Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Fx

Příspěvek od Fx » 03. 11. 2005 22:06

Tak by melo platit viz. vyse... Nebo naopak tam zajit a proste jim sdelit, ze parkoval nekdo jiny, osoba tobe blizka, a ze nemas povinnost ji "prasknout", pokud by ji mohla vzniknout ujma.
E39 535i sedan

Návštěvník

Re: Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Příspěvek od Návštěvník » 03. 11. 2005 22:42

duska píše: Rad bych se proto na Vas obratil s prosbou o radu:
Kdyz vyrukuji na policajty s tim, ze sem auto neridil a nevim, kdo ho v tu zminovanou dobu ridil, pokutu platit nebudu????
Mate s tim nekdo prakticke zkusenosti?
Takhle to vyresil jeden clovek registrovany na tomto foru... po zaslani tohoto dopisu mu dali pokoj:

Mestská Policie
Praha 1O, Korunní 98

Útvar rešení prestupku, p. xxx
-----------------------------------------------------

Vážení

obdržel jsem predvolání k rešení prestupku mým vozidlem ZZZ
9999 dne 11.4,2005 ,porušení zákazu zastavení. Kontrola parkování
byla spíše zpusobena blízkostí Vaší služebny, než tím, že by
automobil ohrožoval bezpecnost a plynulost dopravy ve slepé ulici.
Bohužel jsem se nemohl dostavit osobne, není to ale nutné,
nebot v uvedenou dobu jsem automobil nerídil, byl jsem v práci.
Kdo automobil údajne špatne zaparkoval nevím, už si to nepamatuji. Dle
soucasných predpisu nejsem povinen Vám ridice sdelit, i kdybych to vedel.

S pozdravem

yyy

V Praze l4.6.2005

duska píše: Zlin je opravdu policejni mesto
jo, to je fakt :?

Albert

Příspěvek od Albert » 15. 01. 2006 14:45

Melich píše: Doslova uvedeš, že je Ti známo, kdo s vozidlem jel a následně na onom místě zaparkoval, ale ve smyslu §12 Zákona o Policii ČR odstavec 3 odepíráš podat vysvětlení.
Tou PČR je myšleno čistě jen PČR nebo policie obecně včetně městskejch :?:

Pokud je to jiný, pls aby mi někdo napsal paragraf a odstavec kterej se týká městskejch, díky
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

biker

Příspěvek od biker » 15. 01. 2006 15:11

me se to nechce cist ,ale parkvoani na mistech kde auti nema co delat se dokumentuje fotogarfii aspon teda sem to videl(ano, nekdo muze namitnout, ze se auto fotilo z jinych duvodu, ale videl sjem to uz xkrat na stejnem miste)
biker
E+5 Obrázek

Fx

Příspěvek od Fx » 15. 01. 2006 15:47

biker píše:me se to nechce cist ,ale parkvoani na mistech kde auti nema co delat se dokumentuje fotogarfii aspon teda sem to videl(ano, nekdo muze namitnout, ze se auto fotilo z jinych duvodu, ale videl sjem to uz xkrat na stejnem miste)
biker
Ano, fotí se auto, ale ne řidič (pokud tam nejsou kamery. Tj. to, že tam auto stálo, ještě není dostatečný důkaz, že ho tam zaparkoval jeho majitel.

Albert

Příspěvek od Albert » 15. 01. 2006 16:58

:?:
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Kubajz von Odry
člen E30.cz

Příspěvek od Kubajz von Odry » 22. 03. 2007 12:30

dali mne za sterac v brne vyzvu abych se dostavil k podani vysvetleni za spatne parkovani, ze sem podezrel z prestupku. auto je ale firmni jak byste postupovali zahodit a delat mrtveho brouka (btw auto je firmni, ale firma je rodinna to znamena mam sefa sveho tatika... :-) takze jak? prijde pokuta firme nebo jak????
Obrázek

