Hustý týpci...

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Stany

Příspěvek od Stany » 23. 10. 2004 17:23

No pánové taky zapomínáte na pneumatiky ty jsou důležití zrovna jak podvozek na volítanejch slupkách se nemůžeš divit že dostaneš šmíra :roll:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 23. 10. 2004 23:19

Bobo píše:Nechci se hádat (Jirka325), ale zas tak jistě bych neřekl, že přední náhon je prostě blbý řešení... Ale nevim. A vlastně je mi to jedno :lol:
A procpak maji vsechny drazsi a sportovenjsi auta nahon na prdel he ?
Proste ctyrkolka je idealni zalezitost, zadohrab je super, ze kdyz uz, tak je to aspon riditelny a trakce je uplne jinde, nez u predokolek, predohrab je nedotaciva mrtka a vzniknul z ekonomickych duvodu, aby se usetrilo za kardan :lol:
Akorat ty debilni bazmeky vsechny nahnacany vpredu prekazej, kdyz chces treba u predohrabu vymenit olejovy filtr :lol:

Zadohrab s kompletne udelanym podvozkem, kde nevisej ramena a napravnice na kousicku potrhany gumy, ktera pred deseti lety bejvala silentblokem a na gumach, ktery nepamatujou druhou svetovou je naprosto v pohode. Netvrdim ze obcas neni zradny, nicmene i pres svou zradnost celkem dobre ovladatelny.

Raon

Příspěvek od Raon » 24. 10. 2004 07:42

And píše:zadni nahon je z hlesika sportovnich aut dulezitej kvuli trakci takze kdyz slapnu a jedu tak jedu a neposlocham jak se me hoblujou predni pneumatiky.
v zime to ma vyhodu ze vyjedete kopce kteri predokolky nevyjedou ale ma to i nevyhodu ze nemusite vyjet ze zatacky ja sem treba jen do zatacky zacal zpomalovat a podradil a jak sem pustil spojku tak uz sem driftoval ani sem nechtel :D
to si delas srandu, ze se zadokolkou (s motoren vpredu) vyjedes vic nez s predohrabem??? S predohrabem vyjedes vic, akdyz se dostanes do uzkych otocis na couvacku a mas z toho zadohrab se zatizenym zadkem, takze vyjedes vse az na extremy - s Feldou vyzkouseno, co udelas se zadohrabem? nic pockas na Sade 120 az te vezme na lano a dotahne te nahoru jako nas s nasi 318i e36 :lol: , jinak zadni nahon rules predni nahon je koncepce z ekonomickych duvodu jak uz napsal Jirka325, dobra tak do lacinych a malych aut - uz jen vyvazeni vozu, kdyz je vse vepredu tak to je tezky na predek, a pak je to pro lidi co se boji jezdit v zime, no ikdyz az jednou nalitnes do zasnezeny zatacky a misto jizdy bokem pojedes primo rovne ven ze zatacky :roll: ... Az na ty hory je zadni nahon lepsi i v zime, ale chce to dobry zimaky na vsech 4 kolech.. tot muj nazor
([316i e30], 318i e36, M530xdA e60), 324td tour e30, 318i e21, 324d e30, 732iA e23, 524td e28, Obrázek535i e28, 325i e30 coupe, 635CSi e24, 540i tour 6q e34 -> 318i tour e30

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 24. 10. 2004 07:53

Raon píše:
And píše:zadni nahon je z hlesika sportovnich aut dulezitej kvuli trakci takze kdyz slapnu a jedu tak jedu a neposlocham jak se me hoblujou predni pneumatiky.
v zime to ma vyhodu ze vyjedete kopce kteri predokolky nevyjedou ale ma to i nevyhodu ze nemusite vyjet ze zatacky ja sem treba jen do zatacky zacal zpomalovat a podradil a jak sem pustil spojku tak uz sem driftoval ani sem nechtel :D
to si delas srandu, ze se zadokolkou (s motoren vpredu) vyjedes vic nez s predohrabem??? S predohrabem vyjedes vic, akdyz se dostanes do uzkych otocis na couvacku a mas z toho zadohrab se zatizenym zadkem, takze vyjedes vse az na extremy - s Feldou vyzkouseno, co udelas se zadohrabem? nic pockas na Sade 120 az te vezme na lano a dotahne te nahoru jako nas s nasi 318i e36 :lol: , jinak zadni nahon rules predni nahon je koncepce z ekonomickych duvodu jak uz napsal Jirka325, dobra tak do lacinych a malych aut - uz jen vyvazeni vozu, kdyz je vse vepredu tak to je tezky na predek, a pak je to pro lidi co se boji jezdit v zime, no ikdyz az jednou nalitnes do zasnezeny zatacky a misto jizdy bokem pojedes primo rovne ven ze zatacky :roll: ... Az na ty hory je zadni nahon lepsi i v zime, ale chce to dobry zimaky na vsech 4 kolech.. tot muj nazor
je mi 20..mam najety asi 20 tisic a tak mam omezeny zkusenosti ale predokolky hrabaly do kopce a ja sem jel tak sem myslel... ikdyz pak sem zase ja hrabal reps. sem temer sjizdel dolu :D no tak to asi nebude pravda co sem rikal :oops: a predni nahon neni jen z ekonomickych duvodu..pokud je v twingu tak to samozrejme ano ale spousta dobrych aut ma rovnez predni nahon a o nakym setreni na financnich nakladech nemuze byt rec
----------------------:)

