Náhrada škody z ručení
Náhrada škody z ručení
Teorie: když bych měl něco jako zadní nárazník M-Tech 2 a někdo by nedobrzdil a rozbil mi ho... co by se dělo? nacpali by mi tam obyč? nebo by objednali M-tech2(vyrábí se ještě vůbec?)? Nebo by mi ho třeba proplatili dle kupní smlouvy nebo tak? je to jen příklad, ale prostě by mě zajímalo, co se děje, když ti někdo rozbije nějaký rare díl .. třeba BBSa (tak jestli ti dají zas ten stejný typ), rozbité okno, kde byla drahá folie... a co se děje v případě, že je onen díl nesehnatelný? a nepošlou tě třeba do prdel, páč jsi třeba neměl ty kola napsané v TP nebo jakýkoli nadstandart, který není někde napsaný nebo není třeba ani homologovaný (ale to už bych pochopil, že s nehomologovaným rozbitým dílem by tě asi poslali někam.. to už by se dalo vymáhat nahrazení podomácku dělaného laufu nebo tak).
Prostě obecně mi jde o to, zda ti z povinného ručení zaplatí cokoli nesériového na autě.
tak dík za případné info/zkušenosti
Prostě obecně mi jde o to, zda ti z povinného ručení zaplatí cokoli nesériového na autě.
tak dík za případné info/zkušenosti
Pojišťovna ti zaplatí pouze sériové věci! Pokud to není v TP uvedeno jinak než série (to stejně nikdy není) tak máš smůlu.
Můžeš tam mít M technic a zaplatěj ti stejně normální nárazník
To by potom byl slušnej vejvar dávat na 316i nárazníky M technic a nechávat ho bourat.
Pokud chceš ještě něco vědět ohledně proplácení od pojišťovny tak SZ bude ideální
Můžeš tam mít M technic a zaplatěj ti stejně normální nárazník

To by potom byl slušnej vejvar dávat na 316i nárazníky M technic a nechávat ho bourat.
Pokud chceš ještě něco vědět ohledně proplácení od pojišťovny tak SZ bude ideální

325i touring M-technic II
Lidi jsou svině čím víc dáš, tím víc dostaneš......
myslim, ze kdyz je to takhle oficialne prodavany dil, tak bych si nechal vyhotovit znalecky posudek na skutecnou skodu a pak by se to dalo resit i soudne - ale nevim, jestli kdyz by to byl jenom naraznik, tak jestli bych to resil takhle velkolepe.
Jinak bych se asi zkusil obratit na tu "Asociaci poškozenych", ktera uz tu byla zminena a tam by mohli pomoct i s pravnim zastoupenim, ktery je hrazeny taky z povinnyho ruceni - takze vlastne zadarmo.
Jinak bych se asi zkusil obratit na tu "Asociaci poškozenych", ktera uz tu byla zminena a tam by mohli pomoct i s pravnim zastoupenim, ktery je hrazeny taky z povinnyho ruceni - takze vlastne zadarmo.
Z povinneho ruceni, no myslim si ze by ti zacalovali asi tak 1/10 laku a byl by jsi rad . Kdyt jsou to stare hnoje co si myslite ze od pojistovny dostanete.Miguel píše:Pokud bych měl M-technika a někdo mi sundal třebas ten zadní nárazník, zajel bych přímo do Autecu a ten by jenom poslal fakturu pojišťovně
Není to pravda, naserou ti akorát když to budeš chtít opravit "svépomocí" (tzn: že budeš chtít prach)!pkot píše:Z povinneho ruceni, no myslim si ze by ti zacalovali asi tak 1/10 laku a byl by jsi rad . Kdyt jsou to stare hnoje co si myslite ze od pojistovny dostanete.Miguel píše:Pokud bych měl M-technika a někdo mi sundal třebas ten zadní nárazník, zajel bych přímo do Autecu a ten by jenom poslal fakturu pojišťovně
Miguel píše:Není to pravda, naserou ti akorát když to budeš chtít opravit "svépomocí" (tzn: že budeš chtít prachy)!pkot píše:Z povinneho ruceni, no myslim si ze by ti zacalovali asi tak 1/10 laku a byl by jsi rad . Kdyt jsou to stare hnoje co si myslite ze od pojistovny dostanete.Miguel píše:Pokud bych měl M-technika a někdo mi sundal třebas ten zadní nárazník, zajel bych přímo do Autecu a ten by jenom poslal fakturu pojišťovně
Nee i kdyz pojedes do servisu, kde ti to daj do kupy vezmes fakturu posles ji na pojistovnu oni mrknou do tabulek a uz to jede 12 let stara kara amortizace jako prase a ahoj babi tak jsme dosliMiguel píše:Miguel píše:Není to pravda, naserou ti akorát když to budeš chtít opravit "svépomocí" (tzn: že budeš chtít prachy)!pkot píše: Z povinneho ruceni, no myslim si ze by ti zacalovali asi tak 1/10 laku a byl by jsi rad . Kdyt jsou to stare hnoje co si myslite ze od pojistovny dostanete.

