Ostatní řidiči na silnici....Očima dálničního piráta
- Night.chimera
Citace z www.skoda-auto.comNight.chimera píše:nova oktavka stoji 700 000 nebo ne????a za 70 000 uz sezenes relativne slusnou E34 a mas jeste na dalsich 8 aut takze kdyz to spocitas tak ti to treba 16 let vydrzi kdyzto oktavka tezko teda
" Základní provedení Classic můžete mít již za 424.900 korun, vyšší Ambiente za 499.900 a nejluxusnější úroveň výbavy Elegance již za 539.900,- Kč!!"

H*O*T*E*N*T*O*T__C*R*E*W
-
jasne, zkousel sem ten jejich konfugurator a muzes si "poskladat" Octavku klidne za milion. Ale kdo by si za ty prachy kopil Octavku?Night.chimera píše:nova oktavka stoji 700 000 nebo ne????a za 70 000 uz sezenes relativne slusnou E34 a mas jeste na dalsich 8 aut takze kdyz to spocitas tak ti to treba 16 let vydrzi kdyzto oktavka tezko teda

-
- Night.chimera
by me teda zajimalo, proc se vyrabeji nove auta, kdyz je lepsi opravovat starou hrkacku, porad dokola ji lepit a udrzovat pri zivote, litat po vrakacich atd..Night.chimera píše:dobre vy puntickari 450 k za 100k koupim E34 v dobrym stavu a jak dlouho bude trvat nez proinvestuju 350k??kdyz nebudu pocitat bouracku bezny servis a udrzba???????????????

BMW E46 320i 6V 24V 150PS r.v. 2000
-
vsak ti to nikdo necpe! Kdo si chce koupit novou Oktavku, tak si ju koupi. Kdo nechce (nebo na nu nema) koupi si neco jinyho. A kdo si koupi "starou hrkacku, porad dokola ji lepi", tak je to jeho vec.packet píše:by me teda zajimalo, proc se vyrabeji nove auta, kdyz je lepsi opravovat starou hrkacku, porad dokola ji lepit a udrzovat pri zivote, litat po vrakacich atd..Night.chimera píše:dobre vy puntickari 450 k za 100k koupim E34 v dobrym stavu a jak dlouho bude trvat nez proinvestuju 350k??kdyz nebudu pocitat bouracku bezny servis a udrzba???????????????
- Night.chimera
pockej,ale ja se bavim o necem jinem nepochybuji ze vsichni chteli novou petku ale kazdej neni milionar ted si vem tata vod rodinyusetril si 500k na auto samozrejme koupi novy jen proto aby se neobtezoval s opravama jenze on to auto bude mit dlouho protoze se setri blbe na auto kdyz mas rodinu a nejsi manazer.ale po 10 letech oktavka bude starej kram jako jsou ted feliny bmw je o tridu vys mozna o dve a vydrzi minimalne stejne dlouho
nerikam ze jsou stary kary lepsi nez novy,ale za stejny prachy dostanes vic muziky od stary kary
nerikam ze jsou stary kary lepsi nez novy,ale za stejny prachy dostanes vic muziky od stary kary

520i E34 M50 pekne auto

cekatel na novejsi BMW nebo mercedes benzin+lpg

koukam, ze nevis o cem je rec, koukni vis a uvidis.Samozrejme, ze kdo si chce koupit novou Oktavku a ma na ni, tak si ji koupi, kdo na ni nema, nekoupi si ji.Ale tady byla rec, ze je lepsi a kvalitnejsi stara 5tka nez nova Oktavia.To by netvrdil.Je to jen o tom, kdo a kolik do auta chce investovat a je jedno do jakeho, kazdej ma svoji znacku a o te rika, jak je nejlepsi.Ale nebudu tady tvrdit, ze JA mam starou 5tku a je to svym zpusobem jeste porad dobra kara, tak ze novy auta jsou na hovno.Znam spoustu lidi co na novy auto nemaji, ale zase znam i spoustu lidi co by si nikdy nekoupili ojetinu a po 5 letech prodaji svuj ojety vuz a kupuji opet funglovku a takovym, je uplne jedno co udela Oktavia po 15 letech.Jak jsem zde jiz psal, kazdej ma svou prioritu, zivot je otazkou priorit....athlon_137 píše:vsak ti to nikdo necpe! Kdo si chce koupit novou Oktavku, tak si ju koupi. Kdo nechce (nebo na nu nema) koupi si neco jinyho. A kdo si koupi "starou hrkacku, porad dokola ji lepi", tak je to jeho vec.packet píše:by me teda zajimalo, proc se vyrabeji nove auta, kdyz je lepsi opravovat starou hrkacku, porad dokola ji lepit a udrzovat pri zivote, litat po vrakacich atd..Night.chimera píše:dobre vy puntickari 450 k za 100k koupim E34 v dobrym stavu a jak dlouho bude trvat nez proinvestuju 350k??kdyz nebudu pocitat bouracku bezny servis a udrzba???????????????