Bobo

Příspěvek od Bobo » 24. 10. 2004 08:45

Jirka325: Je i celkem dost drahejch aut, který maj náhon na předek. Jasně že u dražších športovních limuzín bejvá náhon na zadek - třeba Žigul :D :D . Ne, je to tak jak píšeš. Jen bych neřek, že přední náhon je prostě uplná blbost. Nemam moc zkušeností, ale s přednim náhonem je to na sněhu taky celkem fajn, když začne plavat zadek, přednim náhonem se to pěkně vytahuje. Minulou zimu jsem jezdil s Feldou 1,9D, těžkej motor, zimáky 185/65/14 v podstatě s plnym vzorkem. Na sněhu mě nikdo nestíhal :wink: a to jsem jezdil bezpečně, s rezervou.
!! Koupím krémový interiér e30 4dv, nejlépe z 6V. Pouze v perfektním stavu !! sz, 774 894 601

Obrázek

Raon

Příspěvek od Raon » 24. 10. 2004 08:55

And píše:
Raon píše:
je mi 20..mam najety asi 20 tisic a tak mam omezeny zkusenosti ale predokolky hrabaly do kopce a ja sem jel tak sem myslel... ikdyz pak sem zase ja hrabal reps. sem temer sjizdel dolu :D no tak to asi nebude pravda co sem rikal :oops: a predni nahon neni jen z ekonomickych duvodu..pokud je v twingu tak to samozrejme ano ale spousta dobrych aut ma rovnez predni nahon a o nakym setreni na financnich nakladech nemuze byt rec
ale videl si Chrysler NewYorker supr limuzka s prednim nahonem :x - no fuj, to je nevkus a pohradni klasickou koncepci limuzin,
ale pravda je, ze spousta automobilek presla na predni nahony Alfa Romeo, Volvo nakonec i Ford s Oplem, ale otazkou zustava proc ???
Asi sou i auta nebo firmy kde to vychytany maj nakonec ty Alfy docela sedej a pokud vim ani Hondy na tom nejsou tak spatne, ale me to porad nejak nejde do hlavy sportovni kara a predek :roll: a to tomu rikaj Cuore spotivo, predstav si AR 156 se zadnim nahonem - myslim, ze ani fandove Alfy by asi zklamany nebyly :wink:
([316i e30], 318i e36, M530xdA e60), 324td tour e30, 318i e21, 324d e30, 732iA e23, 524td e28, Obrázek535i e28, 325i e30 coupe, 635CSi e24, 540i tour 6q e34 -> 318i tour e30

Fx

Příspěvek od Fx » 24. 10. 2004 10:24

Asi takhle - na normalni bezny jezdeni nahon na predek podle me klido staci, pokud i to popojizdeni ci cestovani clovek nebere jako srdecni zalezitost. Ale jinak podle me ke sportovnimu autu proste patri i to, ze kdyz si clovek hrabne, tak tomu lita prdel ze strany na stranu, at si kazdej rika co chce.

A vubec, vsichni ty tricky prodejte a kupte si neco poradnyho, treba mondeo 1,8i zetec... :lol:
E39 535i sedan

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 24. 10. 2004 14:05

Co si furt namlouvate, proste tem predohrabovejm mrtkam nezbylo na kardan a poradnej diferak :) Tak to vsechno nahnacali dopredu a vysledkem je nedotacivost no :lol:
Lidi nadale tu vychvalujici predohraby nepovazuji za fandy BMW, ale spis mozna za nahodne konzumenty, kteri si nahodou koupili BMW a ani nevedeli proc to delaji :twisted:
Dyt je to ubohy, celej den jsem vcera zase trpel kdyz jsem jezdil s predohrabem....trochu to vorostuju pri rozjezdu do zatacky a zacne mi hrabat jedno kolo a misto aby auto sledovalo stopu, tak se jenom skube volant ze strany na stranu a jede si to kam chce.
Udelat to s bawem, tak jsou za mnou cary dve a jedu tam kam chci ja a ne auto a volant se mi nebude skubat v pazourach.
Ano, bohuzel i aristokraticky americky kary uz maj mnohe nahon na predek, jak Chrysler, tak i treba Cadillac, oba kterymi jsem jezdil mely bohuzel predni nahon a pravdou je, ze jizdni vlastnosti nebyly tak hrozny, ale to je zase jinde nez dnesni konzumni skopky. Ale rozhodne by jim RWD sluselo lip :twisted: presto ze se nejedna vubec o sportovni auta.

