Vlhkost v garáži

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
alpina b3

Příspěvek od alpina b3 » 24. 06. 2009 16:35

mozno kusok drahy spas, ale stoji to za to.
Po prvy krat som to videl v UK, ked sme boli kupovat alpinu.Chlapik tam mal tychto nafukovacich garazi velmi vela a v kazdej jednej boli jedinecne raritne kusky aut...
No a odvtedy stale premyslam, ze kedy si to kupim :twisted:

mrknite tu : http://dancovershop.com/group.asp?group=105

len zaparkovat a nestarat sa o nic :wink:

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 25. 06. 2009 07:04

:) tak nad tím sem zrovna včera přemýšlel:) čumím že se to vyrábí..:)

BTW: zápalky zapálím úplně vpoho, to jste někdo zažil takovou vlhkost že ani to nešlo?

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 25. 06. 2009 14:04

Pořádně odizoluj podlahu a zajisti pořádné přirozené větrání,jedniný kudy to nasaje vlhko je podlaha a špatně odizolované základy,tudíž,vykopat stávající beton,podřezat obvodový zdi,udělat nový podkladový beton,pak buď vanu z Ipy nebo napenetrovat,poystyren,karisíť,zabetonovat,nechat vyzrát.Pak udělat stěrku a natřít nejakým Izobanem,Murexinem,či něčím podobným.Jinak věř že veškeré pokusy s ventilátorama budou marný a akorát tě to bude stát peníze a bude to úplně k ničemu.I tak se ti tam bude po zimě - v zimě projevovat zvýšená vzdušná vlhkost s tím hold nic nenaděláš,jedině by jsi tam přitápěl :wink:
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 26. 06. 2009 08:16

Máš pravdu.., nemáš ponětí kolik to tak může stát? Zkusím pohledat nějakou stavební firmu tady na ostravsku

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 26. 06. 2009 17:21

Ada_CZ píše:Máš pravdu.., nemáš ponětí kolik to tak může stát? Zkusím pohledat nějakou stavební firmu tady na ostravsku
Půlku druhé garáže :wink:
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 07. 07. 2009 00:15

Tak podle reakcí soudím, že jsou mezi Vámi i znalci..

Podlaha: mám docela slušnou vrstvu betonu - IPU a další vrstvu, vršek není zcela rovný, občas prohlubně, ale popraskaný taky ne.. Nějaké zatékání, kaluže, plísně EE, podleha poměrně vysoko.. Problém musí být ta cirulace vzduchu...

Musím udělat ten komínek na střechu... Možná jsem to už psal - všechny garáže jej mají, kromě prvních a posledních v řadě... (moje byla původně poslední, poté tam někdo přistavěl).. Jsem ze všech stran obklopen garážemi krom vrat:) takže to je jediné východisko

Nevím jestli se do toho mohu pustit na vlastní pěst. Střecha je v základu dřevo... Takže pokud bych sehnal dlouhý vrták, mohl bych do kružnice provrtat dírky.. (nic lepšího mě nenapadá) Ten komínek bude úhlopříčně od nádechů u vrat, vrohu nahoře.. Nahoře IPA, nově uděláno.. To je to nejhorší, jak utěsnit obvod komínku /roury/.. Nějaké elastické lepidlo které tam dobře zateče a uschne, nebo asfalt a nahřát horkovzduškou? Nenapadlo by vás něco?

Dík

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 07. 07. 2009 20:20

Ada_CZ píše:Tak podle reakcí soudím, že jsou mezi Vámi i znalci..

Podlaha: mám docela slušnou vrstvu betonu - IPU a další vrstvu, vršek není zcela rovný, občas prohlubně, ale popraskaný taky ne.. Nějaké zatékání, kaluže, plísně EE, podleha poměrně vysoko.. Problém musí být ta cirulace vzduchu...

Musím udělat ten komínek na střechu... Možná jsem to už psal - všechny garáže jej mají, kromě prvních a posledních v řadě... (moje byla původně poslední, poté tam někdo přistavěl).. Jsem ze všech stran obklopen garážemi krom vrat:) takže to je jediné východisko

Nevím jestli se do toho mohu pustit na vlastní pěst. Střecha je v základu dřevo... Takže pokud bych sehnal dlouhý vrták, mohl bych do kružnice provrtat dírky.. (nic lepšího mě nenapadá) Ten komínek bude úhlopříčně od nádechů u vrat, vrohu nahoře.. Nahoře IPA, nově uděláno.. To je to nejhorší, jak utěsnit obvod komínku /roury/.. Nějaké elastické lepidlo které tam dobře zateče a uschne, nebo asfalt a nahřát horkovzduškou? Nenapadlo by vás něco?

