Mohu se zeptat kde ty náležitosti najdu ?Tomas is píše:O občance tam opravdu nic není. Je tam o náležitostech potřebných při sepisování smluv a co by ta smlouva měla obsahovatLukáši platí to co jsem Ti psal po SZ - zatloukat
Problém-prodej auta-policie-VYŘEŠENO
http://www.pravnik.cz/a/199/kupni-smlou ... -veci.html
Stačí ti to? Předpokládám že rodné číslo jinak než z OP či ŘP nezjistíš
Stačí ti to? Předpokládám že rodné číslo jinak než z OP či ŘP nezjistíš

- Lukáš Brandejs
Do 50 kubíku, nebo x kw-nevím přesně jak to teď je, si to přihlásíš, ale osobák nelze, alespoň mi to říkal dopravák, na evidenci mu to nikdo nepřihlásí, má zákonné zástupce. Jestli je to tak nebo jinak je jedno, je víc věcí co podělal a je za to odpovědný.
Tohle je zkurvenej stát, já zatloukat kurva nic nechci
Prodal jsem auto,mám smlouvu tečka...
Tohle je zkurvenej stát, já zatloukat kurva nic nechci

608/302954
EX e30 2.5 24v vanos, co kua teď ?? těžko do horšího....
89 E34 535 LPG
89 E34 535 LPG
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsme se nepochopili, nevadí, zkusím to znovu. Kde v občanském zákoníku se píše, že mám právo vzít si občanský průkaz či jiný doklad totožnosti od kupujícího ? Proč by mi pouze nemohl říct své RČ, adresu apod. identifikační údaje ?
Odkaz na vzor kupní smlouvy mě moc nepřesvědčuje, v tom může bejt klidně i rozměr přirození kupujícího.
Odkaz na vzor kupní smlouvy mě moc nepřesvědčuje, v tom může bejt klidně i rozměr přirození kupujícího.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to asi všude jiný. U nás není problém přihlásit auto, pokud splníš podmínky výše...říkám, je v tomhle celym řízení hroznej bordelLukáš Brandejs píše:Do 50 kubíku, nebo x kw-nevím přesně jak to teď je, si to přihlásíš, ale osobák nelze, alespoň mi to říkal dopravák, na evidenci mu to nikdo nepřihlásí, má zákonné zástupce. Jestli je to tak nebo jinak je jedno, je víc věcí co podělal a je za to odpovědný.
Tohle je zkurvenej stát, já zatloukat kurva nic nechciProdal jsem auto,mám smlouvu tečka...

- Lukáš Brandejs
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, v tomhle tě chápu. Jen mi nejde do hlavy, jak po mě potom ale někdo může jít ve smyslu, že jsem svěřil auto tomu a tomu. To je přece nedokazatelný....nemyslim to teď špatně, opravdu by mě to v tomhle pohledu zajímalo. Kde je zpětná vazba, že to tak opravdu je ?! On bude držet v ruce občanku, diktovat mi rodný svýho kamaráda a já to ověřim jak ? Proto si myslím, že je nesmysl, aby se někdo vozil po Lukášovi. Ještě jednou opakuju, nemyslim to zle, opravdu by mě zajímalo, jak by to Lukášovi chtěli dokazovat...samozřejmě kdyby šlo do tuhéhoTomas is píše:Nechápem se hned od začátkuSamozřejmě že to tam nikde není, ale snad logicky když mám někde uvést rodné číslo, tak ho necucám z prstu. A řeči typu, on to povídal..... Tweety
Prostě to tak je.
Nemám u sebe 361ičku, ale je to v pasáži, kde se někde píše, že řidič nesmí předat, nebo svěřit ...... No a potom dle tr. řádu, kde se píše, čeho se dopouští osoba nevlastnící potřebné řidičské oprávnění. Jinak s tím dokázováním je to skutečně nah..., ale sám víš, co v dnešní době znamení "mít sděleno" a jak na Tebe ostatní koukaj 

- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Jo to souhlasim, 361ku taky znám. Šlo mi opravdu jen o to, jestli někde je v občanskym zákoníku něco o náležitostech ve smlouvě konkrétně, nebo jestli je to jako běžně "povinni si navzájem předat nacionále". Je jasný, že jen pocit že člověk nic neprovedl není úplně všechno.Tomas is píše:Nemám u sebe 361ičku, ale je to v pasáži, kde se někde píše, že řidič nesmí předat, nebo svěřit ...... No a potom dle tr. řádu, kde se píše, čeho se dopouští osoba nevlastnící potřebné řidičské oprávnění. Jinak s tím dokázováním je to skutečně nah..., ale sám víš, co v dnešní době znamení "mít sděleno" a jak na Tebe ostatní koukaj
Díky
Podle občana se neuvádí na rozdíl od Obchodu povinné náležitosti identifikace -tj. jestli se bude někdo jmenovat Karel Václav z Postoloprd a bydlet v Kojčicích u Pejřimova, tak je jasný, že jeho identifikace je jasná a nezpochybnitelná - datum narození k prodeji netřeba, rodný číslo už je téměř napadnutelný - třeba já už ho jinde než u orgánů, které k některým úkonům r.č. přímo vyžadují, nepředávám.
Z pohledu evidence je dokonce nutná při prodeji písemná kupní smlouva, ale tipoval bych, že by to šlo i bez toho
- i když podepsaný papír se hodí
Prostě bych to tolik nehrotil - u výpovědi vypovídat normálně, popř. se zeptat policajta, co to sepisuje - pokud není kopyto, tak to napíše správně i on - prostě to koupili a odjeli - víc bych se o tom nerozváděl - když to začne houstnout a budou chtít vědět víc, tak jdi s právníkem.
Stejně ti ale de facto nic nehrozí / potažmo neprokážou.
Z pohledu evidence je dokonce nutná při prodeji písemná kupní smlouva, ale tipoval bych, že by to šlo i bez toho

Prostě bych to tolik nehrotil - u výpovědi vypovídat normálně, popř. se zeptat policajta, co to sepisuje - pokud není kopyto, tak to napíše správně i on - prostě to koupili a odjeli - víc bych se o tom nerozváděl - když to začne houstnout a budou chtít vědět víc, tak jdi s právníkem.
Stejně ti ale de facto nic nehrozí / potažmo neprokážou.
co je možná důležitější - zařiď si, třeba i s protokolem od policajtů nebo nějakým dalším dokumentem (a nebo možná radši o celé té záležitosti mlčet), aby jsi to auto neměl v evidenci psaný na tebe
z toho bys mohl mít třeba po pár letech nějaký potíže a kde pak budeš kupečka-blbečka a smlouvu shánět.

z toho bys mohl mít třeba po pár letech nějaký potíže a kde pak budeš kupečka-blbečka a smlouvu shánět.
- Lukáš Brandejs
Takže po delší době aktualizace. Aktualní zpráva z dopravky -dostanu pokutu od magistrátu, protože jsem neměl auto na sebe dohlášené, byl jsem jen v mezikolonce a to cca 8 měsíců. Zákonná lhůta je deset dní. Jelikož je poplatek za dohlášku 900,- tak bude pokuta nejspíš
Co jsem mluvil se známím na magistrátu-cituji: takovou píčovinu jsem ješte neřešil. Mno zase jsem chytřejší 

608/302954
89 E34 535 LPG
89 E34 535 LPG
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych volil variantu Michajlovič Mukačev z UkrajinyLukáš Brandejs píše:Takže po delší době aktualizace. Aktualní zpráva z dopravky -dostanu pokutu od magistrátu, protože jsem neměl auto na sebe dohlášené, byl jsem jen v mezikolonce a to cca 8 měsíců. Zákonná lhůta je deset dní. Jelikož je poplatek za dohlášku 900,- tak bude pokuta nejspíšCo jsem mluvil se známím na magistrátu-cituji: takovou píčovinu jsem ješte neřešil. Mno zase jsem chytřejší
- Lukáš Brandejs
- Lukáš Brandejs
Tak abych to po dlouhé době uzavřel. Panáček bude mít problémy, tři měsíce ho naháněli z dopravky, než se uráčil dostavit, jeho matka to chtěla vzít na sebe(asi dnesní výchova), ale to jim nevyšlo, protože svědci si nespletou dva puberty a 50letou paní. Chlapec nenaboural jen v Praze, boural čtyřikrát a třikrát ho stavěla hlídka policie. Pro mě je dobré že se přiznal a mám už snad klid........
608/302954
89 E34 535 LPG
89 E34 535 LPG
Ježkovi oči, to musel bejt totální idiot komus to prodal. Hlavně že je klid a frajer se pořádně spálilLukáš Brandejs píše:Tak abych to po dlouhé době uzavřel. Panáček bude mít problémy, tři měsíce ho naháněli z dopravky, než se uráčil dostavit, jeho matka to chtěla vzít na sebe(asi dnesní výchova), ale to jim nevyšlo, protože svědci si nespletou dva puberty a 50letou paní. Chlapec nenaboural jen v Praze, boural čtyřikrát a třikrát ho stavěla hlídka policie. Pro mě je dobré že se přiznal a mám už snad klid........
E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power