A jakpak se jezdí v Brně....

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Robert
Kontaktovat uživatele:

A jakpak se jezdí v Brně....

Příspěvek od Robert » 07. 03. 2004 11:52

No co se mi nestalo:
Jedu ze Slovenska a stavím se v Brně. Přijíždím na světelnou křižovatku na 4proudové silnici, skáče tam červená a tak v klidu dobržďuju a asi 3vteřiny potom co jsem zastavil mě z prava bere týpek a na červenou v klidu projíždí křižovatkou :shock:

O několik křižovatek dál zastavuju na další červené a vedle mě staví Sierra. Po chvíly se normálně rozjíždí a na červenou projel docela dost frekventovanou křižovatku a za ním vyrazila i škoda 105. Měli štěstí že zrovna nic nejelo. Zelená tam skočila asi 20vteřin potom :shock:
Hned za nima přijel chlápek v Peugeotu zastavil vedle mě a koukáme na sebe jako blbci co to má být.

Takže zřejmě jsem jinej nebo byli zrovna skvrny na slunci nebo co. :)

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 07. 03. 2004 11:57

Tolko by som dodal len, ze hovada su vsade... :?
Faszom a seggedbe verem te buzi :!:

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 07. 03. 2004 12:08

Podle mě je to fšechno způsobeno 40 letou debilizací národa.
Fšechny národy, který byly na tom jako my, kde vladli zmrdi komunistický(stačilo mít rudou knížku a hned rozuměl fšemu, i když se rekrutoval většinou z genetickýho odpadu), jsou na tom podobně.

Takovýdle "minelky" se např. ve Švícarsku, Skandinávii, .. (v civilizovaný zemi) .. , nestávaj, pokud tam nenarazíš na Čecháčka a podobnej powl.

Takže nezbývá, než bejt opatrnej a nikdy nespoléhat na vědomí, že by fšichni řidiči měli mít IQ nad 60 (hranice debility) :twisted: . Bohužel je statisticky dokázáno, že každej 8. v tomto národě je debil, a každej druhej má podprůměrnej intelekt. A wo tom to bohužel je. BTW: Proto má třeba tv NOVA takovou sledovanost.
Já patřím do kategorie "každej vosmej". Tak, kdyby se mnou někdo nesouhlasil, tak to řikam dopředu. :twisted:
BMW The Ultimate Driving Machine

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert » 07. 03. 2004 12:15

Já snad přestanu vylejzat s autem na ulici :?

Tady už jde o zdraví :!:

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 07. 03. 2004 12:17

Robert píše:Já snad přestanu vylejzat s autem na ulici :?

Tady už jde o zdraví :!:
100% s Tebou souhlasím. Přeju si - už, aby bylo jaro, léto,.. Tudle zimu se mi to zdálo nějak víc wo držku. :roll:

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 07. 03. 2004 12:24

Jo jo, taky se obcas nestacim divit co se pohybuje na silnici za hovada :shock: .

Marek IS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek IS » 07. 03. 2004 17:47

No v Brne se jezdi uplne super...ale jen na okruhu....zeby 27.3, ? :P :D
...powered by TDS...

psena

Příspěvek od psena » 08. 03. 2004 15:34

No v Brne je to naopak, to nevite?Tady je cervena jed a zelena stuj,vsak nemusi byt vsechno jak si Prazaci vymysleli, veed?Mel jsi stesti ze te nevideli poldi jet na zelenou....
E 34 M5

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 08. 03. 2004 17:19

psena píše:No v Brne je to naopak, to nevite?Tady je cervena jed a zelena stuj,vsak nemusi byt vsechno jak si Prazaci vymysleli, veed?Mel jsi stesti ze te nevideli poldi jet na zelenou....
No, zas tak prehnany to tady neni :D . Obcas se najde nejaky prase, ale jak psal SlimShady, ty sou vsude...