A v zime ? Jakej je problem v zime se zadohrabem ? Na dobrym podvozku a gumach jsem vyjel bez problemu krpalek nekde u Ceskyho Stenberka, kam mi vsichni mistni rikali, at nejezdim, nebo ze to nevyjedu....a co ? Vyjel, bez jedinyho prohrabnuti, zatimco jiny predohraby tam predvadely ruzny veci :) Staci jen trochu s citem ovladat pedaly a myslet na to, po jakym povrchu jedu.
U predohrabu trochu pridam a co....rozhrabe se mi trapne jedno kolo a nejede to. U bawa (bavim se samozrejme o spere, nebot jsem bawo bez spery nikdy ani nemel) problem nemam, tam se aspon rozhrabou obe :)
Zato s predohrabem se neda v zime jezdit jinak, nez s ruckou neustale korigovat tu debilni nedotacivost.

And

Příspěvek od And » 24. 10. 2004 23:47

tak ja sem nemel samosvor takze sem stal vedle auta ktery stalo na snehu se zarazenou zpateckou a na volnobeh se me tocilo jedno kolo. v aute nikdo nebyl a ja sem se na to z venku nestastne dival :)

Night.chimera

Příspěvek od Night.chimera » 25. 10. 2004 00:57

ja nevim mel jsem pred bawem jen predohraby a poslal jsem to do zatacky a co vyneslo me to ven proste fizikalni zakony nevochcijes :lol:
jinak tohle bude moje prvni zima s bmw na letnakach jsem zvedavy ma nekdo kdyztak na prodej kastli??? :oops:
ale zase treba s celicou to byla prdel hrabl jsem aniz jsem chtel a nekdy i na dvojku to se asi z bmw nepodari nepocitam li 325i
520i E34 M50 pekne autoObrázek Obrázek
cekatel na novejsi BMW nebo mercedes benzin+lpg

Cervis

Příspěvek od Cervis » 25. 10. 2004 02:32

Night.chimera píše:ja nevim mel jsem pred bawem jen predohraby a poslal jsem to do zatacky a co vyneslo me to ven proste fizikalni zakony nevochcijes :lol:
jinak tohle bude moje prvni zima s bmw na letnakach jsem zvedavy ma nekdo kdyztak na prodej kastli??? :oops:
ale zase treba s celicou to byla prdel hrabl jsem aniz jsem chtel a nekdy i na dvojku to se asi z bmw nepodari nepocitam li 325i
Nekupuj kastli kup zimaky :twisted:
the Hell is near the Heaven...jde o to jak to zvládneš

And

Příspěvek od And » 25. 10. 2004 03:02

Night.chimera píše:ja nevim mel jsem pred bawem jen predohraby a poslal jsem to do zatacky a co vyneslo me to ven proste fizikalni zakony nevochcijes :lol:
hele fakt nebud blbej a kup si zimaky.. ja sem je taky nechtel.. na co? ale kdyz sem pak prohrabal celej kopec ve kterym sem jeste musel zastavit kuli nehode a pak to hrabat znova tak sem rychle bezel pro zimaky :)
a to se mi stalo na mokru :wink:
a pokud v zime nekdo probrzdi nebo dostane smyk a sejme me auto a zistim ze ma letnaky tak dostane pres drzku :D

Night.chimera

Příspěvek od Night.chimera » 25. 10. 2004 10:55

to AND:,ale zase na druhoou strnanu k cemu bych je kupoval kdyz se mi nic nestane usetrim aspon 2000 hehehe a ty muzu utratit za beno a sjety letnaky abych nekurvil ty svoje gumy :twisted:
520i E34 M50 pekne autoObrázek Obrázek
cekatel na novejsi BMW nebo mercedes benzin+lpg

xhokus

Příspěvek od xhokus » 25. 10. 2004 11:01

Night.chimera píše:to AND:,ale zase na druhoou strnanu k cemu bych je kupoval kdyz se mi nic nestane usetrim aspon 2000 hehehe a ty muzu utratit za beno a sjety letnaky abych nekurvil ty svoje gumy :twisted:
a na co pri praci s radioaktivnim odpadem v elektrarnach pouzivat ochrany obleky? vzdyt se jim treba nic nestane a aspon usetrime, neni to levna zalezitost... :roll:
uklízím garáž...

