Dovoz - přihlašení euro ?
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
http://www.01auto.cz/simpleboard/Itemid ... /catid,12/
http://www.novinky.cz/02/58/22.html
Trochu si to protiřečí. Mě Stehlík řekl, že by s přihlášením Touringa neměl být problém, že je nutný TUV... tak jestli to nepřihlásim, tak mám všechny zmrdy v týhle zemi na salámu a bude se holt vařit...já už na to seru.
A co jsem se bavil s dovozcem, tak mi taky bylo řečeno, že přihlášení bude neskutečnej zmatek, ale že to půjde....tak já už vážně nevim
http://www.novinky.cz/02/58/22.html
Trochu si to protiřečí. Mě Stehlík řekl, že by s přihlášením Touringa neměl být problém, že je nutný TUV... tak jestli to nepřihlásim, tak mám všechny zmrdy v týhle zemi na salámu a bude se holt vařit...já už na to seru.
A co jsem se bavil s dovozcem, tak mi taky bylo řečeno, že přihlášení bude neskutečnej zmatek, ale že to půjde....tak já už vážně nevim
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
no uvidi se co bude ja sem slysel tohle od lidi z dekry a z magistratu v plzni tak sem radsi rychle prosel globalkou a mam tp po staru nerad bych se pak nekde topil na schaneni neceho co si vymysli..treba na SK jeden cas pr chteli coc list z automobilky ktery asi nikdo z vas doma nema k autu a t d proste v cervenci to bude zajimavy 

Tel : 773 622 822
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
este jednou to sem budu citovat co reklo ministerstvo...
Zákon počítá s neomezeným dovozem starších vozidel, pokud u nich bylo prokázáno udělení osvědčení o homologaci typu ES, nebo bylo prokázáno schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem EU podle předpisů platných v jiném členském státě EU.
z cehoz by me zajimalo kde mate napsano v TP na E30 ze ma schvaleni technicke zpusobilosti to ze ma TUV to nedokazuje avsak tenhle pojem se snad v zacatcich bude dat prekroutit...dalsi veci je nevyhovujici euro 2 s poplatkem 20 000 kč a nevim nevim jestli v zaklade ma E30 euro 2 emise
Zákon počítá s neomezeným dovozem starších vozidel, pokud u nich bylo prokázáno udělení osvědčení o homologaci typu ES, nebo bylo prokázáno schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem EU podle předpisů platných v jiném členském státě EU.
z cehoz by me zajimalo kde mate napsano v TP na E30 ze ma schvaleni technicke zpusobilosti to ze ma TUV to nedokazuje avsak tenhle pojem se snad v zacatcich bude dat prekroutit...dalsi veci je nevyhovujici euro 2 s poplatkem 20 000 kč a nevim nevim jestli v zaklade ma E30 euro 2 emise
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
presne tak spekulace nejsou na miste kazdej rika neco ale podklady nikdo nema podle vseho pocitejte minimalne ze co nebude cesky bude muset bejt prelozeny do cestiny uredne protoze nikdo nebude za vas zkoumat co ta kolonka znamena ale zdrzuju se toho proste nejak to bude snad lip nez doted jediny zatim na nic je to ze v Plzni uz ted sou odpojen od registrace aut 

Já bych to teda z toho blábolu ministerstva chápal tak, že musíš mít buď globálku u toho doveženýho vozidla a nebo podle tohodle "nebo bylo prokázáno schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem EU podle předpisů platných v jiném členském státě EU" pokud prokážeš že má v tom státě odkud dovážíš STK.Flery píše: Zákon počítá s neomezeným dovozem starších vozidel, pokud u nich bylo prokázáno udělení osvědčení o homologaci typu ES, nebo bylo prokázáno schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem EU podle předpisů platných v jiném členském státě EU.

E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

Porad si pletete pojmy.
Typove schvaleni je hromadne schvaleni typu vozidla v dannem state podle dannych predpisu. V nemecku tzv. ABE (Allgemeine Betriebserlaubnis) To ma skoro kazdy auto uz od 60tych let, jinak by nemohlo byt uvedeno do provozu...
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/387C7F1 ... povka1.JPG
Pak existuje i individualni schvaleni vozidla do provozu, (napr. ruzne prestavby, stavebnice apod.) tyto prihlasit v CR nepujdou
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/48D3BA3 ... idual1.JPG
ES homologace je globalni homologace podle predpisu EU, aby se srovnali predpisy k homologaci v EU, a je to nastupce nahore uvedene ABE...
Typove schvaleni je hromadne schvaleni typu vozidla v dannem state podle dannych predpisu. V nemecku tzv. ABE (Allgemeine Betriebserlaubnis) To ma skoro kazdy auto uz od 60tych let, jinak by nemohlo byt uvedeno do provozu...
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/387C7F1 ... povka1.JPG
Pak existuje i individualni schvaleni vozidla do provozu, (napr. ruzne prestavby, stavebnice apod.) tyto prihlasit v CR nepujdou
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/48D3BA3 ... idual1.JPG
ES homologace je globalni homologace podle predpisu EU, aby se srovnali predpisy k homologaci v EU, a je to nastupce nahore uvedene ABE...

