nové forum

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Návštěvník

nové forum

Příspěvek od Návštěvník » 05. 11. 2005 16:50

tak už tady máme opět nové vyhulené-vyvolené, kterým je jedno forum málo

tak aspoň přiznejte barvu trhani :twisted:

Fx

Příspěvek od Fx » 05. 11. 2005 17:02

Trhani barvu přiznávají.

Existuje ještě jedno fórum: http://e30forum.hotentot.net

Zatím je v testovacím provozu a protože na to teď nemám čas, tak jsem ofiko představení posunul. Zajímalo by mě, kdo se tak efektně nedokáže podepsat.

Ve stručnosti jde o to, že vedení tohoto fóra vadí množství někdy offtopic, někdy "offtopic" příspěvků. Nedivím se, zároveň chápu, že velkým zdrojem jsem i já. A protože je zde zřejmá vůle směřovat pouze k technice a pokecu o autech a BMW, rozhodl jsem se asi před měsícem založit něco nového, orientovaného naopak hlavně na pokec. Může to umřít, může to taky fungovat souběžně s tímto fórem.

V žádném případě mi nešlo o to, přetahovat k sobě uživatele tohoto fóra nebo nějak jinak "trhat partu". Spíš šlo o uvolnění atmosféry - kecálci by měli kde se vykecat, ti, kdo chtějí čisté fórum bez množství "sraček", by taky byli spokojení.

Už tu byl pokus ve formě chatu, ten ale měl zřejmou nevýhodu - nutnost současné přítomnosti aspoň dvou lidí na daném serveru a mít čas reagovat na tamější aktuální dění. Tak tu je něco jako "nové fórum", od kterého bych rád očekával odlehčení tomuto fóru z hlediska "sraček"...

Tím by se vlk mohl nažrat a koza by zůstala celá...

Takže kdo chcete, můžete se na "nové" fórum mrknout, zatím ale stále jde o testovací provoz.

Tak a teď se do mě pusťte.
E39 535i sedan

Jeňas

Příspěvek od Jeňas » 05. 11. 2005 17:09

A to se budu muset znovu registrovat...? :cry:
Ex E30 320i ´87 -> next E2(8,1?)...

Fx

Příspěvek od Fx » 05. 11. 2005 17:11

Sabin píše:A to se budu muset znovu registrovat...? :cry:
Jestli budes nebo nebudes muset, to samozrejme zalezi na tobe. Podle toho, jestli tam budes chtit chodit nebo ne. Registrace ale neni podminkou.
E39 535i sedan

Blumen_071
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Blumen_071 » 05. 11. 2005 18:24

krasny forum skoro jako tuhleto :) hmmm a taky je to "bmw e30 klub"
jen by me zajimalo k cemu je tohle duplikovani fora uzitecne :shock:
prijde mi to naprosto zcestne, protoze na fora o e30 budou chodit ti stejni lide a budou psat o tech stejnych vecech no a ted dokonce na nekolika forech a to uz bude teprve honicka dohledat se nejake uzitecne informace at uz o technice nebo o srazech. cely mi to pripada jako akce maly dusicky ktara prisla o moderatorstvi kvuli jeho neplneni a semeneni a tak si zalozila vlastni forum :roll: a kdo na tom bude bit? obycejny ctenar ktery se chtel neco dozvedet... :?

muj odhad vyvoje je takovy ze po kratkem case se e30 fora budou jen hemzit odkazy na ty sousedni - coz si myslim je zhovadilost a kam si pratele myslite ze to povede? nikoliv do prdele ale k tomu ze se bude jeste vic mazat
:lol:

Albert

Příspěvek od Albert » 05. 11. 2005 19:06

Mi pripada, ze z toho nekteri delate moc velkou vedu.. proste na tamtom foru se muze psat to, co na tomhle ne.. kdo chce at tam chodi, kdo nechce tak ho nikdo nenuti :roll:
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 05. 11. 2005 19:22

Já bych byl pro, aby si každý založil vlastní fórum. Kdo neumí, nechá si poradit, někteří jistě rádi pomohou. Na svém fóru si bude každý psát co chce a mazat co chce.

