Prosím o radu ohledně prodeje vozu a povinného ručení

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu ohledně prodeje vozu a povinného ručení

Příspěvek od Ivo » 29. 03. 2005 19:53

Kamarádovi jsem prodal auto a povinné ručení jsem druhý den odhlásil a oni ho chytli byla to sobota on si uzavřel ručení až v pondělí a teď mi přišlo že mám přijít podat vysvětlení proč jel bez ručení,já mám kupní smlouvu tak jsem z obliga ale chci mu nějak pomoct je to smutný že ho zrovna čaply nemáte s tím někdo prosím zkušenost???
Život je jen náhoda .....

Lukas-e21

Re: Prosím o radu ohledně prodeje vozu a povinného ručení

Příspěvek od Lukas-e21 » 29. 03. 2005 20:03

Ivo píše:Kamarádovi jsem prodal auto a povinné ručení jsem druhý den odhlásil a oni ho chytli byla to sobota on si uzavřel ručení až v pondělí a teď mi přišlo že mám přijít podat vysvětlení proč jel bez ručení,já mám kupní smlouvu tak jsem z obliga ale chci mu nějak pomoct je to smutný že ho zrovna čaply nemáte s tím někdo prosím zkušenost???

no odneseš to ty,jelikož si zrušil povinný ručení před odhlášením, on má ze zákonna myslim 7dní, na to, aby si po přihlášení uzavřel povinný ručení.

pokud si to odhlásil, tak si z obliga, ale to by ti to asi nepřišlo.

při troše štěstí to okecáš a bude klid.
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 29. 03. 2005 20:08

Doteraz som mal stastie vlastnit dve auta, u oboch som musel na prihlasenie s vlastnym povinnym rucenim, u druheho (Passat) to zas bolo este trosku inak, tam som siel s tym ze auto este nebolo odhlasene na mna, mal som splnomocnenie od byvaleho majitela, a uz aj vtedy som musel mat svoje vlastne uzavrete povinne rucenie, tak mi prepisali obe auta na moje meno a dopplnili este nejake udaje na poistovni... Takze teoreticky by som povedal ze s tym nemas co do cinenia...
Faszom a seggedbe verem te buzi :!:

adam320

Příspěvek od adam320 » 29. 03. 2005 20:20

samozřejmě, žádná lhůta neni, nedohlásíš na sebe auto pokud úřednice nevidí lísteček z pojištovny že jsi ho zaplatil jako novej majitel, zároven pojištovna by měla odhlašovat smlouvu na základě odhlášky techničáku na někoho jinýho kterej jim ukážeš, v případě že používáš k převodu plnou moc tak stačí tvoje smlouva o prodeji, jestli jsi zrušil na základě smlouvy to ručení bez odhlášky, tak ten co to od tebe koupil s tim neměl co dělat na silnici dokud si neuzavřel svojí smlouvu myslim, ale zas je ten fakt že vozidlo se bez žádosti o pozastavení pojistky nebo depozitu nesmí za zákona ocitnout bez pojistky, to je pat :wink:
myslim že to je lepší hodit na něj a platit poplatek za použití vozidla který nebylo schopný prokázat ručení než řešit prudu žes to odhlásil dřív než jsi směl, nevim

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 29. 03. 2005 20:33

no ono to je tak v pátek se to prodalo a v sobotu sem to ručení odhlásil jelikož byl majitelem od té doby on což mám doložené smlouvou a on si založil ručení v pondělí ale holt v sobotu s tím jel a chytli ho tak chci mu trochu pomoct já jsem z obliga protože podle pojišťovacího zákona bych měl ručení odhlásit hned jak to prodám jelikož už nejsem majitel.Tak jsem nevěděl jestli tam není nějaká lhůta že po dobu cca14dní už je to na něj ale moje staré ručení platí dokud mu nedorazí vělkej techničák????aby mohl uzavřít ručení

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 29. 03. 2005 20:35

nekde sem slysel ze ty odhlasis a ten kdo prihlasuje ruceni musi do 7 dnu a to je ochrana lhuta pojistoven takze skodu pri tom plati spesl fond pojistoven..tohle mi rikaly v kooperative ale zeptal bych se na to radsi este jednou..
Tel : 773 622 822

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 29. 03. 2005 20:36

Flery píše:nekde sem slysel ze ty odhlasis a ten kdo prihlasuje ruceni musi do 7 dnu a to je ochrana lhuta pojistoven takze skodu pri tom plati spesl fond pojistoven..tohle mi rikaly v kooperative ale zeptal bych se na to radsi este jednou..
jo přesně to sem slyšel taky

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 29. 03. 2005 20:39

Ivo píše:
Flery píše:nekde sem slysel ze ty odhlasis a ten kdo prihlasuje ruceni musi do 7 dnu a to je ochrana lhuta pojistoven takze skodu pri tom plati spesl fond pojistoven..tohle mi rikaly v kooperative ale zeptal bych se na to radsi este jednou..
jo přesně to sem slyšel taky
tak to bude pravda ne? jen nevim jestli s tim muze jezdit...ale zasel bych do nejaky pojistovny a optal to...
Tel : 773 622 822

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 29. 03. 2005 21:38

Tak jsem zvědav jak zjišťuji tak nikdo neví jak ten moment prodeje a čachry s ručením vůbec mají být jelikož po novele zákona je v tom mumraj :(

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC » 29. 03. 2005 22:33

já to řešim tak, že si povinný po koupi uzavřu hned - možností je několik - pošta, nebo kancelář pojišťovny, nebo on-line

těch 7 dní tam je (naštěstí - jelikož červenýho jsem takhle hned po koupi z blbosti nepojistil a za 6,5 dni ho zlodej zboril)

ale nevim přesně jak to je, když v tu dobu auto spáchá nehodu - obávam se že by to stejně vymáhaly z majitele
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Lukashe

Příspěvek od Lukashe » 30. 03. 2005 08:40

http://www.acpm.cz/index.php?action=article&id=8214 tady je úplné znění zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla

píše se tam něco o 7 dnech, ale zdá se mi to dost nejasný a píše se tam taky o tom, že zrušené ručení ještě dobíhá do konce měsíce, čímž by se tenhle případ zřejmě vyřešil. Na tyhle právní věci ale moc nejsem, tak nevím jestli jsem si to správně vyložil

Havran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havran » 31. 03. 2005 15:18

Kdyz jsem koupil Etu, tak jsem chtel vedet jestli je pojistena po prodeji, a rekli mi ze smlouva propada v den prodeje. On se muze maximalne branit tim ze nemel velky technicak jestli si mu ho teda nedal. Dej vedet jak tadyta kauza dopadne.

Odpovědět