(OO=00=OO)
No podle toho co jsem slyšel v rádiu od nějakýho kokota z ministerstva dopravy, tak takováhle věc by šla přihlásit pouze kdyby ti to povolili v BMW. Protože v německým techničáku chyběj údaje, který se u nás evidujou, tak to prý budou dělat tak, že pokud už budou mít stejný typ vozidla zaregistrovaný v databázi, tak si ty údaje vezmou odtamtud, ale protože 350 tam budou mít těžko, tak tě pošlou pro údaje do BMW a budeš v řiti, ale u normální E30 by to mělo takhle fungovat, aspoň co jsem já pochopil od toho trotla z ministerstva dopravy. Bylo to na českým rozhlasu 1.Flery píše:v tom pripad prihlasis 350i E30 ktera ma platnou TUV coz je blbost proste to typove schvaleni bude neco jinyho, otazkou je co
E30 340ic V8 6q- EX

No to pude dost tezko . technickou (a stejne tak i emise) ti neudelaj bez ceskeho velkeho technicakuadam320 píše:já slyšel z magistrátu zas uplně něco jinýho....žádný homologace žádný eura2 jen katalyzátor a před přihlášenim projít STKNo zní to tak pohádkově že tomu nevěřim ale nevěřim ničemu takže závěr.....zmatek tady vždycky byl je avždycky bude, naštěstí, amen

- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
ala prosimte a copak pak je dovozova tk podle tebe???Torham píše:No to pude dost tezko . technickou (a stejne tak i emise) ti neudelaj bez ceskeho velkeho technicakuadam320 píše:já slyšel z magistrátu zas uplně něco jinýho....žádný homologace žádný eura2 jen katalyzátor a před přihlášenim projít STKNo zní to tak pohádkově že tomu nevěřim ale nevěřim ničemu takže závěr.....zmatek tady vždycky byl je avždycky bude, naštěstí, amen
Jediny co ti z dovezenym autem bez jakehokoliv ceskeho papiru udelaj je evidencni kontrola
Flery píše:ala prosimte a copak pak je dovozova tk podle tebe???Torham píše:No to pude dost tezko . technickou (a stejne tak i emise) ti neudelaj bez ceskeho velkeho technicakuadam320 píše:já slyšel z magistrátu zas uplně něco jinýho....žádný homologace žádný eura2 jen katalyzátor a před přihlášenim projít STKNo zní to tak pohádkově že tomu nevěřim ale nevěřim ničemu takže závěr.....zmatek tady vždycky byl je avždycky bude, naštěstí, amen
Jediny co ti z dovezenym autem bez jakehokoliv ceskeho papiru udelaj je evidencni kontrola

- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
napr pro auta do 8 mi let nutost delaj to vybrany TK stoji to radove 2 x tolik co obyc TK a dela se to bezne pri dovozu.......muzes i u aut s globalkou a pak mas ihned zapsanou TK a emise podminkou je si udelat dovozovou TK i dovozovy emise a pokud si to neslysel je videt ze si asi privez jen ty starsi auta a resil si nejdriv technicak a pak TK coz ja u tehle aut resim stejne kvuli ceneTorham píše:To slysim poprve v zivote
K cemu je to dobry a co za to chej a co ti za to daj ???
![]()

Mnel jsem dovezenou rok starou Xaru a vyrizoval jsem to klasicky : Dovezt, evidencka, policajti, emise technicka, pojistovna , policajti a druhej den pro znacky ...Flery píše:napr pro auta do 8 mi let nutost delaj to vybrany TK stoji to radove 2 x tolik co obyc TK a dela se to bezne pri dovozu.......muzes i u aut s globalkou a pak mas ihned zapsanou TK a emise podminkou je si udelat dovozovou TK i dovozovy emise a pokud si to neslysel je videt ze si asi privez jen ty starsi auta a resil si nejdriv technicak a pak TK coz ja u tehle aut resim stejne kvuli ceneTorham píše:To slysim poprve v zivote
![]()
Je v tom ten rozdil ze nemusim s tim autem uz hnout ?? Ze s nim nemusim jezdit na plate sem a tam ??
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
nejak tak taky resim zpusob levnejsich TK ale tohle je moznost udelat bez TP CZ TK+ME.ovsem to vse plati do konce mesice co bude pak nikdo presne nevi a o tom se bavimeTorham píše:Mnel jsem dovezenou rok starou Xaru a vyrizoval jsem to klasicky : Dovezt, evidencka, policajti, emise technicka, pojistovna , policajti a druhej den pro znacky ...Flery píše:napr pro auta do 8 mi let nutost delaj to vybrany TK stoji to radove 2 x tolik co obyc TK a dela se to bezne pri dovozu.......muzes i u aut s globalkou a pak mas ihned zapsanou TK a emise podminkou je si udelat dovozovou TK i dovozovy emise a pokud si to neslysel je videt ze si asi privez jen ty starsi auta a resil si nejdriv technicak a pak TK coz ja u tehle aut resim stejne kvuli ceneTorham píše:To slysim poprve v zivote
![]()
Je v tom ten rozdil ze nemusim s tim autem uz hnout ?? Ze s nim nemusim jezdit na plate sem a tam ??