jako na co?Pawka G. píše:Půjčím ti auto s pražskou SPZ a jeď se projet po Brně, budeš mrkat

Hele, ty zamindrákovanej pražákuPawka G. píše:No jo, nic sem neřekl k tématu![]()
Když si koupim nový letní gumy, vydrží přibližně 2 roky, cena je tak 6000,- to je secsakra nižší částka než na kolik by mně vyšla jakákoliv nehoda vinou toho že bych na letních nedobrzdil, tak v tom mám upe jasno
no joooo, pan nejvetsi venkovan se ozval...Tweety píše:Hele, ty zamindrákovanej pražákuPawka G. píše:No jo, nic sem neřekl k tématu![]()
Když si koupim nový letní gumy, vydrží přibližně 2 roky, cena je tak 6000,- to je secsakra nižší částka než na kolik by mně vyšla jakákoliv nehoda vinou toho že bych na letních nedobrzdil, tak v tom mám upe jasno![]()
, z tohodle jsem teda vůbec nepochopil, na čem teda v zimě ujíždíš ?
Myslím,že jsem docela v pohodě,jen mě může nasrat boreček,kterej si myslí,že kdo není z Prahy je widlák..Pawka G. píše:Dobrej debil? Zamindrákovanej pražáček? Neznáš jediný hanlivý označení Prahy nebo pražáků? Najdi si na mapě Častrov, Počátky, Těmice, všude tam sem letos několikrát byl za příbuznejma a za kamarádama,několikrát po sněhu, je to u dálnice? Nadávam tady někomu? Jinak seš v pohodě?matal píše:No Ty seš taky dobrej Debil.. Přesně zamindrákovanej Pražáček..Pawka G. píše: Několikrát za měsíc přejedu celou tuhle prašivou republiku, abych se dozvěděl že o sněhu víme hovno....stačí ti to takhle?
Mam se tě zeptat stejně? Máte vy, obyvatelé malých měst a vesnic něco proti pražákům? Vzpomeň si kolik máte hanlivejch označení pro hlavní město..., bylo by divný kdyby se mi na tom něco nelíbilo?
Osobně nemam problémy s lidma z žádnýho konce republiky, ale třeba odvěká nenávist Brňáků k Pražákům ti asi neunikla...Co sem taháš nenávist brňáků k pražákům.. Můžu Tě ujistit,že neznám ani jedno hanlivé pojmenování Prahy nebo pražáka.. A kdy jsi jel naposled po zasněžené Vysočině..? Nemyslím tím dálnici..
![]()
A co se týká ježdění po Praze,tak pražáci jsou nejvíce bezohlední řidiči u nás,obzvláště k nám widlákům..
Ještě mi, prosím, prozraď z čeho, podle tebe maj Pražáci mindráky
Nedělej ze sebe debila lhanim a bezradnou nevědomostímatal píše:Myslím,že jsem docela v pohodě,jen mě může nasrat boreček,kterej si myslí,že kdo není z Prahy je widlák..Pawka G. píše:Dobrej debil? Zamindrákovanej pražáček? Neznáš jediný hanlivý označení Prahy nebo pražáků? Najdi si na mapě Častrov, Počátky, Těmice, všude tam sem letos několikrát byl za příbuznejma a za kamarádama,několikrát po sněhu, je to u dálnice? Nadávam tady někomu? Jinak seš v pohodě?matal píše: No Ty seš taky dobrej Debil.. Přesně zamindrákovanej Pražáček..Co sem taháš nenávist brňáků k pražákům.. Můžu Tě ujistit,že neznám ani jedno hanlivé pojmenování Prahy nebo pražáka.. A kdy jsi jel naposled po zasněžené Vysočině..? Nemyslím tím dálnici..
![]()
A co se týká ježdění po Praze,tak pražáci jsou nejvíce bezohlední řidiči u nás,obzvláště k nám widlákům..
Ještě mi, prosím, prozraď z čeho, podle tebe maj Pražáci mindrákyA přitom byl nejdál v nějaký dědině u Pelhřimova..
Rád bych Tě vyvedl z omylu,ty dědiny nemají s Českomoravskou Vrchovinou nic moc společnýho,jsou zhruba na pomezí,zajeď se někdy podívat do okolí Žďáru n/S a Nového Města n/M..
Mindrák pražáků spočívá v jejich maloměšťáctví..sice největší město v republice,ale v evropském měřítku to je díra..
ad.pražská SPZtka v Brně,možná se budeš divit,ale většině Brňákům je to jedno,protože jich tam jezdí spousty..
Rád bych se poučil,tak mi prosím sděl nějakou tu hanlivou přezdívku na pražáky a můžeš připojit i nějakou pikantní jak vy říkáte brňákům..
Tweety píše:Hele, ty zamindrákovanej pražákuPawka G. píše:No jo, nic sem neřekl k tématu![]()
Když si koupim nový letní gumy, vydrží přibližně 2 roky, cena je tak 6000,- to je secsakra nižší částka než na kolik by mně vyšla jakákoliv nehoda vinou toho že bych na letních nedobrzdil, tak v tom mám upe jasno![]()
, z tohodle jsem teda vůbec nepochopil, na čem teda v zimě ujíždíš ?
