dovoz aut v eu?
-
dovoz aut v eu?
nevite nekdo jak bude dovolenej dovoz aut az budem v eu?nekdo me rika ze staci kdyz se podivam nekde o vejkendu treba v nemecku po aute,a jen sednu a dovezu si ho sem a nemusim zhanet papiry,musi me ho prihlasit na papiry co ma origos,pokud tam splnuje technickou apod.ale prej to plati jen pro auta ze zemi eu.
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
DPH se bude platit furt. Jako je tomu teďka. Se zeměmi EU, pokud máš přiznané "preference země původu" - člen EU; jinak + clo.
Na přihlášení - auto do 8 let stáří. Anebo nějaká ta specifikace o emisích. Některý BMW to mají už od 94 roku. Na malým štítku musí bejt nějaký to "ečko" - e XX XX...
Na přihlášení - auto do 8 let stáří. Anebo nějaká ta specifikace o emisích. Některý BMW to mají už od 94 roku. Na malým štítku musí bejt nějaký to "ečko" - e XX XX...
BMW The Ultimate Driving Machine
no podle toho cosem se dozvěděl, tak bezproblemu pujde přihlasit jakkoliv stary auto(bez přestaveb), pokud bude mít platnou stk a ostatní náležitosti, v zemi kde jsi vůz koupilDAN píše:DPH se bude platit furt. Jako je tomu teďka. Se zeměmi EU, pokud máš přiznané "preference země původu" - člen EU; jinak + clo.
DPH
ad. DPH tak to bych se zatraceně hádal, protože v EU je volný pohyb zboží, tudíž si můžu koupit jaký auto chci a dotáhnout ho sem aniž mě bude kdokoliv jakýmkoliv způsobem buzerovat, natož chtít DPH za ojetinu... !!!DAN píše:DPH se bude platit furt. Jako je tomu teďka. Se zeměmi EU, pokud máš přiznané "preference země původu" - člen EU; jinak + clo.
jak to ale bude s přihlášením to nevím
Re: DPH
Tak nejak bych to taky videl. Ale kdo vi jestli pro nas zase nebudou nejake vyjimky... clovek nikdy nevi na cem se tam nahore domluvili... (o nas bez nas)forrest píše:ad. DPH tak to bych se zatraceně hádal, protože v EU je volný pohyb zboží, tudíž si můžu koupit jaký auto chci a dotáhnout ho sem aniž mě bude kdokoliv jakýmkoliv způsobem buzerovat, natož chtít DPH za ojetinu... !!!
to se klidne hadej, protoze vetsina aut v cizine na prodej je s cenou bez jejich DPH, a nekde tu dph zaplatit musis,forrest píše:
ad. DPH tak to bych se zatraceně hádal, protože v EU je volný pohyb zboží, tudíž si můžu koupit jaký auto chci a dotáhnout ho sem aniž mě bude kdokoliv jakýmkoliv způsobem buzerovat, natož chtít DPH za ojetinu... !!!
jak sem psal, bavil sem se o tom se známim, a ten se o problematiku vstupu do eu hodně zajimal, a podle všech dostupných informací, by po vstupu do eu bude volný pohyb zboží, takže nebudou žadnz vyjímky, protože ty by musel schválit evropský parlament, a to pouze jen kdyby to mělko mít zdrcující dopad na naši ekonomiku, což nebude mít. A až tak daleko lobing škodovky nedosahne.Anonymous píše:Tak nejak bych to taky videl. Ale kdo vi jestli pro nas zase nebudou nejake vyjimky... clovek nikdy nevi na cem se tam nahore domluvili... (o nas bez nas)forrest píše:ad. DPH tak to bych se zatraceně hádal, protože v EU je volný pohyb zboží, tudíž si můžu koupit jaký auto chci a dotáhnout ho sem aniž mě bude kdokoliv jakýmkoliv způsobem buzerovat, natož chtít DPH za ojetinu... !!!
Takhle to chodi v rajchu:
V kazde fazi vyroby a odbytu ksefty platej dan z te hodnoty (prirazky) kerou vytorily a pridaly do produktu. Prirozene ty pridaj tu dan k cene.
No a na konci ses ty co to fse cvaknes.
Tedy, dyz koupis v ksefte a je to na vyvoz tak vyplnis nakej besajnigung a dostanes to zpatky a pak zaplatis dph doma.
Pri privatni tranzakci se dph neplati protoze tam neni pridana hodnota.
Soukroma osoba neni vyrobce ci zuslechtitel kerej by nakou tu hodnotu pridal.
V kazde fazi vyroby a odbytu ksefty platej dan z te hodnoty (prirazky) kerou vytorily a pridaly do produktu. Prirozene ty pridaj tu dan k cene.
No a na konci ses ty co to fse cvaknes.
Tedy, dyz koupis v ksefte a je to na vyvoz tak vyplnis nakej besajnigung a dostanes to zpatky a pak zaplatis dph doma.
Pri privatni tranzakci se dph neplati protoze tam neni pridana hodnota.
Soukroma osoba neni vyrobce ci zuslechtitel kerej by nakou tu hodnotu pridal.
