Celodenní svícení v zimě

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.

Souhlasíte s tím, že celodenní svícení v zimě je dobrý?

Jasně, je to dobrý, auta jsou líp vidět
24
44%
Je mi to jedno
0
Žádná hlasování
Je to totální nesmysl a výplod chorejch hlav, tvořících zákony, ale svítit teda budu, když se to musí
1
2%
Svítím celej rok
29
54%
Je to blbost a svítit v zimě nebudu
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 54

Luboš

Příspěvek od Luboš » 24. 10. 2003 06:55

Nechápu proč komentujete můj názor? :?: Prostě jsem jen odpověděl na položenou otázku, tak mě prosím neukamenujte, když se trochu liším.

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 24. 10. 2003 10:17

Luboš píše:Nechápu proč komentujete můj názor? :?: Prostě jsem jen odpověděl na položenou otázku, tak mě prosím neukamenujte, když se trochu liším.
Lisit se muzes, ale doma na dvore, ale pokud te potkam na silnici, tak do toho mam taky co mluvit, ne!!!

Luboš

Příspěvek od Luboš » 24. 10. 2003 11:10

Rozsvit si pane žárovko. :lol:

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 24. 10. 2003 12:17

O šetření žárovek jsem ještě nikdy neslyšel. Spíš o tom, že při zapnutých světlech je samozřejmě větší odběr proudu, alternátor klade větší odpor-a z toho plyne větší namáhání řemenu a o něco málo vyšší spotřeba. Ta spotřeba je zanedbatelná, když někdo dvakrát trošku víc polechtá plynovej pedál, tak to je horší. Ale musím se zastat Luboše. argumentovat v lese neviditelnou khaki Felicií je podle mě blbost. Předjíždím přece jen tam, kde dobře vidím. Až mi to nařídí zákon, tak budu svítit klidně i v garáži. Svícení celoročně, je podle mě dobrá věc. Když se někdo chová na silnici slušně, necítí potřebu být všude o 3 vteřiny dříve, nemusí všude předjíždět, tak si myslím, že s nesvítícími řidiči nemůže mít problém.
Jinak je to samozřejmě daleko lepší, když třeba na okrsce vidím už z dálky světla, který mě upozorňujou na auto, který bych jinak neviděl. Ale kvůli tomuto přesvědčení se nebudu do někoho navážet, že svítí, jen když si myslí, že je to nezbytně nutný. :roll:
Horší je možná to, když někdo svítí dálkovejma, protože není zvyklej svítit přes den a na každý druhý křižovatce si je zapne.
BMW The Ultimate Driving Machine

Luboš

Luboš

Příspěvek od Luboš » 24. 10. 2003 12:21

Přesně!!! :idea:

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Luboš

Příspěvek od Francis » 24. 10. 2003 15:19

Luboš píše:Přesně!!! :idea:
Prdlajs presne. Az takoveho nesvitivce v podvecer potkas a taktak ho mines nebo nedejboze te sejme, budes mluvit jinak. Je to jako s kazdou jinou prevenci: Dokud se nic nestane, mnoho lidi to povazuje za zbytecne. Treba jako ockovani proti klistatum nebo zalohovani dat z pevneho disku pocitace nebo urazovou pojistku nebo cokoli jineho.

Kdyz pojedes po ranu nebo v podvecer a bude nizko slunce, tak ti kteri maji slunce v zadech vidi dobre a proto nesviti. Ale ti kteri jedou proti slunci vidi houby kvuli oslneni sluncem a i kdyz sviti, tak kdyz potkaji tmave neosvetelene auto ...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Huska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huska » 24. 10. 2003 15:50

Francis píše:
Prdlajs presne. Az takoveho nesvitivce v podvecer potkas a taktak ho mines nebo nedejboze te sejme, budes mluvit jinak. Je to jako s kazdou jinou prevenci: Dokud se nic nestane, mnoho lidi to povazuje za zbytecne. Treba jako ockovani proti klistatum nebo zalohovani dat z pevneho disku pocitace nebo urazovou pojistku nebo cokoli jineho.

