Problém-prodej auta-policie-VYŘEŠENO

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 25. 01. 2009 22:23

Zatím jsem ji do toho netahal, ale až půjde do nejhoršího, tak se jí radši zeptám :wink: Tohle se snad zatím nezměnilo :oops:

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 26. 01. 2009 00:35

Lukáši, vůbec si s tim nelámej hlavu. Vlastníkem vozidla může být i osoba nezletilá. Tudíž ty můžeš prodat vozidlo i osobě mladší 18ti let a dle § 588 ti vznikne jako prodávajícímu povinnost vozidlo kupujícímu odevzdat (kupní smlouva na věc movitou nemusí být ani písemně). Ty jsi přece žádné osobě vozidlo nesvěřil, tys ji ho prodal, což je rozlišná věc.

To že do smlouvy kupující vytvořil vědomě jiné identifikační údaje, je spíš tvé + než -

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 26. 01. 2009 08:23

Tweety píše:Lukáši, vůbec si s tim nelámej hlavu. Vlastníkem vozidla může být i osoba nezletilá. Tudíž ty můžeš prodat vozidlo i osobě mladší 18ti let a dle § 588 ti vznikne jako prodávajícímu povinnost vozidlo kupujícímu odevzdat (kupní smlouva na věc movitou nemusí být ani písemně). Ty jsi přece žádné osobě vozidlo nesvěřil, tys ji ho prodal, což je rozlišná věc.

To že do smlouvy kupující vytvořil vědomě jiné identifikační údaje, je spíš tvé + než -
Škoda že to není pravda, bylo by to tak jednodušší :wink: Tohle všechno bude v případě kdy rodiče i sám zmrdeček budou soudní, jinak už není rozdíl v prodal x svěřil. Psal jsem Lukášovi jak v našem státě funguje tvrzení proti tvrzení. S tím vlastníkem neřešíš to, že pokud zmrdeček řekne, že se s majitelem v autě projel před prodejem, což ve většině případů bývá .... Ale jak už jsem psal - tvrzení proti tvrzení :P
A s tou smlouvou... jděte se pane bílá čepice někdy podívat na magistrát, co vše je potřebné k převodu vozidla :roll: Věřím že Tvá myšlenka platí při prodeji všeho možného, ale u vozidla to tak není, protože vozidlo podléhá registraci, stejně třeba tak jako zbraň :shock:

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 26. 01. 2009 09:14

já teda souhlasím s Tweetym - auto se dá převést neplnoletému.
Je to zajímavá situace - protože přece jenom bych asi neměl předat klíčky někomu, aby řídil na veř. komunikaci.
z jaké praxe nebo judikatury plyne, že svěření a prodej je to samý????
Nicméně tady se stal jednozančně podvod - při podpisu smlouvy si máme sdělit údaje nutné k převodu, ale ne si předkládat řidičák. Ta obhajoba by nemusela být zas tak složitá.

kdyžtak mi prosím tě taky napiš, jak funguje tvrzení protí tvrzení - mám od tebe podepsanou kupní smluvu (pravost podpisu jde s velkou mírou pravděpodobnosti ověřit) - mám nějaký vzájemný maily, prokázaný telefonáty, svědecké výpovědí těch, kterým jsem o tom řekl a třeba i rodičů, mám peníze ap. a ty zaviníš v mým autě nehodu, máš klíčky, já u toho nejsem - to pak asi nebude tvrzení proti tvrzení, ne??? :roll:

jinak Tomas is - na Tweetyho bych se tolik nekasal - je rozdíl mezi přechodem vlastnictví k movité věci a změnou údajů v evidenci vozidel - změny v TP mají evidenční charakter - vlastnictví nepřechází změnou v evidenci - to je třeba u nemovitostí a katastru - takže neplést.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 26. 01. 2009 09:53

KuaJa píše:já teda souhlasím s Tweetym - auto se dá převést neplnoletému.
Je to zajímavá situace - protože přece jenom bych asi neměl předat klíčky někomu, aby řídil na veř. komunikaci.
z jaké praxe nebo judikatury plyne, že svěření a prodej je to samý????
Nicméně tady se stal jednozančně podvod - při podpisu smlouvy si máme sdělit údaje nutné k převodu, ale ne si předkládat řidičák. Ta obhajoba by nemusela být zas tak složitá.

