Chceš říct, že jsi vyrobil podle dílů negativní formy a tohle už je vyrobeno z nich...?weber píše:...stavebnici BMW 325i Coupe E30 od FUJIMI.
..Je to pro mě klenot, tak jsem si z toho udělal formy, abych si nezničil originál ...
Přesně jak říkáš, tohle je takový "zkouškový" model, abych viděl, jak to bude vypadatVenca píše:Chceš říct, že jsi vyrobil podle dílů negativní formy a tohle už je vyrobeno z nich...?weber píše:...stavebnici BMW 325i Coupe E30 od FUJIMI.
..Je to pro mě klenot, tak jsem si z toho udělal formy, abych si nezničil originál ...
Tak to smekám, výroba forem je sakra složitá operace.weber píše:Přesně jak říkáš, tohle je takový "zkouškový" model, abych viděl, jak to bude vypadatVenca píše: Chceš říct, že jsi vyrobil podle dílů negativní formy a tohle už je vyrobeno z nich...?
TřebaDVORIS píše:Pěkná prácička,jinak když kluci mrknete na obchod.válka.cz tak tam maník nabízí luxusní stavebnice E30,E21...atd.Zkusím najít přesný odkaz,má obchod v Oseku nad Bečvou má tam fakt klenoty
Taky moc času nemam,takže to dělam jen tak po chvilkach. Silikon byl od firmy EBALTA- je to Elastic licí, pryskyřice od fy AXON a to F16 nebo F18, je toho spoustu (viz internet) nebo taky dělá fy SIKA. Kdyby jsi chtěl eventuelně ty formy, popřípadě nějaké kusy udělat, třeba by jsme se dohodli. Kdyby něco, klidně napiš...Kony píše:hodně pěkná práce, taky sem chtěl dělat různý věcičky dřív, no nikdy nějak nebyl čas, ted mám akorát dvě kastle M3 E30 v 1:10 , do nedávna byly poměrně vzácný ted už se zase daj koupit. No ale budu si muset udělat kopie křídla, masky a zrcátek protože to je jen u jedný, tak sem zvědavej jak to dopadne, nemohl by jsi dyžtak napsat nějaký čísla nebo jména co za pryskyřici a silikon?
Odlitek karoserie je nutné dokytovat, je velký a má hodně negativních ploch (není to lité ve vakuu), jo a i podlaha, ale zbytek už je ok. Jak budu mít čas, můžu některé odlitky nafotit a dát to sem...Venca píše:Kdysi jsem dělal formu z dvousložkovýho Lukoprenu a lil do toho Dentaycryl.
V každým případě ten model vypadá dobře.
Bylo nutný povrch dotmelovat?