Zrychlenie z 0-200km/h
0-200 km/h
Tohle je údaj,který beze sporu hodně zajímá každého. Ne každý si však uvědomí jak obrovské rozdíly se zde mohou ukázat. Zde vůbec nemusí platit pravidlo, že ten, kdo má nejlepší výkonovou hmotnost je jasný favorit
!! V takto relativně velké rychlosti, která je pro většinu z nás na hranici rychlosti maximální rozhodujou podle mě i převody. Motor v takovéhle velké rychlosti obrovsky ztrácí na výkonu, takže je hodně důležité udržovat ho neustále ve spektru otáček, ve kterém má největší výkon a kroutící moment. Velmi zajímavý článek na toto téma se spostou testů snad všech sportů a supersportů byl tuším někdy na jaře v časáku "Autocar" byl to test 0-160-0. Je až s podivem za jak krátkou dobu dokážou některý kary ze 160km/h zastavit!!
Mimochodem nejlepší brzdy měla M3CSL!!
Re: 0-200 km/h
ano, ale je třeba k těm brzdám připočítat i ty super Micheliny který M 3 CSL obouvá...Ivan 340i píše:Mimochodem nejlepší brzdy měla M3CSL!!
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
0-200 km/h
Tak teda jooo. Měřil jsem to. Jeli jsme to několikrát s kámošem(Franta 327), který seděl vedle mě s časomírou. Naměřené časy jsme zprůměrovali a vyšlo to 17,5 s.
-
Návštěvník