kdyžtak mi prosím tě taky napiš, jak funguje tvrzení protí tvrzení - mám od tebe podepsanou kupní smluvu (pravost podpisu jde s velkou mírou pravděpodobnosti ověřit) - mám nějaký vzájemný maily, prokázaný telefonáty, svědecké výpovědí těch, kterým jsem o tom řekl a třeba i rodičů, mám peníze ap. a ty zaviníš v mým autě nehodu, máš klíčky, já u toho nejsem - to pak asi nebude tvrzení proti tvrzení, ne??? :roll:

jinak Tomas is - na Tweetyho bych se tolik nekasal - je rozdíl mezi přechodem vlastnictví k movité věci a změnou údajů v evidenci vozidel - změny v TP mají evidenční charakter - vlastnictví nepřechází změnou v evidenci - to je třeba u nemovitostí a katastru - takže neplést.
Tak teď nevím, ale asi tady mluvíme každý o něčem jiném. Já se bavím o důsledcích v praxi, kdežto Ty s Tweetym o teorii a logičnosti. Netvrdím že ze zákona je svěření a prodej to samé, ale když už se něco stane, tak v tom nebude nikdo hledat rozdíl, prostě jsi ho nechal řídit. Všichni máte pravdu, ale přitom se šeredně mýlíte. Já se nebavím o nějakých změnách, ale o tom, komu a za jakých podmínek můžeš prodat auto, stejně třeba jako moje oblíbená zbraň, která v téhle situaci funguje úplně trefně. Taky nemůžeš prodat kvér někomu, aniž bys přesně věděl komu. Prostě ty jeho nacionále mít musíš!!!!! Pokud on nevlastní zbrojní průkaz, spáchá tím trestný čin a Ty jsi spolupachatel ať chceš, nebo ne. Všechno záleží na státním zástupci jak se k tomu postaví a jaký na to bude mít názor. Ale jak říkám, to už je úplně ten nejkatastrofičtější scénář, ke kterému nikdy nemusí dojít.
Ty nacionále - Právě z tohoto důvodu,kdy Ti na dveře zaklepe buď polda, nobo pán z pojišťovny, či někdo jiný zainteresovaný a Ty ze zákona musíš doložit, komu si tu pistoli či auto prodal, protože musíš změnit vlastníka v registrech. A pokud řekneš, že smlouvu si napsal on, že Ty jsi ji vlastně jenom podepsal aniž by jsi věděl komu ji vlastně podepisuješ, tak se rovnou připrav na to, že to prosereš na plné čáře :twisted: A na nikoho se nekasám, Tweety rozumí nehodám, já se pohyboval jinde. Tweety nemá o trestním řízení ani páru, stejně tak koukám že ani Ty ne, a nebo se v tom pohybuješ, ale netušíš jak u dnešní policie funguje tolik popíraný čárkový systém v systému chyť a udělej kohokoliv na cokoliv :wink:

A s tou Tvojí teorií o svědcích a smlouvách a blablabla, říkám Ti, že v důsledku tohle nebude nikoho zajímat v momentě, kdy se na Tvojí straně zjistí pochybení, které vyplývá z Tvé povinosti :wink: Já jsem tenhle termín Lukášovi psal ve spojení,kdy on viděl že autem odjížděl a projížděl ho člověk, oprávnění vlastnící, takže když nevíš co řešíme po SZ, tak snad ....

Vím že je to postavené na palici, ale tak to v tomhle posraným státě chodí. Kdejaký advokát se chytne maličkosti, ale postaví na tom celou obhajobu a Ty ostrouháš. Lukášovi jsem napsal co v tom nejhorším případě zbývá a doufám že k tomu nedojde, ale ....

jinak Tomas is - na Tweetyho bych se tolik nekasal - je rozdíl mezi přechodem vlastnictví k movité věci a změnou údajů v evidenci vozidel - změny v TP mají evidenční charakter - vlastnictví nepřechází změnou v evidenci - to je třeba u nemovitostí a katastru - takže neplést.[/quote]