Dík
Díry do střechy bych nedělal,vysekal bych 2 díry v rozích u stropu ve štítové zdi a udělal bych otvory ve vratech od země cca 20cm a vše osadil mřížkama,tohle by ti mělo zabezpečit přirozenou cirkulaci vzduchu.
Jinak dnes jsem hleděl u nás na velíně ve fabrice po vzdušné vlhkosti která činila nějakých 65-70% :wink:
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 07. 07. 2009 21:44

no ono se to celkem nezda.. tech 70 procent.. jsem ale lehce nad kdyz par dni nevyvetram, a rad bych se dostal na 60...

Prosímtě - štítovou zdí myslíš slitečně tu ve které jsou i vrata? .. tím nevyměním vzduch ze zadu, ale možná se to přecijen trochu promíchá,
V úvahu třeba vzít taky to, že je střecha skosená(vzadu nejvýšší), takže teplý vzduch půjde dozadu...

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 07. 07. 2009 22:15

Ada_CZ píše:no ono se to celkem nezda.. tech 70 procent.. jsem ale lehce nad kdyz par dni nevyvetram, a rad bych se dostal na 60...

Prosímtě - štítovou zdí myslíš slitečně tu ve které jsou i vrata? .. tím nevyměním vzduch ze zadu, ale možná se to přecijen trochu promíchá,
V úvahu třeba vzít taky to, že je střecha skosená(vzadu nejvýšší), takže teplý vzduch půjde dozadu...
Tou zdí myslím tu co je naproti vratům a pokud ta zeď náhodou sousedí s další garáží tak proklepni tu boční :wink: Není nic lepšího než přirozené větrání :wink:
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 07. 07. 2009 23:20

Dvorisi, já jsem psal, že jsem oblklopen garážemi ze všech stran.. (proto střecha)

Provizorní řešení - vzadu je díra k sousedovi, dávám tam ventilátor na časový spínač... Vedle vrat u země a o kousek výš jsou mřížky.. Spínat budu pravděpodobně 2x hodinu nebo 2x pulhodinu za den, casove rozmezi nejak polaboruju...

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 08. 07. 2009 21:07

Ada_CZ píše:Dvorisi, já jsem psal, že jsem oblklopen garážemi ze všech stran.. (proto střecha)

Provizorní řešení - vzadu je díra k sousedovi, dávám tam ventilátor na časový spínač... Vedle vrat u země a o kousek výš jsou mřížky.. Spínat budu pravděpodobně 2x hodinu nebo 2x pulhodinu za den, casove rozmezi nejak polaboruju...
Tak tedy udělej komínek na střechu a osaď jej hliníkovým samočiným ventilátorem který funguje tak že se automaticky otáčí vlivem větru a odsává vzduch z místnosti do atmosféry,nepotřebuje žádný zdroj el.energie.K dostání ve stavebninách :wink:
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 08. 07. 2009 21:33

To je dobrý tip.. Díky...

Jen musím vymyslet jak to utěsnit okolo té trubky, napadlo mě asfalt a roztéct ho horkovzduškou... nebo nějaké lepidlo... které se zalije do té okolní ipy... Díru asi dlouhým vrtákem po obvodu, to bude asi prdel...

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 08. 07. 2009 22:07

Ada_CZ píše:To je dobrý tip.. Díky...

Jen musím vymyslet jak to utěsnit okolo té trubky, napadlo mě asfalt a roztéct ho horkovzduškou... nebo nějaké lepidlo... které se zalije do té okolní ipy... Díru asi dlouhým vrtákem po obvodu, to bude asi prdel...
Oplechuj to kolem a zavařit Ipou :wink: Taky jsou k dostání různý límce-přechodové kusy :wink:
Obrázek

Scrat

Příspěvek od Scrat » 21. 10. 2013 18:46

došlo k nějaké akci v garáži?

Začátkem léta jsem s kamarádem natáhl na střechu novou ipu, nechal garáž řádně proschnout, udělal z části nové omítky. Výsledek je dobrý, ale když do ní přijdu po týdnu pořád tam cítím takovou tu sklepovou vlhkost...i když minimálně, ale je tam. Před měsícem jsem dal dva nátěry Primalexu. První uschl během dne. Druhému to trvalo 3dny.

Teď řeším otázku zimního období, kdy tam budu tahat neustále sníh. Hodlám použít větrák co se dává do koupelen...má s tím někdo zkušenost?

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 21. 10. 2013 19:45

Scrat píše:došlo k nějaké akci v garáži?

Začátkem léta jsem s kamarádem natáhl na střechu novou ipu, nechal garáž řádně proschnout, udělal z části nové omítky. Výsledek je dobrý, ale když do ní přijdu po týdnu pořád tam cítím takovou tu sklepovou vlhkost...i když minimálně, ale je tam. Před měsícem jsem dal dva nátěry Primalexu. První uschl během dne. Druhému to trvalo 3dny.