Jen sem reagoval na předchozí dva příspěvky lidí z Vysočiny že by chtěli vidět Pražáky tam u nich...nevim proč tu píšeš věci který sem nikdy nenapsal, v zimě bych na letních nejezdil nikam kde bych mohl sníh očekávat. Tvoje poznatky ze sídliště nemusí být až tak objektivní, většina tzv. náplav skončila právě tam. Osobně sem na žádnym sídlišti nikdy nebydlel, 20 let přímo v centru, zbytek na Vinohradech... opovržení ve slovu vidlák nijak nepociťuju, prostě je to označení lidí co nebydlí v Praze, je i spousta jiných označení, samozřejmě i pro pražáky....je na každym co používá. Jestli se tvůj pobyt v Praze omezil jen na vydělávání, popřípadě styk s vyhulenejma nedostudovanejma mudrcema je tvoje osobní prohra, tos mohl zůstat domaKuaJa píše:Je to vážně super flejm téma![]()
Jinak já do Prahy taky jezdím vydělávat - a je fakt, že je to naprosto hromadnej jev.
Nicméně mám pocit, že ono dneska origo pražáků už moc není - všechno jsou to z většiny naplaveniny. O syndromu pražského sídliště, kde je hodně rodilých pražáků a který jsou lidnatější než většina okresních měst a kde se vliv velkoměsta omezuje na to, že mají za rohem dva velký supermarkety a ty lidi jsou prostě divný. Člověk, jehož největší kultura je jednou za měsíc kino Galaxy a pak super diskošky v sídlištním klubíku, popř. uděláme super výlet a jedem zakalit vlakem do centra, kde se draze ožerem a jedem zpátky na naše sídliště, stýká se vyhulenýma nedostudovanýma středoškolákama - životníma filozofama a má super politickej přehled z deníku "24 hodin". Takovej člověk by neměl s jakýmkoliv opovržením používat slovo vidlák a měl by si uvědomit, že lokalita, kde se vyskytuje je v mnoha ohledech handicap.
Tohle je myšleno obecně, než nám tady někdo, kdo nemůže být považován za burana nebo debila, vysvětlí, jak se to vlastně má a proč by měli být ti pražáci v něčem lepší než kdokoliv odjinud.
K tomu řízení - nejposranějc jezdí na sněhu začátečníci a pak lidi z Prahy na letňácích, kteří celou dobru přežijí v na letních gumách a pak jedou na posilvestrovskou párty někam, kde je sníh - a prostě nevědí, jak je rozdíl mezi letní a zimní gumou a musí proto je 50kmh tam, kde ostatní můžou jet 90kmh. Chápu, že je to i statisticky dáno - dneska má prostě každý 3 auto pražskou RZ.
Po Praze jezdím a nemám pocit, že by to tu bylo nějaký složitější - to že občas holt pobloudím, protože nevím přesně kam dojet, považuju za poměrně normální, ale někdo, kdo jezdí několik let po sobě trasu Chodov-Spořilov, tak bude ve Vysočanech stejně v hajzlu jako já.
Já nadávám na uživatele letních gum obecně - pragofobická debata se tady strhla úplně mimo mě a přitáhl jí Pafka, který má i zimní gumy, ale chtěl se zastat domoviny, že on by i na letňácích dojel všude a že všude byl a sníh zná.
Opakuju, že se dá všude dojet na letních, všude se dá dojet i bez brzd - ale kdo to dělá, tak je vůl a může to obhajovat opravdu pouze nějakýma urážkama, protože argumenty prostě nenajde.
Jinak mohl by nám někdo z pneuservismenů říct, ovšem v moudré literatuře jsem se dočetl, že gumy s lepším vzorkem - popř. tedy zimáky, by se měly dávat na zadní nápravu - z hlediska stability auta při brždění a zatáčení (já to tak ale nedělám).
oproti drivejsku se mi zda, ze v Plzni se jezdi posledni dobou rychlejc, neprijde mi jako prasata, ale uz se to tam trochu hejba na svetlech a tak...soraxcz píše:sem z plzne a muzu rict ze i tady lidi jezdi jako prasata... je to vsede... jen protoze je v praze nejvic lidi na jednom place tak se tam automaticky vyskitne i nejvic prasat... a jezdit v praze podle predpisu tak ji neprojedes ani za den.... takze asi tak
Cajzl není nadávka, nýbrž výraz z brněnskýho hantecu a to taky vysvětluje, proč se nikde jinde nepoužíváPawka G. píše: Například slovo cajzl který nikde jinde než v Brně nepoužívaj ti asi uniklo,žejo...
No mně například slovo cajzl sere jako vás slovo vidlákhonzeeek píše:Cajzl není nadávka, nýbrž výraz z brněnskýho hantecu a to taky vysvětluje, proč se nikde jinde nepoužíváPawka G. píše: Například slovo cajzl který nikde jinde než v Brně nepoužívaj ti asi uniklo,žejo...![]()
A co se týče cajzlovské značky ve štatlu, tak věř že nás brňáky to nerozhodí. Dost brnaku tu má firemní auta s Ačkem. Takže ty pražský naplaveniny spíš berem jako brňáky v pražských služebácích.
Co se tyče pneumatik letní/zimní tak v zimě sou zimní jasna volba. Co neubrzdíš neukecáš. Na letních v zimně jezdí takzvaní ,,horisovci". Mimoňové, obhajující i sebevětší blbost(letní gumy v zimě, puštěný mlhy ve chvili kdy to situace nevyžaduje a pod.) a prsící se nad přiznáním že se za tu blbost nestydí ba dokonce sou hrdi na to že to přiznali a nelhali i když to s sebou nese rizika. Horisi seš nejrovnější a nejlepší na světě