Tobě ze zákona vyplývá, že pokud auto prodáš, musíš změnit v registru majitele a on ze zákona musí auto přihlásit, to vše na základě kupní smlouvy a ve stanovených termínech!!!!! Takže nevím, kde žiješ, ale tohle platí v ČR. To, že naši úředníci tolerují třeba i roční prodlevy, to už je pak věc jiná, ale Tvá povinost je daná. Stejně tak jako při rušení povinného ručení, kdy musíš mít v TP napsaného nového vlastníka, jinak ručení nezruší. Teď mi tedy napiš, čím jiným v registru přechází vlastnictví než změnou v kolonce VLASTNÍK :twisted:

Vše výše popsané by neplatilo v případě dostavení se obou stran na přepážku a osobní účastí u převodu, kdy si doklady ověří úředice, což v dnešní době vidím jako nejlepší řešení. Prodat auto v den, kdy maj na úřadě otevřeno, kupujícího tam dotáhnout, auto převést, rovnou zrušit i ručení, což dneska funguje na drtivé většině úřadů a rovnou ho nechat si ručení uzavřit, dát mu všechny doklady a pápálálá, protože jak psal Max Max, Tvé ručení zaniká až po půlnoci dnem zrušení ručení Tvého. Takže vlastně pro všechny, pokud prodáte auto a dotyčný ten den bude bourat, aniž by uzavřel pojištění na sebe, jde to z vašeho!!!!! Pak už Ti nemůže nikdo nic :lol: (mluvím o sraní se s tím, že on to nedohlásil, páč vlastně neexistuje) Kyž pak způsobí dopravní nehodu, Ty sepíšeš čestné prohlášení a asociace pojišťoven to od něho bude vymáhat, protože ten člověk skutečně je k sehnání, pokud zjistí, že níkdo takový není, budou to chtít od Tebe a ty pak občanskoprávní cestou ty peníze budeš vymáhat na někom, koho vlastně neznáš. Prostě začarovaný kruh :?

A doufám že se tady nebudem hádat o tom, co je sice logické a bohužel co hlava, to názor, ale zákony ... :(

Můj vstup do této diskuze byl pouze s varováním co se může stát, když se někdo bude rejpat v tom, jaktože 16tiletý řídil a on si začne pouště hubu na špacír. To se vůbec nemusí stát, protože toho kluka nikdo řídit nechytit :wink: Kurva to jsem se rozkecal, ale prostě chci Lukáše připravit na všechny eventuality, které můžou nastat a nabídl jsem mu i pomoc. Toť vše, teď hrdě do mě :wink:
Naposledy upravil(a) Tomas is dne 26. 01. 2009 14:24, celkem upraveno 1 x.

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 26. 01. 2009 13:44

"Teď hrdě do mě" :) To je úsměvný. Přijdeš sem, začneš mluvit o hluchavkách, bílejch čepicích a vlezprdelkách. To vše značí co jsi zač, bohužel. To je fuk, hádat se můžem po SZ.

To co říkáš není úplnej nesmysl, jen z části. Ale ať si to každej přebere jak sám uzná za vhodné, nakonec uvidíme jak to dopadne. Nicméně pro Tomase is, je rozdíl vlastník a provozovatel. Pokud prodáš auto nezletilému, v autě ho svezeš, já nevim co ještě, neznamená to, že jsi mu ho svěřil. Pleteš si pojmy s dojmy. Ono nakonec dokázat někomu, že vozidlo předal (svěřil) osobě, která nemá právo vozidlo řídit je poměrně složité - to jestli Tomasi dovolíš, i z nehod vím moc dobře :roll:
Nakonec k převodu vozidla na nového vlastníka stačí pouze plná moc. Pokud příjde na evidenci člověk, který chce vozidlo převést na sebe a je toho času nezletilý, musí sebou mít zákonného zástupce, který bude do registru zapsán jako provozovatel - v zák. to tak nikde není, nicméně to tak funguje (vlastník a provozovatel je odlišná věc - § 2 odst. 13 zák. č. 56/2001Sb.). Předpokládám, že budeš podle manželky na vyšetřovačce a pocitu všeználství sloužit někde na obvodě. Budeš ten typ člověka, kterej k nám na dopravku volá denně, protože neví jak to v sil. dopravě chodí (alespoň u nás švestky hluchavkám volaj, nevim jak to máte v Praze).
Jsem jen bílá čepice, nejsem všeználek a tak tě požádám, abys mi jednou větou stručně (nemusíš tu zase psát půl-stránkovou esej, která by se dala shrnout do té dané jedné věty - kvalita a kvantita Tomasi) napsal, jak dokážou Lukášovi to, že vozidlo svěřil osobě, která nemá nárok to vozidlo řídit, díky.

