SUV mýtus vs pravda
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Tak ta tvoje definice offroada byla přinejmenším nešťastná... To by třeba sedělo i na Škodu Yeti (vem čert, jak se to píše - sněžnej muž, hory a podobně), teď si to napravil... S jízdou v těžkým terénu samozřejmě souvisí koncepce podvozku... Takže pokud suzuki vitara má rám a další činčurinky, nevidim důvod, proč to nenazvat offroadem... Jinak "image offroada" může klidně znamenat, že je to offroad, jen tam prostě nenapsali "je to offroad"
...To, že to třeba není úplně čistá koncepce drsoně v podobě Nivy nebo ARA neznamená, že to není offroad...

...To, že to třeba není úplně čistá koncepce drsoně v podobě Nivy nebo ARA neznamená, že to není offroad...
A proč výrobce ho označuje jako SUV? Je to asi nejoffroadovější SUV, to je fakt, ale stále je to SUV. Už jen McPerson vpředu a multilink vzadu ho řadí mezi SUV. Protože s ním skončíš na prvním větším křížení. A to není jenom tohle, to je SV, brodivost, boční náklon.Semry píše:Grand Vitara je offroadfidzi píše:Z SUV se mi docela líbí Subaru Forester nebo Suzuki Grand Vitara. Pokud bych chtěl auto hlavně na silnici a občas na chatu, tak bych vzal asi Yetiho. Ale jelikož já jsem docela na terén, tak by volba padla na Toyotu Land Cruiser 150 či 200.To už ale není kategorie SUV
Suzuki jasně uvádí. "SUV, karoserie samonosná s integrovaným rámem"marty87 píše:Myslíš, že v suzuki by byli tak blbý? Já myslím, že to uvedli schválně, protože to offroad není.Chvalda 318iS píše:Jinak "image offroada" může klidně znamenat, že je to offroad, jen tam prostě nenapsali "je to offroad"![]()

No to jsem tam nenašel, jen zběžně jsem to prolítlfidzi píše:Suzuki jasně uvádí. "SUV, karoserie samonosná s integrovaným rámem"marty87 píše:Myslíš, že v suzuki by byli tak blbý? Já myslím, že to uvedli schválně, protože to offroad není.Chvalda 318iS píše:Jinak "image offroada" může klidně znamenat, že je to offroad, jen tam prostě nenapsali "je to offroad"![]()

Clio RS 2009 - malá raketa odešla. Ropa TDCi power přišla
Vitaru všude označují jako SUV, byť SUV mimořádně schopné v terénu, něco jako Freelander 2.
Já SUV odsuzuju a nestydím se za to. Umí hodně věcí, spojit do jednoho auta sporťáka, tereňáka, kombi, ale nic pořádně. Všechno tak na půl. Další nevýhoda je větší hmotnost těchto aut, větší spotřeba, větší opotřebení všeho (viz brzdy u X5). A že jsou bezpečnější taky není pravda, viz crash testy Q5. Logicky má auto s dvěma tunama větší sílu nárazu než auto střední třídy o tuně a půl.
Pro mě největší nevýhodou by asi byly jízdní vlastnosti. Ikdyž to už třeba dnešní býwa řad X umí splnit, ale zase postrádají smysl jako SUV že... Takže abych to shrnul, je to jen o módě a stylu, který přišel z USA, nic vc bych v tom neviděl. Proto zůstanu u klasických řad BMW
Já SUV odsuzuju a nestydím se za to. Umí hodně věcí, spojit do jednoho auta sporťáka, tereňáka, kombi, ale nic pořádně. Všechno tak na půl. Další nevýhoda je větší hmotnost těchto aut, větší spotřeba, větší opotřebení všeho (viz brzdy u X5). A že jsou bezpečnější taky není pravda, viz crash testy Q5. Logicky má auto s dvěma tunama větší sílu nárazu než auto střední třídy o tuně a půl.
Pro mě největší nevýhodou by asi byly jízdní vlastnosti. Ikdyž to už třeba dnešní býwa řad X umí splnit, ale zase postrádají smysl jako SUV že... Takže abych to shrnul, je to jen o módě a stylu, který přišel z USA, nic vc bych v tom neviděl. Proto zůstanu u klasických řad BMW

ex 95" E36 325TDS Cosmoschwarz metallic
ex 94" E34 540iA- The Beast
98" E39 525TDS- dělník
ex 94" E34 540iA- The Beast
98" E39 525TDS- dělník
To nic nemění na tom, že Jimny je uskákaná koza takřka nevhodná na silnici, i když je třeba jen trochu rozbitá. Fakt mi to auto bylo protivný, čekal jsem od něj něco jinýho 
BTW
http://www.youtube.com/watch?v=o7taz2tf ... playnext=1

BTW

Naposledy upravil(a) Fx dne 09. 12. 2009 19:07, celkem upraveno 1 x.
E39 535i sedan
Většina motoristických časopisů (autotip) označuje vitaru za offroad. O nejnovější variantě nemám tolik informací, nicméně označení offroad má asi kvůli rámu. A na starší generace nedám dopustit, protože to projede opravdu hodně a je to držák neskutečnej.
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
ňmarty87 píše:Už jenom z názvu to vyplývá primárně určeno mimo cesty. Niva, deffender, patrol.Semry píše:Definuj pojem Offroad.
Proto na cestách nejsou skoro vidět
+ zminenej spastanskej Samurai... taky svete div se, i Suzuki Jimny je na ramu, ma uzaverky a redukce. Takze?
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220