BMW E46 320i 6V 24V 150PS r.v. 2000
Muj názor je že nemáš pravdu jde o to že některé auta potřrbuji vice udžby.Co se tiče aut vyrobenych u po 90 roce si myslim že jsou v pohode.Night.chimera píše:pockej,ale ja se bavim o necem jinem nepochybuji ze vsichni chteli novou petku ale kazdej neni milionar ted si vem tata vod rodinyusetril si 500k na auto samozrejme koupi novy jen proto aby se neobtezoval s opravama jenze on to auto bude mit dlouho protoze se setri blbe na auto kdyz mas rodinu a nejsi manazer.ale po 10 letech oktavka bude starej kram jako jsou ted feliny bmw je o tridu vys mozna o dve a vydrzi minimalne stejne dlouho
318i M10
- Night.chimera
a myslis ze nesezenes E34 r,v,92.93 v dobrym stavusasima píše:Muj názor je že nemáš pravdu jde o to že některé auta potřrbuji vice udžby.Co se tiče aut vyrobenych u po 90 roce si myslim že jsou v pohode.Night.chimera píše:pockej,ale ja se bavim o necem jinem nepochybuji ze vsichni chteli novou petku ale kazdej neni milionar ted si vem tata vod rodinyusetril si 500k na auto samozrejme koupi novy jen proto aby se neobtezoval s opravama jenze on to auto bude mit dlouho protoze se setri blbe na auto kdyz mas rodinu a nejsi manazer.ale po 10 letech oktavka bude starej kram jako jsou ted feliny bmw je o tridu vys mozna o dve a vydrzi minimalne stejne dlouho
520i E34 M50 pekne auto

seženeš v dobrém i špatném jako každe autoNight.chimera píše:a myslis ze nesezenes E34 r,v,92.93 v dobrym stavusasima píše:Muj názor je že nemáš pravdu jde o to že některé auta potřrbuji vice udžby.Co se tiče aut vyrobenych u po 90 roce si myslim že jsou v pohode.Night.chimera píše:pockej,ale ja se bavim o necem jinem nepochybuji ze vsichni chteli novou petku ale kazdej neni milionar ted si vem tata vod rodinyusetril si 500k na auto samozrejme koupi novy jen proto aby se neobtezoval s opravama jenze on to auto bude mit dlouho protoze se setri blbe na auto kdyz mas rodinu a nejsi manazer.ale po 10 letech oktavka bude starej kram jako jsou ted feliny bmw je o tridu vys mozna o dve a vydrzi minimalne stejne dlouho
318i M10
My sme byli 24 objednat novou octavii ambiente 1.6 základ 499000.Cena co sme dostali je 480000.Dostali sme slevu 35000 objednali navíc radio,senzor deště,stlumovací zrcátko,light asisstant.Radio 7000(hrozná cena za kazeták
)Light asisstant a vše dohromady višlo na 5100.Až přijde nechame tam dat dalkový ovládání centralu,je v kličku a stojí 4000 ale to by se promitlo v leasingu tak proto až potom.Dostali sme zdarma ty koberce dovnitř,zastěrky,a ještě nějaky kokotiny.Je to barva červena Flamenco příplatek 8500.Už se těšim.Ale se*** mě ta čekací doba 8-10 tejdnů.Fuj
Sorry že stim prudim ale vidim že se tu rozmohla diskuze ohledně ceny tak sem se nemohl nepochlubit.