Byl bych také velmi rád, kdyby to dále šlo bez ponižování, vulgarit a povyšování, díky.

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 26. 01. 2009 14:11

To jsem přesně čekal :lol: Nikoho neponižuju a na obvodě rozhodně nedělám. Jestli považuješ chluchavku, nebo bílou čepici za urážku, tak asi pracuješ na špatném místě. Kuajovi se za označení omlouvám a smáznu ho :wink: Asi bys koukal, kde jsem :shock: , ale o tom to tady není.

Pořádně si přečti co jsem napsal - v případě že floutek bude tvrdit že .... Nejdřív čti a pak vyskakuj. Vzhledem k tomu, že s tím autem jel a boural, tak on bude na koni, když ve finále bude tvrdit, že Lukáš o všem věděl.A řeči typu,to je nesmysl, to může říct každý ...... prostě to tak je. A že to bude pak těžko dokazovat ..., stejně tak bude Lukáš těžko dokazovat, že to nevěděl, ačkoliv to vědět měl a mohl :( (když už tedy citujeme ty §)

Nevím co pořád máte s nějakým vlastníkem, nebo držitelem, to je v tomhle případě úplně vedlejší :roll: Já dávám příklady kvůli tomu, že měl chtít občanku a ne že paní od vedle si koupila brambory, což je taky zajímavé, ale úplně mimo.

A s tou plnou mocí ... i tak zde musí být odpovídající a pravdivé údaje, v opačném případě půjdou za původním majitelem, komu auto prodal a na základě čeho. Takže nějaké § které jsi si pracně nastudoval ... :lol:

Lukáš Brandejs

Příspěvek od Lukáš Brandejs » 26. 01. 2009 18:35

Dnes jsem mluvil s tím známím a ten mi řekl, že je právně odpovědný a po podpisu smlouvy jde všechno za tím zmrdečkem a podle něj nikdo nebude řešit, že udal nepravdivé údaje. Na kongresové budou vycházet z kopie smlouvy a tak to budou předkládat ČKP. Pojistku umím ukončit zpětně dle libosti, ale to bych si nechal jako zadní vrátka. Pokud si pamatuju, tak za volant sedal ten jeho kámoš a jelikož je to zmrdeček, tak ho jistě posere a pro rodiče bude cestou nejmenšího odporu říct, že řídil kamarád. Nedokážu posoudit, jestli by to bylo lepší, nebo se to ještě víc zamotá.
608/302954
EX e30 2.5 24v vanos, co kua teď ?? těžko do horšího....
89 E34 535 LPG

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 26. 01. 2009 19:21

Lukáš Brandejs píše:Dnes jsem mluvil s tím známím a ten mi řekl, že je právně odpovědný a po podpisu smlouvy jde všechno za tím zmrdečkem a podle něj nikdo nebude řešit, že udal nepravdivé údaje. Na kongresové budou vycházet z kopie smlouvy a tak to budou předkládat ČKP. Pojistku umím ukončit zpětně dle libosti, ale to bych si nechal jako zadní vrátka. Pokud si pamatuju, tak za volant sedal ten jeho kámoš a jelikož je to zmrdeček, tak ho jistě posere a pro rodiče bude cestou nejmenšího odporu říct, že řídil kamarád. Nedokážu posoudit, jestli by to bylo lepší, nebo se to ještě víc zamotá.
Přesně tak jsem to čekal, přeju ať to dobře dopadne :wink:

Jsem rád, že tě nezavřou :shock: :twisted:

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 26. 01. 2009 19:43

Jak jsem Ti už psal po SZ, kdyby se do toho obul právník z druhé strany, stačí říct. V tomhle případě se zatím řeší jen nehoda :wink:

Lukáš Brandejs

Příspěvek od Lukáš Brandejs » 26. 01. 2009 19:54

Tweety píše:
Lukáš Brandejs píše:Dnes jsem mluvil s tím známím a ten mi řekl, že je právně odpovědný a po podpisu smlouvy jde všechno za tím zmrdečkem a podle něj nikdo nebude řešit, že udal nepravdivé údaje. Na kongresové budou vycházet z kopie smlouvy a tak to budou předkládat ČKP. Pojistku umím ukončit zpětně dle libosti, ale to bych si nechal jako zadní vrátka. Pokud si pamatuju, tak za volant sedal ten jeho kámoš a jelikož je to zmrdeček, tak ho jistě posere a pro rodiče bude cestou nejmenšího odporu říct, že řídil kamarád. Nedokážu posoudit, jestli by to bylo lepší, nebo se to ještě víc zamotá.
Přesně tak jsem to čekal, přeju ať to dobře dopadne :wink:

Jsem rád, že tě nezavřou :shock: :twisted:
To je zatím jen ze strany kongresové a ČKP :wink:
608/302954
89 E34 535 LPG

Lukáš Brandejs

Příspěvek od Lukáš Brandejs » 26. 01. 2009 19:57

Tomas is píše:Jak jsem Ti už psal po SZ, kdyby se do toho obul právník z druhé strany, stačí říct. V tomhle případě se zatím řeší jen nehoda :wink:
Když budou zákonní zástupci/e vyvíjet tlaky, dám vědět. Jak jsem psal, počkám na první tah, momentálně se stejně asi nedá nic dělat než čekat.
608/302954
89 E34 535 LPG

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 26. 01. 2009 20:05

To bohužel nedá, ale už teď do protokolu všude uváděj, že odjížděl někdo jiný :wink:

Lukáš Brandejs

Příspěvek od Lukáš Brandejs » 26. 01. 2009 20:10

Tomas is píše:To bohužel nedá, ale už teď do protokolu všude uváděj, že odjížděl někdo jiný :wink:
Hlavně tři lidé z poškozeného auta si jistě nespletou dva puberty(jak uvedli) s dvoumetrovím třicátníkem :lol:
608/302954
89 E34 535 LPG

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 27. 01. 2009 11:06

Tomasi, člověče, když chceš dávat rady a poučovat o praxi, tak musíš chápat dobře teorii.
Převod zbraně je ve speciálním režimu a musí mi ho dokonce schvalovat úřad - bez schválení nepřevedu, vlastník nemovitosti se mění až zápisem v katastru - dokud se to neschválí/nezapíše, tak je věc pořád tvoje - a nesmíš jí půjčovat tomu, kdo nemá oprávnění ap. Auto nemá speciální režim převodu - pouze by vlastník měl aktualizovat údaje v evidenci aut !! - tj. vlastnictví přechází předáním věci a ne změnou v evidenci!! - jasné? - zápis v evidenci má deklaratorní a ne konstitutivní účinek!! a to má hodně velký dopad i na pojištění a vše kolem - je to teoretická věc, ale má zásadní význam.
Ono to tady nemá cenu probírat, ale tohle by byla argumentace pro situaci nějakého přestupkového řízení ap. proti Lukášovi - takže by to byla argumentace právníka proti právníkovi zmrdečka, kterou ty jsi tady trochu strašil.

Jinak prostě tebou uváděná důkaznost a "tvrzení proti tvrzení" je tady nesmysl - to nevím jakou máš zkušenost a jaké zklamánní si zažil ty, ale abys napsal, že něco je podle tebe, tak to není dobrý argument - to, co píšeš, tak prostě není. Nevím, kde a co děláš, ale na kvalitu tvého právního názoru to myslím nemá vliv.

Jinak já bych to neřešil vůbec, protože tady jde maximálně o nějaký přestupek, ale rozhodně ne o odpovědnost za škodu následně způsobenou ap. - viz. předchozí text. - tím je zbytečné strašit!

Jestli máš známé, kteří můžou pomoct, tak by bylo dobré, abyses do toho zapojil, ale jinak nemám pocit, že bys tomu rozuměl tak, abys mohl někomu radit v případné konfrontaci s právníkem protistrany - ten by to měl hodně jednoduchý. Takže bych asi Lukášovi doporučoval tvoje závěry minimálně konzultovat s někým dalším, kdo tomu rozumí, aby si nemohl nějak ublížit.