Teď řeším otázku zimního období, kdy tam budu tahat neustále sníh. Hodlám použít větrák co se dává do koupelen...má s tím někdo zkušenost?
Na ten se rovnou vyprdni a odizoluj raději podlahu + obvodové zdivo
Obrázek

Scrat

Příspěvek od Scrat » 21. 10. 2013 20:34

to už jsou solidní náklady. Nechci podřezávat...nemám na to techniku, zkušenosti, čas. Je tam skutečně pořádní kus betonu. Garáž z 60let. Z každé strany, krom čelní garáž

Nedávno jsem dělal cakum prásk rekonstrukci bytu a po řezání drážek do panelu nemám lautr žádnou chuť dělat něco typu vyzbíjet podlahu, vyházet suť, dostat se na základy, podříznout základy, vsunout ipu, zalít betonem....moc moc energie. Za to mi snad ta garáž ani nestojí a raději bych stavěl novou....to ji raději nechám jak je

Uvažoval jsem o tom, že by větrák běžel každý den na půlhodinku, někde po 12hodině. Dnešní větráky umí během hodiny vytlačit slušnou porci m3. Jde mi jenom o to vytlačit přebytečnou vodu která se tam odpaří. Když tam stojí suché auto, je to relativně OK, ale v týdnu mi odešla vodní pumpa, vyteklo pár litrů a na garáži to bylo hnedka znát. Měl jsem opocené plechové dveře zevnitř. Tak přemýšlím, že v zimě to bude velmi podobná situace

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 21. 10. 2013 21:35

Parkuju ve stodole na mlatě (udusaná hlína), vedle stodoly je staletá lípa která vytáhne veškerou vlhkost, takže naprosté sucho a v létě zase stín a chlad. :wink: Přikryto prodyšnou plachtou.
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 22. 10. 2013 19:53

Scrat píše:to už jsou solidní náklady. Nechci podřezávat...nemám na to techniku, zkušenosti, čas. Je tam skutečně pořádní kus betonu. Garáž z 60let. Z každé strany, krom čelní garáž

Nedávno jsem dělal cakum prásk rekonstrukci bytu a po řezání drážek do panelu nemám lautr žádnou chuť dělat něco typu vyzbíjet podlahu, vyházet suť, dostat se na základy, podříznout základy, vsunout ipu, zalít betonem....moc moc energie. Za to mi snad ta garáž ani nestojí a raději bych stavěl novou....to ji raději nechám jak je

Uvažoval jsem o tom, že by větrák běžel každý den na půlhodinku, někde po 12hodině. Dnešní větráky umí během hodiny vytlačit slušnou porci m3. Jde mi jenom o to vytlačit přebytečnou vodu která se tam odpaří. Když tam stojí suché auto, je to relativně OK, ale v týdnu mi odešla vodní pumpa, vyteklo pár litrů a na garáži to bylo hnedka znát. Měl jsem opocené plechové dveře zevnitř. Tak přemýšlím, že v zimě to bude velmi podobná situace
Tak tam větrej přirozeně,průvanem.Jednu mřížku nebo dvě v čelní zdi u stropu a dva větrací otvory do vrat.Mě takhle garáž taky větrá je vše o.k. a to jsem tam té vody letos nacintal,jen co je pravda
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 26. 10. 2013 04:57

Já zkoušel větrák na spínačky.. nechával jsem ho běžet 2x za den na nějakou půlhoďku.. Nemělo to až takový efekt.. Navíc se mi speklo relé v těch spínačkách.. Tak jsem od toho upustil. Lépe nechat jističe vypnuty..

Mám větrání skrz sousední garáž a měl jsem v celku štěstí, že nový soused je na garáži často.. takže se mi větrá... Ten protější navíc garáž pečlivě odizoloval..

Nicméně zima problém není, u teplot pod nulou je vlhkost ok.. spíš až na jaře.

Do vrat bych vrtal minimálně, z bezpečnostních důvodů

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 26. 10. 2013 08:52

Špekulujete naprosto zbytečně,prostě garáž musí být jakýmkoliv způsobem odvětraná,všelijaký srandavětráčky atd. je zbytečná alchymie a potenciální riziko vzplanutí od např.spečených relé apod. v době vaší nepřítomnosti.Takže odizolovat podlahu + obvodové zdivo pokud sákne vodu a větrací mřížky.Neviděl jsem ještě zloděje co se protáhl 12mm dírkou nebo štěrbinou :wink: Na jaře budem dělat kamarádovi garáž pro kabro.Omítky,izolace,obnova zacpaných větracích průduchů,nynější majitel je zacpal a vlhko z garáže jen čpí,na podlahu stěrku+izolační nátěr.Buď 2složkový epoxid od Remmers nebo Basf nebo klasika Izoban,dle financí ať se dá případná voda setřít a po obvodu "sokl" z dlažby a mělo by to být o.k.
Obrázek

Odpovědět