Sorry že stim prudim ale vidim že se tu rozmohla diskuze ohledně ceny tak sem se nemohl nepochlubit.
ty vole to sou židíci 4 litry za dálkový!!no vono dát pul maga za oktávku je teda taky dost!!ale co já žiju v tom co říká táta na novou oktávku nemam tak mam starýho bawora a jsem štastnej!btw:chtěl bych vidět kokotávku po 300tisících na českejch silnicích!!
E12-518,E28-518i,E34-525i,Ex34-524td,Ex34-530i V8 touring,Ex34-535i,Ex34 540i V8,E39 520i touring,Ex39-528i,Ex23-735ia,Ex30-318i,Ex36-316i,Ex36-318i cabrio,Ex36-318tds touring,Ex36-328coupe,Ex36-318is coupe,E46 320d
728 36 83 19
728 36 83 19
Nebuď naivní, běž se podívat do prvního autobazaru na nějaký levnější TDičkoBMWAK píše:ty vole to sou židíci 4 litry za dálkový!!no vono dát pul maga za oktávku je teda taky dost!!ale co já žiju v tom co říká táta na novou oktávku nemam tak mam starýho bawora a jsem štastnej!btw:chtěl bych vidět kokotávku po 300tisících na českejch silnicích!!

E39 535i sedan
no fuj přece bys nechtěl abych koukal po takovim plevelu??:-) ne to fakt ne všichni řikají jak 1,9tdi jede jako svině a bla bla a v tejdu sem zjistil že bych na kratší vzdálenost superba dal se svojí 318kou!!Fx píše:Nebuď naivní, běž se podívat do prvního autobazaru na nějaký levnější TDičkoBMWAK píše:ty vole to sou židíci 4 litry za dálkový!!no vono dát pul maga za oktávku je teda taky dost!!ale co já žiju v tom co říká táta na novou oktávku nemam tak mam starýho bawora a jsem štastnej!btw:chtěl bych vidět kokotávku po 300tisících na českejch silnicích!!A nekoukej na tachometr, znáš to, všechny auta v bazarech maj "najeto" do 150ti, a to už je moc
E12-518,E28-518i,E34-525i,Ex34-524td,Ex34-530i V8 touring,Ex34-535i,Ex34 540i V8,E39 520i touring,Ex39-528i,Ex23-735ia,Ex30-318i,Ex36-316i,Ex36-318i cabrio,Ex36-318tds touring,Ex36-328coupe,Ex36-318is coupe,E46 320d
728 36 83 19
728 36 83 19
- Night.chimera
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
e34 M5x v plne vybave tohle vsechno krome destovyho senzoru ma a nestoji 500 a je to BMW.tampa píše:My sme byli 24 objednat novou octavii ambiente 1.6 základ 499000.Cena co sme dostali je 480000.Dostali sme slevu 35000 objednali navíc radio,senzor deště,stlumovací zrcátko,light asisstant.Radio 7000(hrozná cena za kazeták)Light asisstant a vše dohromady višlo na 5100.Až přijde nechame tam dat dalkový ovládání centralu,je v kličku a stojí 4000 ale to by se promitlo v leasingu tak proto až potom.Dostali sme zdarma ty koberce dovnitř,zastěrky,a ještě nějaky kokotiny.Je to barva červena Flamenco příplatek 8500.Už se těšim.Ale se*** mě ta čekací doba 8-10 tejdnů.Fuj
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
No jo ale tohle je něco jako služebák.Takže pro celou firmu by se asi nesehnali e34 ve stejny motorizaci a stejny ceně.A těžko by šli na starší auta.Max-Max píše:e34 M5x v plne vybave tohle vsechno krome destovyho senzoru ma a nestoji 500 a je to BMW.tampa píše:My sme byli 24 objednat novou octavii ambiente 1.6 základ 499000.Cena co sme dostali je 480000.Dostali sme slevu 35000 objednali navíc radio,senzor deště,stlumovací zrcátko,light asisstant.Radio 7000(hrozná cena za kazeták)Light asisstant a vše dohromady višlo na 5100.Až přijde nechame tam dat dalkový ovládání centralu,je v kličku a stojí 4000 ale to by se promitlo v leasingu tak proto až potom.Dostali sme zdarma ty koberce dovnitř,zastěrky,a ještě nějaky kokotiny.Je to barva červena Flamenco příplatek 8500.Už se těšim.Ale se*** mě ta čekací doba 8-10 tejdnů.Fuj
vzhledem k momentalni nepojizdnosti me E34ky se mi "postestilo" ridit 2 auta z VW koncernu, tak mi to neda napsat kratky komentar
superb 2.5tdi, pomerne zanovni, cca. 35000 najeto, celkem pohodlne auto, interier s dobou, na urovni, spatny vyhled pres prave zrcatko, proti e34 zbylo za mnou pro pasazery na zadnich sedackach o hooodne vic mista. motor dost zajimavy, extremni "kopani" turba, na rovinu, vubec jsem nevedel v jakych otackach se drzet, zjistil jsem to asi po 100 kilometrech, pro spolujezdce to musel byt opravdu zazitek
velmi neprijemne bylo, kdyz prave turbo zabralo na kluzkem mokrem useku a ja jsem na to nebyl pripraven, stalo se mi to cca v 80ce, protiprokluz zabral ale zacvicilo to s autem dost vesele ... jinak klepal pravy predni tlumic, ale vzhledem k tomu ze to byl sluzebak na prahu + d1 tak se ani moc nedivim ... ma spotreba cca. 8.5l /100
passat 1.9 f tedeicku s cervenym deckem i ickem
, asi 3 roky stary, cca. 120 000, vetsina me cesty vedla po autobahnech a potom okolo plzne do prahy, motor mel podstatne vyrovnanejsi chod proti 2.5, nastup turba nebyl tak brutalni, tahlo to pomerne pekne a souvisle, nad 180 se tomu uz moc nechtelo, ale byli jsme dost nalozeni, co me dost sokovalo, spotreba cca. 11.5 l/100, at mi nikdo netvrdi ze lita s oktavkou 180 po dalnici za 5 a pul ...
ted par spolecnych znaku obou aut
- topeni, climatronik - nevim, ale muj rozum mi rika, kdyz si nastavim teplotu na 21 stupnu a zapnu na tom nejaky automat (nemel jsem cas to moc studovat), tak ocekavam vzduch cca. 21 stupnu a ne 20 minut fouka studeny (16-17?) a potom minutu teply a tak dookola ... ale to byla castecne ma chyba
- "falesna bezpecnost" - obe auta meli velmi prijemne a jemne rizeni, na druhou stranu strasne zradne, uvedomil jsem si ze mam pocit krasneho drzeni stopy ale na druhou stranu jedu 170-190 a mrholi, pekne rychle jsem ubral ... opravdu minimalni zpetna vazba od vozovky ... mozna se to tyka take novych bmw a je to moderni, nevim, mam precejen starou e34
- omlouvam se zasiranim tohoto fora tak dlouhym mirne off topic prispevkem, ale kdyz u se vedly debaty o oktavkach, musel jsem to pridat
- je to pouze muj osobni nazor, nekamenovat

