obíhání okýnek masakr

v diplomacii mne vyskolilo 10ti lete cestovani po svete... Nejlepsi vzdelavaci instituce.ARMAN píše:Vasa jsi normalně diplomat taky chci takhle umět jednat
Úřad v Ústí, znám velice dobře je to banda buzerantuTweety píše:Tak nějak nevim komu bych se svěřil. Zde je pár lidí, kteří ví o čem mluví a tak bych to rád pořešil s nimi. Takže k věci :
O ekologickém poplatku snad již každý ví. Osobně jsem koupil starou Ibizu, jelikož pokud se prodá má Octavia, neměl bych mít čím jezdit. Abych samozřejmě neplatil eko poplatek a zároveň splnil zákonnou povinnost, šel jsem vůz přepsat. První den jsem šel klasicky, něco kolem 10 hod. To jsem ale zjistil, že na automatu pro výdej lístků je napsáno, že vzhledem k vytížení je automat vypnut. No nic, sebral jsem se, jel domu a další úřední den tam poslal přítelkyni. Podotýkám, že již v sedm hodin ráno, ač úřední doba je od 08:00hod. Vrátila se v dopoledních hodinách s tím, že jakási úřednice rozdala 60 lístků, na automatu byla napsána stejná hláška a že na ní řada nevyšla. Inu dnes jsem vyrazil opět já, již v 05:30hod. jsem stál před úřadem, kde bylo (dle později předaného lístku úředníkem) přede mnou 106 lidí. Za mnou dle hrubého odhadu dalších 60-70. Magistrát jsem navštívil za celý den 3x. Poprvé (od těch 08:00 hodin.) zhruba v 11:45hod., kdy měli úředníci polední pauzu (11:30 - 12:30). Na tabuli bylo číslo 45 (úctyhodný výkon za 3,5hod. v 6 lidech. Po druhé jsem tam byl ve 14:00hod., kdy svítilo číslo 68. Nakonec jsem dorazil v 16:00hod., kdy bylo na řadě číslo 98 a tak jsem setrval. Když jsem přišel na řadu, úředník vyřizoval (dle tykání) svůj soukromý hovor a tak jsem cca další 3min. čekal u okénka. Potom jsem předal velký TP, OTP, formulář mnou podepsaný, pojistku, OP a dvě plné moci. Aby bylo jasno, vozidlo bylo Nováka, převést jsem ho chtěl já a to na mou přítelkyni. A tak jsem měl plnou moc, kterou sepsala přítelkyně s majitelem a potom plnou moc ve věci převodu vozidla kterou dala přítelkyně mě. Úředník mi sdělil, že musí být v první moci zakomponována třetí osoba, tj. já. Odvětil jsem, ať tedy na mne zapomene a předložil jiný formulář k převodu, podepsán mou polovičkou. Na to mi pro změnu odvětil, že neviděl formulář podepisovat mou přítelkyni a tak že mi ho nevezme. I tedy otočil jsem se po celém dnu na patě a odkráčel domů.
Nyní mám tedy dotaz. Má smysl si podávat jakousi stížnost ? Pokud ano, kam tuto stížnost mám svěřovat ?
Nejde jen o můj přepis. Jde o chování úředníka, jeho pracovní nasazení, nevydávání lístků, vědomě malé množství rozdaných lístků,...prostě na několik věcí zároveň. Píši to sem, jelikož vím, že např. Venca se nevyzná jen v motorech, KuaJa že se vyzná v právu nebo že Vasa je takovej "všeználek" (v dobrém slova smyslu) a ví jak se v těchto věcech pohybovat. Tímto předem děkuji za názory. Jsem ochoten i sepsat petici a ráno se postavit před magistrát