Nee i kdyz pojedes do servisu, kde ti to daj do kupy vezmes fakturu posles ji na pojistovnu oni mrknou do tabulek a uz to jede 12 let stara kara amortizace jako prase a ahoj babi tak jsme dosli
To je ma zkusenost , pokud mas jinou tak to je divne ....[/quote]
přesně...

325i touring M-technic II
- Jan Kučera
Stepan píše:Tywoe to sou starosti, bys asi zešedivěl mít e21 ve který máš přes kilo a pokud se jí něco stane, tak podle tabulek to máš tak 10k a nazdar.
Tohle sere mě a to že dost
Sup s tim na maly veteransky papiry a pak Ti proplatej faktury a novy veci z bmw
Pláťákoslužby 608528957
524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

524TdA RULEZZ
WRX Sti

- Lospiratos
- Jan Kučera
Primej dukaz nemam, ale vim ze je to jedna z vyhod.Stepan píše:Jan Kučera píše: Sup s tim na maly veteransky papiry a pak Ti proplatej faktury a novy veci z bmwMyslíš že jim nebude vadit klec z fiesty, o 15 let mladší motor a pár dalších změn?
Nekdo zboril takhle asconu dooost mazla a dostal kolem 80.000.-
Ale vypis z uctu jsem nevidel, takze nerikam ze je to 100 procent
Pláťákoslužby 608528957
524TdA RULEZZ
WRX Sti

524TdA RULEZZ
WRX Sti

- maca
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
zalezi na pojistovne,ceska je v pohode, me dali za zadni naranik prasklej, lista v hajzlu a odrenej lem 13tisic, vepredu spoiler, sklo cocky, kolo alpina 15 odreny napravnice 38! na e 30 a z cesky, jinak sem to delal rozpoctem,abych nemusel shanet ucty, oprava z veci tady z fora....za hubicku, jinak k tem dilum, treba k´dyz mas na okne folie, tak ji ormaln zaplati, treba i k dyz mas kodovani skel, tak ti taky zaplati novy kodovani, domluvit se da vse, hlavne kdyz mas znamy 

clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi 

Nechce se to nechat ... Ja mnel havarijni a na dalnici jsem potkal cihlu ... prozazila vanu , olej zapalil auto a to vesele 15 minut plapolalo
Pojistovna delala pul roku mrtvyho brouka a odpovidala ze to neni jeji problem ze tam nebylo zavineni jineho auta ale po 6 odvolani uznala a napsala spadlou cihlu z neznameho vozidla a proplatila komplet novej motor a vse co schorelo ... Ale uz jsme v to vubec nedoufaly ... Dokud to jde tak se odvolavat
Kuli cemu jinymu se jim ty penize platej ???

Dneska sice můžeš mít známého pojišťováka, ale co vim tak pro ČP dělá posudky jedna externí firma (právě proto aby jsi neměl kontakt s někým známím a podplatil ho) a to v Brně. Takže na centrále ČP to akorát nafotěj a pošlou tam . Mě človíček co to prohlížel na ČP napsal pár dílů na výměnu (blatník,nárazník,mlhovka a lišty) a z Brna mi přišel posudek, že to uznaly na totálku 

Pojistovna ti zaplati opravu max. do vyse 80% zustatkove ceny vozu,pokud je to vic,resi se to formou totalni skody,takze s tim naraznikem by jsi se mozna vesel,ale mel bys velkou amortizaci.
Pokud bys mel na aute neco neschvalenyho nebo nepovolenej rozmer kol,tak ti nemusej dat nic,auto je nezpusobily provozu(zalezi na pojistovne).
Pokud bys mel na aute neco neschvalenyho nebo nepovolenej rozmer kol,tak ti nemusej dat nic,auto je nezpusobily provozu(zalezi na pojistovne).
Jo jo, přesně tak to bylo, proto to uznaly jako totálku, ale to že jsem měl gumy 245/35 R16 jim nevadiloSnz píše:Pojistovna ti zaplati opravu max. do vyse 80% zustatkove ceny vozu,pokud je to vic,resi se to formou totalni skody,takze s tim naraznikem by jsi se mozna vesel,ale mel bys velkou amortizaci.