MartinS

Příspěvek od MartinS » 08. 03. 2004 17:35

ono když si člověk zajede třeba do Říma, Terstu nebo skoro kamkoliv mezi horký hlavy..tak mu to tady v Brně potom připadne jako těžká Skandinávie :)

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 08. 03. 2004 19:34

MartinS píše:ono když si člověk zajede třeba do Říma, Terstu nebo skoro kamkoliv mezi horký hlavy..tak mu to tady v Brně potom připadne jako těžká Skandinávie :)
To jo, ale paradoxní je, že se tam stane daleko míň nehod. Je možná lepší, když 99% řidičů neustále improvizuje a má svý pravidla. Neexistuje pro auto jediná jízda, kdyby nebyl v provozu klakson. :twisted:
Tady se lidi spoléhaj většinou na všeobecný dodržování předpisů a díky zákonu schválnosti se vždycky někde objeví nějakej boreček, pro kterýho pravidla neplatěj. Někdy bohužel doslova :evil: . Jak tomu tady bylo od II. svět války. Lidi si byli rovni, ale někteří si byli rovnější a to platí pořád. A pak je z toho skoro vždy nějakej průser. :roll:
Takže tady nikdy Skandinávie nebude, ani zeměpisně :D ani obrazně.

And

Příspěvek od And » 09. 03. 2004 04:33

jizda na cervenou v brne? to uz nikoho nezajima.. to vidam dnes a denne .. jednou sem kuli tomu malem naboril zraloka..sem se honil s medourem 190 a dojeli sme na krizovatku byla cervena, stali sme vedle sebe a mirili rovne takze to bylo kdo z koho..a jak padla oranzova tak sme vystrelili jenze z vedlejksy si to ece mirilo facko pekne v klidu primo na nas.nastesti sme to oba stacili zatipnout. tu krizovatku znam a vim ze diz nam padla oranzova tak jim svitila cervena 3 vteriny..

a situace jako ze padne oranzova a je jasny ze to na ni nestihnu tak zacnu brzdit a debil za mnou ece zacne troubit at jedu popripade me pak objede a vesele si to svihne na cervenou to uz taky nepocitam..
a to brnaci nadavaj na prazaky ze jezdi jak hovada..me pripada ze auto s prazskou spz v brne je akorat takovy sviznejsi..neco jako štika mezi kapry v rybniku:D

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 09. 03. 2004 09:14

And píše:jizda na cervenou v brne? to uz nikoho nezajima.. to vidam dnes a denne .. jednou sem kuli tomu malem naboril zraloka..sem se honil s medourem 190 a dojeli sme na krizovatku byla cervena, stali sme vedle sebe a mirili rovne takze to bylo kdo z koho..a jak padla oranzova tak sme vystrelili jenze z vedlejksy si to ece mirilo facko pekne v klidu primo na nas.nastesti sme to oba stacili zatipnout. tu krizovatku znam a vim ze diz nam padla oranzova tak jim svitila cervena 3 vteriny..

a situace jako ze padne oranzova a je jasny ze to na ni nestihnu tak zacnu brzdit a debil za mnou ece zacne troubit at jedu popripade me pak objede a vesele si to svihne na cervenou to uz taky nepocitam..
a to brnaci nadavaj na prazaky ze jezdi jak hovada..me pripada ze auto s prazskou spz v brne je akorat takovy sviznejsi..neco jako štika mezi kapry v rybniku:D
Tady jde o to, ze na nekterych krizovatkach, jdou oranzovy pres sebe a pokud by si ho trefil a ukazalo se, ze on jel skutecne jeste na oranzovou, tak by to byla tvoje chyba ...

kdo.

Příspěvek od kdo. » 09. 03. 2004 09:44

nevím, jak v Brně, ale stačí se podívat na křižovatku Kbelská - Veselská u Tesca v Letňanech a vedle na odbočce k parkoviště Tesca z Veselský. Když tam stojím první u světel a padne zelená počkám s rozjezdem a POKAŽDÉ se najde někdo, kdo to má z boku potřebu prohnat ještě na červenou. Párkrát se už stalo, že ten vedle mě, který se rozjel hned a nepočkal jako já musel brzdit, aby toho vola neměl ve dveřích. Kdo to tam zná, ví, kolik se tam po krajích válí trosek nárazníku a skla.