Pokud se bude někdo chtít dozvědět něco o BMW nebo e30, tak navštíví několik desítek diskuzí a když se nezblázní, třeba něco najde :evil:

Modří holt už nevědí, tak zas někdo jinej :shock:
Nechápu, proč si někdo, kdo musí vyblejt minimálně 10 příspěvků denně, nejde na xChat nebo podobně hodnotnou diskuzi a bylo by po problému.

Pokud už bych fóra dělil, jsem pro, ať někdo aktivní založí diskuzi s názvem " Kecy majitelů BMW o ničem " - admin e30.cz jistě rád umístí odkaz - kdo má potřebu generovat, bude spokojenej, spousta ostatních včetně mě tam ani nepoleze a všichni budem spokojení :idea:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

magiccc
Plaváček

Příspěvek od magiccc » 05. 11. 2005 19:30

Já myslím, že tohle fórum už je hodně zaběhnutý a určitě se nestane, že by se muselo něco ohledně techniky hledat někde jinde.
To druhý fórum nikdo z vás navštěvovat nemusí a je to... :wink:

Kdo chce, ten se tam vybleje a vysere a kdo nechce občas jenom pokecat s někým o píčovinách a zasmát se, tak tam lézt nemusí. 8)
ex BMW e39 528it 142kW
ex BMW e39 540iAt 210kW
ex BMW e38 730DA 135kW
ex BMW e39 530DA 142kW
ex BMW e30 335iC 155kW
ex BMW e39 523iT 125kW

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 05. 11. 2005 20:23

Dan td píše:Nechápu, proč si někdo, kdo musí vyblejt minimálně 10 příspěvků denně, nejde na xChat nebo podobně hodnotnou diskuzi a bylo by po problému.
Nechápu jednu věc, že lidé zde působící, kteří mají tu nutnost napsat sem veškeré myšlenkové pochody které zrovna mají v hlavě ač to o sobě vědí a zároveň ví že tu tahle volnost není ve svém počínání stále pokračují.
Fx píše:Ve stručnosti jde o to, že vedení tohoto fóra vadí množství někdy offtopic, někdy "offtopic" příspěvků. Nedivím se, zároveň chápu, že velkým zdrojem jsem i já. A protože je zde zřejmá vůle směřovat pouze k technice a pokecu o autech a BMW, rozhodl jsem se asi před měsícem založit něco nového, orientovaného naopak hlavně na pokec. Může to umřít, může to taky fungovat souběžně s tímto fórem.

V žádném případě mi nešlo o to, přetahovat k sobě uživatele tohoto fóra nebo nějak jinak "trhat partu". Spíš šlo o uvolnění atmosféry - kecálci by měli kde se vykecat, ti, kdo chtějí čisté fórum bez množství "sraček", by taky byli spokojení.
Fxi teď to neber nějak osobně, ale pokud ti šlo jen o odlechčení tohoto fóra od zbytečnejch offtopiců a umožnit tak členům si poklábosit o všem co chtějí pak tedy je mi teda záhadou proč je založena i homepage kde kdy by mělo být umístěno i toto
Fx píše:Nechte se prekvapit, ale mam pro vas pripraveny kompletni haynes, kdyz se postesti, tak i skeny nekterych manualu a podobny vecicky.
včetně citátů z tohoto fóra, je mi celkem jedno co hodláš dělat nebo ne, ale když už o tom mluvíš tak by bylo dobrý říct to na rovinu, protože to co jsi napsal si trochu protiřečí s tvým počínáním.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Pepper

Příspěvek od Pepper » 05. 11. 2005 20:32

For admins: Naprosto s váma souhlasím... najde se tady pár týpků, který bych spočítal na prstech jedný ruky, co to tady totálně zasíraj. Sere mě to stejně jako vás, protože když si chci přečíst nějaký téma, tak polovina příspěvků tam je uplně o hovnu... tak se v tom přehrabuješ a jseš z toho
akorát rozladěnej....

PLEASE : SRAČKY MAŽTE!!!

Fido
Velký bratr ..... Hartge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fido » 05. 11. 2005 22:01

2 Fx: upřímně řečeno, kromě názvu jsem tam toho o BMW, potažmo přímo o E30 moc nenašel. Pokud to má být dle tebe čistě na pokec nebo na duševní průjmy a všerůzné vulgarismy tak mi uniká důvod, proč se to jmenuje BMW E30 fórum, možná proto, že to asi není jen kvůli tomu - viz Hanisův příspěvek.

