Předvoláni k podáni vysvětlení

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
sasima

Předvoláni k podáni vysvětlení

Příspěvek od sasima » 22. 03. 2007 09:09

Tak se stalo neco co jsem vubec nečekal přešel mi dopis k předvoláni na odbor dopravy a silničního hospodařstvi kdy se mám dostavit k podáni vysvjetleni že jsem v loni neměl zaplacenou pojistku 3 měsíce.
Měl jsem uvavřenou smlouvu na 3 měsíce,pote co jsem s autem nejezdil (opravoval ho) neuložil jsem značky do depozitu a po 3 měsícich co jsem vozidlo uvedl do provozu jsem si opjet sjednal pojištění.
Mohl by mi někdo poradit jak se zachovat a co jim tam nakecat abych nemusel nic platit nebo aspon minimum :)
318i M10

BigMara

Příspěvek od BigMara » 22. 03. 2007 09:18

Hledej lamo,nedavno se to tu resilo :roll:

euromen

Příspěvek od euromen » 22. 03. 2007 09:19

mno... budeš muset nějak dokazovat že si nejezdil.. jinak ještě asi se na tebe vrhne aliance pojistitelů s pokutou až 25 tisíc..
je lepší uzavřít pojistku na dobu neurčitou... pojistka spadne až po půl roce neplacení a přitom pojištění ste...
dočasný konec BMW :-(

Zomb

Příspěvek od Zomb » 22. 03. 2007 09:38

no ja se zbavil skodovky tak ze sem ji dal do zberu a taky se tohodle bojim tak budu asi muset nahlasit kradez :wink: a to co nejdriv kuaaa :?

sasima

Příspěvek od sasima » 22. 03. 2007 10:46

nic jsem nenašel :(
318i M10

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 22. 03. 2007 18:23

Pokud jsi byl vlastníkem vozu, neměl značky v depozitu a neměl povinné ručení, na 90% ti napařej pokutu těch 25 tis.
Min. s tebou zahájej správní řízení, pokud nenajdeš nějakou věrohodnou výmluvu.

Už cca půl roku dělaj namátkový kontroly přesně těchto lidí.

Pokud zase platíš, asi nenajdeš takovou výmluvu, aby je to uklidnilo. Když bys už auto neměl, můžeš třeba říct, žes ho před rokem prodal apod ... jistému pani Demeterovi a potom jsi to přestal platit nebo tak nějak - v tom případě bys to měl taky hlásit pojišťovně, ale aspoň něco bys měl.

Dej vědět, jak dopadneš, ale já myslím, že moc nadšenej nebudeš :roll:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Vlkec

Příspěvek od Vlkec » 22. 03. 2007 18:34

Sorry že se ti pletu do topicu ale mám podobný problém.
Asi před půl rokem jsem prodal auto do afriky mám prodejní smlouvu ale doklady mi zůstaly a tak jsem sháněl ekologickou likvidaci ale nějak to neklaplo nebo to bylo za nehorázný peníze. (pokud někdo máte tip budu rád SZ) nešlo by to nějak legálně odhlásit jako třeba že byl prodej do ciziny?
Zatáčka se dá projet pomalu, rychle a s BMW!
Ex BMW E34 Touring 525i Vanos

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 22. 03. 2007 19:13

Vlkec: Ekologická likvidace se dá udělat "i bez auta". Musíš to někde sehnat - tohle mi dokonce řekli i na Měst. Úřadě :-)
Jestli máš papíry, tak bys neměl mít problém to ze sebe odhlásit na někoho jinýho - jestli on si to nepřihlasí, tak jeho problém .. papíry mu pošli doporučeným dopisem a už bych to nechtěl vidět.
Jinak můžeš s tím mít nějaký nepříjemnosti, ale ne problémy - kupní smlouvou prokážeš, že auto už není tvoje.

Sasima: No zkusil bych asi anonymně zjistit, co s tím můžeš dělat na pojišťovně - né se úplně udat a třeba pod cizím jménem, ale asi bych to zkusil - měli by na to mít nějaký normální postup - co když by mi propadlo povinný ručení během zahraniční cesty a zapoměl bych to depozitovat? - něco by mělo jít udělat lege artis.
Jinak bych si podepsal kupní smlouvu s "někým" - špatně identifikovat totožnost a ohánět se tím. Ve chvíli, když bys překonal pojišťovnu, tak ten papír roztrhat a nebo, kdyby dělali pupeny, tak bych si to asi od tý špatně identifikovaný osoby zase koupil zpátky :-) a nebo možná lépe - udělat fiktivní kupku na někoho (třeba já znám jednoho nesvéprávnýho chlapa nebo úplně fiktivní osobu) a dát tam ustanovení, že nezaplatí-li částku do půl roku, tak je koupě zrušena a tobě se auto vrátí - tohle by ti hromec taky měli nějak uznat jako dobrou výmluvu :-)

No v každým případě buď připraven i na nějakou pletichu :-D
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

sasima

Příspěvek od sasima » 22. 03. 2007 22:53

to je náká blbost aby mi daly pokutu 25 tis!!nic jsem neprovedl auto nejezdilo
318i M10

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 23. 03. 2007 09:54

Ona to moc blbost neni - nemel jsi splnenou zakonnou povinnost a zaplacene povinne ruceni.