MartinS

Příspěvek od MartinS » 09. 03. 2004 09:45

DAN píše: To jo, ale paradoxní je, že se tam stane daleko míň nehod. Je možná lepší, když 99% řidičů neustále improvizuje a má svý pravidla. Neexistuje pro auto jediná jízda, kdyby nebyl v provozu klakson. :twisted:
Já tedy po pravdě řečeno žádné statistiky nehodovosti v speciálně v Itálii neviděl, ale když projíždíš jejich velkoměsty, tak si určitě všimneš toho, že 90% aut má aspoň minimálně pomuchlaný plechy nebo nárazníky. A našinec je vyvalenej, když na silnici s dvěma pruhy stojí čtyři pruhy aut a mezi nimi se proplýtaj desítky skůtrů, pro který tedy absolutně žádný předpisy neplatí (snad jen někdy přibrzdí na červenou). A představ si, že by u nás 99% řidičů; improvizovalo :) ... :( to bys neprojel s károu pohromadě snad 5 křižovatek po sobě.

Já tedy jsem spíš než pro impovizaci pro dodržování pravidel, alespoň v případě těch silničních.

psena

Příspěvek od psena » 09. 03. 2004 15:38

[/quote]Tady jde o to, ze na nekterych krizovatkach, jdou oranzovy pres sebe a pokud by si ho trefil a ukazalo se, ze on jel skutecne jeste na oranzovou, tak by to byla tvoje chyba ...[/quote]

To neni pravda ze jdou pres sebe,maximalne jde cervene soucasne s ornzovou!
E 34 M5

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 09. 03. 2004 17:11

psena píše:
Tady jde o to, ze na nekterych krizovatkach, jdou oranzovy pres sebe a pokud by si ho trefil a ukazalo se, ze on jel skutecne jeste na oranzovou, tak by to byla tvoje chyba ...
To neni pravda ze jdou pres sebe,maximalne jde cervene soucasne s ornzovou!
O kolik se vsadis????

psena

Příspěvek od psena » 09. 03. 2004 18:58

Nevsazim se.Mozna nekde maji spatne nacasovani,protoze musi pocitat ze ve chvili kdy tam zrovna pada cervena tak jeste muzes projet.Soucasne s cervenou pada na druhe strane zelena, pokud by tam jely dve auta jedno vjelo v momente presne na zelenou a druhe v momente tesne pre cervenou tak by se uprosted krizovatky srazili!!
Oba jeli podle pravidel, to si nikdo na triko neveme. Neverim ani nahodou!
E 34 M5

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 09. 03. 2004 20:07

Ja sem zrovna ve skole pocital krizovatky, tak ti to reknu - Pocita se samozrejme, ze na zlutou jeste projede par aut, ale posledni vterina zluty by mela zustat neprojeta. A od ted, az po zelenou v druhym smeru se pocita tzv. mezicas. kdy by nikdo nemel vjet do krizovatky. Mezicas se pocita na zaklade toho aby posledni auto stihlo odjet tesne pred tim, nez prvni auto v koliznim smeru dosahne kolizniho bodu. A u urcitejch krizovatek se muz stat, ze najizdeci doba je mnohem delsi nez opousteci, tak k tomuto muze dojit - vjezd do krizovatky se pocita az na zelenou (zluta = priprav se k jizde!) to znamena, ze kdyz vyrazi nekdo na plnej kotel (na to se to taky nepocita) hned po padnuti zluty, pripadne je rozjetej a akorat mu zluta padne - muze ke stretu dojit. V techto pripadech by byl vinikem uznan ten kdo tam na zlutou vjel.

Pokud chces priklad - tak treba vyjezd ze strahovskeho tunelu smer brevnov - doleva. Tam je videt na semafor v primem smeru a skutecne padaji zlute v stejny okamzik - ale ani v pripade vyjeti na zlutou neni stret mozny (mozna F1 by to stihla)

Ale obecne toto neni doporuceno - nicmene ani vylouceno.

Iwan

Příspěvek od Iwan » 09. 03. 2004 22:18

Uli_d píše: Pokud chces priklad - tak treba vyjezd ze strahovskeho tunelu smer brevnov - doleva. Tam je videt na semafor v primem smeru a skutecne padaji zlute v stejny okamzik - ale ani v pripade vyjeti na zlutou neni stret mozny (mozna F1 by to stihla)
Potvrzuju 8)

Odpovědět