Dětské autosedačky

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Asmodeus

Dětské autosedačky

Příspěvek od Asmodeus » 25. 06. 2007 19:55

Jaké máte zkušenosti se sedačkama? Teď mám na mysli přechod z klasické autosedačky, co je napevno přikurtována pásama na sedadle, na takový ten polystyrénový "bobek". Od kolika let, výšky, váhy jste začali bobek používat? Vím, že klasická sedačka je bezpečnější, ten bobek chci jen jako nouzovku do auta rodičů, když si berou malou.
Moc díky za postřehy! :wink:

bojler

Příspěvek od bojler » 26. 06. 2007 07:41

Zdar,nevym jak je to s váhou a výškou ale mám sedačku i bobekz pol.
Sedačka -výborná věc
Pol.bobek je jenom kvůli tomu aby děcko sedělo víš a neškrtil ho pás a aby při nárazu ten pás to dítě udržel a děcku to neufiklo hlavu nebo tím pásem neprolítlo-trošku morbydní ale je to tak.
Jinak tu sedačku už dneska koupíš za pár kaček někde v bazaru a věř že
to nejsou vyhozený prachy,protože v dnešní době nevíš co se kde na silnici stane.Toť můj názor

Asmodeus

Příspěvek od Asmodeus » 26. 06. 2007 16:32

bojler píše:Zdar,nevym jak je to s váhou a výškou ale mám sedačku i bobekz pol.
Sedačka -výborná věc
Pol.bobek je jenom kvůli tomu aby děcko sedělo víš a neškrtil ho pás a aby při nárazu ten pás to dítě udržel a děcku to neufiklo hlavu nebo tím pásem neprolítlo-trošku morbydní ale je to tak.
Jinak tu sedačku už dneska koupíš za pár kaček někde v bazaru a věř že
to nejsou vyhozený prachy,protože v dnešní době nevíš co se kde na silnici stane.Toť můj názor
No jo, já vím, že sedačka bude bezpečnější, nám šlo ale i o jednoduchou instalaci do auta a na to je bobek ideální! Sedačku mám propletenou a různě promotanou dvěma pásama, at' aspoň trochu drží ve všech směrech a pokaždé ji vyndávat a nasazovat, to by se rodičům asi nechtělo, mě to taky nebaví, proto mě zajímá ten bobek.

Kdyby někdo věděl konkrétní parametry (věk, výška, váha), kdy je vhodné začít používat bobek místo klasické sedačky, dejte vědět, budu rád za každou zkušenost. Jde mi právě o vaše vlastní zkušenosti, protože teorie se od praxe velmi často liší!
Díky! :wink:

ajfel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ajfel » 09. 07. 2007 09:06

Asmodeus píše:
Kdyby někdo věděl konkrétní parametry (věk, výška, váha), kdy je vhodné začít používat bobek místo klasické sedačky, dejte vědět, budu rád za každou zkušenost. Jde mi právě o vaše vlastní zkušenosti, protože teorie se od praxe velmi často liší!
Díky! :wink:
vhodne to neni asi vubec ...
u nas jezdi vsichni v sedackach a budou tak jezdit do doby, dokud je budou potrebovat :)
rodice se naucili sedacky prehodit :)
...
bobek muzes pouzit v pripade, ze je decku veden pas tak, jak ma ...
papirove je to myslim 3 roky a 15kg ...

petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...

maca
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maca » 12. 07. 2007 21:20

a kdyz uz bobek, tak plastovej a ne poystiren, ten se casem rozsype, ale plast je bytelnejsi a i dete vic vydrzi
clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi :mrgreen:

Odpovědět