Fx

Příspěvek od Fx » 22. 03. 2007 12:38

Kubajz von Odry píše:dali mne za sterac v brne vyzvu abych se dostavil k podani vysvetleni za spatne parkovani, ze sem podezrel z prestupku. auto je ale firmni jak byste postupovali zahodit a delat mrtveho brouka (btw auto je firmni, ale firma je rodinna to znamena mam sefa sveho tatika... :-) takze jak? prijde pokuta firme nebo jak????
Přijde doporučenej dopis do firmy a na základě knihy jízd tě musej udat, tady osoba blízká asi nepomůže - i když... V tomhle konkrétním případě MOŽNÁ, ale dost o tom pochybuju.
E39 535i sedan

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Příspěvek od Dan td » 22. 03. 2007 18:17

Anonymous píše:
duska píše: Rad bych se proto na Vas obratil s prosbou o radu:
Kdyz vyrukuji na policajty s tim, ze sem auto neridil a nevim, kdo ho v tu zminovanou dobu ridil, pokutu platit nebudu????
Mate s tim nekdo prakticke zkusenosti?
Takhle to vyresil jeden clovek registrovany na tomto foru... po zaslani tohoto dopisu mu dali pokoj:

Mestská Policie
Praha 1O, Korunní 98

Útvar rešení prestupku, p. xxx
-----------------------------------------------------

Vážení

obdržel jsem predvolání k rešení prestupku mým vozidlem ZZZ
9999 dne 11.4,2005 ,porušení zákazu zastavení. Kontrola parkování
byla spíše zpusobena blízkostí Vaší služebny, než tím, že by
automobil ohrožoval bezpecnost a plynulost dopravy ve slepé ulici.
Bohužel jsem se nemohl dostavit osobne, není to ale nutné,
nebot v uvedenou dobu jsem automobil nerídil, byl jsem v práci.
Kdo automobil údajne špatne zaparkoval nevím, už si to nepamatuji. Dle
soucasných predpisu nejsem povinen Vám ridice sdelit, i kdybych to vedel.

S pozdravem

yyy

V Praze l4.6.2005

duska píše: Zlin je opravdu policejni mesto
jo, to je fakt :?

To je min. rok starý - dle dnešního pojetí přestupku naopak jsi povinen sdělit, kdo vozidlo řídil. Pokud to nevíš, dopouštíš se sám přestupku. Jedinou výjimkou je osoba blízká, a to jak u trestního řádu, tak v zákonu o PČR a v zákonu o MP.
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 22. 03. 2007 19:23

Kuadel, čtete forum - myslim, ze uz se to resilo hodne podrobne a je tam i doporuceny zneni s nejakou argumentaci :!: Tady to furt meleme dokola a jeste nekdo vytahuje zneni z roku 2005! :evil: To pak fakt nema cenu neco psat.

univerzalni-dopis-podani-vysvetleni-pcr-t35971.html

Jinak na ty dopisy opatrne, nejlepsi od laika je to neparagrafove zneni - protoze treba zminovany přestupek podle §4 odst. 1 písm d) je tohle:
d) se přes výzvu podle zvláštního právního předpisu 3f) odmítne podrobit vyšetření, zda při řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, ačkoliv takové vyšetření není spojeno s nebezpečím pro jeho zdraví,

PS: S denikem jizd bych se bal trochu nejak riskovat - maji velkou a snadnou sanci to zjistit - ale zase treba statutarni organ je podle zakona chapan k pravnicke osobe jako osoba blizka - dal jsem to do detailu prestupkoveho rizeni neresil. Radsi bych to parkovani zaplatil :-)
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 22. 03. 2007 19:28

Jeste jen tak mimo, co ja vim, tak naklady za odstraneni vozidla jako prekazky v provozu (jako odtah a parkovne) popr. odstraneni boticky, nese majitel vozidla a je jedno, jestli to tam zaparkovala osoba blizka nebo ne - muze prasknout, komu auto pujcil a oni tu pokutu mileradi vystavi tomu, kdo to tam skutecne postavil. Takze s temahle nakladama bych moc nepocital.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 24. 03. 2007 21:05