Chápu, že zdejší, místy "regulované" prostředí, nemusí každýmu vyhovovat, důležitý však je, že to má předcházet zahlcení nesmyslama u relevantních příspěvků, což je ku prospěchu všech. Jak známo, Pokec jako takovej moderovanej není.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 05. 11. 2005 22:13

Tak jsem si trochu pročetl nové fórum a po pravdě řečeno, pokud příspěvky, které tam jsou budou tam místo tady, tak jsem všema deseti pro :roll:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 06. 11. 2005 08:14

Dan td píše:Pokud už bych fóra dělil, jsem pro, ať někdo aktivní založí diskuzi s názvem " Kecy majitelů BMW o ničem " - admin e30.cz jistě rád umístí odkaz - kdo má potřebu generovat, bude spokojenej, spousta ostatních včetně mě tam ani nepoleze a všichni budem spokojení :idea:
Klidně to takhle udělám, klidně fórum přejmenuju, klidně může mít jen jednu sekci "pokec (třeba o ničem)", jak jsem řekl.

Hanis: Pokud jde o tu homepage, kde je problem? Takovou stranku ma vic lidi tady... A kdyz si vezmes, ze tady jeste porad neni odkaz na Haynes ve faq, neni tu ve FAQ odkaz na ETK, neni tu dokonce ani moc odkazu na zdejsi homepage, kde je mimo jine i dost uzitecnych tabulek apod., ktere autorum daly dost prace... Tak jsem chtel udelat jedny stranky, kde by se postupne v patricnych sekcich objevovaly tyhle dokola omilany veci. To ted neber jako rejpani, spis jako namet, ze zrovna tohle se da zlepsit tady, a pak by nebyl duvod delat neco takovyho nekde jinde. To, že jsem to nenapsal hned pote, co to tu vyblil nejaky anonym, bylo hlavně proto, že jsem nečekal, že se to tu objeví. Celé to je pořád ještě v testovacím provozu, proto se taky moc neřešily inzeráty na hřebíky ve spreji nebo struny na xylofon. Šlo prostě o otestování, jestli vše funguje, jak má.

Venca.

Příspěvek od Venca. » 06. 11. 2005 08:50

No výborně.

Jen tak dál!

Čím více fór, tím samozřejmě líp, že. :D

------------------

Tyhle tendence už tu byly -

http://vip-e30.nazory.cz/phpBB2/index.php

A k čemu to je?

Ať si na to asi odpoví každý sám.

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 06. 11. 2005 10:55

Anonymous píše:... A kdyz si vezmes, ze tady jeste porad neni odkaz na Haynes ve faq, neni tu ve FAQ odkaz na ETK, neni tu dokonce ani moc odkazu na zdejsi homepage, kde je mimo jine i dost uzitecnych tabulek apod., ktere autorum daly dost prace...
Tak napiš nějaký příspěvek kde ty odkazy budou a moderátoři to určitě rádi dají do FAQ :)
Resp. dobrý námět.
Ondra ex.M-Fahrer

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 06. 11. 2005 11:00

To už tu jednou bylo :oops:
Život je jen náhoda .....

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 06. 11. 2005 11:06

ondra_m píše:
Anonymous píše:... A kdyz si vezmes, ze tady jeste porad neni odkaz na Haynes ve faq, neni tu ve FAQ odkaz na ETK, neni tu dokonce ani moc odkazu na zdejsi homepage, kde je mimo jine i dost uzitecnych tabulek apod., ktere autorum daly dost prace...
Tak napiš nějaký příspěvek kde ty odkazy budou a moderátoři to určitě rádi dají do FAQ :)
Resp. dobrý námět.
Nevidím v tom problém :) Do večera to tu máš...

