem nikde nepodepsal to raděj nedělám. Naštěstí jsem z toho žádné problémy neměl, takže moc neporadím, ale přeju ať to nějak vyřešíš co nejlépe bez úhony.
- Jan Kučera
Cus, v kamionové dopravě zodpovídá za ukotvení a naložení dodavatel u kterýho to nakládáš (stroje , velký kusy atd.) samo vše musí bejt ošetřenono smluvně-ale když se budeš ohánět policcií a to že si to podepsal pod nátlakem, tak to by taky mohlo pomoct-pokud to po tobě budou chtít, už nic nepodepisuj, dej výpověď ještě tam něco čórni a di o dům dál (promin-joke na odlehčení tématu)
Pláťákoslužby 608528957
524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

nic neuděláš, známej nekurtoval cihly na návěsu, že prej se ten kousek po cestě nemůže nic stát, nějakej čuran ho sprasil na kruháku a půl návěsu na tom kruháku složil, platil překládku, odklízení i cihle
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
jako ridic mas za naklad zodpovednost a as si skontrolovat zabezpeceni nakladu proti pohybu a poskozeni... ale jak psali muze po tobe chtit max 4nasobwek tviho platu a zadruhy bych zavolal odesilateli a pochybuju ze si nezaplatily pojisteni na prepravu... to je normalni i u blbych televizi natoz u drazsich veci.. v tom pripade by to mela reist pojistovna.... a ty bys mel mit max postih...
Ja mel posrany zadni dvere u dodavky a v plzni na klatovskej sem vylozil pecivo za 63k kc :/ a platil sem asi 5000 :/ a mel sem furu kolacku ((: tak bych si napred zjistil vsechny okolnosti... a mozna by pomoh ten papir cos podepsal...
Ja mel posrany zadni dvere u dodavky a v plzni na klatovskej sem vylozil pecivo za 63k kc :/ a platil sem asi 5000 :/ a mel sem furu kolacku ((: tak bych si napred zjistil vsechny okolnosti... a mozna by pomoh ten papir cos podepsal...
BMW E30 320i 1987 chromáček <= RIP 23.1.2009
- ALA E30
- člen E30.cz
Dopravce by si měl platit pojištění nákladu pro takovéto případy.Tak zkus šéfa co na to.Jinak by to mělo být nafoceno a měl by to řešit pojišťovák,což je taky jen člověk.No a jak to kluci psali problém bude asi cos vlastně podepsal(ale ve stresu se upíšeš i čertu).Když je náklad na autě,zodpovídá za něj přepravce.Držim palce ať to nějak rozumně vyřešíte.Jestli bude šéf svině,tak buď taky.Maj nás za otroky.Čus.
90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
a kdo ti to nakládal? když sem jezdil s ivecem u Radialky tak v případě že byl náklad poškozen, a odběratel si jej odmítl převzít, byl sepsán protokol o poškození zboží a k odpovědnosti hnaly skladníky kteří mi to vyskladnili a nakládali na auto, a všechny papíry podepisovali......
E30...a sny se plní
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
tak dik chlapi za informace,pomohli jste mi.a včera sem byl ještě za tetou a ona děla finančni poradenstvi a ma kamoše pravnika,no a šef po mě těch 200 000 nemuže chtit,nema na to pravo.musi mit pojištěny naklad-což nevim jestli ma (protože se ani nevyskytuje na skaldě) ,no a mi to nejspiš pujde z pojistky na blbost,tudiš 4.5 nasobek hrube mzdy.a navic sem se dozvěděl že ta firma co to poslala to neměla dostatečně zabespečene a zabalene pro přepravu!bylo to totiž navolno,dispečer mi dosvěči že jak jsem odjižděl tak ta pičovina na kolečkach byla přivazana lanem,sice se povolilo ale sere pes.ještě nevim jak se to bude řešit a co šef vymyslí, ale doufam že to dopadne dobře,pak dam vědět jak to dopadlo 

Vzorvej případ, na kterým si nahrabali všichni kolem jen šofér platil jak mouratej jen proto , že se nešprajc, paňáč nevěděl, že zrovna tahle situace je velmi vítaná a vroucně očekávaná pro všechny zúčastněné,Mazety píše:nic neuděláš, známej nekurtoval cihly na návěsu, že prej se ten kousek po cestě nemůže nic stát, nějakej čuran ho sprasil na kruháku a půl návěsu na tom kruháku složil, platil překládku, odklízení i cihle

Ahoj, jak shora uvedeno, tak je to v pohodě - max. 4,5 násobek mzdy a to by mělo být vykryto z té tvojí pojistky.
Zaměstnavatel ti nesmí bez tvého souhlasu (dohody) ani nic strhávat ze mzdy - bacha, kdyby to zkoušeli - osobní hodnocení ti samozřejmě sebrat může.
Jeden důležitý předpoklad je, že jsi zaměstnanec (tj. že třeba nejezdíš nějak na živnosťák ap.)
Zaměstnavatel ti nesmí bez tvého souhlasu (dohody) ani nic strhávat ze mzdy - bacha, kdyby to zkoušeli - osobní hodnocení ti samozřejmě sebrat může.
Jeden důležitý předpoklad je, že jsi zaměstnanec (tj. že třeba nejezdíš nějak na živnosťák ap.)
.....
Zdarec.tak vám píši jak jsem dopadl...
zjistilo se,že šef nema zaplacenou pojistku na náklad a tudíž..firma pro kterou šef jezdí ho vyhodila...šef u ní měl 3 náklaďáky a 1 dodavku. ale dispečeři se za mě přimluvili že mě tam chcou atd...tak ta firma teda nechala mě a tu dodavku na skladě pod podmínkou že si šef zaplatí tu pojistku...a tu škodu za ten naklad co jsem rozbil..(jo mimochodem se přišlo na to že se to rozbilo už při nakládce v Praze a při cestě z ní!!!!takže ja jsem to ani neudělal...) no zaplatila to za šefa ta firma...takže dal makam a jezdím jak oživot

- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- MattyX
tak to je fajne ze to dopadlo dobre,ja uz se radeji pojistil bez spoluucasti,par stovek ale pak se to muze hodit 

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8