Řidiči, kteří se rok vyhýbají úřadům, unikají pokutě i bodům

Řidiči našli další fígl, jak se vyhnout pokutě a trestným bodům. Kromě kličky s osobou blízkou se také snaží prodloužit projednávání přestupku na více než rok. Když není přestupek do dvanácti měsíců vyřízen, je promlčen.
Umožňuje to přestupkový zákon, který je v platnosti delší dobu než bodový systém. Ale úřady od 1. července 2006, kdy začali řidiči body dostávat, zaznamenaly daleko více případů, kdy se lidé snaží správnímu řízení uniknout. A řadě z nich se to daří.
Policisté a úředníci tak neradi přiznávají, že slušní platí a drzost vyhrává. „Snahy vyhnout se řízení byly i dříve, ale po zavedení bodového systému jich rapidně přibylo,“ sdělila Právu tisková mluvčí plzeňské radnice Zdeňka Kubalová.
Nejčastěji se s tím potýkají v Praze, kde je odložen téměř každý třetí přestupek. Celkově odbor dopravních přestupků magistrátu loni řešil přes 35 tisíc případů, více než deset tisíc jich bylo odloženo.

Krasne cteni... :D

cely text:
http://pravo.novinky.cz/p071a01b.php

duska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duska » 24. 03. 2007 21:39

Ja za tu dobu co studuji ve Zline, tak jsem diky bezkonkurencni aktivite zlinske policie a urcite taky diky me hlouposti nasbiral devet pokut v celkove hodnote pred 6tisic , - 4body:(
Ale co je podstatne k tomuto tematu a co chci rict je to, ze jsem vyzkousel "fintu" jak tu nekdo psal a sice:
Dostal jsem v jednom tydnu 3 pokuty, 400,500,1000kc. U posledni zminene castky jsem policii poslal na ucet pouze 100kc a zatim to prochazi. Pokud si dobre vzpominam, je to uz pres rok, takze to snad funguje. Velmi nerad bych to zakriknul a snad me nikdo nenahlasi :roll:
Je to postavene udajne na zaklade toho, ze kdyz prislusnikum poslete penize, vidi pak na PC Vase jmeno a u nej napsane zaplaceno, ci castku. Vznika tak prostor pro sanci se z toho takto vyvlect. Je mozne, ze me to proslo diky zminovanym trem pokutam v kratke dobe. Kdo vi..
Ostatne je tu dost zastupcu techto organu, tak kdyztak prosim o vyvraceni me domnenky

A ty uplne prvni pokuty, ktere jsem resil v prvnim prispevku v tomto tematu.. prvni jsem ukecal nasledne na pobocce na catku 100kc a u druhe jsem pozadal o zastaveni neustaleho zasilani obsilek do mista bydliste. Pani mi vyhovela a od te doby se na to snazim nemyslet a doufam, ze je to vyresene. O to vic budu prekvapeny, az na me nekdo vytahne po letech castku v radech tisicu za prodleni, neplaceni..
Pokud je ale pravda to, na co odkazoval Gerchan, tak by melo byt vse vyrizeno.
Naposledy upravil(a) duska dne 24. 03. 2007 21:50, celkem upraveno 1 x.
Pravidelný sponzor zlínské policie Obrázek

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 24. 03. 2007 21:47

Ja to nepsal, jen okopiroval z novin :wink:

Fx

Příspěvek od Fx » 24. 03. 2007 21:54

Dusko pozor, pleteš si dvě věci: Neprojednání a nezaplacení projednaného. Policie má rok na projednání přestupku, pak se to promlčuje a ty z toho vyvázneš bez trestu. Pokud už je ale projednáno, tj. byla udělena pokuta, není úniku a zaplatit musíš. Jak to je s dobou promlčení nevím, ale dřív ti přijde exekutor, než aby se na tebe vykašlali.
E39 535i sedan

duska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duska » 24. 03. 2007 22:33

Fx píše:Dusko pozor, pleteš si dvě věci: Neprojednání a nezaplacení projednaného. Policie má rok na projednání přestupku, pak se to promlčuje a ty z toho vyvázneš bez trestu. Pokud už je ale projednáno, tj. byla udělena pokuta, není úniku a zaplatit musíš. Jak to je s dobou promlčení nevím, ale dřív ti přijde exekutor, než aby se na tebe vykašlali.
To je fakt, mas pravdu :? Stejne mam za to, ze by mely nasledovat nejake dopisy o tom, ze mam zaplatit, ci ze jsem zaplatil pouze zlomek.