Ptal jsem se na euroskopu a napsali mi: Pokud si budete chtít po vstupu CR do EU dovézt z jiného clenského státu
ojetý automobil, clo z dovozu kazdopádne platit nebudete. DPH rovnez
zaplatíte v cene vozu pri nákupu (pouze v prípade koupe nového automobilu to
bude jinak - vuz, který je mladsí sesti mesícu a má najeto méne nez 6000 km,
zakoupíte v jiné zemi Spolecenství bez DPH; tuto dan zaplatíte az v CR podle
zde platné sazby). Dovézt bude mozné pouze automobil podléhající evropské
homologaci, tzn. vyrobený po roce 1994. Pri registraci tohoto ojetého vozu
bude nutné zaplatit poplatek vyplývající ze znení zákona o odpadech. Výse
této cástky bude odvozena od emisní normy, jíz bude dovezený automobil
vyhovovat (0-20 000 Kc). Automobil, který si dovezete a budete chtít
zaregistrovat, bude muset v CR projít Státní technickou kontrolou a získat
príslusné osvedcení.
príslusné osvedcení.
DPH
...no rekl bych, ze to bude presne tak:
koupim auto od firmy ci cloveka (treba podnikatele) platce DPH, ktery mi to proda za cenu BEZ DPH...
...to znamena: (jako tady u nas) kdyz nekomu z Vas budu prodavat sve auto co mam v uctu jako soukromy podnikatel a budu po Vas chtit 100 000 Kc bez DPH - co mi musite zaplatit na ruku? 122 000 Kc, (+22%)ktere ja odvedu statu...
je to jenom o slovech cili o domluve co po vas vlastne chci jestli cenu bez DPH (coz by pro vas bylo vyhodne jste-li sami taky platci DPH = stat vam dan vrati) nebo jestli cenu za kterou prodavam uvadim i s DPH - a uplne stejne je to (bude) i v nemecku je to jasne?
takze se nejedna o nic jineho, nez se nemce zeptat kolik vlastne bude chtit...
ale NEBUDE dosavadni praxe, ktera VZDY pripocetla k prodejni (lhostejno jake) cene 22% DPH a to se muselo zaplatit tady nasemu statu...
(vyjma novych aut, tam to bude jinak)...
koupim auto od firmy ci cloveka (treba podnikatele) platce DPH, ktery mi to proda za cenu BEZ DPH...
...to znamena: (jako tady u nas) kdyz nekomu z Vas budu prodavat sve auto co mam v uctu jako soukromy podnikatel a budu po Vas chtit 100 000 Kc bez DPH - co mi musite zaplatit na ruku? 122 000 Kc, (+22%)ktere ja odvedu statu...
je to jenom o slovech cili o domluve co po vas vlastne chci jestli cenu bez DPH (coz by pro vas bylo vyhodne jste-li sami taky platci DPH = stat vam dan vrati) nebo jestli cenu za kterou prodavam uvadim i s DPH - a uplne stejne je to (bude) i v nemecku je to jasne?
takze se nejedna o nic jineho, nez se nemce zeptat kolik vlastne bude chtit...
ale NEBUDE dosavadni praxe, ktera VZDY pripocetla k prodejni (lhostejno jake) cene 22% DPH a to se muselo zaplatit tady nasemu statu...
(vyjma novych aut, tam to bude jinak)...
- RedBaron
- Kontaktovat uživatele:
Evropská homologace je teda dost vopruz. Nevím, proč bych nemohl dovézt a jezdit s BMW 2002ti z roku 1972 když je v supr stavu.standa... píše:Ptal jsem se na euroskopu a napsali mi: Pokud si budete chtít po vstupu CR do EU dovézt z jiného clenského státu
príslusné osvedcení.
Škoda Octavia kombi + Suzuki GSX-1300R Hayabusa
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT
To je fakt curakarna!!! Tak to je ta unie vo hovne - spravne by nemel bejt rozdil jestli si privezu auto z Brna nebo z Berlina. Curaci zasrany, zkurveny, dovozcema novejch aut a Skodovkou podplaceny. Proc bych si nemoh koupit od spoluobcana evropana koupit 20let stary auto ktery ma nemeckou technickou a proste si to tady prihlasit ... ja uz sem rek curaci...
Fikux píše:Uli kdyby to tady fungovalo tak jak píšeš ty, tak by to tady za chvilku bylo jedno MEGA veliký vrakoviště ... musí se to nějak regulovat. Můj názori když bych si taky hrozně rád přivezl nějakou voňavku
regulovat se má dle technickýho stavu ne dle roku narození.
vejsledkem regulace je jen nepoctivost a podloudnický machinace.
Takze ted misto toho abysme meli vraky na vrakovisti, tak je mame na silnicich - clovek kterej nemam moc penez by si mohl koupit nejaky auto z nemecka z malo penez celkem kvalitu, ale takhle zustane u svy satry skodovenky... Tot zase muj nazor.Fikux píše:Uli kdyby to tady fungovalo tak jak píšeš ty, tak by to tady za chvilku bylo jedno MEGA veliký vrakoviště ... musí se to nějak regulovat. Můj názori když bych si taky hrozně rád přivezl nějakou voňavku