Akmall

Příspěvek od Akmall » 25. 10. 2004 11:02

To NCH: To neni moc chytrej nazor, aby se ti to nevymstilo :(

Cervis

Příspěvek od Cervis » 25. 10. 2004 11:42

Akmall píše:To NCH: To neni moc chytrej nazor, aby se ti to nevymstilo :(
taky se muze stat ze se to vymsti jeste nekomu a kdo vi jak :?
the Hell is near the Heaven...jde o to jak to zvládneš

bmwm3
Lon Don
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od bmwm3 » 25. 10. 2004 12:14

Raon píše:
bmwm3 píše:Já vás tady tak poslouchám a v podstatě vy jste všichni mistři driftů. Všichni řídíte plynem, žádný problém. Na prašivý cestě využijete přesně zadní náhon. Ani jsem netušil, že je v čechách tolik takhle dobrejch řidičů. Nezlobte se na mne.
Máte pravdu golf GTi 16v má 129 Ps, ale Iso stejně pojede. To je fakt.
Vím, že jste fandove, ale třeba na těch erzetách, co jezdíte, tam by vás Gtičkovej golf sestřelil.
Ale jestli řídíte aspoň z půlky tak dobře jak mluvíte, tak byste ho dali. Protože umíte bezchybně, nezávisle na povrchu použít výhodu zadního náhonu a přesně víte kde je hranice adheze.. Když teda nejedete celou zatáčku bokem..
Sorry, že rejpu, ale už to v sobě dusit nedokážu..
jak te tak posloucham tak mam spis pocit, ze ty ses asi mistr nedotacivejch smyku a ze predni nahon je vlastne vyhoda a lidi co ridi Golfy sou asi samy zavodnici :lol: - sorry taky sem si rejp.. Ja nerikam kdo vyhraje, ale rad se na to podivam IS vs GTI - sazim na ISo pac souhlasim s Jirkou predni nahon se dela pouze z ekonomickych duvodu, ale popravde nejvic jde stejne o to spojeni mezi pedaly a volantem :wink:
Já vím, že zadní náhon je rychlejší než přední, ale musíš hóódně umět. Já měl auto s předním náhonem akorát první a to bylo fávo:-) Od tý doby tachtím pouze zadní 8) Myslím, že každej se může stát mistrem nedotáčivejch smyků :lol: , to mi šlo hned:-)) Já z golfu nedělám EVO ani STIčko.. Jen bych Iso optoti GTI 16V neviděl jako NAPROSTO JASNĚ PŘEDEM danej boj:-) . Přední náhony jsou možná levnější.. Proto se celý rallye 90 let (když nepočítám 4x4) odjezdilo na předokolkách, protože zadokolky se od 90 let moc nedělaj:-((((((( Akorát BMW, Mercedes, Omega a podobní a ty se na rallye moc nehoděj, maximálně BMW do vrchu 8)

bmwm3
Lon Don
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmwm3 » 25. 10. 2004 12:18

Na zimu je předokolka jasně lepší, to se nehádej a co se týče toho driftu, tak s předokolkou jsou taky pravidla. Kámoš měl R19 16V a dělal s tím přetáčivý smyky. Rozhulíš to a v zatáčka hrozně rychle pustíš plyn a už jsme jeli bokem, pak dal znova plnej, rovnačka a jeli jsme. Byl to přední náhon a taky s ním byla legra 8)

bmwm3
Lon Don
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmwm3 » 25. 10. 2004 12:19

Iwan píše:No jen tak muj poznatek, comam...tak s nejsilnejsi predokolou sem se vezl s Corradem g60(neco kolem 170psu) nizkej, tvrdej podvozek...a jak to sedi v zatackach sem docela cumel...a se zadohrabem bych se proste dost bal, ze mi ulitne...
To je přesně ono, se zadokolkou byses prostě bál.. Většína by se bála a pak tu jsou lidi, kteří ne.. Proto jsem vyzdvyhl trošku přední náhon.. I když mám taky radší zadek..

bmwm3
Lon Don
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmwm3 » 25. 10. 2004 12:25

And píše:tak ja sem nemel samosvor takze sem stal vedle auta ktery stalo na snehu se zarazenou zpateckou a na volnobeh se me tocilo jedno kolo. v aute nikdo nebyl a ja sem se na to z venku nestastne dival :)
Tohle PŘESNĚ jsem měl tuhle zimu a to mám 2.0, kterej má 120 Psů, žádná síla, na rovině u nás před barákem mám náměstíčko asi 20m v poloměru, já z něj prostě nevyjel, tak jsem vylezl z auta a koukám jak si pěkně jedno kolo hrabe bez jakéhokoli náznaku adheze a druhé nic.. Ale teď už samosvor mám a nový zimáky:-)))

Odpovědět