Mazety

Příspěvek od Mazety » 23. 03. 2007 10:07

sasima píše:to je náká blbost aby mi daly pokutu 25 tis!!nic jsem neprovedl auto nejezdilo
to jestli jezdilo nebo nejezdilo budeš horko těžko prokazovat :roll: ale jak už zde kluci psali je povinný ručení povinný
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i

Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210

Fx

Příspěvek od Fx » 23. 03. 2007 10:47

Já jezdim jenom o víkendech, tak budu platit jen za 104 dní v roce - třetinu...
E39 535i sedan

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 23. 03. 2007 17:44

No já když jsem uzavíral sezoní povinné ručení od dubna do listopadu tak jsem se na pojišťovně ptal co ty zbylé měsíce roku? Bylo mi řečeno že když auto stojí nic se neděje a depozit není nutný. Jestli bába kecala nebo ne nevím, ale zatím se nic neděje.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 23. 03. 2007 18:23

Hanis píše:No já když jsem uzavíral sezoní povinné ručení od dubna do listopadu tak jsem se na pojišťovně ptal co ty zbylé měsíce roku? Bylo mi řečeno že když auto stojí nic se neděje a depozit není nutný. Jestli bába kecala nebo ne nevím, ale zatím se nic neděje.
Pokud tě namátkou vyberou, bude se dít něco podobného, jako sasimovi. Ručení je ze zákona povinné, pokud platit nechceš, musíš dát značky do depozitu. Tím by mělo být zaručeno, že autem se nebude jezdit po veřejných komunikacích.

Tzn. pokud jsi značky a ORZ nedal do depozitu a současně nemáš zaplacenné bručení, porušil jsi zákon. Co říká bába v pojišťovně je úplně jedno - třeba u nás jsou báby tak blbé, že jim já musím vysvětlit, jak maj vyplnit pojistku :)
Jak jsem psal někde výše, kontroly dělaj namátkově, ale doteď to bylo takový laxní. Teď potom docela jdou, můžou i zpětně.

Pokud zjistěj neplatiče, automaticky se zahajuje správní řízení.
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 23. 03. 2007 18:39

No to mám radost, kráva blbá
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

sasima

Příspěvek od sasima » 23. 03. 2007 19:06

Dan td píše:
Hanis píše:No já když jsem uzavíral sezoní povinné ručení od dubna do listopadu tak jsem se na pojišťovně ptal co ty zbylé měsíce roku? Bylo mi řečeno že když auto stojí nic se neděje a depozit není nutný. Jestli bába kecala nebo ne nevím, ale zatím se nic neděje.
Pokud tě namátkou vyberou, bude se dít něco podobného, jako sasimovi. Ručení je ze zákona povinné, pokud platit nechceš, musíš dát značky do depozitu. Tím by mělo být zaručeno, že autem se nebude jezdit po veřejných komunikacích.

Tzn. pokud jsi značky a ORZ nedal do depozitu a současně nemáš zaplacenné bručení, porušil jsi zákon. Co říká bába v pojišťovně je úplně jedno - třeba u nás jsou báby tak blbé, že jim já musím vysvětlit, jak maj vyplnit pojistku :)
Jak jsem psal někde výše, kontroly dělaj namátkově, ale doteď to bylo takový laxní. Teď potom docela jdou, můžou i zpětně.

Pokud zjistěj neplatiče, automaticky se zahajuje správní řízení.
To je muj případ
318i M10

Jerry

Příspěvek od Jerry » 23. 03. 2007 19:15

tak jsem měl vždycky za to,že když auto nestojí na veřejný komunikaci,tak se nemusí platit povinný ručení a značky nemusí být v depozitu.

Bully

Příspěvek od Bully » 25. 03. 2007 17:56

No ja sem se na to taky ptal baby co sjednava pojisteni a taky mi rekla, ze kdyz nejezdim, tak povinny mit nemusim... ze staci aby auto opravdu nejezdilo a nebyla sance ze me nekde policajti chytnou. Nebo aby to auto bylo schovany nekde v garazi - aby pri namatkove kontrole to auto nestalo nekde na ulici, to by se spatne vysvetlovalo, ze s nim nikdo nejezdil.

Nicmene, uz je to cca rok a pul, co jsem se na to ptal, takze od te doby se to mohlo s prichodem noveho silnicniho zakona zmenit. A nebo si ta baba ze me jen udelala dobrej den a nakecala mi nesmysl.

Kazdopadne by to ale chtelo fakt neprustrelnou obhajobu/vymluvu, nebo to poresit tou fiktivni koupi a zase zpetnym vracenim auta od pana X...

Mozna ten pan X by mohl byt nejaky tvuj znamy, ktery by mohl potvrdit, ze auto chtel koupit, ale dosly mu penize, tak auto nakonec ani neprihlasoval a tudis ani nemusel sjednavat povinny ruceni. A ty jsi cekal nejakou dobu (co jsi nemel ruceni), jenze penize neprisly, tak se auto vratilo zase k tobe a ty jsi samozrejme hned potom auto znovu pojistil...

Ale na druhou stranu si nejsem jistej, jestli by po takovymhle vysvetleni zase nemel prusvih ten tvuj znamy pan X.

Je to docela prekerka...
E30 318i ==> E28 shark power

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 26. 03. 2007 09:46

AD Bully - to s fiktivem jsem popisoval o stránku dopředějc, ale myslím, že by z toho měla průser právě ta druhá osoba, na kterou by to bylo převedené kupní smlouvu, i kdyby to nebylo přepsané v registru - proto navrhuju blázna nebo někoho nedohledatelnýho. Jestli mě někdo podvedl a řekl mi do kupní smlouvy špastnou identifikaci, tak je to pěknej hajzlík a určitě mi chtěl auto ukrást :-)

Vlkec

Příspěvek od Vlkec » 26. 03. 2007 13:42

Ale přece když s někým sepisuješ smlouvu tak nevím jak ty ale já chci vidět občanku. A to by ti pak mohli říct že je to tvoje povinost ověřit si totožnost.
Zatáčka se dá projet pomalu, rychle a s BMW!
Ex BMW E34 Touring 525i Vanos

Odpovědět