Přivezl jsem si z Německa e36 323i (M52), do provozu 6/97. Auto splňovalo homologaci typu ES, na vin štítku musí být před číslem karoserie *e...
Objednal jsem se ve zkušebně v Klíčanech u Prahy http://www.usmd.cz/zsv.php , na řadu jsem přišel za 10 dní.
Jelikož jsem se rozhodl s časových i finančních důvodů pro cestu do Klíčan po vlastní ose (jinak lze pouze na vozíku), tak jsem si ještě před cestou vyřídil v pojišťovně zákonné pojištění, půjčil jsem si převozní značky, vzal jsem německý TP a vyrazil jsem. Ve zkušebně jsem narazil na ochotný lidi, chlapík zkontroloval vin štítek, typ motoru, vzhled ( auto nesmí být v nějakém tuzingu) a vypsal technický protokol o schválení technické způsobilosti vozidla. Zaplatil jsem Kč 4.636,--, vše trvalo asi půl hodiny.
S výše uvedeným technickým protokolem, německým TP a kupní smlouvou jsem navštívil Městský úřad v Břeclavi, odbor dopravy, kde jsem zahájil řízení o dovozu vozidla. Zde mi byl vystaven čistopis velkého TP ( poplatek Kč 2.300,--) se kterým jsem jel na emise ( Kč 420,--) a technickou kontrolu ( nedovozovou Kč 360,--) Po předložení protokolů z technické, emisí a zákonného pojištění mi byla přidělena RZ a vystaven malý TP.
Snad jsem na nic podstatného nezpomněl, když tak se ptejte.