zazimovani auta?
zazimovani auta?
chci se zeptat,co je vsechno treba vymenit nebo vypustit pri zazimovani auta,auto bude stat nejspis venku a pod plachtou,
tak asi nechat vymenit chladici smes, vodu v ostrikovacu , co dal?
je treba vymenit i vodu v chladici?pripadne rady rad uvitam , diky

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Re: zazimovani auta?
venku pod plachtou je to nejhorsi co mu muzes udelatBobik píše:chci se zeptat,co je vsechno treba vymenit nebo vypustit pri zazimovani auta,auto bude stat nejspis venku a pod plachtou,
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Lospiratos
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
presne, vetranej pristresekLospiratos píše:řekl bych že je to lepší nechat když venku tak bez plachty kvuli teplotnim rozdilum.. zima autu nevadí ale spíš vlhkost ktera by se ti pod plachtou dělala.. nebo jenom napnout plachtu nad autem nejak ,,našikmo" aby na nej nepadal sníh a zaroven aby ti ta plachta neklekla.
Re: zazimovani auta?
to neni muj pripad,kamarad se pta, ja mam auto pres zimu v garaziMax-Max píše:venku pod plachtou je to nejhorsi co mu muzes udelatBobik píše:chci se zeptat,co je vsechno treba vymenit nebo vypustit pri zazimovani auta,auto bude stat nejspis venku a pod plachtou,
snazime se sehnat garaz ale nedari se zatim

Já přidám svojí zkušenost. Koupil jsem těsně před zimou bořenýho touringa 2.5 kvůli dílům, byl ťuklej lehce na levou zadní část. No a neměl jsem to kam dát, tak jsem ho nechal na dvoře, to znamená, že na něj sněžilo a celu dobu tam stál, celou zimu a na jaře to bylo shnilý a orezlý jako kráva všude, katastrofa. Dostalo to mnohem větší záhul než moje E30 co v zimě jezdila v soli, takže já už bych auto nikdy takhle venku stát nenechal a už vůbec ne, pokud není na díly.
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
no mozna na tom uz byla sul z prvnich posypu a vesele zacala fungovatBOOST píše:Já přidám svojí zkušenost. Koupil jsem těsně před zimou bořenýho touringa 2.5 kvůli dílům, byl ťuklej lehce na levou zadní část. No a neměl jsem to kam dát, tak jsem ho nechal na dvoře, to znamená, že na něj sněžilo a celu dobu tam stál, celou zimu a na jaře to bylo shnilý a orezlý jako kráva všude, katastrofa. Dostalo to mnohem větší záhul než moje E30 co v zimě jezdila v soli, takže já už bych auto nikdy takhle venku stát nenechal a už vůbec ne, pokud není na díly.

ja mel furt auta na dily venku na snehu desti a tem plechum se nestalo absolutne nic.
Jj to je možný. Ale fakt jsem čuměl, spodek orezlej, nápravy, pružiny, všechno, blatníky vepředu dole na kaši atd.Max-Max píše: no mozna na tom uz byla sul z prvnich posypu a vesele zacala fungovat
ja mel furt auta na dily venku na snehu desti a tem plechum se nestalo absolutne nic.
E30 340ic V8 6q- EX

Heh větranej přístřešek ideál. Měl jsem ve stodole 120cu a rezlo to minimálně, prostě sucho a průvan (k čertu s vytápěnejma garážema) Jinak jsem zastáncem toho že pokud se jezdí denně tak to uzavřený garáže nemá vůbec cenu dávat.
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
jj to vim, uvidime snad se neco najde nejaka ta garaz pres zimuSemry píše:Heh větranej přístřešek ideál. Měl jsem ve stodole 120cu a rezlo to minimálně, prostě sucho a průvan (k čertu s vytápěnejma garážema) Jinak jsem zastáncem toho že pokud se jezdí denně tak to uzavřený garáže nemá vůbec cenu dávat.

tak nakonec se mi podarilo sehnat a domluvit kamosovi garaz . Myslis ze az do tolika stupnu je treba ji mit?kdyz bude stat ve zdene ale nevytapene garazi?milo píše:hustomerem zmeris, na kolik stupnu je naredena. pokud se s tim vubec nebude jezdit, tak urcite aspon -25, lepe -30.Bobik píše:edit : vim ze chladici smes tam je, ale nevim jak stara,da se zjistit jestli je jeste dobra?

- zdene
- E30.cz mecenáš
Těch -25 bude v zimě přes noc jak nic!A kolikrát je v té garáži větší kosa jak venku
Určitě bych to namíchal aspoň do -25 a kdyby náhodou bylo někdy ještě míň tak to zase nebude o tolik takže se tam udělá jen taková ledová tříšť-to celkem ještě v pohodě,po nastartování se to protáhne
.
A nezapomeň na ostřikovače! Jednou sem se takhle připravoval na zimu a na ty ostřikovače sem uplně zapoměl a když bylo kolem -20 tak mě rupla nádobka
Taky není od věci natřít nějakou indulonou nebo mastnou leštěnkou těsnící gumy gumy dveří aby se na nich nezdržovala voda a nepřimrzaly ti 

Určitě bych to namíchal aspoň do -25 a kdyby náhodou bylo někdy ještě míň tak to zase nebude o tolik takže se tam udělá jen taková ledová tříšť-to celkem ještě v pohodě,po nastartování se to protáhne

A nezapomeň na ostřikovače! Jednou sem se takhle připravoval na zimu a na ty ostřikovače sem uplně zapoměl a když bylo kolem -20 tak mě rupla nádobka

E46 330D
E30 323i
327i
325i
335i
328i
X5 4,8is
E30 323i

X5 4,8is
i kdyz auto bude v garazi? prset do garaze nebude, ale dobre vedet, takze namazat nejakou indulonou nebo vazelinou ne? a dobre asi nechat otevrene okna ze? aby se auto vetralozdene píše:Těch -25 bude v zimě přes noc jak nic!A kolikrát je v té garáži větší kosa jak venku![]()
Určitě bych to namíchal aspoň do -25 a kdyby náhodou bylo někdy ještě míň tak to zase nebude o tolik takže se tam udělá jen taková ledová tříšť-to celkem ještě v pohodě,po nastartování se to protáhne.
A nezapomeň na ostřikovače! Jednou sem se takhle připravoval na zimu a na ty ostřikovače sem uplně zapoměl a když bylo kolem -20 tak mě rupla nádobkaTaky není od věci natřít nějakou indulonou nebo mastnou leštěnkou těsnící gumy gumy dveří aby se na nich nezdržovala voda a nepřimrzaly ti

ok indulonou s vuni levandule nebo co to mam domazdene píše:No spíš indulonou,vazelínu raději ne. Okýnko bych možná otevřel jen tak maximálně centimetřík aby se tam neprášilo...