Nemyslím to nijak urážlivě a nevím, co jste si psali v SZ - důležité je, že se snažíš pomoct, ale zase myslím, že je vhodné upozornit na případné chyby postupu - to z pohledu nějakých profesních zásad.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 27. 01. 2009 11:25

Svou pomoc jsem nabízel právě z toho důvodu, kdy by se to proti Lukášovi obrátilo :wink: Jinak každý pořád mluvíme o něčem jiném. Nemám zkušenosti s převody, evidencemi (jak pořád píšeš), ale s trestním řízením kdy většina soudců ráda přirovnává auto v nepovolaných rukách ke zbrani :? Bohužel jsem zažil i to, že přišel pokyn, obvinit člověka který auto "nechal" řídit spolu s pachatelem ve spolupachatelství :shock: Proto ty obavy, věř mi že si to necucám z prstu.

A to "tvrzení proti tvrzení" je právě kvůli tomu, kdo s autem odjížděl - nic víc, nic míň. Už si rozumíme? :P

Iwan

Příspěvek od Iwan » 27. 01. 2009 11:54

Lukáš Brandejs píše: Podle mě v ten den to nabořil dvakrát, jednou na prdel v Praze a pak někde jinde na předek, není snad možné aby mu během 24 hodin praskla hadice, odešel startér a nalomilo se rameno, přitom si vůbec nestěžuje a bere to jak to je :shock:
trochu ot, ale zrovna u tohoto (bohuzel mel sem tu cest :o) a jinejch francouzskejch mrdek je tohle mozne i za kratsi dobu nez 24 hodin :lol:
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O... :arrow: nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html

Lukáš Brandejs

Příspěvek od Lukáš Brandejs » 27. 01. 2009 19:13

Chlapy, pokud si může nezletilej koupit auto, je mu 16 o čem nemám páru, protože záměrně lže, je trestně odpovědný, způsobí nehodu má průser, ne ?? Vždyť na sebe auto nemůže přihlásit v evidenci, ani jako vlastník ani jako provozovatel. Uvádí záměrně nepravdivé údaje do kupní smlouvy, způsobí nehodu a ujede na což jsou 3 svědci, koupí si auto které na sebe nemůže dohlásit a to od nového roku musí, protože po tom tvrdě půjdou, páč přicházejí o peníze za dohlášení. Povinné můžu zrušit dle libosti, mám jeho tel. číslo, maily, vůz nechávám nadále v inzerci (už mi hrabe :lol: ) esemesky kde opakovaně uvadí vymyšlené rč, podpis. Pokud rodiče zmrdečka, nebo toho co řídil půjdou za právníkem, myslím a doufám, že jim řekne ať se na to vyserou. Ze strany kongresové mi bylo řečeno, že považují za průser to, že jsem na sebe auto neměl dohlášené od května 2008, tuším že lhůta po odhlášce je 10 dní. Druhá stránka věci je jestli po mě nepůjdou za to že jsem mu neřekl o op, což doufám že ne.
608/302954
89 E34 535 LPG

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 27. 01. 2009 19:29

Lukáš Brandejs píše:....Vždyť na sebe auto nemůže přihlásit v evidenci, ani jako vlastník ani jako provozovatel....
Jako provozovatel nikoliv, jako vlastník to lze...už jen z důvodu majetku ve formě Simsonů a podobných prskoletů to je možné s tím, že musíš určit ještě provozovatele, který bude starší 18ti let. Tak mi to bylo sděleno. Ten potom odpovídá za provoz vozidla (nehoda, přestupek, apod.) Nechápu jakej to má smysl, když se pak každý stejně vymluví na osobu blízkou a nebude ani lhát. Nicméně když jsem to naposledy řešil a volal přímo na ministerstvo, tak si mě přehazovali jak horký brambor a nikdo se v tom pořádně nevyznal.

O občance nikde v obč. zákoníku nic není. Alespoň já jsem to nikde nenašel.

Tomas is

Příspěvek od Tomas is » 27. 01. 2009 19:49

O občance tam opravdu nic není. Je tam o náležitostech potřebných při sepisování smluv a co by ta smlouva měla obsahovat :? Lukáši platí to co jsem Ti psal po SZ - zatloukat :wink:

Odpovědět