Radary na dálnici
Radary na dálnici
Sem se dočetl o radarech na D1 a vůbec si nejsem vědom kde bych je měl hledat. Víte o tom někdo něco? kde sou? co všechno to měří? jsou i na jiných dálnicích?
http://www.novinky.cz/clanek/136232-vet ... ychle.html
http://www.novinky.cz/clanek/136232-vet ... ychle.html
Zewl-crew "M3 E3O rulezzzzz"
Něco na tom pravdy bude, jinak bych už byl bez papírů...břečka píše:Když o tom mluvili v televizi tak myslím ukazovali záběry z mýtných bran.Na některých jsou kamery který možná umí i rychlost ale nebude to propojený s PČR.Dřív se mluvilo o tom že to nemůžou použít pro postihování řidičů nebo něco takovýho. Ale kdoví kde je pravda
No smoke, no fun...

- [CZ]Airwolf[OC]
Technologicky to možné je už dnes.Fikux píše:Mýtné brány ti těžko spočítaj dobu průjezdu u osobních vozidel[CZ]Airwolf[OC] píše:Radary tam nejsou. Staci totiz spocitat cas mezi prujezdy mytnych bran vzhledem k vzdalenosti a je jasno...proto se ptám
Kamera na mýtné bráně pomocí OCR rozezná RZ a změří čas průjezdu mezi dvěmi (libovolnými) mýtnými bránami (osazenými kamerou).
Tipuji, že do konce tohoto roku se to začne i praktikovat.
Velkému bratrovi zdar!!!
Takže na dálnici jedině bez přední RZ, jo? 
Jako ať se na mně nikdo nezlobí, ale 130 km/h je podle mně na dálnici žalostně málo. Osobně abych pravdu řekl (ne, nemám potřebu se nějak vytahovat, machrovat nebo praktikovat podobné věci) na dálnici zásadně 130 nejezdím. Jelikož jezdím často Praha - Brno, tak bych se asi zbláznil jet takovouto rychlostí, to za prvé a za druhé je většinou, resp. všude v levém pruhu tak rozmrdaná silnice, že tam snad ani normálně jet nejde...
Prostě toto rychlostní omezení je podle mně úplně mimo mísu 

Jako ať se na mně nikdo nezlobí, ale 130 km/h je podle mně na dálnici žalostně málo. Osobně abych pravdu řekl (ne, nemám potřebu se nějak vytahovat, machrovat nebo praktikovat podobné věci) na dálnici zásadně 130 nejezdím. Jelikož jezdím často Praha - Brno, tak bych se asi zbláznil jet takovouto rychlostí, to za prvé a za druhé je většinou, resp. všude v levém pruhu tak rozmrdaná silnice, že tam snad ani normálně jet nejde...

No smoke, no fun...

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť to tam píšou
:
Ředitelství silnic a dálnic má na dálnici D1 stabilně umístěné čtyři měřící stanice, které monitorují rychlost projíždějících vozidel. Jedno takovéto zařízení funguje nedaleko místa hromadného neštěstí z minulého týdne.
Ale spíš to je takové to orientační měření, které se nijak nevyhodnocuje...

Ředitelství silnic a dálnic má na dálnici D1 stabilně umístěné čtyři měřící stanice, které monitorují rychlost projíždějících vozidel. Jedno takovéto zařízení funguje nedaleko místa hromadného neštěstí z minulého týdne.
Ale spíš to je takové to orientační měření, které se nijak nevyhodnocuje...