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 06. 11. 2005 11:16

Anonymous píše: Hanis: Pokud jde o tu homepage, kde je problem? Takovou stranku ma vic lidi tady...
Žádnej problém není, vycházel jsem z toho co jsi napsal. Když napíšeš že ti jde o ulechčení fora co se týče offtopiců a následně zakládáš homepage shodou okolností zabývající se problematikou BMW tak to dává prostor ke spekulacím.
Anonymous píše: A kdyz si vezmes, ze tady jeste porad neni odkaz na Haynes ve faq, neni tu ve FAQ odkaz na ETK, neni tu dokonce ani moc odkazu na zdejsi homepage, kde je mimo jine i dost uzitecnych tabulek apod., ktere autorum daly dost prace... Tak jsem chtel udelat jedny stranky, kde by se postupne v patricnych sekcich objevovaly tyhle dokola omilany veci. To ted neber jako rejpani, spis jako namet, ze zrovna tohle se da zlepsit tady, a pak by nebyl duvod delat neco takovyho nekde jinde. To, že jsem to nenapsal hned pote, co to tu vyblil nejaky anonym, bylo hlavně proto, že jsem nečekal, že se to tu objeví. Celé to je pořád ještě v testovacím provozu, proto se taky moc neřešily inzeráty na hřebíky ve spreji nebo struny na xylofon. Šlo prostě o otestování, jestli vše funguje, jak má.
Určitě ušlechtilej čin, jen škoda že si svojí seberealizaci řešil zrovna touhle cestou, nebudu se v tom dál nějak rejpat mám na to trochu jinej názor a řekl bych že tvoje ůmysly zase nejsou tak čistý jak se může na první pohled zdát a částečně mi v tom zavání střet zájmů, ale je to tvoje volba a čas ukáže jesli pokus o duplikování bude přínosem i pro ostatní.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Fx

Příspěvek od Fx » 06. 11. 2005 11:35

Hanis:
názor ti neberu, každej na to máme názor svůj a je dobře, když si o něm navzájem povíme. Ve stručnosti se dá říct to, že mi vadí místní regulace příspěvků přepisováním na něco jiného. Stalo se to několikrát, prostě mi někdo z moderátorů přepsal příspěvek - a nejen mně. Nevadí mi, když někdo něco smaže, nevadí mi, když mi někdo napíše pod nick, že píšu sračky. Ale vadí mi, když mi někdo přepíše moji reakci na něco jinýho.

Zrovna ty jsi člověk, kterýho si hodně vážím a beru tě jako někoho, kdo má na většinu věcí naprosto zdravý názory - a tím pádem taky trochu přehodnocuju svůj přístup k celý týhle akci. Rád pomůžu s doplněním zdejšího FAQ, když k tomu bude i vůle ze strany vedení fóra. Zatím se mi to ale spíš nezdálo.

No, to je celkem asi vše...
Naposledy upravil(a) Fx dne 06. 11. 2005 12:07, celkem upraveno 1 x.
E39 535i sedan

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 06. 11. 2005 11:50

Je logické, že těch pár lidí, kteří jsou dobrými přáteli Ondry a od začátku věděli například o tom velkém tajemství Ondrova vozu, tak těm se teď vytvoření jakéhosi "nového" fora příčí. Já jakož to běžný uživatel a člen tohoto fora na to mám bohužel jiný názor a věřím, že mi vše bude řádně vysvětleno a vymluveno, ale...

Nelíbí se mi přístup některých moderátorů na tomto foru. Když se tu rozjelo téma M20 turbo, tak hned první příspěvěk měl moderátor o tom, jak to neskutečně letí a jak se mu z toho zvedal žaludek. Tak přesně z tohodle se zvedá žaludek mě. Zajímalo by mě v jakém autě s M20 turbo motorem se moderátor svezl. Tomu bych já osobně říkal "generování sraček".
To že tu platil nějaký zákaz psaní příspěvků o autě, které bylo například v Plešnicích nejžhavějším tématem na sprintu a pouštělo se na dráhu i několikrát za sebou aby se ostatní mohli kochat, to jsem taky netušil a nikde to tu napsáno ani nebylo. Ale přesto byl můj příspěvek smazán a přes SZ mi bylo vše perfektně vysvětleno, i přes to, že jsem měl z moderátora pocit, že se mu to taky trochu příčí.
A mazání příspěvků na tomto foru mi příjde taky jako zábava, né jako potřeba.
A zajímalo by mě kdo někdy měl možnost nahlédnout pod kapotu Cabria z těch klasických méně známých členů tohoto fora jako jsem třeba já ? Protože mi nejde po několika skutcích místního admina, mezi které patří zavírání kapot či rady ohledně upravování M20 motoru z atmosférického na přeplňovaný, do hlavy, proč si do podpisu napíše, že nikdy netvrdil, že má M20 turbo.

Odpovědět