Vodou ředitelné autolaky
Vodou ředitelné autolaky
Tak jsem se po svátcích zhrozil.Při návštěvě zdejších mícháren autolaků mi bylo řečeno že s dosavadními akryláty apod... je konec a přechází se na vodouředitelné autolaky.Tak se chci zeptat jestli tu s tím někdo máte nějakou zkušenost,jak se s tím dělá,jestli s nimi jde stříkat i v amaterských podmínkách.
v domacich podminkach to nenastrikas...barva neuschne...poliuretanovy a akrylatovy barvy co se doted pouzivaly se ale budou prodavat dal,jen ne jako autolaky,ale jako prumysovy barvy...a napr. spreje se "vodou" plnit nedaji,protoze by byly k nicemu,takze zustane vesmes vsechno pri starem...a vodou reditelnyma barvama se musi strikat az od roku 2010...to je slozity..kazdej tvrdi neco jinyho...jeden nas dodavatel (DUpont) tvrdi,ze uz nema pojiva na stary barvy a ze jen vodu...naopak lesonal nebo spies hecker,ze v pohode,ze je jeste cas....tak nevim jsem z toho celkem zmatenej...
E39 523iA daily
E36 318is----325 coupe
E36 318is----325 coupe
na autech tmavsich odstinu je decentni pomeranc zamerne (na novych autech)...a jestli maj pomeranc na opravovanych dilech,tak to neni chyba barvy,pomeranc dela lak...ten se pouziva temer stejnej jako doted..jen musi splnovat VOC....takze je to v rukach panu lakyrnikuGangsta píše:Vsak se jedte podivat do renocaru jak nechutny pomernace maji na autech tmavsich odstinu. Je to na zbliti. Vodovky at si nechaj do skoly.

E39 523iA daily
E36 318is----325 coupe
E36 318is----325 coupe
uz si presne nepamatuju proc se dela ten pomeranc..rikal mi to technik na skoleni..neco kvuli stalosti lesku nebo co.....je fakt ze to vypada opravdu hnusne a na nekterych autech je to fakt prehnanyGangsta píše:TAk je videt jak to jde do haje, kdyz se dela pomeranc zamerne....
Respektive mel jsem ze to, ze to je vodovkama...
E39 523iA daily
E36 318is----325 coupe
E36 318is----325 coupe
- Lospiratos
sere me to je to hovno chtel bych videt toho blbecka co tohle vymyslel je to ta sama picovina jao biolih do benalu a bionafta....... co to jako je??
co do toho ma kdo kecat , kdo jako rozhoduje o tom kolik hovna se prida sem a kolik tam a komu cemu to skodi nebo ne , jsem fakt nasranej , jsou to malickosti ale je jich ranec je to omezovani cehokoli kokotem co vymysli nejaky priblbly narizeni , od strikani vodoreditelnejch sracek , michani sracek do benzinu s tim ze kecaj jak to neskodi motoru a jak je to strasne prinosny na zivotni prostredi ad atd, az po zakazy koureni v hospodach a proste mohl bych tady pokracovat do nekonecna za chvily nebudes moct nosit zluty tricka páč je to barva ktera se statisticky nelibi vetsine lidem tak proc je tou barvou budes obtezovat takže zákaz ... Víte jak to myslim..... nechal jsem se unest vubec to sem nepatri takze se omlouvam .. džiháááááád
No neeee????
co do toho ma kdo kecat , kdo jako rozhoduje o tom kolik hovna se prida sem a kolik tam a komu cemu to skodi nebo ne , jsem fakt nasranej , jsou to malickosti ale je jich ranec je to omezovani cehokoli kokotem co vymysli nejaky priblbly narizeni , od strikani vodoreditelnejch sracek , michani sracek do benzinu s tim ze kecaj jak to neskodi motoru a jak je to strasne prinosny na zivotni prostredi ad atd, az po zakazy koureni v hospodach a proste mohl bych tady pokracovat do nekonecna za chvily nebudes moct nosit zluty tricka páč je to barva ktera se statisticky nelibi vetsine lidem tak proc je tou barvou budes obtezovat takže zákaz ... Víte jak to myslim..... nechal jsem se unest vubec to sem nepatri takze se omlouvam .. džiháááááád
No neeee????
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
primarni cil je ten, ze v lesku neonek v autosalonu se to hezky trpitikarlik320 píše:uz si presne nepamatuju proc se dela ten pomeranc..rikal mi to technik na skoleni..neco kvuli stalosti lesku nebo co.....je fakt ze to vypada opravdu hnusne a na nekterych autech je to fakt prehnanyGangsta píše:TAk je videt jak to jde do haje, kdyz se dela pomeranc zamerne....
Respektive mel jsem ze to, ze to je vodovkama...
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Kdyz uz jsi to tak pekne rozjel - navrh na platbu povinneho ruceni s ohledem na rok vyroby vozu a ne na kubaturu. Cim starsi, tim vic. Se svym 83´ asi budu pekne nahranej...Lospiratos píše:sere me to je to hovno chtel bych videt toho blbecka co tohle vymyslel je to ta sama picovina jao biolih do benalu a bionafta....... co to jako je??
No neeee????

- Lospiratos
...jj profesionálem já bych si na to netrouf a jestli mám dát 12000 nějakýmu natěračovi tak si radši připlatim....Lospiratos píše:no jo ale urcite nalakly profesionalem nebonee??georg píše:Já mám vodou ředitelnou barvou auto stříkaný a myslim že v poho... pro ty kdo to auto viděli....
EX- BMW E30 316I Beránek ve vlčím rouše
BMW E39 528i T

BMW E39 528i T