Kdyz pojedes po ranu nebo v podvecer a bude nizko slunce, tak ti kteri maji slunce v zadech vidi dobre a proto nesviti. Ale ti kteri jedou proti slunci vidi houby kvuli oslneni sluncem a i kdyz sviti, tak kdyz potkaji tmave neosvetelene auto ...
Je to jak říká Francis....Je to o tom kdo jezdí pravidelně a dlouho tak to ocení sám...ve městě to člověk moc neocení, ale mimo bych byl pro celoroční svícení...já svítím pořád a dělám to automaticky jako když si zapínám pásy
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30+Tesla Y Juniper+Hyundai SantaFe IV+Š1000MB+ 2CV+Jawa+ DAF LF+Volvo EC55B, MB Atego, Hilux, Boxer,7x Caddy, Komatsu,JCB EX: GSF, MGA, E30 318i,325e,318i, E36, i30N, 323i/LPGi,318iA,328i, E46 328iT-320d-320dT :-)

THC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THC » 24. 10. 2003 15:57

Huska píše:
Francis píše:

Je to jak říká Francis....Je to o tom kdo jezdí pravidelně a dlouho tak to ocení sám...ve městě to člověk moc neocení, ale mimo bych byl pro celoroční svícení...já svítím pořád a dělám to automaticky jako když si zapínám pásy
Naprostej 100% souhlas.Prostě vlezu do auta zapnu pás a rozsvítim....

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 24. 10. 2003 16:40

Nikdo přece neřiká, že celodenní svícení je špatný. Jak můžete vědět, co si kdo myslí pod slovy, když je to nezbytný.
Daleko nejvíc mě vadí, když jedu za jakkoli snížený viditelnosti, nejvíc samozřejmě za tmy a u krajnic se potácej neosvětlení cyklisti nebo chodci. A co teda, musím si dávat větší pozor, abych někoho nesejmul. A tak je to i teď, když se budu spoléhat 100% na to všechny auta svítěj a najednou to nahulím do nešikovně, u lesa odstavený khaki felície, jen proto, že nesvítila a já jsem šeroslepej. Stejně tak můžu sejmout cyklistu při předjíždění. Jeli jste kluci někdy na kole a proti Vám předjíždělo nějaký hovado? Ani to nemuselo bejt hovado, prostě si nevšiml, protože čuměl a neviděl žádný protijedoucí světla. Nic není černobílý.
BMW The Ultimate Driving Machine

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 25. 10. 2003 17:56

Pokud je nekdo schopnej, pokazdy rozsvecet a shasinat, kdyz je to skutecne nutne, protoze je jasny ze neni treba svitit 100% casu, a pokud tento clovek dokaze posoudit situaci protijedouciho vozidla - jak o ni psal napriklad Francis, tak proc ne, ale je nikoho takovyho neznam.

A kdo si o sobe mysli, ze tohle zvladne sledovat 100%, tak klobouk dolu, ale jednodusi je myslim svitit porad.

Peťas

Příspěvek od Peťas » 25. 10. 2003 21:38

Uli_d píše:Pokud je nekdo schopnej, pokazdy rozsvecet a shasinat, kdyz je to skutecne nutne, protoze je jasny ze neni treba svitit 100% casu, a pokud tento clovek dokaze posoudit situaci protijedouciho vozidla - jak o ni psal napriklad Francis, tak proc ne, ale je nikoho takovyho neznam.

A kdo si o sobe mysli, ze tohle zvladne sledovat 100%, tak klobouk dolu, ale jednodusi je myslim svitit porad.
S tímhle plně souhlasím.

Já svítim v létě tak v 80%. Třeba mi připadá zbytečné svítit za jasného slunečného dne - světla stejně nejsou vidět. Na druhou stranu rozsvěcím jakmile se jenom trochu sešeří (k večeru, déšť, ...).

Osobně jsem pro celodenní svícení v zimě a striktní dodržování stávajících předpisů v létě. Taky by to ale museli policajti kontrolovat a nedávat pokuty za blbosti - jako třeba za přes den zapnuté přední mlhovky spolu s tlumenýma (v noci bych za to vraždil, hlavně za zadní).