Fx

Příspěvek od Fx » 24. 03. 2007 22:37

Já si myslím, že by sis mohl zajít někam (teď přesně nevím, myslím že se o to dokonce starají celníci - fakt si nejsem jistej) a zeptat se, jestli tam nemáš nějaký dluhy na pokutách. Pokud ti řeknou že ne, tak si to nech dát písemně s datem a jsi patrně z obliga.
E39 535i sedan

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 24. 03. 2007 22:54

Fx píše:Já si myslím, že by sis mohl zajít někam (teď přesně nevím, myslím že se o to dokonce starají celníci - fakt si nejsem jistej) a zeptat se, jestli tam nemáš nějaký dluhy na pokutách. Pokud ti řeknou že ne, tak si to nech dát písemně s datem a jsi patrně z obliga.
Mam za to, ze nezaplaceny pokuty ma na starosti mestky urad? Driv to mela na starosti policie, ale pak to preslo na mesto.
Kamaradova matka dela na mestkym urade a vzdycky informovala bratra(ktery si vzdycky nechal napsat slozenku a pak na to sral), ze tam ma dluh a at to radsi zaplati, ze o nem vedi...

T613
člen E30.cz

Příspěvek od T613 » 24. 03. 2007 23:49

o aktivite gumaku ve zline bych mohl napsat knizku :lol:

ja jsem nasbiral pokut asi za 6000 (jeste nebyl bodovy system) a zaplatil jsem tak 3-4 ... po roce jsem sel dat danove priznani a mnul si ruce jak mi vrati asi 3000 no a hovno, oni mi z te castky strhl (celni?) urad ty 2000 + cca 300kc za prodleni a dostal jsem zpatky od financaku par stovek a bylo poklizene :shock: no zas me to tak nestvalo ale jakmile podepises blocek tak s tim souhlasis a je to uzavrene ... neco jineho je kdyz to nepodepises tak to jde na MU - spravni rizeni, ale bacha zase oni maji pry sve vlastni dorucovatele zasilek takze necekej ze se z toho da tak vyvlect jednoduse ze posles postacku nekam nebo na poste ti rekne ze to je z MU a nepreberes to :-D
prodavam ND z techto aut: E38 730iA M60 V8, 730iL piste SZ nebo ICQ
prodavam ND z techto aut: E32 750iL 740iL 735i 730i, piste SZ nebo ICQ

duska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duska » 25. 03. 2007 00:03

T613 píše:o aktivite gumaku ve zline bych mohl napsat knizku :lol:

ja jsem nasbiral pokut asi za 6000 (jeste nebyl bodovy system) a zaplatil jsem tak 3-4 ... po roce jsem sel dat danove priznani a mnul si ruce jak mi vrati asi 3000 no a hovno, oni mi z te castky strhl (celni?) urad ty 2000 + cca 300kc za prodleni a dostal jsem zpatky od financaku par stovek a bylo poklizene :shock: no zas me to tak nestvalo ale jakmile podepises blocek tak s tim souhlasis a je to uzavrene ... neco jineho je kdyz to nepodepises tak to jde na MU - spravni rizeni, ale bacha zase oni maji pry sve vlastni dorucovatele zasilek takze necekej ze se z toho da tak vyvlect jednoduse ze posles postacku nekam nebo na poste ti rekne ze to je z MU a nepreberes to :-D
kdyz dostanes listecek za sterac, dojde ti domu zadost k podani vysvetleni a zaplaceni, ty to prevezmes, tak uz to nejde promlcet. Chapu to spravne?

Fx: Nasadil jsi mi brouka do hlavy, hned v pondeli si to radeji vsechno overim. Dik

Odpovědět