superb 2.5tdi, pomerne zanovni, cca. 35000 najeto, celkem pohodlne auto, interier s dobou, na urovni, spatny vyhled pres prave zrcatko, proti e34 zbylo za mnou pro pasazery na zadnich sedackach o hooodne vic mista. motor dost zajimavy, extremni "kopani" turba, na rovinu, vubec jsem nevedel v jakych otackach se drzet, zjistil jsem to asi po 100 kilometrech, pro spolujezdce to musel byt opravdu zazitek

passat 1.9 f tedeicku s cervenym deckem i ickem

ted par spolecnych znaku obou aut

- topeni, climatronik - nevim, ale muj rozum mi rika, kdyz si nastavim teplotu na 21 stupnu a zapnu na tom nejaky automat (nemel jsem cas to moc studovat), tak ocekavam vzduch cca. 21 stupnu a ne 20 minut fouka studeny (16-17?) a potom minutu teply a tak dookola ... ale to byla castecne ma chyba

- "falesna bezpecnost" - obe auta meli velmi prijemne a jemne rizeni, na druhou stranu strasne zradne, uvedomil jsem si ze mam pocit krasneho drzeni stopy ale na druhou stranu jedu 170-190 a mrholi, pekne rychle jsem ubral ... opravdu minimalni zpetna vazba od vozovky ... mozna se to tyka take novych bmw a je to moderni, nevim, mam precejen starou e34

- omlouvam se zasiranim tohoto fora tak dlouhym mirne off topic prispevkem, ale kdyz u se vedly debaty o oktavkach, musel jsem to pridat
- je to pouze muj osobni nazor, nekamenovat

e39 530d
e32 730iA
ex e34 525i m20
e32 730iA
ex e34 525i m20