Bobo

Příspěvek od Bobo » 26. 10. 2003 09:09

Celoročně nesvítim a doufám, že celoroční svícení nebude nařízeno zákonem. Svítit v létě ve dne je prostě mnohdy píčovina :)
!! Koupím krémový interiér e30 4dv, nejlépe z 6V. Pouze v perfektním stavu !! sz, 774 894 601

Obrázek

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 26. 10. 2003 19:46

Kdyz jedes lesem ve slunecnem dni, tak je to podle mne nutne svitit - slunce - stin - slunce - stin ... to je podle mne mnohem horsi nez kdyz je pod mrakem!!!

Takze ja doufam, ze to zavedou - kazdopadne ted budu mit zase pul roku klid ;-)))

Peťas

Příspěvek od Peťas » 26. 10. 2003 20:24

Těch lesů kde je i za slunečného počasí šero je kolem našich cest opravdu hodně :lol: (a navíc kvůli střídaní slunce a stínu v nich musí být asi výseky :D ). Počkej chvilku než si je všechny vybavím ..............

Fakt si na žádný takový vzpomenout nemůžu. Prostě celoroční povinné svícení je blbost.

Badliner

Příspěvek od Badliner » 26. 10. 2003 20:29

Peťas píše:Těch lesů kde je i za slunečného počasí šero je kolem našich cest opravdu hodně :lol: (a navíc kvůli střídaní slunce a stínu v nich musí být asi výseky :D ). Počkej chvilku než si je všechny vybavím ..............

Fakt si na žádný takový vzpomenout nemůžu. Prostě celoroční povinné svícení je blbost.
Tak to asi moc nejezdíš.......

Luboš

Luboš

Příspěvek od Luboš » 27. 10. 2003 08:10

Nazdar chlapáci, tak už svítím pořád. Ale že jsme si pokecali co? :lol:

Peťas

Příspěvek od Peťas » 27. 10. 2003 09:01

Badliner píše:
Peťas píše:Těch lesů kde je i za slunečného počasí šero je kolem našich cest opravdu hodně :lol: (a navíc kvůli střídaní slunce a stínu v nich musí být asi výseky :D ). Počkej chvilku než si je všechny vybavím ..............

Zato ty jsi asi objel všechno. Tak o kterých víš, že jsou tak husté, že je v nich i v létě takové šero, že není vidět nesvítící auto a ještě jsou navíc občas "přerušené" volným místem?

Lesy kolem cest jsou, ale abych v nich v létě měl problémy s poznáním auta.... Jestli by to nechtělo spíš zajít k očnímu.

Badliner

Příspěvek od Badliner » 28. 10. 2003 10:56

Peťas píše:
Badliner píše:

Zato ty jsi asi objel všechno. Tak o kterých víš, že jsou tak husté, že je v nich i v létě takové šero, že není vidět nesvítící auto a ještě jsou navíc občas "přerušené" volným místem?

Po zapadnich cechach je tech mist spousty ,ale pokud zijes v miste kde vykaceli posledni les pred 100 lety...... :wink:

Lesy kolem cest jsou, ale abych v nich v létě měl problémy s poznáním auta.... Jestli by to nechtělo spíš zajít k očnímu.

Peťas

Příspěvek od Peťas » 28. 10. 2003 15:56

Badliner píše: Po zapadnich cechach je tech mist spousty ,ale pokud zijes v miste kde vykaceli posledni les pred 100 lety...... :wink:
Co to vidím skoro z každého okna baráku? Jéééé on je to asi les. :shock:

Jak už jsem psal lesy kolem cest samozřejmě jsou, ale takové, kde by byl problém za jasného letního dne poznat nesvítící protijedoucí auto bude jenom pár a to ještě tam, kde lišky dávají dobrou noc a po té cestě projede tak jedno auto za týden. :P

milo

Příspěvek od milo » 28. 10. 2003 16:22

www.osram.cz .... hned na uvod sa otvori flash light@day a myslim ze i ked je to reklama, pravda to jednoznacne je

svietim cely rok cely den. aj noc :-)

Odpovědět